ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:440/734)

Czekoladowa Tarta z Malinami 178

czekolady. Kruchy spód, gorzko-czekoladowy krem, przełamany smakiem soczystych, orzeźwiających malin. Dla mnie rewelacja. Mocne espresso, pyszna latte i jestem w raju. Składniki na spód: 300 g mąki pszennej 105 g masła 150 g cukru kryształu szczypta soli 2 jajka Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy pokrojone na kawałki masło, cukier, sól i jajka. Zagniatamy ciasto. Formujemy w kulę. Zawijamy(...)smarujemy masłem, posypujemy lekko bułką tartą. Ciasto rozwałkowujemy i wkładamy do przygotowanej formy, na spód i boki. Nakłuwamy widelcem, wkładamy na około 30 minut do lodówki. Wyciągamy ciasto, przykrywamy papierem do pieczenia. Na papier nakładamy obciążniki w postaci specjalnych kulek, grochu lub kamyczków. Wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Ściągamy obciążenie i papier, dopiekamy jeszcze

Made By Mom And Son
Piegusek z wyjątkową polewą czekoladową 190

całości, bez potrzeby mielenia, dlatego przyjemnie chrupie "między zębami". Ciasto bardzo proste do przygotowania, a poprzez mak w swoim składzie idealnie wpisuje się w świąteczną atmosferę. Dodatek skórki pomarańczowej dodatkowo, bardzo świątecznie aromatyzuje babkę. Idealna na małą pauzę w towarzystwie kubka kawy pośród świątecznej krzątaniny. Babeczkę wieńczy przepyszna, błyszcząca polewa czekoladowa. Dodatek żelatyny sprawia, iż jest wyjątkowo plastyczna i sprężysta(...)jednym żółtku. Do masy wmieszać porcjami mąkę i mleko. Na końcu wsypać mak. Całość wymieszać z ubitymi na sztywno białkami. Dodać wanilię i skórkę pomarańczową obtoczoną w mące. Wylać ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Babkę nacięłam wzdłuż, by lepiej się przepiekła. Piec w 180`C 55 minut. Studzić na kratce w 3 łyżkach gorącej wody rozpuścić 1 płatek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Francuski klasyk: galette 208

nich przygotuję. W planach miałam bardzo elegancki mus czekoladowy przynajmniej w trzech kolorach, ale... Cóż, będzie musiał poczekać (nie tak znowu długo, bo po jeżynowej tarcie nie ma już śladu!). Myślałam długo, ale w głowie pustka. Usiadłam więc przed laptopkiem; on zna odpowiedzi na najdziwniejsze pytania,  ciasto z jeżynami  to dla niego chleb powszedni. Po kilku kliknięciach, rozważaniach

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Hawanka wg Aleex 157

naprawdę było smaczne. Hawanka wyglądała na skomplikowany wypiek, więc dość długo się zastanawiałam, czy w ogóle się za niego zabrać. Jednak zdecydowałam się i nie żałuję. Ciasto przygotowuje się zaskakująco szybko. Zrobiło wśród gości prawdziwą furorę. Zniknęło błyskawicznie z patery i każdy pytał o przepis. Świetnie nadaje się także na świąteczny stół. Polecam. Składniki na blaszkę o wymiarach 22x37: Biszkopt(...)jajka • ¾ szklanki drobnego cukru w tym cukier waniliowy • 4 łyżki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 łyżka kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 szczypta soli Krem czekoladowy: • 2 szklanki mleka • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki mąki pszennej • 3 łyżki drobnego cukru • 2 żółtka • 200 g masła • 5-6 łyżek nutelli Masa śmietanowa: • 500 ml śmietany kremówki

W mojej kuchni
Babeczki orzechowe z kremem czekoladowym 232

palniku i  mocno podgrzać, prawie do wrzenia, ale nie dopuścić do zagotowania. Zestawić z ognia, dodać posiekaną czekoladę i po chwili wymieszać do otrzymania gładkiego, jednolitego sosu czekoladowego. Przelać go do miseczki, wystudzić, następnie miseczkę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 12 godzin . Babeczki: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, kakao oraz proszek(...)muffinek - wyłożyć ją papilotkami. Ciastem napełnić papilotki prawie do samych ich brzegów. Piec w temperaturze 170°C przez około 20 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu przełożyć na kratkę, odstawić do wystudzenia. Dekoracja babeczek: Schłodzony serek mascarpone przełożyć do naczynia i krótko go zmiksować ( aby był bardziej gładki ). Do serka dodać schłodzony sos czekoladowy i ubić razem do otrzymania sztywnego

Opowieści z piekarnika
Stewia - pyszna i bezkaloryczna alternatywa dla cukru :) 214

dużym opakowaniu, w saszetkach czy tabletkach, a także samą stewię w kropelkach, która dostępna jest w wielu wariantach smakowych.  Do testów otrzymałam dwa pudełeczka stewi smakowej w kropelkach - CZEKOLADOWEJ   i KOKOSOWEJ .  SKŁAD woda * substancja słodząca (glikozydy stewiolowe) * naturalny aromat * środek konserwujący (sorbinian potasu) * antyoksydant (kwas askorbinowy)  Pierwsze na co zwróciłam uwagę to ładne, estetyczne opakowania. Zastosowana(...)owsianki, placki, naleśniki, ciasta, koktajle, jogurty, lody. A jeżeli chodzi o smak - to jest pysznie ! Nie dość, że zapach jest bardzo ładny, to smak również zadowala. Niektórzy nie preferują stewi za jej smak, jednak jest to kwestia przyzwyczajenia i wybrania dobrego słodzika. Mi stewia całkowicie odpowiada, a tą od Via-Health mogę gorąco polecić :) Zarówno czekoladowy jak i kokosowy smak

Zdrowie na języku :P
Sernik japoński z 3 składników (z białą czekoladą, bez mąki) 156

ciasto dodatkowo urozmaiciłam spodem z biszkoptów i uroczymi ozdobami z Cukieterii . (Tortownica o średnicy 22-23 cm) 250g mielonego twarogu (może być dobrej jakości z wiaderka lub serek śmietankowy) 250g białej czekolady (u mnie taka - klik i taka - klik ) 6 jajek Opcjonalnie: okrągłe biszkopty na spód cukier puder do posypania ozdoby z Cukieterii (cukrowe tulipany, gwiazdki i zielone wiórki czekoladowe(...)uzyskania jednolitej i puszystej konsystencji. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i opcjonalnie biszkoptami. Masę przelać do formy i ostrożnie, ale energicznie - stuknąć nią o blat stołu (aby z ciasta usunąć zbędne bąbelki.) Sernik piec (w rozgrzanym piekarniku) z parą wodną (**) przez 45-60 minut w 175 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem i ozdobić

Di gotuje
Najlepsze batoniki proteinowe 219

proszeeeee bardzo. Tak jak powiedziałam tak zrobiłam. Łapcie przepis. Jestem na prawdę z siebie dumna. trochę miałam obiekcję czy nie zostawić go dla siebie ;p Smak wyszedł pyszny. Taki czekoladowo marcepanowy. No i wartości odżywcze myślę że większości z was przypadną do gustu :) próbujcie. Testujcie. Czekam na wasze opinie ;] Składniki (na około 6 batoników)/sztuka około 104 kcal(...)kakao Fresano woda Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki pomału ciągle mieszając dolewamy letniej wody, aż uzyskamy konsystencje gęstego kremu odkładamy masę na około 5 minut rozsmarowujemy ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia mocno dociskając je do spodu pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut (mowię orientacyjnie bo dysponuje mini piekarniczkiem i pieczenie wygląda

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasteczka czekoladowe 168

Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości sporego orzecha włoskiego. Układamy na blasze i lekko spłaszczamy łyżką lub palcem. Pieczemy do zrumienienia się ciasteczek przez ok. 15 min. Przestudzone ciastka układamy na paterze lub przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Smacznego! Artykuł Ciasteczka czekoladowe pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Stefanka cappuccino 1182

wykorzystanie cappuccino w proszku zamiast ziaren kawy sprawia, że nie jest to ciasto typowo kawowe i może posmakować również osobom, które nie pijają kawy.Swoją stefankę przygotowałam w formie o wymiarach 24x24cm. Stefanka cappuccinoSkładniki:250g herbatników750ml mleka150g masła130g kaszy manny6 łyżek cukru15 łyżek cappuccino w proszkupolewa czekoladowa 100g czekolady deserowej50g masła Wykonanie:- formę wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie ułożyć(...)ułożyć naczynie, wodę podgrzewać na małym ogniu do wytworzenia się pary, do naczynia włożyć masło i kawałki czekolady, rozpuścić co jakiś czas mieszając)- gorącą polewę wyłożyć na herbatniki na cieście, wyrównać i pozostawić do ostygnięcia, następnie schłodzić w lodówce do zastygnięcia polewy Ciasto wygląda i smakuje dobrze przez kilka dni, należy przechowywać je w lodówce i podawać schłodzone, choć spokojnie

Smakołyki Bereniki
Skubaniec 185

dżem zetrzeć ciemne ciasto. Rozsmarować bezę i posypać startym białym ciastem. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 40 minut. ( Przez pierwsze 10 minut tylko dół i 30 minut góra- dół bez termoobiegu).  Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach. Polać polewą czekoladową

Pysznie & Pięknie
Chałwowe Gofry Belgijskie 183

perlisty Dodaj cukier perlisty i delikatnie wymieszaj. Na rozgrzaną gofrownicę wyłóż łyżką gęste ciasto. Piecz wg zaleceń producenta swojej gofrownicy. Po upieczeniu wyjmij gofry na kratkę do wystygnięcia. Etap IV - Lody Chałwowe Na każdym gofrze (może być lekko ciepły :) połóż gałkę lodów chałowych, posyp sezamem lub czekoladowymi płatkami i jeżeli lubisz ekstremalnie słodkie desery polej solonym karmelem przepis tutaj

Wylizany Rondel
Mięciutkie Nadziewane Pierniczki W Czekoladzie Z Instrukcją 163

łyżeczki przyprawy di piernika 2 łyżeczki kakao twarde powidła śliwkowe do nadziania Polewa czekoladowa : 100 gr deserowej czekolady lub mlecznej 100 gr śmietanki 30 % 1. Wszystkie składniki oprócz sody i śmietany, przekładamy do miski (masło siekamy). sodę mieszamy z kwaśną śmietaną i dodajemy do miski. Zagniatamy ciasto. 2. Gotowe ciasto schładzamy w lodówce przez 1-2 h ( u mnie całą

Gotowanie...to proste !
Grecki sernik jogurtowy 133

espresso. • Kawową masę wylać na wierzch ciasta i przemieszać delikatnie po wierzchu widelcem. • Piec w 180 st.C przez 40 minut. • Po wystygnięciu wstawić do lodówki i kroić dopiero po kilku godzinach uprzednio posypując cukrem pudrem. Można podawać z sosem czekoladowym

To co kocham
Ciasto wiewiórka 203

końcu olej. 3. Do ciasta dodajemy owoce, orzechy i bakalie, mieszamy łyżką. 4. Ciasto przekładamy do dowolnej foremki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy ok 40-50 minut (do suchego patyczka). 5. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. Smacznego

Kuchnia domowa Ani