ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:429/734)

Sernik z bezą 136

zasmakuje i chętnie będziecie sięgać po ten przepis Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik 2 całe jajka 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe przyprawa do sernika 1/2 szklanki rodzynek masa kajmakowa do smacznej ozdoby (opcjonalnie, może być polewa czekoladowa) beza: 6 białek 4 łyżki cukru Przygotowanie: Dwa jajka(...)metodą na patyczek czy sernik jest gotowy. Patyczek powinien być bardziej suchy niż wilgotny. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 6 białek, dodaj cukier, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze 15 minut w temp. 190C. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Murzynek Mamy 149

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com          Takie samo ciasto kiedyś piekła moja mama. Korzystała ze sprawdzonego przepisu, lecz niestety nie podam źródła, ponieważ już wtedy mała Di interesowała się książkami kucharskimi - czego dziś efektem jest brak okładki.  Jest to najlepszy Murzynek, jakikolwiek jadłam - mocno czekoladowy, wilgotny i bardzo puszysty. Naprawdę nie ma sobie równych! Przepis podaję(...)ostudzić i dodać do niej 2 łyżki wody, żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do reszty składników.   Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą (ja wyściełam papierem do pieczenia). Piec 50 minut w średnio nagrzanym piekarniku. (Piekę kilka minut mniej w 180 stopniach

Di gotuje
Sernik japoński. 244

Białka ubijamy na sztywną pianę i w dwóch częściach dodajemy do masy serowo – czekoladowej .Mieszamy delikatnie łyżką ,aby masa nie opadła. Przelewamy ją delikatnie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia ,oddzielnie dno i boki wystające nieco ponad rant tortownicy.Ciasto rośnie dość mocno. Przed pieczeniem ciasto kilka razy stukamy o blat ,aby pozbyć się pęcherzyków powietrza, dzięki temu ciasto

Ladylaura.
DWUKOLOROWE UCIERANE CIASTO Z GRUSZKAMI. WANILIOWO- CZEKOLADOWE 191

pewno wyjdą, bo zawsze się udają! Tym razem też takie proponuje wilgotne ciasto, z ziarenkami prawdziwej wanilii i hiszpańskiej czekolady. Do tego nasze polskie gruszki, słodziutkie i aromatyczne. Ciasto jest łatwe i nie zajmuje dużo czasu. Można zrobić rano, a na popołudniową kawkę już będzie do jedzenia! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 200 g masła - 3 jajka - 120 ml mleka - 260 g mąki(...)wanilii. Do drugiej czekoladę.  Do długiej foremki typu keksówka, wylewamy masę czekoladową. Układamy gruszki (obrane i pokrojone na ćwiartki bądź ósemki), na wierzch wylewamy masę waniliową. Całość pieczemy przez 55-60 minut w temp 185 stopni C.  Grzanie dół przez 30 minut. Reszta czasu + termoobieg. Ciasto studzimy całkowicie! Nie kroimy nawet gdy jest lekko ciepłe. Posypujemy cukrem pudrem

SMYKWKUCHNI
Ciasto z kremem czekoladowym i wiśniami 134

Powiedziałabym, że to zwykłe domowe ciasto z wiśniami własnej produkcji :) Wykorzystałam wiśnie w syropie, które miałam jeszcze w spiżarce. Składniki (blaszka 26x34cm): Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem czekoladowy: 2,5 szklanki mleka 2 budynie waniliowe / śmietankowe 3 łyżki cukru 1 kostka masła krem typu nutella Warstwa wiśniowa(...)budyniem. Na koniec dodać krem typu nutella, wedle uznania do smaku (u mnie 3-4 łyżki). 3. Krem wyłożyć na biszkopt. 4. Tężącą galaretkę wymieszać z wiśniami, wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Dietetyczne bajaderki (kule rumowe) 163

pokrojonych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ja dałam orzechową;)) 2 łyżki czekoladowego kremu z awokado z tego przepisu 3 łyżki mielonych otrębów firmy Kupiec ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku olejek rumowy wg. smaku wiórki kokosowe oraz kakao do obtoczenia bajaderek Sposób przygotowania: Upieczone i wystudzone ciasto kruszymy w rękach lub miksujemy w blenderze mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim kawę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto czekoladowo – miętowo – malinowe (na maślance) 100

słowem – rozkoszne! Ciasto Wam zostawiam, a sama uciekam na meczyk :) Składniki ( tortownica 23 cm): 260 g mąki, 150 g cukru, 3 jajka, ½ szklanki maślanki, ½ szklanki oleju, 2 czubate łyżki kakao, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 10 – 12 kostek gorzkiej czekolady ( 60% kakao), 1,5 łyżeczki kropli miętowych, 1 szklanka malin + kilka do dekoracji (świeżych lub mrożonych), polewa czekoladowa   Sposób przygotowania

Nie tylko w kuchni
Wielkanocne ciasteczka ryżowo kokosowe 143

Składniki na ciasto:  - 170g kleiku ryżowego- 6 czubatych łyżek wiórków kokosowych- 3 łyżki mielonych migdałów- 1 łyżka mielonych pistacji niesolonych- ½ szklanki cukru- 2 łyżki cukru waniliowego- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 3 jajka- 200g miękkiego masła      Składniki na masę do przełożenia:  - 400ml mleka kokosowego- 1 łyżka cukru pudru- 100g wiórków kokosowych   Dodatkowo, do ozdoby, polewa czekoladowa:- 50g dobrej czekolady

mojewypiekiinietylko
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 235

odstawić, aż czekolada stężeje. Odwrócić galaretki i wycisnąć czekoladę wokół serca, tak żeby konstrukcja czekoladowego serca opierała się na wykałaczce. Pozostawić do stężenia, po czym delikatnie ściągnąć z papieru do pieczenia. Serduszka wbić w środek muffinki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta

https:KKuchniaMniam
Tort na moje urodzinki :) 247

urodziny? Tort oczywiście :) Ostatnio piekłam kilka ciast z kremem i nie mogłam się zdecydować, które wybrać tym razem. Dlatego postawiłam na coś nowego, ale już trochę znanego. Bezy robiłam nie raz i nie dwa, Tort Pawłowej stał się już niemal moją specjalnością. Tym razem zdecydowałam się zrobić prawdziwy tort bezowy. Trzy cienkie, czekoladowe blaty bezowe, krem na bazie prezentowanego ostatnio

Ratunku obiad
pomarańczowo-jabłkowa babka jogurtowa... 170

sztuki, jabłka 4 sztuki, polewa czekoladowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba dobrze ubić pianę z białek i cukru, dodać żółtka, olej, jogurt i krótko zmiksować wsypać przesianą mąkę z proszkiem i i zmiksować krótko do połączenia składników forma silikonowa 24cm z kominkiem - na dnie położyć kawałeczki pomarańczy, jabłek dać na to trochę ciasta, znowu kawałki owoców, dać część ciasta

W Mojej Kuchni Lubię
Kukurydziane kruche ciasteczka 283

polewa czekoladowa biała – 100 ml – polewa czekoladowa ciemna – 100 ml – orzechy laskowe – 50 g  SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:  Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Obie mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olejek waniliowy. Nie przerywając miksowania stopniowo wsypujemy przesiane mąki. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy  ( lekko podsypanej mąką ). Wycinamy kieliszkiem kółka.. Pieczemy

Ostra na Słodko
Masa makowa do strucli wg Aleex 198

Przygotowania do świąt wkroczyły na ostatnią prostą. W mojej kuchni już rozbrzmiewają kolędy, przełożone masą czekoladowo-śliwkową i masą orzechową pierniki spokojnie dojrzewają owinięte w folię, a ja zajęłam się masą makową do strucli, którą zamrożę i wykorzystam (po wcześniejszym rozmrożeniu) do makowców tuż przed Wigilią. Masę makową przyrządziłam według rodzinnej tradycyjnej receptury mojej przyjaciółki Anes . Pamiętam, jak robiła(...)prócz jajka i białka). 4. Dodać posiekane orzechy i skórkę pomarańczową, ewentualnie inne bakalie. Wymieszać. 5. Następnie odstawić masę do ostygnięcia. Do przestudzonej dodać jajko i białko, wymieszać. 6. Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką na kwadrat (nie może być zbyt cienki). 7. Ciasto posmarować rozkłóconym białkiem. 8. Wyłożyć na ciasto 1/3 masy makowej, zostawiając margines

W mojej kuchni
Krem z białymi michałkami 725

Krem z białymi michałkami to idealny dodatek do tortów, ciast, babeczek i deserów. Nigdy nie byłam fanką tych cukierków, ale ten krem po prostu uwielbiam! Słodycz kremu z białymi michałkami można przełamać frużeliną owocową np. malinową :). Składniki: 160 ml śmietany kremówki 30/36% 140 g białej czekolady 125 g serka mascarpone, schłodzonego(...)Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm . Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki

Słodki Pomysł
Muffinki fasolowe do Aromatu 187

silikonowych foremek na muffinki lub papierowych ale takie muszą być umieszczone w specjalnej formie, ponieważ ciasto jest dość rzadkie.  Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Muffinki polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego  i zmieszanego z wodą, miodem i kakao

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania