ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:422/734)

Skoro wszyscy mają dynię, mam i ja :) ciasto z dynią i z fantazją 158

nigdy nie piekłam. Owszem podejmowałam próby. Ba! Nawet mam 4 ciasta, które mi wychodzą, ale tylko dlatego, że nie wymagają laboratorium, wagi, tańców przeciwko demonom i całej tej alchemii z odważaniem, mierzeniem i pilnowaniem czasu. Znajomy cukiernik nazwał mnie dziwadłem, bo taki np. suflet czekoladowy wychodzi mi idealnie, a potrafię spieprzyć koncertowo szarlotkę. I to w taki sposób, że proszę(...)bajzel jaki potrafię wyprodukować, no ale bez jaj!! Też chcę piec! Minął dzień i minęła noc. I żywi pozazdrościli umarłym. Czy jakoś tak. Wkroczyłam do kuchni z postanowieniem zrobienia ciasta. Poczytałam przepisy, szlag mnie trafił i entuzjazm mi oklapł. Wszędzie wagi, miary i alchemia. Po chwilowym spadku formy złośliwy głos w mojej głowie dał o sobie znać. Jak historia naucza

ladykitchen
Czeskie rogaliki orzechowe 240

orzechów włoskich mielonych 80 g cukru pudru 2 żółtka polewa czekoladowa do roztapiania Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki umieścić w misie miksera, zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć na stolnicę, uformować wałek, owinąć w folię spożywczą i włożyć na około 1 godzinę do lodówki. Z ciasta odrywać po kawałku, uformować wałek grubości około 1 cm i pokroić

Ala piecze i gotuje
Ciasto Snikers bez pieczenia 16702

wywodu! Jeśli przełożycie ciasto zimnym kremem (ja w swojej głupocie zrobiłam to na ciepło), porządnie schłodzicie w lodówce i polejecie letnią polewą powinno być ok. Bo jest to NAJPYSZNIEJSZE ciasto Snikers jakie jadłam, serio. Mimo swojej niewyględności jest absolutnie idealne w smaku, jeden smak dopełnia drugi. Zostało zjedzone jak deser, a raczej wciągnięte!  Składniki: (na keksówkę) 400g herbatników(...)rozpuszczoną czekoladą, drugą z kajmakiem, trzecią z masłem orzechowym.  Na pierwszą warstwę herbatników wyłożyć czekoladową masę, przykryć następną warstwą herbatników, dać krem kajmakowy, znów herbatniki, krem orzechowy, i tak dalej, do wykończenia kremów. Mi wyszły po dwie warstwy każdego smaku. Zakończyć herbatnikami. Ciasto schłodzić całą noc w lodówce.  Na drugi dzień ciasto wyjąć z formy,odkleić folię

Cakes By Kejt
Lekka babka biszkoptowa z owocami 183

równie wyborna z kakao, bakaliami czy łezkami czekoladowymi. Powiem Wam, że jest świetną bazą dla wielu kombinacji smakowych. U nas bardzo często gości bez nadzienia, bo jest dostatecznie wilgotna.   Doskonale nadaje się na piknik, czy do popołudniowej kawki. Tym razem upiekłam ją na urodziny męża, ponieważ specjalnie zażyczył sobie „suche „ ciasto. O dziwo, smakowało nawet moim córciom! Lekka babka

Mia Cucina Sofieta
Tort truskawkowo - czekoladowy 161

szklanki wody - wymieszać Dodatkowo: 5 szt. gorzkiej czekolady na obręcz kilka sztuk  czekoladowych serduszek   Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę i ciągle ubiając zaczynamy dodawać stopniowo cukier. Następnie ciągle ubijając dodajemy po żółtku. Przesiane mąki dodajemy do masy i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem i pieczemy w tem. 170 stopni około(...)minimum 12 godz. do lodówki. Po tym czasie ubijamy krem do otrzymania gęstej konsystencji. Blaty biszkoptowe nasączamy nalewką truskawkową, wymieszaną z wodą. Na pierwszy blat kładziemy połowę kremu czekoladowego i smarujemy frużeliną truskawkową. Nakładamy kolejny blat i delikatnie smarujemy go kremem czekoladowym. Na calej powierzchni rozłożyłyśmy połówki  świeżych truskawek i dopiero na nich wyłożyłyśmy resztę

Lili w kuchni
Brownie z waniliową ricottą 140

Ósmego koloru tęczy , troszkę je zmodyfikowałam, ale minimalnie. Wygląda fantazyjnie, trochę mi przypomina góry....ale w sumie mi  wszystko przypomina góry :).  Składniki na blaszkę 25x25 cm Ciasto ciemne: 4 jaja 10 dag cukru 20 dag masła 20 dag czekolady gorzkiej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4-5 pełnych łyżek kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Warstwa(...)kawą i kakao.Ostudzić do temperatury pokojowej. 2. Jaja miksujemy z cukrem, dodajemy masę czekoladową, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaną ciemną masę przelewamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Ricottę łączymy z jajem, cukrem pudrem i wanilią, miksujemy, przekładamy na ciemne ciasto i trzonkiem noża robimy zawijasy, łącząc jasną i ciemną masę. 4. Piekarnik rozgrzewamy

Apetyczna babeczka
Łyżeczki z czekolady 184

którą wykorzystałam raz – i to wcale nie do lizaków z ciasta ;) Ostatnio natknęłam się na sylikonową foremkę z łyżeczkami – jestem prawie pewna, że kupiłam ją w Tesco – naprawdę można znaleźć tam czasem świetne rzeczy na dziale cukierniczym! Przyszła więc i na nią kolej. Dzisiaj czekoladowe łyżeczki, które robiłam z myślą o Walentynkach – można podać

Ciastkozercy
Kremówki z owocami i nutą mięty 179

Pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto stanie się lekko brązowe i sprężyste. krem: 2 budynie z białą czekoladą Delecta kostka niesolonego masła 1 litr mleka 4 gałązki świeżej mięty brzoskwinia ciasteczkowa kilka truskawek tabliczka gorzkiej czekolady min.80% kakao Przygotowanie: mleko gotujemy- odlewamy z litra 0,5 kubka do polewy czekoladowej oraz 1 kubek, w którym mieszamy proszek budyniowy, gotujemy

Luźna Kuchnia
Tort makowy 151

cukru 6 jajek zapach migdalowy lub pomaranczowy polewa czekoladowa: 0,5 kostki masla 4 lyzki kakao 4 lyzki mleka 4 lyzki cukru wykonanie:Oddzielamy zoltka od bialek. Zoltka ucieramy wraz z cukrem do bialosci. Dodajemy maslo/margaryne, mak z puszki. Dokladnie ucieramy. Na koncu dajemy bialka ubite na sztywna piane i olejek.Gotowe ciasto przekladamy do natluszczonej tortownicy.Pieczemy okolo 1 godziny

Przysmaki Karolki
Odchudzony keks 133

przyprawę do piernika. Następnie dodaj posiekane bakalie oraz jabłko i marchew oraz mleko kokosowe. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Wystudzony keks możesz udekorować polewą czekoladową ( najlepiej taką domową :)) Smacznego Artykuł Odchudzony keks pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie 155

cynamonem, gryczane bliny z kawiorem z bakłażana, pasztet ze śliwkami i liście pokrzywy w cieście piwnym. Spośród Ciast i deserów nie sposób nie wymienić szarlotki z bezą czy mazurka z solonym karmelem i pekanami. Za to highlightem Koktajli bezsprzecznie jest czekoladowe martini z przyprawami. Ja już nawet mam plan, kiedy i na kim to wszystko przetestuję… A Wy łapcie

GRUBY WAŁEK
Ciasto bakaliowe z masą budyniową 275

wzdłuż na 2 blaty. Na 1 płat biszkopta wykładamy połowę masy pamiętając aby zostawić troszkę do posmarowania wierzchu ciasta. Przykrywamy biszkoptem bakaliowym. Ponownie smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugim ciemnym płatem biszkoptu. Wyłożyć resztę kremu na wierzch i udekorować np. wiórkami czekoladowymi. Smacznego

Różne smaki w kuchni
mazurek z ajerkoniakową panna cottą 113

Ściągamy z ognia, dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Następnie dodajemy ajerkoniak i mieszamy. Wystudzone ciasto kruche równomiernie smarujemy cienką warstwą dżemu. Na wierzch wylewamy panna cottę. Całość wkładamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem dowolnie dekorujemy np. czekoladowymi jajeczkami i posiekaną czekoladą

Domowy Smak Jedzenia
ciasto meksykańskie 136

żółtkami, mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Dodałam ubitą pianę z białek, pokrojone owoce, rodzynki i orzechy. Ciasto wyłożyłam na blasze o średnicy 24x33. Piekłam w temperaturze 180 ºC przez 50 minut ( do suchego patyczka ). Gdy ostygło wierzch polałam polewą czekoladową

Darcia w kuchni
Mąka kukurydziana - cena, właściwości, przepisy. 167

czego używać? Mąka kukurydziana jest dość uniwersalna i nadaje się w zasadzie do wszystkiego - chleba, naleśników, ciast (szczególnie kruchych), biszkoptów, placków, bułek czy zagęszczania sosów i zup. Poniżej kilka linków do moich przepisów na bazie mąki kukurydzianej: Bezglutenowa tarta czekoladowa z orzechami Prosta kokosowa szarlotka sypana    Zdrowy snikers bez cukru i mleka

Powiedz dietom nie