ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:264/734)

Babka makowa z polewą czekoladową 269

przygotowanie tej oto babeczki. Przepis na ciasto znalazłam w starym zeszycie mojej mamy. Do ciasta możemy dodać ulubione bakalie, jeżeli chcemy urozmaicić jej smak. Polecam, babka długo utrzymuje świeżość Post Babka makowa z polewą czekoladową pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Czekoladowa babka gotowana 166

Najpyszniejsza babka  czekoladowa jaką dotychczas robiłam. Idealnie wilgotna i taka delikatna.. PYCHA!  Nie spotkałam czekoladowej gotowanej babki jeszcze nigdzie, więc postanowiłam to zmienić i naprawdę warto było. :-) Bazę do przepisu wzięłam z tej strony. Składniki na babkę: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 8 g cukru waniliowego 2/3 szklanki cukru 6 jajek(...)połączyć z proszkiem do pieczenia, kakao a następnie dodać do utartego masła, dodać również rum i wszystko dokładnie zmiksować. Formę na babkę dobrze wysmarować masłem lub margarynę i napełnić ciastem. Zamknąć formę przykrywką. Przygotować garnek z wrzącą wodą. Foremkę z babką wstawić do garnka z wrzątkiem. Woda musi sięgać do 2/3 wysokości garnka.   Babkę gotować na małym ogniu

Na słodko lub wytrawnie
Tort pomarańczowo - dyniowy / Orange pumpkin cake 162

dyniowego z pomarańczowym ciastem autorki :)  Jako, że moje starsze dziecię nie znosi dyni w jakiejkolwiek postaci, stwierdziłam, że aromatyczna cała pomarańcz  i polewa czekoladowa powinny przytłumić smak dyni na tle, że ciasto okaże się zjadliwe dla "dynioniejada". Efekt wyszedł rewelacyjny! Choć Młody stwierdził, że ciasto pachnie pomarańczami ale kolor jest dyniowy i na wszelki wypadek nie będzie

Magiczna kuchnia Darii
CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 243

Bardzo prosty i szybki  serniczek czekoladowy bez pieczenia . Musimy tylko poczekać aż stężeje w lodówce. Spód z kruchych ciasteczek, masa z trzech składników i już. Delikatny i czekoladowy! Mniam, mniam! Składniki: Spód: 200 g kruchych ciasteczek 4 łyżki masła i/lub 1 łyżka masła orzechowego Masa: 1 kg twarogu sernikowego 1 szklanka cukru pudru 400 g czekolady deserowej Polewa(...)stopniowo po łyżce twarogu. Powinien być w pokojowej temperaturze. Dokładnie połączyłam wszystkie składniki. Masę wyłożyłam na spód z ciasteczek. Wstawiłam ciasto na 3 godziny do lodówki. Gdy stężał w lodówce, wyjęłam go z formy. Sernik można polać polewą czekoladową. Roztopić czekoladę, dodać masło i olej. Ja stwierdziłam, że w deserze za dużo będzie czekoladowego smaku  i ubiłam bitą śmietanę

potrawyregionalne
Sernik czekoladowo - kokosowy 312

sernikach. Ten kto myśli tak jak ja , wie o czym piszę :) Dzisiejszy przepis pożyczyłam od Małgosi , która prowadzi bloga "Wędrówki po kuchni ". Wielkie dzięki za cudowny przepis. W jednym cieście dwa przecudowne smaki -  czekolada z kokosem i do tego sernik jest bardzo delikatny , rozpływa się w ustach :)Wymiary foremki : średnica 24 cmCzas pieczenia : ok. 1 godzinyTemp. pieczenia(...)wyłożyć folią aluminiową  i zabezpieczyć foremkę , gdyż sernik będzie się piekł w kąpieli wodnej. Do tak przygotowanej tortownicy wylać najpierw sernik czekoladowy a później masę kokosową. Ja nie mieszałam tylko tak zostawiłam i wstawiłam foremkę z ciastem do większej blachy wypełnionej 4 szklankami wody. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Po tym czasie piekarnik uchylić

Słodkości i nie tylko
Torcik czekoladowy z malinami 150

kakao Składniki na krem: 75 g masła 1 budyń (będzie potrzebne tylko pół, resztę można zjeść :) ) 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1,5 szklanki mleka Przepis na polewę czekoladową: 1 opakowanie śmietany kremówki (moje ma 200 g) 200 g gorzkiej czekolady +kwaśny dżem np. z porzeczki Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy z kakao i przesiewamy. Jajka wyciągamy z lodówki(...)musi być równa, ma za zadanie złapać tylko wszystkie kruszki z ciasta. Wkładamy do zamrażarki na 10-15 minut. Nakładamy drugą warstwę kremu, schładzamy w zamrażarce. Ciasto wyciągamy na kratkę i oblewamy czekoladową polewą – musi być ciekła, ale nie powinna być już zbyt gorąca. Najładniejsze maliny odstawiamy do dekoracji. Gotowy tort dekorujemy malinami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Sernik cytrynowy na spodzie brownies 148

jednolita masa czekoladowa.Ostawić do lekkiego przestudzenia. Całe jaja ubić z cukrami na puszystą masę.Cały czas miksując dodawać cienkim strumieniem przestudzoną masę czekoladową,Dno tortownicy o średnicy 25cm wyłożyć papierem do pieczenia, Wyłożyć ciasto i dobrze wyrównać wierzch.Piec 0k.20 min w  180º C, Kiedy spód się piecze przygotowujemy masę serową. MASA SEROWA CYTRYNOWA 700 g twarogu (mielonego(...)wrzucić do malaksera.Zmiksować do jednolitej konsystencji.Ser wyłożyć na spód brownies i wstawić do piekarnika na ok.1,5 godziny w 130 º C. Ciasto pieczemy w kąpieli wodnej* Wyjąć i zostawić do całkowitego ostygnięcia. POLEWA CZEKOLADOWA (lustrzana glazura) 150 g cukru 50 g kakao 50 ml wody 100 ml śmietanki kremówki 30%lub 36% 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalać niewielką

Anielskie wypieki
Ciasto dyniowe z jabłkami i czekoladą 146

pestki uważane były za afrodyzjak. W XV wieku dynia trafiła do nowożytnej Europy. Bardzo szybko zyskała fanów w Polsce. Oto przepis na pyszne ciasto dyniowe z jabłkami, którego idealnym dopełnieniem jest kakao i płatki czekoladowe. Składniki 150 g mąki owsianej 1/2 dyni hokkaido 2 jabłka 100 ml mleka 100 ml wody 1 łyżka oleju 1 jajko 2 łyżki płatków czekoladowych(...)dobrze się połączyły. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą. Całość przelewamy do formy na tartę, posypujemy kakao i płatkami czekoladowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 40 minut. Ciasto dyniowe z jabłkami i czekoladą podajemy jako deser na ciepło lub na zimno.  Warto wiedzieć, że dynia jest bogata w różne składniki odżywcze

My Chcemy Jeść
Mazurek kajmakowy 446

kostki margaryny 2 zółtka  2-3 łyżki śmietany 18% (gdy ciasto nie będzie się kleiło) szczypta soli Dodatkowo: 200 g kajmaku polewa czekoladowa bakalie (płatki migdałowe, orzechy, morele, itp.) Przygotowanie: Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części (mniejszą i większą), wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Większe ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć nim blachę (20x25

Malinowo w kuchni
Proste ciasto ze śliwkami 203

Tego typu ciast jest chyba najwięcej na blogu.  Do tego w różnych wersjach, czekoladowej, marcepanowej, z różnymi owocami. Zresztą nie ma się czemu dziwić. To ciasto idealne na zachcianki.  Tak zresztą było i tym razem.  Po obiedzie mąż zapytał co na deser.  Ja w tym momencie przypomniałam sobie, że Basia pokazywała właśnie wariację na temat swojego rabarbarowego ciasta .  Za godzinę

Sto kolorów kuchni
Ciasto "Czekoladowa Coca-cola " 342

jest z coca-colą to i krem ją zawiera , a całość wieńczy galaretka na bazie tego słodkiego napoju. No i okazało się ,że powstało bardzo przyjemne czekoladowe ciacho :) Inspiracja z Tego Bloga Składniki : Ciasto : 1 i 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 czubate łyżki gorzkiego kakao szczypta soli 1 kostka rozpuszczonego, przestudzonego masła

Malinowa Kawiarenka
Muffinki czekoladowe z białym serem 98

Muffinki czekoladowe są dobre na każdą okazję:) Jednak tym razem chciałam je troszkę urozmaicić. W lodówce znalazł się biały ser i tak powstały babeczki z serową wkładką Są delikatne i bardzo smaczne, a przy tym niezbyt słodkie 50 min 10 sztuk składniki: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka sody szczypta soli niepełna szklanka cukru 1/2 szklanki wody 1/3 szklanki kakao(...)solą i kakao. Następnie dodać wodę, olej, jogurt naturalny, żółtko i ekstrakt. Wszystko dokładnie wymieszać szpatułką. Ja nie używałam miksera. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Do papilotek nakładać łyżkę ciasta, w środek nałożyć łyżkę masy serowej, a następnie ponownie łyżkę ciasta. Papilotki powinny być napełnione do 2/3 wysokości. Piec około 25 minut

Ania i Marcin gotują
CZEKOLADOWY MUS Z WIŚNIAMI 165

mimo zawartości czekolady, z orzeźwiającym dodatkiem wiśni-  mus czekoladowy.  Z powodzeniem można go zrobić w formie deseru np. w pucharkach, wylać na spód biszkoptowy albo ciasteczkowy - jak u mnie.  Super sprawdza się szczególnie latem, kiedy nawet jak nie ma upału za oknem nie tęsknimy to ciężkich, kremowych ciast i tortów.  Polecam gorąco! Składniki:Na ciasteczkowy spód(...)herbatników (ja miałam belvita) 70 g rozpuszczonego masła Ciastka rozkruszamy na drobny pył. Można to zrobić przez włożenie ich do foliowego (dość mocnego) woreczka i wałkowanie ich wałkiem od ciasta, bądź rozbijanie ich tłuczkiem do mięsa. Możliwości jest wiele. Do rozkruszonych ciastek wlewamy roztopione i lekko przestudzone masło, łączmy całość i wyklejamy spód tortownicy. Wstawiamy do lodówki na czas robienia

Walijskie Pichcenie
Devil's Food Cake 119

Diabelne ciasto! Diabelnie proste, diabelnie smaczne, diabelnie czekoladowe, diabelnie podstępne! Podstępne, bo czekoladowe bez grama czekolady (za to z dużą ilością kakao!) i bo nie wiadomo kiedy znika z talerza! Składniki: 200 g mąki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (już niedługo pojawi się przepis na domowej roboty cukier waniliowy i ekstrakt waniliowy(...)Dodać po kolei jajka cały czas ucierając na średnich obrotach. Dodać kakao rozpuszczone w wodzie (musi być przestudzone), maślankę wymieszaną z wodą i stopniowo dodawać mąkę. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy* - ja użyłam tej o średnicy 24 cm. Przelać ciasto i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut do suchego patyczka. Ubić śmietanę

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Deser czekoladowy z nadzieniem z masła orzechowego (paleo i bez glutenu) 136

nasze samopoczucie ( szczególnie, że jeszcze kilkanaście dni temu wygrzewałem się w 40 stopniach… ) Jak poprawić sobie humor w takie dni?? Może serwowany na ciepło, jeszcze wciąż parujący deser czekoladowy, który podajemy prosto z piekarnika? Spróbujcie sobie wyobrazić takie gorące orzechowe ciasteczko, przyjemną kawę i miłą książkę – czy to brzmi zachęcająco? Ciastko jest mega delikatne i mięsiste. Gdy wbijamy(...)spód, na to dajemy 2-3 łyżki masła orzechowego, na które wylewamy pozostałą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach około 10-14 minut. Środek ciasta powinien mieć konsystencję galaretki. Deser czekoladowy serwujemy gorący. Smacznego!   Artykuł Deser czekoladowy z nadzieniem z masła orzechowego (paleo i bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife