ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:269/734)

Czekoleonka 193

Czekoladowym Napoleonie pora na czekoladową napoleonkę. Taka tam klasyka w nieco odmienionym wydaniu. 2 łyżki kakao, a różnica w smaku i wyglądzie kolosalna. Mimo tych kombinacji jest prosto, pysznie i elegancko. Ciasto: 3/4 kostki margaryny lub masła 3 łyżki cukru 6 łyżek śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao mąka ile ciasto pochłonie Z podanych składników zagniatamy kruche

Cynamonowe szczęście
Ciasto ze słonecznikiem na 1 urodziny 7080

biszkopt przygotowanym ponczem, wyłożyć masę (odłożyć trochę na wierzch) położyć drugi nasączony blat biszkoptu, posmarować wierzch biszkoptu i posypać resztą słonecznika. Można zrobić gorzką polewę czekoladową (na zdjęciach w wersji z polewą i bez). Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pieczone ravioli z czekoladą / Baked chocolate ravioli 217

ulubionego kremu czekoladowego 1 jajko rozbełtane z 1 1/2 łyżki wody do posmarowania 1/4 szklanki cukru perłowego do posypania (opcjonalnie) cukier puder do podania (opcjonalnie) Przygotowanie: W misce miksera wyposażonego w mieszadło typu hak wymieszaj mąkę z solą, po czym wlej olej i ponownie wymieszaj. Następnie dodaj masło i miksując dolewaj po odrobinie wody, aż z ciasta uformuje się kula(...)Możesz też klasycznie rozwałkować ciasto za pomocą wałka. Za pomocą pędzelka wysmaruj 2 pasy mieszanką jajeczną, na środek każdego wyłóż po łyżeczce kremu czekoladowego w odległości około 5 cm od siebie i przykryj pozostałymi 2 arkuszami ciasta. Delikatnie przyciśnij ciasto wokół nadzienia i za pomocą foremki do wycinania Tescoma wytnij piękne ciasteczka w ulubionym kształcie. Przełóż je na wyłożoną papierem

karmelowy
Babeczki mocno czekoladowe z syropem różanym 194

najsmaczniejsze zastosowanie :) "Odkopując" stare przepisy trafiłam na babeczki, które są bardzo puszyste i świetnie komponują się zarówno z bitą śmietaną, owocami, jak i z najróżniejszymi polewami - nie tylko czekoladowymi. Dzisiaj zatem to właśnie wspomniany syrop stał się polewą :)Składniki na około 18 muffinkowych foremek:250 g margaryny,3/4 szklanki cukru,1/2 szklanki wody,6 łyżek gorzkiego kakao(...)babeczki upiekłam w innych, niż muffinkowe, foremkach. Jednak ilość ciasta jest przewidziana na około 18 standardowych.)Babeczki same w sobie nie są zbyt słodkie, dlatego wyśmienicie smakują polane syropem różanym.  Gorąco polecam Wam ten z Anielskich Przysmaków. Jest gęsty, aromatyczny i idealnie komponuję się nie tylko z czekoladowymi wypiekami.Smacznego!Tych, którzy nie znają jeszcze produktów Anielskich

Codzienna kuchnia niecodzienna
Brownie 200

Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, wlewamy nasze ciasto i pieczemy ok 18 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Po wyjęciu i ostudzeniu ciasta, możemy dla dodatkowego efektu smakowego, na wierzch nałożyć polewę czekoladową. Rozpuszczamy czekoladę wraz z masłem w kąpieli wodnej i odstawiamy do lekkiego wystygnięcia. Polewa powinna lekko zgęstnieć, wówczas nakładamy na ciasto. Smacznego

Kolizje Smaków
Makowiec japoński. 291

Witajcie Kochani! Dziś zapraszam na soczysty makowiec japoński. Jest to ciasto makowe, pieczone bez spodu, przypominające masę makową, wzbogacone dodatkiem jabłek, które nadają mu wyjątkowej soczystości. Polewa czekoladowa dopełnia smaku, tworząc harmonijną całość.  Składniki na makowiec japoński: forma 28x40 cm 400 g suchego, mielonego maku szklanka gorącego mleka 9 jajek 450 g cukru pudru 220 g masła w temperaturze(...)pieczenia, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy do połączenia. Tak przygotowane ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę i pieczemy w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku około 55-60 minut. POLEWA CZEKOLADOWA: 150 g gorzkiej czekolady 50-60 ml śmietanki 30%      Połamaną w kostki czekoladę zalewamy śmietanką

Rozpustne gotowanie
Sernik z czekoladą i orzechami 187

Niewątpliwie bomba kaloryczna, no ale cóż to znaczy przy rozkoszach podniebienia ;)ciasto:80 g masła roztopionego1/4 szklanki cukru1 i 1/4 szklanki pokruszonych herbatnikówmasło i cukier wymieszać, dodać herbatniki i zagnieść lekkomasę rozłożyć na blaszce zakładając na brzegii na 10 minut do piecyka (180 stopni)  masa czekoladowa:2/3 szklanki kremówki1 szklanka posiekanej czekolady1 szklanka grubo posiekanych orzechówŚmietankę zagotować(...)wyłączyć, uchylić drzwiczki i dać lekko przestygnąć w piecyku przed wyjęciem.Wyjmować z tortownicy jak ostygnie do zimnego.Trzymamy w lodówce, ale najlepiej podawać ciasto o temperaturze pokojowej. Można  udekorować polewą karmelową i wiórkami czekoladowymi albo tylko polewą czekoladową. To już zależy od upodobania. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierniczki nadziewane 2220

Pyszne, mięciutkie, aromatyczne pierniczki. Z tego samego ciasta wykonałam pierniczki nadziewane powidłami śliwkowymi i tradycyjne, bez nadzienia. Te pierwsze polałam pyszną polewą miodowo-czekoladową, a te drugie - lukrem. Pierniczki są pyszne! Przepyszne w dniu pieczenia i następnego dnia również (nadal pozostają mięciutkie). Nie wiem jak dalej bo na pewno nie dotrwają. ;) Bardzo polecam. Pierniczki nadziewanePRZEPIS {źródło inspiracji: WŻ, polewa(...)goździków 1,5 g kardamonu 1 g gałki muszkatołowej 1 g ziela angielskiego 1 g czarnego pieprzu Glazura miodowo-czekoladowa 1 łyżka wody 3 łyżki miodu 60 g gorzkiej czekolady, posiekanej Przygotowanie Ciasto na pierniczki. Miód, masło i cukier umieścić w garnku i podgrzewać do stopienia masła. Odstawić i lekko ostudzić. W misce umieścić mąkę, jajko, przyprawę do pierników

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasteczka "kocie oczka" ( z dżemem i ganaszem czekoladowym ) 234

Znacie tradycyjne "kocie oczka" ? Zazwyczaj przekłada się je powidłami śliwkowymi lub gęstym dżemem. Ja postanowiłam tym ciasteczkom nadać nowy wymiar. Dołożyłam jeszcze ganasz czekoladowy, ażeby ciasteczka wyglądały dostojniej i smakowały ... jeszcze lepiej ! Bo kto by pogardził ciastkiem z czekoladą !Zapewniam, że do kubka herbaty, w ponury jesienny dzień - niezastąpione ! Składniki( na około 16-18 ciastek )* 2 szklanki mąki ( najlepiej krupczatki(...)rękawa cukierniczego i wypełnić nim otwory ciastek."Kocie oczka" odstawić na kilka godzin, żeby ganasz stężał, a ciastka lekko zmiękły od dżemu.Przed podaniem można ciasta posypać cukrem pudrem.* Przepis na ganasz pochodzi z czekoladowych warsztatów z Patiserka.pl Smacznego

kolorowotorcikowo
NIebiański Sernik 275

sprężysty na wierzchu.  Wystudzić w uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około 12 godzin. Dodatkowo: Masa kajmakowa do polania na wierzch. Opcjonalnie: Polewa czekoladowa oraz rozpuszczona biała czekolada do ozdobienia ciasta

The Sweet Damsel
Muffinki z kremem czekoladowym 177

muffinek) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 kopiaste,łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki jogurt naturalnego 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1/3 szklanki oleju masa czekoladowa 200 g miękkiego masła 150 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki cukru pudru 2 kopiaste, łyżeczki kakao Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z kakao, cukrem i proszkiem do pieczenia. Jajka zmiksować(...)jajeczną przelać do suchych składników i wymieszać łyżką. Formę na muffinki wysmarować tłuszczem i podsypać lekko bułką tartą. Napełniać ciastem 3/4 wysokości formy i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok.15-20 minut. Gotowe muffinki odstawić by przestygły. Krem czekoladowy - czekoladę połamać i przełożyć do garnuszka. Na małym ogniu podgrzewać i ciągle mieszając do momentu rozpuszczenia się jej. Odstawiać

pink envelope
Czekoladowe ciasteczka dyniowe 461

Czekoladowe ciasteczka dyniowe to małe słodkie krążki powstałe z ciasta kruchego z dodatkiem purée z dyni oraz gorzkiej czekolady. Ciasteczka tuż po upieczeniu są dość miękkie. Podczas stygnięcia ich konsystencja zmienia się, choć nawet po kilku dniach leżakowania w szczelnym pojemniku nie twardnieją. W smaku są intensywnie czekoladowe. Ciasteczka warto przechowywać w chłodnym miejscu lub w lodówce ze względu(...)dodatek purée z dyni, zachowają wtedy swoją świeżość przez dłuższy czas. Z podanego przepisu można przygotować 30 sztuk . Czekoladowe ciasteczka dyniowe Składniki: 250g mąki pszennej 150g purée z dyni (skorzystaj z przepisu na  purée z dyni ) 120g masła 100g cukru pudru 75g gorzkiej czekolady 30g kakao 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki

Smakołyki Bereniki
Wilgotny piernik ekspresowy 177

sparzonych rodzynek  50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów   Polewa czekoladowa 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady100 ml śmietanki kremówki (płynnej) 1-2 łyżki oleju  *cynamon, goździki, imbir i kardamon w podanych proporcjach  można zastąpić 2 łyżkami przyprawy do piernika Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiać do miski i wymieszać z sodą, przyprawami i kakao. Dodać cukier(...)patyczka) w temperaturze 170-180°C (grzałka góra dół) lub 160°C (termoobieg). Upieczony piernik studzić na kratce. Przestudzony polać polewą czekoladową.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (jak w przepisie na mięciutki piernik bakaliowy). Polać nią ciasto

Smaki Natalii
Łabędzie z bezy. 208

około 60 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i pozostawiamy bezy w piekarniku, aż wystygną.      Przygotowujemy bitą śmietanę, bądź dowolny krem (ja użyłam czekoladowego kremu, takiego samego jak do przełożenia ciasta). Na bezy nakładamy krem i składamy tworząc korpusy ptaków, teraz już tylko umieszczamy szyje i łabędzie gotowe

Rozpustne gotowanie
Czekoladowe ciasto jaglane ze śliwkami 263

Ciasto na bazie kaszy jaglanej jest zaskakująco delikatne i wilgotne. Obłędnie czekoladowe, więc śliwki świetnie się z nim zgrały. Najlepsze jest w dniu pieczenia, wtedy jest najbardziej puszyste. Takie ciasto jest też dobrym sposobem na przemycenie kaszy do diety dzieci. SKŁADNIKI: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

https:KKuchniaMniam