ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:41/333)

BAJADERKI PIERNIKOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 215

opcjonalnie zamiast powyższych pojedynczych przypraw można użyć łyżeczek gotowej przyprawy piernikowej o dobrym składzie ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu szczypta soli himalajskiej opcjonalnie słodzik ( ksylitol , erytrytol, stewia do smaku) Dodatki: 100 g czekolady gorzkiej minimum 81% lub domowej polewy czekoladowej (90 g oleju kokosowego, 20 g kakao 100%) aromat np. waniliowy, rumowy, pomarańczowy masło orzechowe alkohol(...)mieszając. Mąka kokosowa wchłania płyn i należy je dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na dnie i bokach foremki wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C pilnując by nie spiekły się za bardzo. Gotowe pierniki ostudzić

Ola la LCHF
Czekolaowe ciasto z nutellą i M&M's 155

opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki nasion chia 1 łyżka jogurtu naturalnego  szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: Białka ubić na pianę. Resztę składników zmiksować razem blenderem. Dodawać pianę i przemieszać. Przelać do foremki. Najlepiej sprawdza się sylikonowa. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-30 minut. 180 stopni, góra i dół. Dla synka kawałek ciasta wysmarowałam nutellą i dodałam cukierki

ClauditteMissCooking
Puszysty sernik klasyczny z 10 jaj na dużą blachę 1952

szczypta soli Polewa czekoladowa: 75 g masła 4 łyżki gęstej śmietany (np.18%) 3 łyżki gorzkiego kakao 1/2 szklanki cukru Spód sernika: Ze wszystkich składników na spód zagniatamy kruche ciasto (białka pozostałego po żółtku nie wyrzucamy). Ja po prostu wszystkie składniki wkładam do malaksera i pulsacyjnie łączę w okruchy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia (piekę(...)wkładamy największą, głęboką blachę od piekarnika i wlewamy w nią wrzątek z czajnika. Odrobinę wyżej wsuwamy kratkę na której pieczemy ciasto (czyli sernik będzie piekł się w dolnej części piekarnika, nie na środku). Nagrzewamy piekarnik do 165°C (koniecznie bez termoobiegu!). Podczas gdy piekarnik nabiera temperatury, kończymy sernik. W drugiej misce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Powoli

Poezja smaku
Tort na moje urodzinki :) 280

najważniejsze w urodziny? Tort oczywiście :) Ostatnio piekłam kilka ciast z kremem i nie mogłam się zdecydować, które wybrać tym razem. Dlatego postawiłam na coś nowego, ale już trochę znanego. Bezy robiłam nie raz i nie dwa, Tort Pawłowej stał się już niemal moją specjalnością. Tym razem zdecydowałam się zrobić prawdziwy tort bezowy. Trzy cienkie, czekoladowe blaty bezowe, krem na bazie prezentowanego(...)niż 4 łyżki) 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w jak najmniejszej ilości wody (bez niej krem będzie zbyt rzadki) Do polewy: 100 g mlecznej (lub gorzkiej) czekolady 100 ml śmietanki kremówki Blaty bezowe można upiec razem (jeśli ma się odpowiednio duży piekarnik i trzy blachy do pieczenia), można też upiec je oddzielnie. Należy wtedy wszystkie składniki podzielić na trzy

Ratunku obiad
Budyniowe ciasto bez pieczenia z ciasteczkami od Cukry Nyskie 221

przygotowania masy budyniowej.  Powiem tak, jak na gotowca całkiem smaczne wyszło ;) Czekoladowy budyń bardzo fajnie skomponował się z cytrynowymi ciastkami fit & free oraz petit beuree. Ciastka fit & free to nowość z serii bez dodatku cukru! Składniki: masa budyniowa: 1 opakowanie czekoladowego budyniu do ciast i kremów  100 gram masła 60 gram cukru 500 ml mleka

Życie zaczyna się w kuchni
Eklerki mocno czekoladowe 195

może ich zabraknąć,  dla tych którzy jednak za nimi nie przepadają proponuję mega czekoladowe eklerki.  Parzone ciasto ptysiowe i czekoladowy aksamitny   krem z odrobiną amaretto  lub  rumu do smaku. Spróbujcie je zrobić i zajadajcie się bez żadnych wyrzutów sumienia J   Życzę Wam słodkich chwil ! Składniki na 15 sztuk eklerków: 4 jajka 1 szklanka(...)wbijać po jednym jajku-stopniowo   cały czas miksując , wsypać odrobinę proszku do pieczenia i całość zmiksować aż będzie gładkie ciasto. Przełożyć ciasto do woreczka cukierniczego z tylką w postaci gwiazdki , wyciskać eklerki na wyłożonej papierem pergaminowym blaszce od piekarnika, zachowując odstępy (eklerki sporo urosną) Piec w nagrzanym do 200*c piekarniku na grzaniu góra dół przez 30 minut

Wanilia i Kardamon
Domowe wafelki z kakaową masą 426

Domowe wafle smakiem nie dorównują tym ze sklepu, ta czekoladowa masa z wiórkami, orzechami i herbatnikami   z dodatkiem aromatycznego rumu jest słodka i przepyszna. 

Wanilia i Kardamon
Deser czekoladowo-owocowy 162

Pewnie zdarza się Wam mieć wielką ochotę na coś słodkiego, czekoladowego i nie mieć nic pod ręką? U nas ten problem jest rozwiązany, bo w takiej

Lamarida.pl
Torcik truskawkowy z musem z białej czekolady 189

Torcik przygotowałam na swoje urodziny. Jest bardzo delikatny. Mus truskawkowy i czekoladowy cudownie rozpływają się w ustach. Rodzince smakował, mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Torcik

Smakołyki Asi
Zielony mazurek z herbatą matcha i czekoladą 200

Porcje: 1 mazurek Czas przygotowania: Składniki: Ciasto 100 g mąki pszennej 100 g zmielonych migdałów 100 g schłodzonego masła 50 g cukru trzcinowego 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy 150 g schłodzonego serka mascarpone 100 g białej czekolady 100 ml śmietany 36% 5 0 ml syropu z kwiatów czarnego bzu sok z połowy limonki 1 łyżka(...)łyżeczka agar-agar  Dodatkowo 40 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 7 truskawek 1 łyżka chia 2 łyżki suszonych płatków niebieskich chabrów (opcjonalnie) Przygotowanie: Migdałowy spód Składniki ciasta zmiksuj mikserem, uformuj kulę, zawiń w folię, odstaw do lodówki na 1 godz. Rozwałkuj ciasto, przełóż do posmarowanej masłem formy, odetnij nadmiar ciasta, nakłuj dno widelcem, wstaw do lodówki

SzczyptaSmaQ
Pierniczki nadziewane 2236

tradycyjne, bez nadzienia. Te pierwsze polałam pyszną polewą miodowo-czekoladową, a te drugie - lukrem. Pierniczki są pyszne! Przepyszne w dniu pieczenia i następnego dnia również (nadal pozostają mięciutkie). Nie wiem jak dalej bo na pewno nie dotrwają. ;) Bardzo polecam. Pierniczki nadziewanePRZEPIS {źródło inspiracji: WŻ, polewa wg MW} temperatura pieczenia: 180°C | czas pieczenia: 15 min. Składniki(...)przez ok. 15 min. Najlepiej sprawdzić po 10 min. i ew. nieco przedłużyć czas pieczenia. Dłuższe pieczenie sprawi, że pierniczki będą twardsze. Zatem jesli chcemy mieć mięciutkie pierniczki musimy pilnować czasu pieczenia (góra ciastek powinna być lekko miękka).  Polewa czekoladowo-miodowa. Miód z wodą podgrzać do uzyskania jednolitej masy. Zdjąć z ognia i dodać połamane kawałki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cycki murzynki 22339

bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez mąki. Smaczny spód makowo-kokosowo-bezowy, do tego krem budyniowy (można wykorzystać krem karpatkowy, gotowy budyń waniliowy/śmietankowy lub własny), biszkopty i polewa czekoladowa. Smaczny kwartet, polecam!  Cycki murzynki  PRZEPIS{blacha: 25x30 cm}Temperatura pieczenia: 180°C | Czas pieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto makowo-kokosowo-bezowe 6 białek

coolinarnastrefa.blogspot.com
Murzynek bez miksera 185

ciasto, które uda się każdemu! Wystarczy wymieszać wszystkie składniki łyżką (polecam drewnianą), wstawić do piekarnika i ciasto gotowe. Odkąd mam bobasa w domu doceniam ciasta bez miksera, ciche i od ręki;) polecam! MURZYNKA przygotowałam z polewą czekoladową i posypałam płatkami migdałów. Składniki w temp. pokojowej: 350 g mąki pszennej 3 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)dół, bez termoobiegu. W większej misce mieszamy wszystkie suche składniki, robię to drewnianą łyżką. W drugiej misce łączymy mokre składniki – roztrzepujemy najpierw jajka, a do nich dodajemy po kolei resztę mokrych składników. Łączymy suche składniki z mokrymi mieszając je cały czas łyżką. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy

Zasmakuj Kuchni
Kryształek - śmietanowiec z galaretkami 337

Ciasto kakaowe typu murzynek, przełożone masą śmietanową z dodatkiem kolorowych galaretek. Na wierzchu z czekoladową polewą oraz kolorową posypką. Proste, pyszne i efektowne ciasto, które przyciąga uwagę, szczególnie dzieci. Mimo swoje prostoty jest naprawdę pyszne w smaku i znika w mgnieniu oka. Masa śmietanowa wykonana została ze śmietanki słodkiej 30% wymieszanej z kwaśną śmietaną 18%, dzięki temu zyskała oryginalny smak(...)puszystą masę. Następnie wlewamy cienką strużką wystudzoną masę kakaową i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy porcjami mąkę i mieszamy trzepaczką lub łyżką drewnianą, aż powstanie jednolite ciasto, bez grudek. Gotowe ciasto przelewamy do blaszki (u mnie: 23 x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około

Kuchnia MagdaLeny