ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:38/333)

Sernik Bounty bez pieczenia 104

Sposób wykonania sernika Bounty krok po kroku bez pieczenia. Sernik Bounty wykonasz w 1 godzinę, a po kilku godzinach od ostygnięcia polewy czekoladowej będzie gotowy do spożycia. Tego smaku nie da się zapomnieć i opisać, trzeba go samemu spróbować. Sposób wykonania podzielony jest na 3 etapy. Sernik Bounty bez pieczenia. Krok 1. Przygotowuję spód. W małym(...)białej lub czarnej czekolady. Ciepłą po ostudzeniu masą czekoladową polewam górę sernika. Możesz udekorować górę oprószając wiórkami kokosowymi. Sernik Bounty odstawiam oczywiście do lodówki na 30 – 60 minut do ostudzenia. Sernik przechowuję w lodówce pod przykryciem do tygodnia czasu. Podaję schłodzony wprost z lodówki.Smakuje rewelacyjnie. Ciasto Bounty bez pieczenia zachwyci gości. Wygląda efektownie i smakuje bosko

Ania gotuje
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 356

Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia to pyszny, słodki deser inspirowany znanymi batonami Kinder Bueno. Ciasto składa się z 4 warstw herbatników oraz dużej ilości kremu czekoladowego i orzechowego. Ciasto jest dość drogie, ale warto je zrobić! Czas wykonania: 1 h 30 min (+ minimum 3 h chłodzenia) Ilość porcji: 15 kawałków (forma(...)lodowki 23. Polewę rozlać na ciasto 24. Wyrównać polewę 25. Rozpuścić gorzką czekoladę z masłem 26. Udekorować ciasto na wzór batonu Kinder bueno Poprzedni 1 z 26 Następny   Batonik Kinder Bueno jest jednym z ulubionych mojego męża. A jakie są Wasze ulubione słodycze? Artykuł Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 142

Lody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem.  Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i

Kuchnia MagdaLeny
Serniczki Herbaciane z Truskawkowo - Czekoladową Niespodzianką 170

Taka forma serniczków siedziała w mojej głowie już od dawna. Potrzebne do ich wykonania były obręcze do potraw, o których już pisałam przy Kuskusie Pełnoziarnistym z

Blondynka Gotuje
Snikers lodowy – pyszne ciasto bez pieczenia! 464

Snikers lodowy – pyszne ciasto bez pieczenia! Trzywarstwowe, lodowe ciasto karmelowe z orzeszkami, smakiem i wyglądem przypominające popularny batonik. Niebo w ustach! Ciasto szybko się robi gdyż nie wymaga pieczenia, jednak musi ono dobrze schłodzić się w lodówce aby herbatniki zdążyły zmięknąć, a następnie trochę poleżeć w zamrażalce. Idealny deser na upały! Przepis autorski.     Składniki(...)delikatnie wyjmujemy z foremki i zdejmujemy folię spożywczą *** *** Po wyjęciu z zamrażalki ciasto oblewamy polewą czekoladową *** *** Z wierzchu dekorujemy ciasto kawałkami batoników snikers *** *** Ciasto przechowujemy w zamrażalce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: LODY JOGURTOWO – TRUSKAWKOWE PRZEPIS TUTAJ RUROCIĄG – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Brownie z czerwonej fasoli 108

bez obaw, cieszcie się czekoladowym i wilgotnym smakiem ciasta, reszty nikt się nie domyśli Sprawdziłam, wiem! Ciasto zaskakuje smakiem, konsystencją, jest wilgotne, z polewą mocno czekoladową komponuje się znakomicie! Uwierzcie mi, ekspresowe brownie, które robiłam po raz pierwszy zachwyciło mnie (i innych) smakiem. No bo jak to czerwona fasola na słodko, a jednak się udało, polecam, zachęcam Wilgotne, czekoladowe(...)Dodałam resztę składników, zblendowałam dobrze. Ciasto przelałam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (dno), brzegi wysmarowane masłem. Tak przygotowane ciasto piekłam ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C (bez termoobiegu) grzaniem góra plus dół, na środkowej półce piekarnika. Gotowe ciasto udekorowałam polewą czekoladową (z masła, kakao, cukru pudru i mleka) oraz rodzynkami i żurawiną suszoną. Płatki

Zasmakuj Kuchni
Pijany przekładaniec (Pijak) 226

pieczenia i wylać ciasto (biszkopt i bezę piekłam w tortownicy o śr. 24 cm, ale wierzch ścinałam bo ciasta wyszły za wysokie, więc śmiało można użyć większej tortownicy) . Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 175°C przez ok. 30-35 minut (do momentu suchego patyczka). Ostudzone ciasto posmarować dżemem. Na dżemie można rozsmarować kilka łyżek masy(...)Białka ubić na sztywną pianę i (cały czas ubijając) wsypywać kolejno cukier puder, suchy mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Upiec w tej samej tortownicy, co biszkopt. Temperatura i czas pieczenia również ten sam. Gdy ciasto ostygnie, ułożyć je na pierwszej warstwie. III warstwa: Mleko podgrzać. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki, ekstrakt waniliowy i wymieszać

Domowa Cookierenka Agi
Torcik chałwowy bez pieczenia 76

Wyśmienity torcik chałwowy z serkiem mascarpone i musem czekoladowym. Na zimno, więc idealny na upały (które podobno się zbliżają). Posmakuje nie tylko wielbicielom chałwy. Bardzo polecam

Arabeska waniliowa
Chałwowiec 3116

Chałwowiec to pyszne ciasto przekładane, składające się z biszkoptu oraz dwóch mas: chałwowej i czekoladowej. Przygotowuje się je z dodatkiem żelatyny, dlatego ciasto musi być przechowywane w lodówce, ale i poza nią przez jakiś czas zachowa swoją formę. Ciasto ładnie się kroi i efektownie wygląda, jest więc idealną propozycją na spotkania rodzinne lub ważne uroczystości. Smaki uzupełniają się, zarówno chałwa(...)formy wyłożyć papierem do pieczenia, boki pozostawić bez niczego - do formy przełożyć masę, wyrównać - ciasto od razu piec w 180 stopniach przez około 20 minut do tzw. suchego patyczka - upieczony biszkopt ostudzić, odkroić od brzegów formy, zdjąć papier ze spodu biszkoptu - na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć gotowy biszkopt PONCZ - w przegotowanej wodzie lub słabej

Smakołyki Bereniki
Ciasto gryczane 125

suszonych żurawin, posiekanych 2 płaskie lyżeczki proszku do pieczenia 25 g orzechów ziemnych solonych grubo posiekanych Polewa czekoladowa 50 ml śmietanki UHT 30 % 100 g czekolady deserowej 20 miękkiego masła dekoracja 25 g orzechów ziemnych solonychgrubo posiekanych CIASTO Kaszę gryczaną gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, mniej więcej przez 20-25 minut, do miękkości, odstawiamy do wystudzenia. Po ugotowaniu(...)wsypujemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy .Na koniec dodajemy posiekane żurawiny i orzechy ziemne. Ciasto przekładamy do blaszki .Pieczemy w temperaturze 180 stopni C (termoobieg) lub 190-200 stopni C (bez termoobiegu) mniej więcej przez 35-45 minut (do próby suchego patyczka). Odstawiamy do wystygnięcia. POLEWA CZEKOLADOWA Zagotowujemy śmietankę. Kawałki czekolady wrzucamy do gotującej

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto zebra 223

Ciasto zebra to bardzo proste i szybkie ciasto. Uwielbiam je piec ponieważ świetnie się prezentuje na stole przez biało – czarne paski. Poniżej przedstawiam listę zakupów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybki tort czekoladowy 125

jest szybki w przyrządzeniu, nie wymaga nasączania. Jest smaczny i mocno czekoladowy. Szybki tort mocno czekoladowy Składniki: okrągła forma o średnicy 18 cm Spód do tortu 100 g cukru 100 g brązowego cukru 110 g pszennej mąki 45 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki oczyszczonej sody ½ łyżeczki soli 1 duże jajko 120 ml zsiadłego mleka(...)posmaruj masłem. Wlej masę do formy, wyrównaj powierzchnię, potrząsając formą. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej lub wedle piekarnika). Piecz ciasto przez 35 minut. Środek ciasta powinień się uginać. Wyjmij i ostudź. Krem czekoladowy 55 g masła 30 g kakao 40 ml mleka 180 g cukru pudru ½ łyżeczki waniliowego ekstraktu szczypta soli

codojedzenia
Zebra budyniowo - krówkowa 165

łyżki mąka 2,5 szkl proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki Masa budyniowa : 4- szkl mleka  1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła Dodatkowo : masa krówkowa - 1 puszka polewa czekoladowa Przygotowanie : Ciasto : Wybić jajka do miski, dodać cukier, utrzeć

Kuchnia Danusi
Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie 298

krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na cieście galaretkowo-serowym*** *** Całość wkładamy do lodówki. Gdy ciasto całkowicie stężeje, foremkę przykrywamy dużym płaskim talerzem, odwracamy i wyciągamy ciasto. Jeżeli byłby problem z wyjęciem ciasta, można formę na chwileczkę włożyć do ciepłej wody *** *** Ciasto przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ(...)TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Warsztaty z Sebastianem Olmą - Cisowianka. Gotujmy zdrowo bez soli. 142

Marianną z bloga  http://kuchennewojowanie.blogspot.com/przygotowywałyśmy deser. Czekoladowe ciasto z musem z malin i z miętą. To było dla mnie wyzwanie, bo wiadomo, że ciasto to laboratorium. Trzeba dokładnie odmierzyć składniki, aby nie wyszedł zakalec. A ciasto to było BEZ sody, BEZ proszku do pieczenia, BEZ drożdży.   Wyrosło i było bardzo smaczne

AZgotuj!