ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:180/333)

Czekoladowe ciacha na białkach 95

obłędnie czekoladowe i rozpływają się w ustach. To trochę mini bezy w wersji mocno czekoladowej. Jak dla mnie bomba! Moja córcia też jest zachwycona takimi czekoladowymi ciachami. Nie dosyć, że naszpikowane ulubioną przez nią czekoladą to jeszcze w wersji maxi ;) Przepis bierze udział w akcji GOPLANY "Z czekoladową nutą" 1 czekolada Goplana Oryginalna Mleczna 90g 3 szkl cukru pudru 2/3 szkl(...)składników. Gdyby masa była za gęsta dodać kolejne białko. Czekoladę posiekać, wsypać do masy kakaowej, wymieszać. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką nakładać porcje ciasta w dosyć dużych odstępach bo ciastka pod wpływem temperatury zwiększą swoją objętość. Ciasteczka piec ok 12 minut, do czasu kiedy ich powierzchnia będzie lekko błyszcząca i popękana

Smakołyki Asi
Tarta czekoladowo – migdałowa 145

które zachwyca swoją konsystencją. Mocno wilgotne i czekoladowe w smaku, ale nie słodkie. Sam przepis jest banalnie prosty. Gdy około roku temu poznaliśmy bardzo sympatycznych ludzi (sporo starszych od nas), zaprzyjaźniliśmy i oczywiście zaczęliśmy się odwiedzać. Na wieść, że kobieta ma nie tolerancje laktozy i glutenu miałam problem z wykombinowaniem czegokolwiek bez powyższych składników. Tylko czas udowodnił(...)smacznego. W kuchni mniej również znaczy więcej! Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 100 g gorzkiej czekolady – 100 g masła – 60-80 g cukru – 1 laskę wanilii ( ziarenka) – 100 g mielonych migdałów – 2 jajka – 1 łyżkę mąki (można pominąć) – 1 łyżeczkę proszku do pieczenia W kąpieli wodnej stopcie masło i czekoladę po czym

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowe tarteletki z owocami (jak z cukierni!) 162

jeszcze orzechy! CZEKOLADOWE TARTELETKI Z OWOCAMI Składniki: - 250 gram mąki - 3 łyżki kakao - 150 gram masła - 3 łyżki cukru (jak ktoś lubi słodsze ciasto, powinien dać więcej) - 3 łyżki wody - 50 gram czekolady deserowej - 50 gram grubo mielonych orzechów - dowolne owoce (u mnie nektarynki, maliny i borówki amerykańskie) - dżem, z rodzaju tych najtańszych galaretek bez owoców ;) ja użyłam morelowego(...)cukier i woda. Całość dokładnie ugniatamy, formujemy kulę i lokujemy pod przykryciem na 15 minut w lodówce. Po tym czasie wykładamy ciastem foremki. Następnie masę nakłuwamy widelcem, a na wierzch każdej tarteletki kładziemy zmięty kawałek folii aluminiowej. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 190 stopni z kawałkami folii i kolejne 5 do 10 minut bez foliowych kulek

Życie zamknięte w smaku
Seromakowiec. 771

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni C i pieczemy około 15 minut, czyli tyle czasu ile będziemy przygotowywać masę serową. MASA SEROWA: 80 g miękkiego masła 120 g cukru pudru 750 g zmielonego trzykrotnie twarogu 3 jajka 2 białka (te z ciasta) 1 budyń waniliowy bez cukru (proszek) 125 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 1 łyżka(...)delikatnie wylewamy na podpieczony makowiec, wyrównujemy wierzch i pieczemy kolejne 40-45 minut. Na koniec sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni ciasto przykrywamy folia aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy w uchylonym piekarniku na około 10 minut, po tym czasie wyjmujemy i całkowicie studzimy. POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g mlecznej czekolady 1 płaska łyżka ciemnego, gorzkiego

Rozpustne gotowanie
Czekoladowe ciasto gryczane z zurawina czyli poWeekendowe Lakocie odc.94 177

czekolady deserowej (minimum 50-60% kakao) 50 g suszonych żurawin 25 g orzechów włoskich polewa czekoladowa: 25 ml śmietanki kremówki 30% (u mnie mleko) 50 g czekolady deserowej 10 g miękkiego masła do posypania:  posiekane orzechy włoskie Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Kaszę gotujemy na sypko wg ulubionego przepisu. Studzimy ją a następnie mielimy ją blenderem lub maszynką(...)dodajemy roztopioną czekoladę z masłem i zmieloną kaszę gryczaną. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Na końcu dodajemy posiekane żurawiny i orzechy. Przekładamy ciasto do blaszki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (termoobieg) lub 190-200°C (bez termoobiegu). Pieczemy ciasto ok. 40 minut, do suchego patyczka. Gdy ciasto stygnie przygotowujemy polewę. Zagotowujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rozpoczęcie sezonu grillowego, i tort z tej właśnie okazji 186

techniką dekoracji zdecydowanie muszę popracować, to wydaje mi się, że może być ogromnie efektowna.  Tort czekoladowy z musem rabarbarowo-truskawkowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) ciasto: 400 g mąki pszennej 100 g kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki soli 360 ml maślanki 120 ml mocnej, gorącej kawy 230 g miękkiego masła(...)wody 100 g cukru 1 łyżka soku z cytryny krem do przełożenia tortu: 500 m śmietany kremówki (38%) 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru krem maślany na bezie: 100 g truskawek 80 g rabarbaru 1 łyżka cukru 250 g miękkiego masła 3 białka 200 g cukru dekoracja: masa cukrowa wódka lub ekstrakt waniliowy kolorowe barwniki spożywcze (czerwony, żółty

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bułeczki dynie 194

gładki sernik z nuta pomarańczy, a może ciasto czekoladowe...? Nieistotne; najważniejsze jest, że w dyni się zakochałam! Jej nieco mdławy, delikatny smak stanowi idealne tło dla wszelkich kuchennych eksperymentów. Z zachwytem zagłębiłam się w dyniowy świat, odkrywając coraz to nowe odmiany, ich smaki i najlepsze sposoby na ich zużycie.  Dzisiaj jesieni bez dyni sobie nie wyobrażam. Kupuję zawsze(...)mleko, jajko i puree dyniowe, zagnieść ciasto. Dodać tłuszcz i sól, dobrze wyrobić. Ciasto będzie się lekko lepić.  Przykryć miskę folią spożywczą, wstawić na noc do lodówki (lub odstawić na 1,5 godziny w ciepłe miejsce). Następnego ranka wyjąć ciasto z lodówki, odstawić na około 45 minut, aż nabierze temperatury pokojowej. Ciasto szybko zagnieść, podzielić na 10 równych części

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto ucierane z amarantusem (bez glutenu, mleka i jajek) 165

To puszyste ciasto jest dowodem, że popping z amarantusa sprawdza się nie tylko jako składnik mueslli czy kruchych batoników. Dodatek ekspandowanych nasion amarantusa sprawia, że ciasto

głodny alergik
Pączki czekoladowe 84

homogenizowanym czekoladowym SKŁADNIKI: 3 jajka 300 g serka czekoladowego homogenizowanego Rolmiecz łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie cukru z wanilią olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijam mikserem z cukrem waniliowym, gdy się połączą dodaję serek homogenizowany. Miksując dodaję powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa powinna być dość gęsta. Miksuję(...)Sprawdzam małym kawałeczkiem ciasta czy olej jest wystarczająco gorący – jeśli skwierczy to zaczynam smażenie. Jeśli nie, czekam jeszcze chwilę z testem. Pączki będą chłonęły zimny olej. Łyżką nabieram porcje ciasta i zsuwam drugą prosto do gorącego oleju. Smażę obracając do ładnego złotego koloru. Wyjmuję łyżką cedzakową. Odsączam na papierowym ręczniku. Podaję z dodatkami lub bez. SMACZNEGO Przepis lekko zmodyfikowany

Zasmakuj Kuchni
Brownie z fasoli, czyli przepis na przepyszne, czekoladowe fit ciasto 176

można zajadać się niemal bezkarnie Oprócz tego smakuje obłędnie i nawet najbardziej wysublimowani znawcy słodyczy nie rozpoznają, że do jego zrobienia została użyta fasola! Do tego jest to ciasto bez mąki i cukru i jest tak delikatne, że po prostu rozpływa się w ustach. Ten rewelacyjny przepis pochodzi z bloga Wiem Co Jem *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie(...)minut – chodzi o dokładne rozprawienie się z fasolą – dzięki temu będzie zupełnie niewyczuwalna w cieście. Przygotuj 2 keksówki (ciasto będzie niskie jak brownie) lub jedną blaszkę – wtedy będzie mu bliżej do babki czekoladowej. Wyłóż je papierem do pieczenia. Ciasto przelej do blaszek i wstaw do piekarnika na około 50 minut. Jeśli lubisz mokre brownie – możesz

Eat me! Fit me!
Jabłecznik śmietanowo bezowy 135

normalnie zaszalałam ,powstało pyszne ciasto i muszę powiedzieć że przepyszne jest. Bomba kaloryczna hi.hi.hi ale kawałeczek nikomu nie zaszkodzi :) Biszkopt: jaja 4 szt mąka pszenna 6  łyżek ksylitol 1 łyżka sól szczypta Masa jabłkowa: jabłka 1 kg ksylitol 1 szklana Masa czekoladowa: śmietana 30% 500 ml karob łyżka czubata ksylitol 1 łyżka Beza: 5 białek schłodzonych ksylitol(...)cukierniczym jedna obok drugiej by powstała nam złączona beza. Pieczemy w 110 stopniach 20 minut i zmniejszamy do 90 stopni i jakieś ze dwie godziny suszymy( ksylitol potrzebuje więcej czasu) 2. Jaja ubijamy z cukrem na puch,dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy.Przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach,zostawiamy

Różowa kuchnia
Fit sernikobrownie z powidłami 168

kawałek domowego ciasta i kubek ciepłej kawy...zamiast tradycyjnych słodkości proponuję pyszne połączenie sernika i brownie w jednym! Czekoladowy spód to znane Wam wszystkim bananowe brownie, na wierzchu znajdziemy sernik waniliowy, a gdzieniegdzie napotkamy kleks wilgotnego powidła śliwkowego. Takie ciasto przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi czekolady :) Brownie: 2 banany 2 jajka 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 szklanka(...)koniec dodać sodę iw krótko zmiksować. Prostokątną formę (np. 25x13) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec 30-40 minut 170*C. Wyjąć, wystudzić.   Sernik: 250 g twarogu  2 jaja 170 g jogurtu naturalnego  3 łyżki miodu 40 g budyniu waniliowego bez cukru  1/2 słoiczka powidła śliwkowego Białka oddzielić od żółtek. Ser zmiksować

Chocolate Muffin Blog
BROWNIE Z PIECZONYMI ŚLIWKAMI 167

czekoladowe i wilgotne ciasto brownie, tym razem w wersji z pieczonymi śliwkami. Jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealne do popołudniowej herbatki. W środku idealnie mokre i kleiste, znacznie lepsze od tradycyjnego murzynka. Upieczone najlepiej odstawić do przestygnięcia i dopiero wówczas pokroić na porcje. Inaczej można odnieść wrażenie, że ciasto jest niedopieczone. Pamiętajcie, że w większej blaszce ciasto powinno piec(...)lekko ciepłe, polane sosem z pieczonych śliwek i podane z porcją domowej bitej śmietany. SKŁADNIKI  200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 3 jajka 250 g drobnego cukru (można dać mniej) 150 g mąki 1 kg dojrzałych śliwek (dużych okrągłych lub węgierek) cukier puder WYKONANIE  Piekarnik rozgrzewamy do 160℃ (góra/dół bez termoobiegu). Formę o średnicy

cool and minty
Mega czekoladowo-kokosowe brownie (bez glutenu, cukru, paleo) 138

zmywania. Super opcja. Składniki: ½ szklanki płatków kokosowych ½ szklanki miodu 4 łyżki kakao 1 jajko 1 gorzka czekolada szklanka mąki migdałowej 2 łyżki oleju kokosowego laska wanilii łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki masła z orzechów nerkowca Sposób przygotowania: Gorzką czekoladę kroimy na drobne kawałki. Do blendera wrzucamy pozostałe składniki oprócz masła orzechowego i wszystko razem blednujemy(...)minut lub do czasu, aż wbity patyczek w środek ciasta będzie wychodził czysty. Gotowe Smacznego! Specjalnie dla Was mamy przygotowany kod rabatowy na cały asortyment w sklepie www.patelnie-tytanowe.pl Użyj kodu PALEO10 , aby otrzymać –10% na cały koszyk! Kod jest ważny do 25.05.2017. Artykuł Mega czekoladowo-kokosowe brownie (bez glutenu, cukru, paleo) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife