ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:100/333)

Ciasto piankowe - bez pieczenia 638

Kolejne ciasto dla amatorów słodkich deserów, którzy nie lubią się przemęczać przy ich przygotowaniu. Ciasto jest o tyle proste, że nie wymaga pieczenia

W kuchennej krainie
Czekoladowe ciasto z gruszkami 164

zanurzonych w cieście i do tego obowiązkowo polewa czekoladowa, mówię Wam rewelacja.  Gdyby jeszcze podać je z bitą śmietaną i kulką lodów waniliowych, to dopiero byłaby rozpusta, ale samo też smakuje genialnie. Składniki: 5 jaj 1 szklanka cukru 1 1/4 szklanki oleju 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 7-8 gruszek czekolada gorzka(...)mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (23x33 cm). Gruszki obieramy przekrawamy na pół i wydrążamy gniazda nasienne, a następnie układamy na cieście. Pieczemy ok 50 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i polewamy rozpuszczoną czekoladą. Ja użyłam taką bez mleka w składzie i rozpuściłam

Cynamonowe szczęście
Najszybsze muffiny 164

Oto przepis na szybkie muffiny . Moje dzieci takie uwielbiają. Przepis jest do zapamiętania bez zaglądania do przepisownika! Składniki 100 g czekoladowych kropel do wypieków 4

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik czekoladowy z cukierkami czekoladowymi 208

czekoladowy. Wykorzystałam do jego przygotowania dobrej jakości kakao w proszku, śmietankę 36% z kartoniku i (co nadaje mu chyba najwięcej wdzięku) cukierki czekoladowe z masą karmelowo-orzechową. Muszę przyznać, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Na pewno bez problemu uda Wam się ten smak powtórzyć w domu, dlatego koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.Składniki:4 jajka100 g mąki2 łyżki kakao1/2(...)łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem, następnie partiami dosypujemy otrzymaną mieszankę do ubitych jajek – lekko mieszamy.Gotową masę przekładamy do małej torownicy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 17 cm śr.) i wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 30-35 minut ( do suchego patyczka) pozostawiając ciasto w formie do całkowitego ostudzenia

Słodkie Przyjemności
Zielona babka piaskowa z lukrem 176

cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik(...)sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy Zielona babka piaskowa z lukrem Proporcje na formę  z kominem o średnicy 24 cm Czas przygotowania: 60 minut Składniki Ciasto 3 jajka 3/4 szklanki nierafinowanego cukru trzcinowego

Kulinarne przygody Gatity
Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów 204

nawet ziemniaki, pomidory, paprykę itp. Ale jest ciasto czekoladowe, które się mieści nawet w tak restrykcyjnej diecie ! Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów – bezglutenowe, bez zbóż, bez nabiału, bez jajek, bez orzechów, bez czekolady i kakao: banany – dojrzałe, 3 duże albo 4 małe krem kokosowy – ½ szklanki (160 g) mąka kokosowa(...)samym końcu dolej ocet jabłkowy, dobrze wymieszaj i przełóż ciasto do formy. Piecz w temperaturze 180°C przez około 40-45 minut (do suchego patyczka). Oczywiście jest tyle alergii i nadwrażliwości pokarmowych, że niemożliwe jest zrobienie ciasta bez żadnych alergenów. Opisane tu ciasto eliminuje jednak ich zdecydowaną większość. Kokos nie jest tak naprawdę orzechem (jest to owoc pestkowca

PaleoSMAK
Brownie z powidłami (bez mąki) 243

dodatku mąki , a jej zamiennikiem w tym przepisie są mielone migdały. Brownie jest mocno czekoladowe, jak przystało na tego typu ciasta. Powidła przełamują nieco smak czekolady, choć również świetnie z nim współgrają. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 20x20cm . Brownie z powidłami (bez mąki) Składniki: 100g gorzkiej czekolady 100g masła 120g cukru trzcinowego 60g mielonych migdałów 3 jajka(...)trzepaczką) - dodać cukier trzcinowy, kakao, 100g powideł śliwkowych oraz mielone migdały, wszystko wymieszać - formę wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto przełożyć do formy, na wierzchu w niewielkich odstępach od siebie nałożyć łyżeczką pozostałe (150g) powidła śliwkowe - nożem lekko wymieszać powidła z ciastem czekoladowym - piec w 180 stopniach przez 25-30 minut, a z masa czekoladowa się zetnie (patyczek po włożeniu

Smakołyki Bereniki
Czekoladowe ciasto bananowe z gruszką 692

dodatkiem tych owoców. Przepis bez zmiany proporcji można powtórzyć w tortownicy o średnicy 21cm . Czekoladowe ciasto bananowe z gruszką Składniki: 240g mąki pszennej 240g banana (2 sztuki) 100g gorzkiej czekolady 100g miodu 50g oleju kokosowego 2 jajka 1 łyżka kakao 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 gruszki Wykonanie

Smakołyki Bereniki
Napoleonka bez pieczenia 169

Napoleonka bez pieczenia na zwykłych herbatnikach. Ciasto należy do tych delikatniejszych w smaku. Krem zrobiony jest z 3/4 kaszy manny, co oznacza, że sam w sobie jest delikatny. Kasza manna pochłania cukier, co oznacza, że gotowy krem może wydawać się mało słodki. Nie przejmujcie się, ponieważ po to właśnie jest polewa czekoladowa. Dzięki niej, ciasto jest wystarczająco słodkie

Klasyka Gotowania
Czekoladowe muffiny z tartą cukinią 126

pyszne i bardzo czekoladowe! W ogóle nie czuć w nich cukinii, nadaje jedynie odpowiedniej wilgotności ciastu. Składniki (na 8 dużych muffinek): 1 szklanka mąki (ja użyłam owsianej) 1/2 szklanki cukru (lub mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 czubate łyżki kakao 2 jajka 1/3 szklanki rozpuszczonego masła 200 gram startej cukinii (bez skórki, na dużych oczkach

Mango Papaja
Czekoladowe muffiny z tartą cukinią 205

pyszne i bardzo czekoladowe! W ogóle nie czuć w nich cukinii, nadaje jedynie odpowiedniej wilgotności ciastu. Składniki (na 8 dużych muffinek): 1 szklanka mąki (ja użyłam owsianej) 1/2 szklanki cukru (lub mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 czubate łyżki kakao 2 jajka 1/3 szklanki rozpuszczonego masła 200 gram startej cukinii (bez skórki, na dużych oczkach

Mango Papaja
Babka waniliowa z czekoladową polewą i rodzynkami 238

bez problemu z powierzchni ciasta, nie wydłubując mało apetycznie z ciasta. Przepis znalazłam u Liski >>klik Składniki: 230 g mąki ziemniaczanej , 170 g mąki pszennej , 1 łyżeczka  proszku do pieczenia, 150 g miękkiego masła , 150 g cukru pudru , 2 jajka , 140 ml mleka , 1 łyżeczka esencji waniliowej >>klik . Dodatkowo: ulubiona polewa czekoladowa , garść

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babeczki do herbaty 155

wiśniówki 12 wiśni bez pestek do dekoracji 200 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka Grenadiny wiórki czekoladowe 6 wiśni wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek. Złotka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy do nich mąkę, migdały, proszek do pieczenia, kakao i wiśniówkę. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem. Przygotowanie papilotki na muffinki

Przysmaki Karolki
Kruche rurki z kremem czekoladowym (na szybko) 201

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Dlaczego na szybko? Dlatego, że pieczone są z gotowego ciasta kruchego. Osobiście nie lubię "gotowców" i nie wiem jakim cudem znalazło się ono w mojej lodówce, ale zostało spożytkowane z rewelacyjnym efektem. Po za tym jest to doskonałe rozwiązanie dla osób początkujących, niecierpliwych i dla tych, którzy nie dysponują długim(...)wersję z kremem czekoladowym.   1 opakowanie gotowego ciasta kruchego cukier masło do wysmarowania foremek Krem czekoladowy: 250 ml śmietanki 30-36% 50g ciemnej czekolady (*) 50g masła cukier puder do smaku (**)       Ciasto pociąć na paski o grubości 1,5-2 cm. Foremki do rurek (***) dokładnie wysmarować masłem. Na każdą nawinąć pasek tak, aby ciasto nachodziło na siebie

Di gotuje
Tort biszkoptowy z kremem budyniowym, ananasem i drugi rok bloga. 157

czekoladowy ( 5 dag ) Wykonanie: 1. Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około(...)minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony studzimy i przekrawamy na dwa krążki. 2. Biszkopt ciemny: W ten sam sposób pieczemy ciemny biszkopt i studzimy. Biszkopt ciemny pieczemy tak około 15 - 20 minut. 3. Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy budynie, gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń dokładnie

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania