Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia to ciasto na herbatnikach, z pianką śmietankową, musem brzoskwiniowym udekorowane tartą czekoladą. Pycha, po prostu palce lizać! Jak zrobić takie brzoskwiniowe ciasto możecie zobaczyć w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Masa biała: śmietanka kremówka 30% dobrze schłodzona(...)czekoladowa (opcjonalnie) *foremka z odpinaną opaską 28cm. x 18cm. x 7cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Drugą galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie z dodatkiem żelatyny i pozostawiamy do wystudzenia (pamiętajcie która galaretka jest z żelatyną, żeby Wam się nie pomyliły). Foremkę wykładamy papierem do pieczenia
RITA food channelWymyśliłam sobie klasyczny sernik. Ale taki naprawdę klasyczny: na kruchym spodzie i z samą masą serową, bez żadnych dodatków. Tak żeby rozkoszować się samym smakiem sernika. Przygotowałam sobie składniki i wyciągając mąkę dotarłam do otwartej puszki kajmaku. Zawartość: jakieś 3/4 puszki. Nie mam pojęcia do czego była używana, ponieważ już do ostatnich andrutów zużywałam resztkę. Może mam w domu(...)stopni i pieczemy jeszcze 60 minut. Po tym czasie wyłączmy piekarnik ale ciasto zostawiamy w nim jeszcze na pół godziny. Następnie otwieramy drzwiczki i całkowicie studzimy sernik. Ostudzony trzymamy w lodówce. Na wierzch użyłam frużeliny malinowej . Możecie również położyć świeże owoce lub przygotować polewę czekoladową. Z foremki wykroiłam 24 porcje. Jedna to 240 kcal (bez frużeliny) Prosty sernik
Relaxtimemnie zniknęło w mgnieniu oka. Zostały po nim już tylko slodkieokruszki Do przygotowania spodu ciasta użyłam gotowego brownie z linii La Chocolatiere Delecta. Czasem warto sięgać po takie rozwiązania A do tego prosta warstwa serowa. Wystarczy wszystko zmiksować i gotowe Jeśli szukacie szybkich przepisów na ciasto to ten będzie idealny. Składniki: Warstwa serowa: 500 g twarogu sernikowego(...)łyżkę czekoladowych kropelek do sernika). Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie serce 25x27cm, ale może być tortownica 26 cm). Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) środkowy poziom. Pieczemy 15 minut. Po tym czasie wyciągamy i wlewamy na podpieczony spód masę serową, którą robimy w czasie pieczenia brownie
Słodkie okruszkibez orzechowa i beza kokosowa połączone dżemem, a jakby tego było jeszcze mało to jest krem budyniowy, ciasto kruche i polewa czekoladowa. Mówię Wam pychota. Owszem wymaga całkiem sporo pracy, ale smak wszystko wynagradza. Na zdjęciach wygląda trochę jakby na górze było ciasto miodowe, ale to jest to samo kruche co na dole, tylko mi się trochę przypiekło :) Ciasto(...)proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce co najmniej pół godziny. Po tym czasie rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (25x35cm) i pieczemy w 180 st. ok 15 minut na złoty kolor. Placki są cienkie więc pilnujcie żeby się zbytnio nie zarumieniły jak to było u mnie. Beza kokosowa: 5 białek
Cynamonowe szczęścieFiladelfia” – bez pieczenia (przepis TUTAJ ). Truskawkowo-śmietankowe ciacho na chrupiącym spodzie z nutelli…niebiosa w ustach Jest to bajeczny deser o dwóch uzupełniających się smakach, delikatnie słodkim i lekko kwaskowym, które świetnie ze sobą współgrają i tworzą rewelacyjny efekt końcowy. Przygotowanie ciasta jest bardzo proste i co najważniejsze nie wymagające pieczenia! Polecam serdeczne, efekt (zarówno(...)lubimy słodsze możemy dodać troszkę więcej cukru), lekko kwaskowata za sprawą malin, co świetnie komponuje się ze słodkim kremem z mascarpone :)) 9. Ciasto „3 bit” (przepis TUTAJ ). Łatwe i szybkie ciasto bez pieczenia o smaku karmelowym. Nie znam chyba nikogo kto byłby w stanie się mu oprzeć. Polecam! 10. „Domowy kopiec kreta
Blog z ApetytemZapraszam na przepyszne, bardzo czekoladowe ciasto z gruszkami i uprażonymi orzechami. Jest to ciasto typu brownie, więc jest gęste i wilgotne. Po wyjęciu z piekarnika trochę
Mała CukierenkaZapraszam na przepyszne, bardzo czekoladowe ciasto z gruszkami i uprażonymi orzechami. Jest to ciasto typu brownie, więc jest gęste i wilgotne. Po wyjęciu z piekarnika
Mała Cukierenkaciasta bez nabiału, ciasta dietetyczne smakują nieco inaczej, nie tak dobrze jak te klasyczne, tak to ciasto jest tego zaprzeczeniem. Jest genialne. Ja go powtórzę nie raz, nie dwa a Wam polecam je upiec. Warto! Przy okazji, super ciasto do zrobienia z dzieckiem. Wszystkie składniki się miesza (można nawet w blaszce, w której będzie pieczone ciasto(...)średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Przelewamy do niej ciasto i wyrównujemy. Pieczemy w 170 stopniach przez około 35-40 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, po czym przekrawamy wzdłuż, uzyskując dwa blaty. Pierwszy blat ciasta smarujemy konfiturą i przykrywamy drugim blatem. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany
Made By Mom And Sonubiegłą sobotę odbyło się pieczenie na żywo z Kasią. Warunkiem było pieczenie na żywo ciasta, dzięki aplikacji Ipla. Podczas pieczenia były organizowane różne konkursy, w których udało mi się wygrać zestaw do founde i foremki do czekoladek.Ciasto wyszło mocno czekoladowe i idealnie poprawia humor, gdy mamy jesienną chandrę :)Składniki:1 margaryna,3 gorzkie czekolady (np. Wedla(...)margarynę. Następnie do jednej miski przelewamy rozpuszczoną czekoladę, ostudzoną margarynę, dodajemy kakao, cukier i miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Nie ma konieczności dodawania proszku do pieczenia, choć bez niego ciasto jest bardziej zbite. Dodajemy pojedynczo jajka i szczyptę soli cały czas miksując. Tortownicę (o średnicy 24 cm) smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą
Aga w kuchniSkładniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3 żółta cukier waniliowy 1/2 szklanki pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 kostki margaryny 1 łyżka kakao Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Składniki na sernik : 1000 g sera białego dwukrotnie zmielonego 450 g cukru pudru 2 budynie śmietankowe bez cukru(...)proszkiem do pieczenia. Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową i rodzynkami w rumie. Dodatkowo: słoik ( 200 g ) dżemu morelowego WYKONANIE: ½ ciasta kruchego dżem morelowy masa serowa ½ ciasta kruchego Pieczemy 65 minut w temp. 180 stopni. Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia . Można polać polewą czekoladową J Smacznego
Domowe ciastaZapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 170g cukru 170g mąki pszennej (użyłam tortowej) 4 łyżki kakao bez cukru 5 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: około 180ml wody 2-3 łyżki soku z cytryny(...)mikserem na jasną, kremową masę. 3. Do jajecznej masy dodać olej i wymieszać delikatnie szpatułką ( patrz FILM ). 4. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i przesiać na wierzch jajecznej masy, wymieszać szpatułką. 5. Ciasto przełożyć do blaszki 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25-30 minut. Po wyjęciu
Mała CukierenkaJestem pod wielkim wrażeniem tego ciasta, jest bardzo słodkie ale domowy karmel wychodzi tak samo jak w popularnym batoniku o tej samej nazwie, do tego chrupiący
Pychotkaaaowocowym, nawet posmarowane masłem. Polecam do kawy Smacznego Ciasto kukurydziane z polewą deserową HELIO SKŁADNIKI: 3 jajka serek homogenizowany z wanilią 150 g 5 łyżek mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki drobnego cukru 1 opakowanie cukru z wanilią 1 łyżeczka pasty z wanilii lub aromatu waniliowego polewa czekoladowa HELIO Uwagi do przepisu: Wszystkie składniki(...)też piekłam. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Ustawiam program: grzanie góra plus dół bez termoobiegu. W misce mieszam mikserem wszystkie składniki do napuszenia, kilka minut. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Wlewam ciasto, piekę ok. 40 minut na środkowej półce piekarnika. Gotowe studzę, dekoruję polewą HELIO . Zasmakuj Kuchni
Zasmakuj Kuchnitort czekoladowy z żelką pomarańczową przygotowałam na urodziny mężczyzny. Stąd ciemniejsze kolory, bo miały być kwiatki, ale trochę bardziej „męskie” Czy się udało? Zobaczcie. Tort ma 3 warstwy kremu. Od dołu: krem czekoladowy z żelką pomarańczową, krem czekoladowy i krem waniliowy z żelką pomarańczową. Uwaga szklanka 200 ml Składniki na dwa biszkopty o średnicy 21 cm: 8 jajek 1 szklanka(...)bezę. Następnie zmniejszam obroty o połowę, dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. Drugi biszkopt piekę dokładnie w ten sam sposób (biszkopt piekę
Słodki sentymentciasto ładnie prezentuje się w przekroju i w smaku jak dla mnie idealne, nie za słodkie nie za kwaśne, takie w sam raz. Inspiracje zaczerpnęłam z bloga zcukrempudrem , zmieniłam tylko nieco krem. składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru (40g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 25 minut, funkcja góra-dół. Gotowy biszkopt wystudzić. Przygotować galaretki. Wodę zagotować i rozpuścić w niej wszystkie galaretki. Odstawić do wystudzenia. Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty. Blat ze spodu ponownie włożyć do blaszki w której piekliśmy biszkopt. Blat nasączyć 7 łyżkami herbaty, ja smaruje blat
Monia miesza i gotuje