ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:214/345)

Agrestowo-budyniowe na kruchym spodzie 94

cukru, cały czas ubijam, aż piana będzie mocno sztywna. Następnie wyciągam blaszkę z piekarnika, wykładam ubitą pianę i posypuję ciastem, którego garść odłożyłam na początku. Całość piekę jeszcze ok 15-20 minut, aż piana zrobi się złota. Smacznego Artykuł Agrestowo-budyniowe na kruchym spodzie pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Domowa karpatka. Przepis na ciasto i krem 640

sposób, ale czasami wyrastają mi ładne góry a czasami nie, tak jak w tym przypadku. Na szczęście pagórkowatość ciasta nie wpływa na jego smak i bez urodziwych szczytów karpatka była pyszna jak zwykle. Jeśli nie chce się Wam robić kremu budyniowego od podstaw ugotujcie 2 budynie z torebki używając połowy mleka a potem zmiksujcie je z masłem. ROZWIŃ I CZYTAJ

Smaczna Pyza
Ciasto gruszkowe, które rozpływa się w ustach 199

przyprawą i zmiksować tylko do połączenia się składników. Następnie dodać ubitą pianę i delikatnie wmieszać ją łyżką. Ciasto przelać do tortownicy, włożyć do piekarnika i piec 35-40 minut. Najłatwiejszy sos waniliowy 1-3/4 (lub dwie)* łyżeczki proszku budyniowego waniliowego 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka mleka Ugotować jak zwykły budyń. Czyli: Większość mleka wlać do garnka, dodać cukier

Posadzone i zjedzone
Sernik z wiśniową niespodzianką 156

wystudzić. Przygotowaną formę wyłożyć papierem, boki wysmarować. Wylepić ciastem dno i brzegi tortownicy. Wlać zimny kisiel na ciasto. Przygotowanie masy serowej: Masło roztopić i przestudzić. Jajka ubić z cukrem (zwykły + waniliowy) ok. 10 min. Następnie dodawać ser i proszek budyniowy, na końcu wlać płynne masło i krótko zmiksować (tylko do połączenia składników). Wsypać sparzone rodzynki i delikatnie wymieszać łyżką. Masę

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto orzechowe 231

każdy może się z nim zmierzyć, nawet osoby które twierdzą, że nie potrafią piec. Nie można go zepsuć. Ciasto podane na Porcelana Bogucice. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 450 ml mleka 1 budyń waniliowy na 0,5 l b/c 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego

Ala piecze i gotuje
klasyczne eklerki z budniem 147

wyrabiam go z masłem na gorąco), ptysie czyli te okrągłe nadziewane są bitą śmietaną a karpatka ma krem budyniowy ucierany na zimno. Ja osobiście lubię eklerki pod czapą z czekolady a ptysie oprószone cukrem pudrem.  Jak widać z jednego, prostego ciasta ptysiowego można przygotować wiele rodzajów ciastek, a to tylko kilka możliwości jego wykorzystania. Ja zawsze przy okazji pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowiec z porzeczkami 179

śmietanę i olej, miksujemy. Następnie dodajemy przestudzone mleko z czekoladę, miksujemy. Wsypujemy sypkie składniki, łączymy za pomocą miksera. Ciasto wylewamy na blaszkę o wymiarach 38x25. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Z mleka odlewamy pół szklanki. Rozpuszczamy proszek budyniowy i 2 łyżki cukru. Resztę mleka zagotowujemy. Wlewamy mieszankę budyniową, chwilę gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy

Pobite gary Barbary
Ciasto o smaku cappuccino 169

przepis znalazłam w gazetce CIASTA) Składniki: BISZKOPT 1 szklanka mąki tortowej 180 g cukru 8 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA 2 szklanki mleka 250 g margaryny 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem (po 60 g) 6 łyżek cukru BITA ŚMIETANA 500 g śmietany 36 % 55 g kawy cappuccino PONADTO: starta czekolada do dekoracji

The Sweet Damsel
Mini serniczki czekoladowe 455

mleko, odstawiamy do wystudzenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy twaróg, wsypujemy proszek budyniowy i kakao. Wlewamy czekoladową śmietanę. Starannie mieszamy. Na dno każdej papierowej foremki wkładamy po ciastku Oreo. Nakładamy na nie po porcji ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Studzimy 15 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie wyjmujemy i czekamy

Smakowity Blog Kulinarny
Masa cukrowa jednokolorowa (gdy nie mamy barwnika spożywczego) 149

także chochliki które mieszkają w mojej kuchni musiały się masą poczęstować:-) Należy pamiętać o dobraniu odpowiedniego kremu do ciasta i unikać bitej śmietany, gdyż może rozpuścić ona masę. Najlepszy byłby krem maślany (my takiego nie lubimy, więc ja polecam krem budyniowy

Rozpustne gotowanie
Najlepszy sernik z krówkami pieczony na krakersach 129

jeden z moich ulubionych serników, który powstał przypadkowo już jakiś czas temu. Od razu zrobił furorę wśród moich znajomych i wcale się temu nie dziwię! Ciasto może wydawać się zbyt słodkie, ale zapewniam, że jest w sam raz i świetnie komponuje się z krakersami oraz delikatnie solonym wierzchem. Krówki doskonale dopełniają się z kremową, zwartą masą serową, a polewa(...)Przygotować masę serową. Miękkie masło utrzeć z cukrem i kolejno połączyć z twarogiem, jajkami oraz proszkiem budyniowym. Na końcu należy wmieszać uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki krówki. Następnie na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę krakersów. Na ciastka przełożyć masę serową. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależy

Di gotuje
Ciasto orzechowe ze śliwkami i słonecznikiem 123

ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 40 minut lub suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić po czym przekroić wzdłuż na trzy części. Masa : do garnka wlać 2/3 mleka, dodać cukier i zagotować. W kubku wymieszać pozostałe mleko z proszkiem budyniowym, mąką ziemniaczaną i żółtkiem. Do gotującego się mleka wlać budyń, mieszając cały czas doprowadzić do wrzenia (średni(...)wsypać uprażone ziarna słonecznika i wymieszać. Polewa : do miski włożyć połamaną czekoladę i mleko. Rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodać masło, wymieszać i wystudzić. Złożenie ciasta : pierwszą część ciasta posmarować połową powidła śliwkowego, na powidło wyłożyć masę ze śliwkami suszonymi i przykryć drugą częścią ciasta. Drugą część ciasta także wysmarować po wierzchu powidłem, na nie wyłożyć

mecooks
Sernik (prosty przepis) 122

Zapraszam na pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu sernik. Ciasto wychodzi puszyste, wilgotne, ciężkie (takie lubię) i obłędne w smaku. Każdemu się uda. Polecam Składniki: 700 g twarogu chudego 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 jajka 2 budynie waniliowe w proszku oraz kolorowa posypka blaszka 16x32 cm Przygotowanie: Twaróg przekładamy do szerokiej miski i blendujemy(...)dosypujemy cukry i wbijamy jajka, blendujemy na gładką masę. Na koniec wsypujemy proszki budyniowe i mieszamy z masą serową. Przekładamy masę sernikową do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku. Lekko ciepłe ciasto posypujemy posypką kolorową (dzięki temu część posypki przyklei się do ciasta). Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik gotowany na miodowym cieście 373

KLIK ) i dowolna posypka Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 równe części , wykładamy jedną część na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy 10-15 minut w 180 st.C. Wyjmujemy i studzimy. Podobnie pieczemy pozostałe dwa placki. 2. Robimy masę serową: mleko mieszamy z proszkiem budyniowym i mąką ziemniaczaną. 3. Pozostałe składniki przekładamy do garnka z grubym

Kuchnia domowa Ani
ciasto drożdżowe z jabłkami, budyniem i kruszonką 146

ciasto pozostawiamy w naczyniu, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Jedną przekładamy do formy (ok. 21×32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Drugą delikatnie rozwałkowujemy i kroimy w poprzek na paseczki. składniki na masę budyniową i jabłka: 1000 ml mleka 3 budynie waniliowe 4 łyżki cukru lub więcej do smaku(...)jeśli mamy większe to na ósemki. składniki na kruszonkę: 700 g mąki krupczatki 50 g cukru 50 g masła wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy palcami, zagniatając kruszonkę. Jedną część ciasta wykładamy równomiernie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy bułką tarta, układamy jabłka. Wykładamy równomiernie ciepły budyń. Na wierzchu układamy kratkę z pasków ciasta. Pomiędzy kratką posypujemy kruszonkę. Pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Prinzregenttorte - tort księcia regenta - słodki tort bez cukru 515

zagnieść z pokrojonym na małe kawałeczki zimnym masłem, aż składniki połączą się w jednolite ciasto. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Piec w 200`C około 15 minut do zrumienienia mleko zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać z szampanem, a następnie z gotującym mlekiem przy pomocy trzepaczki balonowej. Gotować 1 minutę(...)budyń zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą tak by bezpośrednio dotykała masy budyniowej. Zapobiegnie to powstaniu kożucha. Odstawić do ostudzenia odzielić białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli i 5 łyżkami zimnej wody ubić na sztywną pianę. Na koniec dodawać stopniowo po 1 łyżce ksylitolu/cukru i ubijać, aż piana będzie lśniąca. Wmieszać ziarenka zeskrobane z laski wanilii. Do ubitej piany dodawać kolejno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania