UCIERANE CIASTO Z JEŻYNAMI I CZEKOLADĄ SKŁADNIKI: - 350 g mąki pszennej - kostka masła - 120 ml mleka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka płaska sody oczyszczonej - 170 g cukru pudru - 2 jajka + 1 białko - cukier waniliowy - 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego - 250 g jeżyn + łyżka mąki do obtoczenia - 1/2 czekolady gorzkiej Masło ucieraj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj żółtka i dalej ucieraj. Mąkę przesiej przez sitko. Wymieszaj z proszkiem do pieczenia i sodą. Do m... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)