ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:215/345)

Ciasto Tropikalna Wyspa 368

cytrynową. Jak dla mnie rewelacja. Ciasto jest niezwykle orzeźwiające. Ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1 szklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120 g nadzienia kiwi lub konfitury o smaku kiwi 50 g szpinaku baby Nasączenie: 100 ml wody Sok z 1 limonki Krem budyniowy: 300 ml mleka 4 łyżki cukru 10 g cukru waniliowego

VioletoweKucharzenie
Metrowiec 167

gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową. Margarynę rozetrzeć. Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną. Polewa :  Do rondla włożyć wszystkie składniki polewy, zagotować i ostudzić.  Gotowe ciasto polać polewą. (function

Kuchnia Danusi
Piegusek z kremem waniliowym i bananami 250

Nazbierało mi się trochę białek więc postanowiłam upiec pieguska. A żeby piegusek nie był taki samotny dodałam krem budyniowy oraz banany i galaretkę. Wyszło mi takie fajne ciacho. składniki: piegusek 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki szczypta soli 1 szklanka suchego maku, ja dałam mak mielony 125 g masła 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki 1 budyń(...)mleka) mleko i cukier do ugotowania budyniu 100 ml likieru o smaku waniliowym, u mnie likier Dalkowski 150 g miękkiego masła 2 galaretki, u mnie agrestowe 3 banany Przygotować ciasto na pieguska. Masło rozpuścić w rondelku i odstawić do wystudzenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie porcjami dodawać cukier. Cały czas ubijać aż cukier całkowicie się rozpuści. Potem

Monia miesza i gotuje
Ciasto cytrynowe 108

naczynia, dodajemy cukier puder, ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan-fixy. Wkładamy na masę cytrynowo-budyniową, wyrównujemy. Na wierch układamy herbatniki. Mleko na lukier lekko podgrzewamy, dodajemy tyle cukru pudru, aby lukier był w miarę gęsty i nie spływał z ciasta. Wylewamy przygotowany lukier na herbatniki, rozsmarowujemy. Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce

Gotowanie moimi oczami
3 - bit wersja inna inna niż wszystkie 206

słodyczami.  Stwierdziłam, a co mi szkodzi spróbować, może zdążę przygotować to ciasto. I to był strzał w 10!  Nie tylko goście byli zachwyceni, oni pokochali to ciasto. O tamtej pory często gości na moim stole, nie tylko jako deser na szybko,  ale także na urodzinach - zawsze pierwsze znika ze stołu. Nawet cioci, która jest  wykształcenia kucharką(...)przepis.  Składniki: 1 paczka herbatników kakaowych* 1 paczka herbatników pełnoziarnistych* 1 puszka masy krówkowej (400 g) parę łyżek nutelli około 1/2 tabliczki mlecznej lub gorzkiej czekolady Na krem budyniowy Krem "karpatka" (np. Delecta)** 2 szklanki mleka (400 ml) cukier wanilinowy 2 żółtka (można pominąć) 1 kostka masła 200 g (dobrej jakości min 82 %)*** Na krem śmietanowy: 400 ml śmietanki

My sweet a life
Tarta serowa z wiśniami ( bez pieczenia ) 177

pieczenia. Niewymagające wielkich umiejętności cukierniczych, ani skomplikowanych receptur czy wyszukanych składników. PRZEPIS NA TARTĘ SEROWĄ Z WIŚNIAMI Składniki na tartę serową: Kruchy spód: 200 g biszkoptów lub suchych okrawków ciasta biszkoptowego 150 g masła 2 łyżeczki ciemnego kakao Masa serowa: 250 g miękkiego twarogu lub twarogu mielonego  3 łyżki cukru 1 pełna łyżka masła 1 budyń waniliowy(...)małym ogniu, aż tłuszcz się rozpuści i masa zacznie wrzeć. W mleku rozrobić proszek budyniowy. Wlać do gotującej się masy serowej. Gotować, cały czas mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć,  zdjąć z ognia. Ciepłą masą wyłożyć na kruchy spód do tarty.  Wierzch ciasta  wyrównać. Gdy masa zupełnie wystygnie, wstawić tartę do lodówki. 4. Czekoladę drobno połąmać lub pokroić

kolorowotorcikowo
letnie ciasto z malinami i galaretką 3076

mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się z masą. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20-25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 250 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki(...)maliny i mieszamy. składniki na szybką polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy 1 porcję upieczonego ciasta na którą wykładamy 1/2 część kremu, następnie wykładamy całą galaretkę z malinami. Wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała. Następnie równomiernie rozsmarowujemy pozostałą

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto porzeczkowe z pianką 150

lodówki na co najmniej godzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, ciasto ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Warstwa porzeczkowa: Jeżeli korzystacie z mrożonych porzeczek, to je wcześniej rozmrozić. Jajka rozbełtać w miseczce, dodać proszek budyniowy, cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszać (jeżeli korzystacie z mrożonych porzeczek(...)piec około 30 minut, aż masa zgęstnieje. Pianka: Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając cukier. Do ubitej piany wsypać proszek kisielowy i dobrze zmiksować. Wyłożyć równomiernie na wierzchu ciasta i włożyć do piekarnika. Piec 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 ° C, wierzch ciasta posypać migdałami i porzeczkami, po czym piec przez 10 minut, aż migdały się zarumienią. Upieczone

Passions hobbies life
Torcik czekoladowy Pierzynka 166

proszek do pieczenia mieszam razem i delikatnie przesiewam do masy jajecznej. Ciasto przekładam do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę przez 30 min w temp. 180'C. Odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Z mleka odlewam ok 1/2 szklanki, resztę zagotowuję, a w pozostawionym rozprowadzam proszek budyniowy i wlewam na gotujące mleko. Zestawiam z ognia i przykrywam folią spożywczą delikatnie(...)wrzucam do garnuszka i zagotowuję, aż powstanie czekolada. Też schładzam, najlepiej odstawić rondelek na cała noc. Z biszkoptu odkrawam górę i wydrążam środek pozostawiając ok 1/2 cm ciasta na spodzie i ściankach. Masło ucieram z cukrem na pianę, dodaję porcjami zimny budyń, a na końcu dodaję rozkruszony środek i  wierzch biszkoptu, i delikatnie mieszam całość

Ciasteczkowy Potwór
Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich 171

całkowicie się w pianie rozpuści. Wsypujemy proszek budyniowy i dokładnie łączymy. Na koniec dodajemy jogurty greckie i całość miksujemy do połączenia składników. Gotową masę wykładamy na przygotowany spód i wyrównujemy wierzch, następnie ostrożnie rozprowadzamy żurawinę ze słoika (można lekko zmieszać z masą serową, aby bardziej ją było widać w cieście. Pozostały kawałek ciasta wyjmujemy z lodówki i ścieramy na grubych

Kolorowy Przepisownik
Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy) 157

ubić sztywną pianę. Żółtka dodać do sera, wsypać proszek budyniowy i zmiksować wszystkie składniki. Na koniec delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek. Wylać na podpieczony spód, na wierzch wysypać równomiernie maliny. Piec około 50 minut w temperaturze 170 stopni do lekkiego zrumienienia. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i przestudzone ciasto wyłożyć po godzinie. Przechowywać w lodówce. Przepis bierze udział

Fitkot
Kruche ciasto z dżemem truskawkowym Łowicz i delikatną pianką 276

Dzielimy na dwie części. 2/3 ciasta na spód oraz 1/3 na kruszonkę. Zawijamy w folię spożywczą i umieszczamy w zamrażarce na pół godziny. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta i kroimy na plastry i układamy na blachę wyłożoną papierem(użyłam tortownicę o średnicy 27 cm). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez około 20 minut. Powinno(...)ubijania i dodajemy stopniowo łyżka po łyżce cukier. Kolejny krok to powoli dodajemy proszek budyniowy, również łyżka po łyżce bo cały się rozpuścił. Na koniec wlewamy powoli olej nie przerywając ubijania. Taką piankę wykładamy na rozsmarowany wcześniej dżem, na koniec wyjmujemy z zamrażarki mniejszą część ciasta i ścieramy na tarce o grubych oczkach bezpośrednio nad pianką. Wstawiamy do piekarnika

Gotuj z Mąką
METROWIEC 3525

gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową. Margarynę rozetrzeć. Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną. POLEWA  Do rondla włożyć wszystkie składniki polewy, zagotować i ostudzić. Gotowe ciasto polać polewą. (function

Kuchnia Danusi
Tyrolski srudel z gruszkami i ricottą 184

srudel z gruszkami i ricottą Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki oleju ½ szklanki wody temp. pokojowa   Składniki nadzienia: 400 g serka ricotta 4-5 łyżek białego cukru 2 żółtka 2 łyżki mączki ze zmielonych migdałów( można zastąpic mączką ryżową lub proszkiem budyniowym) 3 średnie gruszki 2-3 łyżki brązowego cukru

Mia Cucina Sofieta
Karpatka Najlepsza! 367

Ciasto rozprowadź łyżką na dwóch blaszkach wyłożonych pergaminem. Ciasto jest dość rzadkie i takie powinno być. Ciasto pieczemy około 25 minut. Ja ostatnie 10 minut z termoobiegiem. Wyjmujemy studzimy na kratce. SKŁADNIKI NA KREM DO KARPATKI Ja jestem fanką kremu do karpatki bardziej budyniowego niż kremowego i taki właśnie robię. Krem tłusty i kremowy uważam że zdecydowanie bardziej pasuje(...)ponownie zagotuj ciągle mieszając. Gotowe! Masę przestudź co 3 minuty ją mieszając, tak aby nie powstał na niej kożuch.  Masę o temperaturze około 35 stopni, wylej na wystudzone ciasto i przykryj górnym blatem (wybrzuszeniami ku górze). Po całkowitym wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Ciasto należy przechowywać w lodówce! PYSZNOŚCI! PIĘKNEGO DNIA ŻYCZĘ! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!  SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania