ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:789/2671)

Pyszne desery z niewielu składników – sprawdź te przepisy! 172

Zdarza się, że przyjmujemy niezapowiedzianych gości albo po prostu mamy ochotę na coś słodkiego. Na szczęście istnieją desery, które możemy szybko przygotować z kilku podstawowych składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto Orzechowo-Kokosowe 161

więc jako ciacho na stół, na dłuższe przyjęcie, bez obaw o „rozpuszczenie się kremu” czy utratę świeżości. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu to ciacho;)Blacha 22x26cm. Składniki na ciasto półkruche: 250 g mąki pszennej 250 g margaryny 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto i schładzamy(...)drugą częścią rozwałkowanego do wymiarów blachy ciasta półkruchego i  pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni. Studzimy Składniki na biszkopt: 4 jaja ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki letniej wody Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier, aż do uzyskania sztywnej bezy. Dodajemy zółtka, wodę i mąki przesiane

Domowe ciasta
Sernik królewski 132

zmielonego lub quarku 4 jajka 150 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (opakowanie na 500ml mleka) skórka starta z połowy pomarańczy szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotować ciasto kruche. Mąkę przesiać do miski. Dodać kakao, pokrojone na małe kawałki zimne masło, jajko, cukier, proszek do pieczenia i jogurt. Zagnieść na jednolitą masę. Ciasto podzielić na 3 równe

Moje domowe kucharzenie
Babeczki cytrynowe z kremem czekoladowym 171

jogurtu i sok z cytryny. Mieszamy wszystko tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy papilotki do ¾ ich wysokości. Pieczemy ok 18-20 minut w temperaturze 175ºC (bez termoobiegu) , do tzw. suchego patyczka. Mini babeczki pieczemy ok 12-15 minut . Wyjmujemy(...)być gęsta, a nie twarda. Babeczki najlepiej wyciągnąć z lodówki 20 min przed podaniem. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 175°C. Piekłam babeczki na najniższym poziomie piekarnika. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi

Słodki Pomysł
Ciasto Brzoskwiniowy Puszek 67

Ciasto Brzoskwiniowy Puszek z budyniem i brzoskwiniami  Brzoskwiniowy Puszek to przepyszne ciasto z budyniem, brzoskwiniami z puszki i cytrynową pianką . Jest bardzo kremowe i pyszne, idealne na święta, imieniny i inne okazje. Zobaczcie przygotowanie ciasta Brzoskwiniowy Puszek na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Moje ciasto z brzoskwiniami i budyniem przygotowujemy na jasnym biszkopcie(...)rozwarstwienie się kremu. Ciasto z brzoskwiniami wieńczy delikatnie cytrynowa pianka z bitej śmietany i galaretki. Aby uzyskać idealną masę bez grudek, warto dodawać galaretkę do śmietanki stopniowo, pamiętając, by galaretka była wciąż płynna (jak na filmie). Nasze warstwowe ciasto brzoskwiniowe to wspaniały całoroczny wypiek, który zawsze się udaje i smakuje gościom. Polecam, smacznego :) Ciasto Brzoskwiniowy Puszek, składniki: na blaszkę

Lekcje w kuchni
Rabarbar tu, rabarbar tam, jakżeż mu oprzeć się mam - torcik rabarbarowy 170

będzie słodkie. Odstawiam do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubijam na sztywno na najwyższych obrotach. Bez dodawania czegokolwiek. Następnie łączę z wystudzonym musem, ale najlepiej zrobić to już po wypieczeniu wszystkich części ciasta. Na ciasto trzeba: - 100g mąki pszennej - 100g mąki kukurydzianej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200g cukru - 1 cukier waniliowy - 4 jajka - 200g masła lub margaryny Mąki łączę(...)obie mąki i proszek delikatnie mieszam do połączenia dzielę ciasto na 5 w miarę równych części Tortownicę 28cm smaruję masłem, głównie dno, bok ledwie na centymetr. Ciasto wykładam przy użyciu szpatułki na środek i delikatnie, powoli rozprowadzam tak, by wypełnić cały okrąg denka. Wkładam do piekarnika GORĄCEGO 180st. i piekę 10-12 minut na złoty kolor. Od razu delikatnie zdejmuję

I tu będę miała takie te
Wspaniałe ciasto Niebo jabłkowo-orzechowe+FILM 165

jesiennym wypiekiem a mianowicie z ciastem o pięknej nazwie Niebo :) Jest to ciasto jabłkowo-orzechowe przełożone ciastem kruchym. Jest wspaniałe, pięknie wygląda, jest mięciutkie i rozpływa się w ustach. Idealnie sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach, spotkaniach. Na pewno każdemu posmakuje. Zapraszam gorąco i polecam Zapraszam tradycyjnie na film, na którym pokazuje jak wykonać to ciasto krok po kroku SKŁADNIKI(...)dwie równe części. Jedną dajemy do lodówki a drugą wykładamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut na złoty kolor w temp 180 stopni grzanie góra-dół bez termoobiegu. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta-mamy mieć upieczone  dwa spody. MASA JABŁKOWA 2 kg jabłek obieramy, trzemy na tarce

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche babeczki z pieczarkami i serem 232

foremki do babeczek (ja swoich foremek nie smarowałam tłuszczem, ciasto wychodziło z nich po upieczeniu bez problemu, jeśli ktoś chce może je dla pewności posmarować za pomocą pędzelka roztopioną margaryną). Każdą babeczkę nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Pieczemy w temp. 170-180 stopni około 10-15 minut (czas pieczenia jest orientacyjny, wiele zależy od grubości ciasta

Smaki Na Talerzu
Klasyczne drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i kruszonką 69

ciasto drożdżowe z owocami. Prościej się chyba nie da :). Puszyste, miękkie, wilgotne i lekko maślane, u nas w wersji mało słodkiej, bo taką lubimy najbardziej. Dla lubiących słodsze wypieki ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub dodać więcej cukru do drożdżowego. Faworyt mojego męża :). ps. a czy Wy wiecie że im mniej drożdży w cieście drożdżowym i mniej cukru to ciasto(...)objętości, około 1-2 godziny. Ciasto ponownie wyrobić, już krótko. Formę do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia (dzięki takiemu zabiegowi, papier przyklei się do formy i nie będzie się przesuwał podczas wyrównywania ciasta). Na papier równomiernie wyłożyć ciasto, wyłożyć owoce, posypać cukrem. Składniki kruszonki wyrobić między palcami, posypać równomiernie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe

moj przepis na
Klasyczne drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i kruszonką 77

ciasto drożdżowe z owocami. Prościej się chyba nie da :). Puszyste, miękkie, wilgotne i lekko maślane, u nas w wersji mało słodkiej, bo taką lubimy najbardziej. Dla lubiących słodsze wypieki ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub dodać więcej cukru do drożdżowego. Faworyt mojego męża :). ps. a czy Wy wiecie że im mniej drożdży w cieście drożdżowym i mniej cukru to ciasto(...)objętości, około 1-2 godziny. Ciasto ponownie wyrobić, już krótko. Formę do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia (dzięki takiemu zabiegowi, papier przyklei się do formy i nie będzie się przesuwał podczas wyrównywania ciasta). Na papier równomiernie wyłożyć ciasto, wyłożyć owoce, posypać cukrem. Składniki kruszonki wyrobić między palcami, posypać równomiernie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe

moj przepis na
Klasyczne drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i kruszonką 117

wyrobić, już krótko. Formę do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia (dzięki takiemu zabiegowi, papier przyklei się do formy i nie będzie się przesuwał podczas wyrównywania ciasta). Na papier równomiernie wyłożyć ciasto, wyłożyć owoce, posypać cukrem. Składniki kruszonki wyrobić między palcami, posypać równomiernie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do napuszenia objętości, około(...)minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. z termoobiegiem lub 180 st bez termoobiegu. Na dno piekarnika postawić naczynie żaroodporne wypełnione 1 litrem wrzącej wody (dzięki temu ciasto równomiernie się upiecze i będzie wilgotniejsze). Piec 25 min., do suchego patyczka. Po upieczeniu 1-2 godziny potrzymać w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć z piekarnika, wyjąć z formy, całkowicie ostudzić

moj przepis na
Wegańska marcepanowa babka 143

Udało mi się kupić na allegro przepiękną, starą, miedzianą formę do pieczenia i koniecznie musiałam ja wypróbować. Ciasto pieczone w takiej formie jest na tyle dekoracyjne, nie trzeba „papiru” do jej dekoracji i prosty przepis na samo ciasto. Można już bez problemu kupić przed świętami masę marcepanową, więc ta babka może być też spokojnie ciastem świątecznym(...)ucieranym”. Aha, żeby nie było, babka jest mięciutka i wilgotna, a nie żaden suchy wiór i piasek. ps. Jeżeli będziecie mieć okazję kupić gdzieś miedzianą formę do pieczenia to bierzcie w ciemno. Bałam się że cała babka się przyklei do tych „owocków” i będzie glut a nie ciasto, ale babsko pięknie wyszło z formy od razu

greenscarf
Klasyczne drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i kruszonką 153

wyrobić, już krótko. Formę do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia (dzięki takiemu zabiegowi, papier przyklei się do formy i nie będzie się przesuwał podczas wyrównywania ciasta). Na papier równomiernie wyłożyć ciasto, wyłożyć owoce, posypać cukrem. Składniki kruszonki wyrobić między palcami, posypać równomiernie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do napuszenia objętości, około(...)minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. z termoobiegiem lub 180 st bez termoobiegu. Na dno piekarnika postawić naczynie żaroodporne wypełnione 1 litrem wrzącej wody (dzięki temu ciasto równomiernie się upiecze i będzie wilgotniejsze). Piec 25 min., do suchego patyczka. Po upieczeniu 1-2 godziny potrzymać w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć z piekarnika, wyjąć z formy, całkowicie ostudzić

moj przepis na
WIOSENNE CIASTO SZPINAKOWE Z GALARETKĄ 230

Przepis na wiosenne  ciasto szpinakowe z galaretką . Na cieście szpinakowym, z bitą śmietaną i galaretkami. Udekorowane słodkim kakao i kolorowymi drażami.  Wiosna tuż, tuż. Tak więc nie pozostaje mi nic innego, jak tylko przywitać ją takim kolorowym ciastem szpinakowym. Jak wykonać takie wiosenne ciasto szpinakowe z galaretką pokazane jest w filmiku .  Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał(...)tygodniu wyślę Ci nowy przepis. WIOSENNE CIASTO SZPINAKOWE Z GALARETKĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: Foremka 23 x 33 cm. Ciasto: jajka (3 duże) cukier (1 szkl.) mąka krupczatka (2 szkl.) * lub zwykła mąka pszenna proszek do pieczenia (2,5 łyżeczki) olej roślinny (3/4 szkl.) szpinak świeży bez łodyżek (150 g)  (najlepiej się sprawdzi szpinak baby) Krem galaretkowy

RITA food channel
Grzebienie z marmoladą- drożdżówki dzieciństwa! 463

marginesem bez marmolady. Ciasto pokroić na 5 równych kawałków, każdy o szerokości 5 cm (patrz zdjęcia). Każdy kawałek ciasta naciąć 5 razy, by uzyskać ok. 2,5 cm grzebienie. Wywinąć ciasto na zewnątrz. W taki sam sposób postąpić z drugą częścią ciasta, otrzymując tym samym 10 drożdżówek.   Uformowane drożdżówki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie. Odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągów na 45-60 minut. Po tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 st.C. Wyrośnięte drożdżówki wysmarować roztrzepanym białkiem jajka. Piec przez około 20 minut do ładnego zarumienienia. Wyjąć i przestudzić.   Lukier: Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny do uzyskania gęstego lukru. W razie potrzeby

Nastoletnie Wypiekanie