ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:790/2705)

Drożdżowe gofry typu belgijskiego 161

Dosypujemy powoli suche składniki cały czas mieszając. Miskę przykryć czystą ściereczkę i odstawić na około 45 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto mieszamy i pieczemy w gofrownycy, przy czym potrzeba im ciut więcej czasu niż gofrom robionym bez drożdży. Smacznego :) Zapraszam na  Ewa Kuchennie na Facebooku

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto drożdżowe na oleju 167

godziny w ciepłym miejscu. Po tym czasie wymieszać składniki w misce drewnianą lub plastikową łyżką, tak aby ciasto było gładkie, bez grudek. Przygotować kruszonkę. W misce połączyć składniki formować palcami grudki ciasta Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Na wierzchu poukładać ulubione owoce. Posypać wierzch cynamonem oraz cukrem wanilinowym, posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego piekarnika

dom-agi.pl
Tarta z panna cottą i malinami 214

Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam

Bullio
Pączki z serka mascarpone 141

olej do głębokiego smażenia - cukier puder do posypania   Do miski przełożyć serek mascarpone, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, rum, aromat rumowy, wbić jajka (kolejność bez znaczenia). Wszystkie składniki wymieszać dokładnie łyżką, aż powstanie gładkie ciasto. W szerokim garnku (może też być frytownica, albo wysoka patelnia) rozgrzać olej. Nabierać porcje ciasta łyżką do lodów i kłaść

mojewypiekiinietylko
Drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 128

nakładamy rabarbar. Posypujemy gęsto kruszonką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 20 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180’C. Wkładamy ciasto na początek z termoobiegiem. Pieczemy tak ok. 20 min. Potem jeszcze ok. 35-40 minut bez termoobiegu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Patyczkiem sprawdzamy czy jest upieczone

Ostra na Słodko
Tarta z panna cottą, truskawkami i malinami 160

minut do lodówki. Schłodzone rozwałkować i umieścić w formie na tartę, uprzednio posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ponakłuwać widelcem. Ciasto piec pod obciążeniem (np. groch, fasola) przez 15 minut w 180 º C, a następnie bez obciążenia przez kolejne 15 minut. Schłodzić. Panna cotta: 400 ml śmietany kremówki 30-36% 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki

Food Square
"oszukane" mini serniczki z mikrofalówki z wanilią mieloną... 161

jogurt gęsty naturalny, - w opisie śliwki duszone ilość ciasta i śliwek jest na 8 babeczek z mikrofali i pozostała reszta ciasta i śliwek jest na tortownicę 20 cm co będzie pieczona w piekarniku 75 dag śliwek bez pestek w rondlu udusić z 1 łyżką masła i 1 łyżką cukru - mieszać z 3 minuty na średnim ogniu i wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię
Rafaello - ciasto kokosowe 1008

omowe rafaello to już chyba klasyka. :) Bardzo proste w wykonaniu. Bez pieczenia. Połączenie kremu kokosowego z herbatnikami lub krakersami daje niesamowity efekt (swoją drogą warto zrobić to ciasto raz z krakersami a innym razem z herbatnikami - trochę inaczej smakuje). Deser bardzo ładnie się prezentuje i równie dobrze smakuje. Przepis pochodzi z książeczki "Ciasta domowe". var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Skarlet 134

żółtek i ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do uzyskania „bezy”. Dodajemy żółtka i wodę . Miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy mąk i przesian e z proszkiem i mieszamy. Ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do blachy 22 cm x 25 cm Pieczemy 30 minut w temp. 175 stopni. Kroimy na 2 równe blaty. Masa jabłkowo- malinowa

Domowe ciasta
KOSTKA ALPEJSKA 167

Efektowne ciasto przełożone masą krówkową, bitą śmietaną, przełamane dżemem z czarnej porzeczki. Idealne na Sylwestra i rozpoczęcie Nowego Roku.     SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20 x 26 cm 4 jajka, 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki, 2 płaskie łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 g masy kajmakowej, 200 g masła, 100 g bez(...)sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Dodajemy resztę składników. Pieczemy ok. 18 minut. Po wystudzeniu przekrawamy ciasto na cienkie blaty. Krem: Kawę zaparzamy, studzimy. Masło ucieramy aż będzie puszyste, dodajemy partiami kajmak. Na końcu dodajemy fusy z kawy oraz ajerkoniak, a na końcu pokruszone bezy. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy śmietan-fix wymieszany z cukrem

słodki bratek
KETO BUŁKI BAMBUSOWE (LCHF, bez glutenu) 130

prośby tych, którzy marzyli o białym pieczywie bez posmaku mąki kokosowej czy łupin babki jajowatej. Dzięki zastosowaniu czystego, bezwonnego i bezzapachowego błonnika/mąki bambusowej cel został osiągnięty. Powstały po drobnej modyfikacji mojego przepisu na keto bułki a efekt jest doskonały! Miękkie w środku z chrupiącą skórką, a do tego bez żadnego posmaku, czyli idealne! Mają też znakomite(...)większe i konsystencja zbyt rzadka należy dosypać błonnika bambusowego lub/i łupin babki jajowatej. Ciasto ma być lepkie i wilgotne, ale z możliwością uformowania kształtu bułek. Następnie gotowe ciasto odstawić na 10 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi uformować 4 płaskie bułki. Piec w piekarniku (termoobieg) przez 40-45 minut w temperaturze 190-200°C (zależy od piekarnika

Ola la LCHF
Torcik wegański cytrynowy z owocowym popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 172

proszku do pieczenia na kamieniu winnym -3/4 łyżeczki sody -skórka otarta z ½ cytryny Owocowy popcorn -3 łyżki kukurydzy do popcornu (bez przypraw) -garść liofilizowanych truskawek -2-3 łyżki oleju kokosowego rafinowanego Dodatkowo -2 łyżki śmietanki kokosowej + łyżki soku z cytryny + łyżka ksylitolu - konfitura truskawkowa bez białego cukru  RIGONI DIASIAGO -maliny WEGAŃSKIE CIASTO Mąki przesiać przez(...)wlać do mąk oraz dodać skórkę z cytryny. Całość dobrze wymieszać i wlać ¾ masy do formy od babki, resztę do tortownicy o podobnej średnicy jak forma od babki. Piec w 180’C, blat 20-25 minut, babkę 30-35 minut (do suchego patyczka). OWOCOWY POPCORN W małym garnku o grubym dnie rozpuścić olej kokosowy, gdy się nagrzeje wsypać kukurydzę

Candy Pandas
SZARLOTKA Z AJERKONIAKIEM 150

wina 2 szklanki soku jabłkowego z kartonu 2-3 jasne budynie bez cukru Na soku jabłkowym i winie ugotować budynie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.Ciastem dokładnie wyłożyć dno i całe boki blaszki,ułożyć połówki jabłek,wolne miejsca przykryć pokrojonymi jabłkami,zalać je gorącym budyniem i piec ciasto w 180st C przez ok 50 min.Sprawdzić patyczkiem czy jabłka

Niespełnione zdolności kulinarne
SERNIK Z BEZOWĄ PIANKĄ 58

smaczny sernik na półkruchym spodzie z bezową pianką. Idealny na przyjęcie i nie tylko, polecam przepis.          CIASTO :  100 g masła 5 żółtek  1/2 szklanka cukru pudru  1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 szklanki mąki pszennej tortowej  1 łyżka gęstej śmietany(...)Następnie rozkładamy je na blaszce 23/33 cm (mierzyłam środek blaszki ) wyłożonej papierem. Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy w piekarniku około 15 minut, temperatura 190 *.  SER - masło z cukrem ucieramy, dodajemy ser, wlewamy mleko i miksujemy. Wsypujemy budynie i mieszamy.  Na podpieczony spód wylewamy ser. Ciasto pieczemy 40 minut, temperatura 170 *.  Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę

Kulinarne Fantazje Marioli
Jabłkowe chmurki 319

Składniki na ciasto: 3 żółtka 3 łyżki wody 150 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 g stopionego masła 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 ml mleka Do posypania: 1 opakowanie Śmietan-Fix Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 łyżki cukru  cynamon do smaku   Składniki na bezę: 6 białek 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)cukier waniliowy ubić na puch, a następnie dodać mleko i roztopione masło. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki o wymiarach 25 x 30 cm (fot.1) . Wygładzić powierzchnię. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki. Wrzucić do garnka, dolać około

Świat Ciasta