ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:758/2671)

Sernik na kruchym cieście z pierniczkami. 141

bez cukru ) 1 szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny Polewa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki masła lub margaryny niewielka ilość gorącej wody Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 40 dag pierników w czekoladzie Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na posypanej mąką pszenną stolnicy, następnie przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia(...)dodajemy budynie w proszku i ser i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy je z masą serową. 3. Masę serową wykładamy na schłodzone ciasto z piernikami. Następnie sernik pieczemy w temperaturze 170 minut około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. 4. Polewa: Cukier i kakao przekładamy do garnka, dodajemy gorącej wody i mieszamy

Izabelawkuchni
Tarta z rabarbarem i bezą 88

moja rodzina uwielbiamy tę tartę ! Swego czasu piekłam ją 2 razy w tygodniu Kocham rabarbar i muszę się nim nacieszyć. Nie wiem czy kiedykolwiek ta tarta mi się znudzi. Wiem jedno – będę za nią tęskniła gdy skończy się sezon rabarbarowy ! Cienkie, kruche ciasto + rabarbar w syropie z nutą pomarańczy + beza. Czy może być coś pyszniejszego ?! Tarta może nie prezentuje(...)przykryj papierem do pieczenia. Na papier wysyp groch ceramiczny / ryż / fasolę – ‘coś’, co obciąży ciasto. Ciasto piecz przez 10 minut w temperaturze 190 C. Po tym czasie wyjmij tartę z piekarnika, zdejmij papier wraz z grochem. Na ciasto wyłóż rabarbar, polej otrzymanym syropem. Na wierzchu rozsmaruj pianę uzyskaną z białek i cukru. Piecz w temperaturze

Moja pasja smaku
Tarta z rabarbarem i bezą 99

moja rodzina uwielbiamy tę tartę ! Swego czasu piekłam ją 2 razy w tygodniu Kocham rabarbar i muszę się nim nacieszyć. Nie wiem czy kiedykolwiek ta tarta mi się znudzi. Wiem jedno – będę za nią tęskniła gdy skończy się sezon rabarbarowy ! Cienkie, kruche ciasto + rabarbar w syropie z nutą pomarańczy + beza. Czy może być coś pyszniejszego ?! Tarta może nie prezentuje(...)przykryj papierem do pieczenia. Na papier wysyp groch ceramiczny / ryż / fasolę – ‘coś’, co obciąży ciasto. Ciasto piecz przez 10 minut w temperaturze 190 C. Po tym czasie wyjmij tartę z piekarnika, zdejmij papier wraz z grochem. Na ciasto wyłóż rabarbar, polej otrzymanym syropem. Na wierzchu rozsmaruj pianę uzyskaną z białek i cukru. Piecz w temperaturze

Moja pasja smaku
Ciasto w wydmuszce 143

ciasto muffinkowe (wszystkim bardzo smakowało) na wodzie - można użyć mleka, moje miały być bez laktozy. Napełnianie skorupek jest proste, a później wystarczy bezpiecznie ułożyć je w gniazdkach i upiec. Jedna ważna rzecz - nie wlewajcie za dużo ciasta do skorupek - popękają! Mi się tak z kilkoma niestety przytrafiło...  Mam nadzieję, że za rok przyda Wam się taki przepis. Ciasto(...)czekoladowe w skorupkach jajek Składniki: (na 20 jajek) 300 g mąki orkiszowej 40 g kakao 100 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 200 ml wody 50 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: 20 jajek 2 łyżki oleju U podstawy jajka zrobić dziurkę o średnicy około 1,5 cm. Do środka wsunąć wykałaczkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Łatwe ciasto z agrestem 164

agrestem posypane cukrem pudrem – bez miksera, na już, szybkie, proste i bardzo smaczne ciasto dziś u mnie, zapraszam i życzę smacznego! U nas znika dość szybko jeszcze ciepłe, jest boskie, miękkie i lekkie, często też obdarowuję nim znajomych, doceniają każdy kęs Weź kubek ulubionego napoju, zrelaksuj się i zasmakuj aromatycznego waniliowego ciasta z agrestem. Jest pysznie!   Składniki(...)grudki nie przejmuję się. Formę, dokładnie tortownicę o średnicy 23 cm wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, na wierzch układam i lekko wtykam agrest. Ciasto piekę w temp. 180 C przez ok. 40-45 minut lub do suchego patyczka. Grzaniem góra plus dół bez termoobiegu. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Przekładaniec budyniowy z truskawkami 272

owocami takimi jak maliny, borówki cz banany :) Zapraszam  SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm Kakaowe ciasto:  -5 białek -1 żółtko (4 pozostałe odkłądamy do masy) -1,5  szkl mąki pszennej (szklanka 250ml) -3/4 szkl cukru -1,5  łyżeczki proszku do pieczenia -8 łyżek oleju -8 łyżek wody -1,5 łyżki kakao MASA BUDYNIOWA(...)masła lub margaryny -1 szkl cukru -3/4 szkl mąki pszennej -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru DODATKOWO -400g truskawek -2 galaretki truskawkowe -750ml wrzątku -herbatniki kakaowe Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. CIASTO KAKAOWE Białka wraz z 1 żółtkiem ucieramy z cukrem  na pulchną masę.  Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ucierane ciasto z twarogiem i owocami – smak dzieciństwa 110

Ucierane ciasto z twarogiem i owocami – smak dzieciństwa Dziś mam dla Was przepis na pyszne ucierane ciasto z twarogiem i owocami. To ciasto gości na moim stole bardzo często. Jest idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, wspaniale smakuje na rodzinnych spotkaniach czy piknikach. Ciasto jest proste w przygotowaniu, śmiało można je przewozić i dodawać do niego dowolne owoce. Dodatek(...)margaryny do pieczenia 1 łyżeczka sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 190 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 średnie jabłko 4 truskawki cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Spód formy (u mnie kwadratowa 24×24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Boki smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Szykujemy składniki na ciasto. Wszystkie składniki powinny

Słodkie okruszki
Kruche rogaliki z marmoladą 109

pieczenia. Ja nie dodaję, ale informuję, że jest taka opcja. Do miski z mąką ścieram zimne masło prosto z lodówki na grubych oczkach tarki od warzyw. Dodaję śmietanę oraz żółtka. Ręcznie wyrabiam ciasto. Możesz również użyć miksera. Jeśli ciasto wyjdzie za kruche, to można dodać 1 łyżkę wody i całość wymieszać. Gotowe, jednolite i gładkie ciasto dzielę(...)ciasta wyjmuję z lodówki i formuję rogaliki, w trakcie pieczenia pierwszej blachy z rogalikami . Krok 3 – piekę kruche rogaliki z marmoladą Uformowane rogaliki umieszczam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C. Rogaliki wkładam na środkową półkę piekarnika i piekę w temperaturze 180 stopni C przez około 15 – 20 minut bez

Ania gotuje
Tartaletki z lemon curd i bezą włoską 148

nadzieniem mocno cytrynowym i słodką opalaną bezą. Ciasto kruche i lemon curd to na prawdę udany duet, a słodka beza świetnie równoważy kwaskowaty smak kremu. Pierwszy raz miałam do czynienia z bezą włoską, gdzie ubite białka zaparza się syropem cukrowym i bardzo podoba mi się fakt, że nie trzeba jej piec ani suszyć.  Składniki na 6 tartaletek(...)godzinę.  Schłodzone ciasto podzielić na 6 części. Każdą z nich rozwałkować i wyłożyć foremki do tartaletek. Podziurkować spody widelcem i wstawić do lodówki na czas nagrzewania piekarnika. Piekarnik nastawić na 190 stopni. Wstawić schłodzone tartaletki i piec około 15-20 minut, aż się zezłocą. Po upieczeniu wyjąć delikatnie z foremek i wystudzić na kratce. Przygotować bezę włoską: do rondelka

wyzwania kuchenne
CEBULOWY CHLEB Z GARNKA 147

się doskonalić. Przeczytałam, że najważniejszą rzeczą przy pieczeniu domowego chleba jest ... cierpliwość :) i chyba to jest prawda.  Nie zawsze chciało mi się wyrabiać chleb 2 razy, bądź czekać długi czas na jego wyrastanie no i efekt był niezadowalający (żeby nie napisać opłakany!). Dziś dałam sobie czas, i ze spokojem, bez pośpiechu upiekłam korzystając z przepisu w "Przyjaciółce(...)230º C, wstawić pusty garnek( np garnek rzymski, naczynie żaroodporne lub inny garnek bez plastikowych elementów w którym będziemy piec chleb) w celu nagrzania się. Gdy temperatura osiągnie 230 C. wyjmujemy nasz garnek (ostrożnie przez ściereczkę bo jest bardzo gorący), przekładamy ciasto do gorącego naczynia i pieczemy przez około 30 minut. Garnek (lub naczynie) wstawiamy przykryte pokrywką lub zabezpieczone

Walijskie Pichcenie
Ekspresowe bułeczki bez drożdży 41

bez drożdży to świetna propozycja na szybkie i smaczne pieczywo ze składników, które każdy znajdzie w swojej kuchni. Ich przygotowanie zajmie około 30 minut wraz z pieczeniem. Bułeczki bez drożdży są mięciutkie, puszyste i bardzo smaczne. Doskonale sprawdzą się na śniadanie lub kolację. Warto wypróbować przepis i upiec takie szybkie bułeczki w swoim domu. EKSPRESOWE BUŁECZKI BEZ(...)wyrobić ciasto za pomocą robota kuchennego lub ręcznie. 3. Gdy ciasto będzie już odpowiednio elastyczne, odrywać kawałki ciasta i uformować z nich bułeczki. 4. Uformowane bułeczki ułożyć na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia i za pomocą noża zrobić lekkie nacięcia. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. 5. Bułeczki wstawić do piekarnia nagrzanego do 200 stopni. Piec przez

Alle Dobre!
Brzoskwiniowa chmurka 303

papierze do pieczenie odrysować formę o wymiarach 23x33cm, a w jej zakresie rozsmarować pianę z białek, wyrównać i posypać wierzch płatkami migdałów. Piec bezę w temperaturze 140 st.C przez około 60 minut aż beza będzie dobrze wypieczona. Pozostawić bezę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, najlepiej na całą noc, by odpowiednio się wysuszyła. Przygotować spód z kruchego ciasta (można dzień(...)minut. Blaszkę (o wymiarach 23x33cm) posmarować masłem (lub innym tłuszczem) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć spód ciastem. Blaszkę wraz z ciastem ponownie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Nakłuć spód widelcem. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C i piec spód ciasta przez ok. 15 minut (do lekkiego zarumienienia). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić

Kulinarne Przeboje
Ciasto cztery smaki z masą serową 330

części ciasta, ale po upieczeniu kolor pozostaje bez zmian, a nawet ciasto ma siny brzydki kolor, dlatego dodałam odrobinę barwnika spożywczego . Stąd taki czerwony kolor. Źródło Ciasta S. Anastazji Ciasto 350 g margaryny (dałam masło) 1,5 szklanki cukru 9 jajek 9 łyżek oliwy 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 czerwony kisiel(...)pieczenia  i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Podzielić ciasto na cztery równe części . Do pierwszej dodać kakao i wymieszać. Do drugiej wiórki kokosowe i wymieszać do trzeciej suchy mak i wymieszać. do czwartej mąkę ziemniaczaną z barwnikiem (lub czerwony kisiel). Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem i wykładać ciasto naprzemiennie obok siebie

O kuchni z uczuciem
Najprostszy chleb z garnka na zakwasie i na drożdżach 186

dodajemy do ciasta zioła albo Np. zamiast wody maślankę czy serwatkę. Pamiętacie chleb toskański w Weekendowej piekarni w 2009r? To był chleb pieczony bez soli. Ja piekąc go posypałam wierzch bochenka solą gruboziarnistą dla smaku, bo bałam się że nikt nie będzie chciał jeść. Chleb został zjedzony a to doświadczenie pokazało mi jak ważna jest sól. Piekłam chleby(...)mnie ciasto spędziło w lodówce 11,5 godziny. Po tym czasie ciasto wyjęłam na blat posypany mąką i uformowałam bochenek. Włożyłam do koszyczka do ostatecznego wyrośnięcia. W oryginalnym przepisie jest mowa o 40 minutach. U mnie ciasto rosło o wiele dłużej, prawie 2 godziny zanim włożyłam je do piekarnika nagrzanego do 230st. Piekłam 45 minut obniżając temp. do 210st

Leśny Zakątek
Truskawkowa chmurka 4066

papierze do pieczenie odrysować formę o wymiarach 23x33cm, a w jej zakresie rozsmarować pianę z białek, wyrównać i posypać wierzch płatkami migdałów. Piec bezę w temperaturze 140 st.C przez około 60 minut aż beza będzie dobrze wypieczona. Pozostawić bezę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, najlepiej na całą noc, by odpowiednio się wysuszyła. Przygotować spód z kruchego ciasta (można dzień(...)wymiarach 23x33cm) posmarować masłem (lub innym tłuszczem) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć spód ciastem. Blaszkę wraz z ciastem ponownie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Ponakłuwać ciasto widelcem. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C i piec kruchy spód przez ok. 15 minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Jeśli używacie mrożonych truskawek, to trzeba je wcześniej

Kulinarne Przeboje