ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:759/2671)

Cytrynowy sernik z bezową pianką 136

Ze swojego dzieciństwa pamiętam sernik, który bardzo często piekłyśmy z siostrami w sobotnie popołudnie. Jeden z takich serników stał się nawet tematem zabawnej w efekcie historyjki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Proste ciasto jabłkowo-orzechowe 446

Kolejne z moich ulubionych ciast, czyli ciast mieszanych bez użycia miksera i ciast, które zawsze wychodzą. Na dodatek ciasto to jest wyjątkowo pyszne i nie zawiera tłuszczu w postaci masła, czy oleju. Mimo to, ciasto nie jest suche a swoją wilgotność zawdzięcza jabłkom, które posypane cukrem puszczają sok. Ciasto to często gości na moim stole, ze względu na składniki(...)wymieszać z sodą i proszkiem wsypać do miski z jabłkami. Dodać jaja. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć na blachę. Piec ok. 35 minut. Ostudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Dla tych, którzy preferują ciasta proste, szybkie i bez użycia miksera polecam także Ciasto bananowe .     The post Proste ciasto jabłkowo-orzechowe appeared first on Moja Delicja - Przepisy

Moja Delicja
CIASTO KAKAOWE BEZ MLEKA I JAJEK 147

pierwsze jest szybkie,   po drugie proste, po trzecie wilgotne, po czwarte kakaowe, po piąte bez jajek i mleka , a po szóste za każdym razem może smakować   inaczej dzięki dodatkom, piekłam różne kombinacje i za każdym razem wychodzi pyszne. A na dodatek ciasto należy do tych zdrowszych. Więc polecam na święta i nie tylko :)   Składniki: 1 ½ szklanki

Słodkie zapomnienie
Biszkopt z 3 składników do ciast i tortów (różne wymiary). Przepis na biszkopt 2 72

Biszkopt z 3 składników do ciast i tortów , który zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest to biszkopt bez mąki ziemniaczanej oraz bez proszku do pieczenia .  Przepis ten wykorzystałam już nie jednokrotnie i jeszcze nigdy mnie na zawiódł. Także jeśli szukacie receptury na lekki oraz puszysty biszkopt to koniecznie wypróbujcie ten! Ps. Drugim sprawdzonym(...)klik . Różnica polega na tym, że biszkopt z mąką ziemniaczaną jest bardziej sypki i nie taki mięsisty jak biszkopt z samej mąki pszennej . To od Was zależy jaką strukturę ciasta bardziej lubicie.    Biszkopt z 3 składników - składniki:  (Tortownica o średnicy 18-20 cm) 4 jajka 100g cukru  100g mąki pszennej (Tortownica o średnicy

Di gotuje
Ciasto na białkach z makiem i powidłami 356

odpowiednią ilość - piekę ciasta, które nie mają w składzie żółtek. Oto jedno z nich, pyszne, świąteczne ciasto na białkach z dodatkiem maku, przekładane powidłami. Samo w sobie nie jest słodkie, dlatego można nie szczędzić mu lukrowej polewy, choć ja wybrałam wersję bez niej. 6 białek szczypta soli  3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki(...)Białka ubijamy na sztywną pianę, nadal ubijając dodajemy cukier puder.  3. Miksując na najwolniejszych obrotach miksera, do piany dodajemy kolejno: mąkę, mak, masło, sok z cytryny. 4. Ciasto przekładamy do formy keksowej, pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.  5. Po wystudzeniu ciasto kroimy na pół (wszerz), przekładamy powidłami. składamy. Cukier puder rozpuszczamy w odrobinie wody, gotowym

Szefowa kuchni
Sernik z posypką na spodzie z płatków kukurydzianych i urodziny bloga 124

posypania stolnicy dowolna cukrowa posypka ( opakowanie 5 g ) Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, na koniec dodajemy płatki kukurydziane i zagniatamy. 2. Do blaszki: Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 35 cm x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ciężko się wałkuje, więc ja rozprowadzałam je po  blaszce za pomocą widelca(...)następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy.  4. Do pieczenia: Na wcześniej przygotowane ciasto wykładamy równomiernie masę serową i posypujemy posypką cukrową. 5. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 60-70 minut. Upieczony studzimy, ja zawsze studzę w piekarniku

Izabelawkuchni
CIASTO KUKURYDZIANE ZE ŚLIWKAMI 134

miksera, bez oleju, bez białej mąki – dziś ciasto kukurydziane na maślance z dodatkiem pysznych posiekanych śliwek. Ciasto pięknie wyrasta, cudnie pachnie i nieziemsko smakuje, polecam, bo jest szybkie, smaczne i można je przygotować na kilka sposobów. Do ciasta kukurydzianego możecie dodać inne owoce, np. borówki, truskawki lub jabłka. Gotowe ciasto posypuję cukrem pudrem, podaję z radością domownikom(...)kostkę. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Kawałek papieru do pieczenia gniotę i moczę pod bieżącą wodą, dzięki temu łatwiej przywiera do formy, której nie muszę niczym smarować. Wykładam keksówkę papierem do pieczenia, wylewam ciasto, na wierzch układam posiekane śliwki, lekko wtykam je w ciasto. Ciasto kukurydziane ze śliwkami piekę

Zasmakuj Kuchni
Ciasto ucierane z truskawkami 171

mnie w chwili obecnej jest to ciasto z truskawkami, ale w najbliższej przyszłości zrobię je z borówkami lub porzeczkami, itp. Ciasto ucierane z truskawkami przygotujemy w bardzo krótkim czasie, bo wystarczy nam na to zaledwie 20 minut plus czas pieczenia. Ja to ciasto zrobiłam z kruszonką, ale można ten punkt pominąć i ciasto po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Ważną(...)miękkiego masła 4 jajka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru (40 g) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia około 600 g truskawek Kruszonka: 120 g mąki pszennej 80 g masła 80 g cukru 1 cukier wanilinowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta ucieranego z truskawkami: Z truskawek usunąć szypułki, umyć, przełożyć na sitko w celu odsączenia

Danka Pichci
Ciasto góra lodowa 111

wart zachodu. Ciasto góra lodowa bardzo ładnie się prezentuje i jest bardzo smaczne, wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie sprawdzi się na specjalne okazje takie jak urodziny czy święta, jak i na codzień do popłudniowej kawki czy herbatki. Jeśli poszukujecie oryginalnego pomysłu na ciasto, które zachwyci wasze podniebienia, to ciasto góra lodowa sprawdzi się idealnie. PRZEPIS NA CIASTO GÓRA LODOWA(...)mąką i resztą składników. Całość delikatnie mieszamy. Bezę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 min w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół. Na biszkopt wykładamy połowę masy budyniowej, pzykrywamy bezą orzechową, a na nią wykładamy pozostałą masę. Okrągłe ciasteczka kroimy na pół i układamy pionowo na masie. Ciasto wstawiamy na godzinkę do lodówki. Polewa: Masło

Alle Dobre!
Sernik z nutą cytrynową 286

kakao masa - 1 kg sera (podwójnie zmielonego) - 1 kostka margaryny - 500 g cukru pudru - 10 jajek - 1 budyń śmietankowy (bez cukru) - 2 łyżeczki domowego ekstraktu cytrynowego lub olejku cytrynowego Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy. 1/4 część ciasta wkładamy do zamrażarki a pozostałym wyklejamy blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem(...)utartej masy dodajemy zmielony ser, budyń śmietankowy oraz ekstrakt cytrynowy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając. Masę wylewamy na ciasto a na wierzch ścieramy pozostałe ciastoPieczemy w 180 C przez około 1 godzinę

Zainspirowana w kuchni
Kruche z mango 158

mango jak i z truskawkami:) Składniki : 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 20 dag masła lub margaryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia mango, kilka truskawek Przygotowanie : Masło posiekać, dosypać mąkę, wbić żółtka, wszystko połączyć mokrymi palcami Ciasto podzielić na 2 części, jedną mniejszą włożyć do zamrażalnika na co najmniej godzinę, drugą większą wylepić foremką i włożyć do lodówki Mango(...)ubijać, wlać delikatnie olej i nadal ubijać Na ciasto w foremce wylać pianę, ułożyć mango, ewentualnie umyte pokrojone truskawki (lekko je wcisnąć), na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto Pieczemy ok. 40 min. Składniki na pianę: białka z 4 jaj 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 2 budynie na 500 ml mleka bez cukru Kiedy tylko będą maliny i jagody

Proste Potrawy
Krucha szarlotka z budyniem 310

dobrze wystygnie i nie da się podjeść kawałka na ciepło bo budyń się rozpływa. składniki: kruche ciasto 500 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 1 szklanka cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli nadzienie 3 budynie waniliowe bez cukru ( budynie małe na 0,5 l mleka) 5 łyżek cukru ( jeśli wolimy bardziej słodkie można(...)dać więcej cukru) 1 l mleka 1 kg jabłek (6 średnich jabłek) Blaszkę 36x25 wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić. Przygotować kruche ciasto. Na stolnicy wymieszać mąkę z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodać zimne masło i posiekać nożem. Następnie dodać jajka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Jedną część schować do zamrażarki

Monia miesza i gotuje
136. Kruche ciasto z puszystą bezą waniliową i owocami 315

Owoce: borówki, jagody, maliny itp. Wykonanie ciasta kruchego: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę. Dodać masło pokrojone w kostkę, żółtka i szybko zagnieść. owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto wałkujemy na cienko i wkładamy do formy, następnie pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 20 minut(...)cukier wanilinowy. Powinniśmy otrzymać ubitą pianę jak na bezę. Następnie w małych porcjach dodajemy proszek budyniowy (nie gotowany), na końcu wlewamy olej i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Spód ciasta smarujemy ubitą pianą i wyrównujemy, układamy gęsto owoce lekko wpychając w pianę.  Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut

Jadło i czytadło
Ciasto kokosowe 151

przygotowania biszkoptu. Następnie wiórki kokosowe delikatnie musimy uprażyć na suchej patelni. Uwaga, żeby ich nie przypalić ale tylko delikatnie zarumienić. Następnie mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy do tego połowę cukru pudru, cały czas ubijając, aż powstanie lśniąca piana. W oddzielnej misce musimy ubić żółtka z resztą cukru(...)Delikatnie całość mieszamy łyżką. Wiórki kokosowe mieszamy z mąką. Następnie całość stopniowo dodajemy do białek, cały czas mieszając łyżą. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy. Następnie pieczemy w temperaturze 160 stopni (z termoobiegiem) przez około 45-50 minut. Bez termoobiegu (góra-dół) pieczemy w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Gdy biszkopt ostygnie, musimy przekroić go w poziomie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Czekoladowe ciasto z jabłkami. 60

szklanki oleju 6 jajek 3 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 kg jabłek ( niezbyt twardych ) Sposób wykonania :   J abłka obierz ze skórki, pokrój w kostkę ( 10-15 mm ). Mąkę , sodę , proszek do pieczenia i kakao wymieszaj razem i przesiej przez sitko do miski lub na papier. Do większej miski(...)końcu wsyp połowę mąki, wymieszaj trochę , a następnie wsyp resztę mąki i wymieszaj całość dokładnie. Ciasto powinno być jednolite i bez grudek. Do ciasta wsyp jabłka wymieszaj ciasto drewnianą łyżką . Gotowe ciasto wylej na blachę ( 38 x 22 cm ) wyścieloną papierem do pieczenia. Ciasto wyrównaj łyżką i włóż do nagrzanego piekarnika ( 180 C ). Piec przez około 50 minut

Przepisy i porady kulinarne