ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:679/2705)

3Bit bez pieczenia!!! Pychotka!!! 683

mój ulubiony baton i ... jedno z ulubionych ciast! Chyba nie znam żadnej osoby, która by go nie lubiła. Dziś przedstawiam przepis na wersję bez pieczenia.  Znalazłam go na Kotlet.TV. Zamiast czekolady na wierzchu użyłam kakao. 3 Bit Składniki: ok. 400 g herbatników maślanych (2 duże opakowania); 1 puszka masy krówkowej; 2 budynie śmietankowe; 750 ml mleka + szklanka

Miksturownik
Lemon Curd – czyli bajeczny, krem cytrynowy 114

Kiedy skosztowałam pierwszy raz Lemon Curd , z którym robiłam sernik cytrynowy , od razu się w nim zakochałam. Przyznam szczerze, że wcześniej kompletnie nie rozumiałam zachwytów nad

Moja Delicja
WEGAŃSKA WUZETKA 154

dzielcie się nimi w komentarzach.   Składniki na kwadratową formę o wymiarach 33 x 33 cm : Ciasto: 2 i 3/4 szklanki mąki z samopszy lub innej (patrz opis powyżej), 1, 5 łyżeczki sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutaminianu, 1 łyżka wanilii w proszku (opcjonalnie, ale warto), 1/2 szklanki kakao lub karobu  (jeśli używacie kakao - dodajcie(...)pomidorów, banany, słód i olej dokłanie ze sobą łączymy blendując. Suche składniki dokładnie mieszamy. Łączymy suche składniki z mokrymi. Mieszamy, a następnie gęstą masę umieszczamy w naczyniu do pieczenia. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Do mleka dodajemy ksylitol i agar. Postępujemy zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu agar agar. Ciasto przekrajamy na dwa blaty. Każdy z nich

Jeść, by żyć w zdrowiu
KREMÓWKA 219

energicznie mieszamy. SKŁADANIE: Budyń wlewamy na pierwszą część ciasta i równomiernie smarujemy. Przykrywamy drugim ciastem. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie chłodzimy w lodówce. Przed krojeniem wyciągamy ciasto z blachy na deseczkę. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Polecam również przepis na  KREMÓWKĘ BEZ PIECZENIA

Pani na deser
Drożdżówka z makiem 194

upodobań, no ale powiedzmy nie mniejsze niż 5/5 cm i nie większe niż 10/10 cm. Ułożone kawałki ciasta w formie odstaw do ponownego wyrośnięcia na 10-30 minut. Piecz w zależności od wielkości formy 40-60 minut w temp. 180 C bez termoobiegu. Misiek stał nade mną jak kat więc jeszcze gorące ciasto smarowałam lukrem (sok z połowy pomarańczy

greenscarf
Szarlotka pełnoziarnista z kruszonką i kisielem – Blogmas 2019 #10 181

grubej tarce jabłka lekko chrupią (oczywiście wszystko zależy od tego, jakich jabłek użyjecie). Warto dodać odrobinę cynamonu, bo szarlotka bez tej przyprawy to nie to samo Oczywiście ciasto jest pełnoziarniste i nie zawiera białego cukru. Czy może być lepiej? Szarlotka pełnoziarnista z kruszonką i kisielem foremka(...)pieczenia 1 opakowanie (58 g) kisielu bez cukru (u mnie malinowy) 1 niewoskowana cytryna bio 1 kg obranych jabłek 1/4 łyżeczki cynamonu Mąkę, jajka, masło, proszek do pieczenia, ksylitol i skórkę z cytryny umieścić w misce i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Podzielić na dwie części. Foremkę wyłożyć papierem

Fitkot
Grejpfrutowa Kostka 164

jeść.... ;) Składniki na biszkopt 3 jajka 3/4 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub esencja Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 100-150 gr cukru ( zależy czy lubimy mniej słodkie czy bardziej słodkie ciasta) 500 ml wody razem z sokiem z grejpfruta 100 gr masła w  temp. pokojowej 1 spory(...)łyżki żelatyny + 1/3 szkl soku z grejpfruta 1/2 grejpfruta do dekoracji płatki białej czekolady 1. Jajka miksujemy z cukrem pudrem na puszysta piankę. dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie mieszamy. Przelewamy do blaszki wyścielanej papierem do pieczenia (potem łatwiej wyciągać i wkładać ciasto) Pieczemy w 190 stop przez 30-35 min do suchego patyczka

Gotowanie...to proste !
KRUCHE CIASTO Z BUDYNIEM I RABARBAREM 81

kruche ciasto, delikatny budyń i owoce tworzą pyszną mieszankę smaków. Generalnie do tego ciasta pasują każde dostępne owoce. Ja najbardziej lubię jednak z rabarbarem albo z wiśniami 😊 Upieczone ciasto możemy uwieńczyć dodatkowo cukrem pudrem lub lukrem (jest mało słodkie - uprzedzam) co ja pomijam, ponieważ dla mnie balans smaku jest idealny bez tych dodatków.  Składniki na kruche ciasto(...)bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru Wykonanie: Do przesianej mąki dodajemy wszystkie pozostałe składniki na kruche ciasto. Łączymy je, wyrabiając jednolite ciasto. Ja robię to zazwyczaj najpierw hakiem miksera (żeby było ławiej), a następnie przekładam na stolnicę i kończę zagniatać ręcznie. Uzyskaną kulę ciasta dzielimy na 2 części: Jedną - troszkę większą wykładamy spód blaszki do pieczenia

Walijskie Pichcenie
Sernik z jogurtem FIT 163

Przepis na sernik z jogurtem jest idealny dla osób, które są na diecie ale nie chcą do końca rezygnować ze słodkości. Przez dodatek jogurtu jest bardzo

Słodki Blog
Piszinger w zupełnie nowej wersji 105

Przepis na tego niezwykłego piszingera dostałam od mojej koleżanki Ewy. Dziękuję serdecznie, bo to idealne połączenie słodkiego i lekko kwaskowego smaku powideł. Czas przygotowania: 30 min

Słodki Blog
Mikołajkowe babeczki brownie wg Aleex 89

Już się cieszę, gdy wyobrażę sobie radość Maleńkiej. Ale prezenty to nie jedyna niespodzianka, którą naszykowałam na jutro. Ledwo za dziećmi zamknęły się drzwi, a ja się wzięłam za pieczenie. Upiekłam dla Młodych pyszny żytni chlebek z ziarnami, a potem zrobiłam mikołajkowe babeczki brownie. Inspirowałam się różnymi przepisami. Sięgnęłam po przepisy Nigelli, Dorotus, Edyty – z tego wszystkiego powstały moje(...)Wsypać przesianą mąkę z kakao, wymieszać.  10. Na sam koniec wmieszać do masy dodatkową posiekaną czekoladę.  11. Ciasto rozłożyć równo do foremek do muffinów wyłożonych papilotkami.  12. Babeczki piec około 18 -20 minut w temperaturze 185ºC bez termoobiegu.  13. Gotowe brownie jest wypieczone i sprężyste z wierzchu, zaś w środku lepkie (czekolada oblepia patyczek

W mojej kuchni
Proste ciasto z malinami 194

około 2 małe garście, ma być tylko jedna warstwa owoców jak na zdjęciu, nie więcej. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika (środkowy poziom piekarnika, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy około 55-60 minut do tzw. suchego patyczka (pamiętajcie, że czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Smacznego

Słodkie okruszki
sernik pieczony z gruszkami... 215

forma 30x25, wyłożona papierem do pieczenia - w naczyniu herbatniki pokruszyć drobno, dodać pozostałe składniki na ciasto i mikserem utrzeć, ciastem wylepić dno formy, ponakłuwać i schować do lodówki w robocie ubić jajka, cukier do białości na dużych obrotach z 5 minut dodać ser z wiaderka, budyń, kaszę manną, aromat i połączyć składniki bez długiego ucierania, wsypać pokrojone(...)kostkę gruszki i łyżką wymieszać sernik wylać na ciasto i piec w nagrzanym elektrycznym piekarniku na 190 C około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić w blaszce tortenguss rot wymieszać w 400 ml zimnej wody (w tym 150 ml soku wiśniowego i 250 wody), zagotować do zagęszczenia mieszając, wystudzić trochę, gruszki pokrojone na plasty poukładać na serniku i polać

W Mojej Kuchni Lubię
Andrut orzechowy- przekładany domową masą orzechową 160

Chyba najłatwiejszy i najszybszy w wykonaniu deser bez pieczenia. U mnie dziś wafel przekładany masą orzechową - po domowemu. Składniki: 6 białek jaja, ½ kg cukru

Tradycyjna Kuchnia
Puszyste ciasto ze śliwkami 215

tartą. Na tak przygotowaną tortownicę wylać całe ciasto. Śliwki przekroić na pół ( jeżeli będą mrożone to na pewno będą już pokrojone bez pestek) i wyjąć pestki, poukładać nacięciami do góry na cieście. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 55 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu posypać cukrem Smacznego

Na słodko lub wytrawnie