Ptysiowe donaty z piekarnika

Ptysiowe donaty z piekarnika

Ptysiowe donaty z piekarnika

Pączki z dziurką, donaty parzone, drożdżowe bułeczki z piekarnika... każda nazwa będzie właściwa :-) Przedstawiam troszkę szaloną wersję pieczonych pączków z ciasta parzonego. Zależało mi na tym, by: - oponki nie były tłuste - długo zachowywały świeżość - bez wyrzutów można je było zjeść na śniadanie lub kolację - były idealne do mleka, herbaty czy kawy Czas przygotowywania:  30 minut + wyrastanie łącznie 80 minut Czas pieczenia: 15 lub 20 minut do wyboru Ilość sztuk: 20-22 średnicy min. 10 cm ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl

Autor

AniaGotuje.plAniaGotuje.pl

Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pączki, śniadania, pączki pieczone, kolacja, drożdżowe, ciasto, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z AniaGotuje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.