ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:526/2671)

Makowiec 99

miejsce do wyrośnięcia na około 40 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st C. Wyrośnięte strucle wstawić do piekarnika, piec 30-35 minut bez termoobiegu, ja po 20 minutach zmniejszyłam temperaturę do 185 st C. Obserwujcie ciasto podczas pieczenia i ewentualnie korygujcie czas i temperaturę pieczenia. Każdy piekarnik piecze inaczej! Po upieczeniu wyjąć na kratkę, ostrożnie zdjąć

SprawdzonaKuchnia.pl
Kolorowe ciasto ucierane 198

białości. Nie przerywając miksowania dodawać małymi porcjami margarynę. Gdy masa stanie się bardzo puszysta dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na trzy części. Jedną pozostawić bez dodatków, drugą wymieszać z kawą, trzecią z kakao. Blaszkę o wymiarach 32 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić

Praktyczna pl
Ptysie z kremem i owocami bezglutenowe 53

bezglutenowe ptysie z owocami i bitą śmietaną. Są bardzo proste w wykonaniu i wyśmienicie udają się w wersji bez glutenu. Czas przygotowania: 35 min Czas pieczenia 25 min (jedna partia)   Składniki: (na ok. 25 szt.) Ciasto: 100 ml mleka (może być roślinne) 150 ml wody 100 g masła 150 g mąki bezglutenowej szczypta proszku do pieczenia

Słodki Blog
Szybkie i pulchne ciasto łaciate z jagodami i kruszonką (z wodą gazowaną) +FILM 119

mąką by nie zatopiły się w cieście w czasie pieczenia. Ja użyłam mrożonych jagód, można użyć świeżych. W miseczce mieszamy rozpuszczone masło, cukier i dodajemy mąkę do uzyskania kruszonki. Posypujemy nią ciasto. Wstawiamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy około 40-45 minut-grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Ciasto studzimy i gotowe.  Jest na prawdę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szwedzkie ciasto z jabłkami 202

ułożoną wcześniej podstawę ciasta, tak aby masa nie dotykała brzegów ciasta we foremce Masę jabłkową posypujemy mieszanką imbiru, cynamonu oraz gałki muszkatołowej i przykrywamy pozostałą mniejszą częścią rozwałkowanego ciasta. Układając je tak aby dokładnie zlepić brzegi, wszelki dziury w cieście dokładnie zlepiamy Ciasto pieczemy w temp. 170 *C ( z termoobiegiem ) lub 200 *C bez termoobiegu przez około(...)pieczemy do zarumienienia. U mnie była to niewielka foremka w kształcie serca, ciasto piekłam w prodiżu. Moje uwagi : do masy jabłkowej, której nie przesmażałam dodałam 2 łyżki kaszy manny, po to by podczas pieczenia masa nie zrobiła się zbyt ciapowata, bo wtedy mógłby zrobić się zakalec. Spód ciasta na którym rozłożyłam jabłka posypałam bułką tartą. Do ciasta użyłam jednego

Proste Potrawy
Karleksmums - szwedzkie ciasto miłości czyli poWeekendowe Łakocie odc.159 191

sól. Mieszamy rózgą kuchenną do połączenia się składników. Smarujemy masłem blaszkę o wymiarach 23 x 33 cm i wykładamy ją papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 175 st.C bez termoobiegu przez około 15 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wymujemy i studzimy. polewa czekoladowa: 140 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki zaparzonej, mocnej kawy(...)kremówkę i kawę, i natychmiast zdjejmujemy z palnika. Dorzucamy czekoladę, masło, mieszamy i odstawiamy na 2 minuty. Po tym czasie jeszcze raz mieszamy do powstania gładkiego sosu czekoladowego. Wystudzone ciasto polewamy gęstniejącą polewą czekoladową, równo ją rozprowadzamy i posypujemy wiórkami czekoladowymi. Odstawiamy do stężenia polewy i kroimy w kwadraty

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto z jagodami i masą bezową 171

bez formowania boków. Jeśli zdecydujecie się upiec jak ja w okrągłej blaszce to ciasta na boki ułóżcie cienką warstwę. Moja wyszła za gruba Ciasto jest pyszne, warte zrobienia, ale po małej modyfikacji. Piszę szczerze jak jest, nie robię tego ciasta drugi raz, ponieważ i tak muszę piec ciągle to nowe ciasta, a to ciasto jest naprawdę dobre. Przygotowanie ciasta(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Druga warstwa – białka ubić na sztywną pianę, następnie powoli wsypywać cukier. Rozłożyć masę z białek na ciasto, obsypać migdałami Wstawić do nagrzanego piekarnika termoobieg 170 C piec 30 minut. Jak białka będą jeszcze białe i miękkie to zwiększyć temperaturę do 180 i piec jeszcze 10-15 minut. Powinna powstać beza u góry. Wyjąć ciasto

Kuchnia Pokoleń
Seromakowiec z brzoskwiniami i bezą kokosową 69

jest byle jaki - to ciasto na wypasie! Sernik z kawałkami brzoskwiń w masie serowej, przygotowany na cieście makowym, z bezą kokosową na samym wierzchu. Kremowa i aksamitna masa serowa w połączeniu z wilgotnym ciastem makowym smakuje wyśmienicie. Dopełnieniem są słodkie brzoskwinie zatopione w masie serowej, a wisienką na torcie jest złocista i chrupiąca beza kokosowa. Ciasto dość pracochłonny, ale jakie(...)dokładnie osuszamy ręczniczkami papierowymi. Kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do masy serowej. Mieszamy łyżką.  Masę serową wykładamy na ciasto makowe i pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni C przez około 50 min.  Beza kokosowa:  Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Dodajemy po 1 łyżce cukru i cały czas miksujemy, aż cukier się

Kuchnia MagdaLeny
Tartaletki kokosowo-orzechowe z kremem cytrynowym 240

tłuszczem, bo tartaletki bardzo ładnie wychodzą z foremek😉 Tartaletki pieczemy około 15-20 minut w 170°C bez termoobiegu (u mnie tryb ‚ciasto’). Dajemy im ostygnąć i wsadzamy do środka krem cytrynowy. Jeśli używamy owoców leśnych można je wsadzić do gorących tartaletek na 3-4 minuty przed końcem pieczenia i zapiec razem😉 Pychota, rozchodzi się jak ciepłe bułeczki

Jak gotować i nie zwariować
Szybka bezmączna tarta z owocami 149

Dziś inna odsłona tarty. Bez mąki. Bez pieczenia. Bez cukru. Nie oznacza to jednak, że wybitnie dietetycznie będzie, ale smacznie i zdrowo na pewno. I szybko!!! Składniki na spód tarty (średnica formy 25 cm): 100 g płatków owsianych bezglutenowych 100 g wiórków kokosowych 150 g suszonych daktyli 80 g płatków migdałów 60 g nierafinowanego oleju kokosowego(...)migdałów drobno pokruszyć bądź również zmiksować i dodać do masy. Wyrobić. Dodać zimną wodę. Najpierw 1 łyżkę, a jeśli stwierdzimy, że masa jest wciąż za sucha po wyrobieniu, kolejną. Ciasto powinno być zwarte i lekko wilgotne, jak typowe kruche ciasto do tarty. Całość wykładamy na formę do tarty, równomiernie rozprowadzamy i wkładamy do lodówki. Składniki na górę tarty

gutfut
Delikatne ciasto pod bezą 1937

beza. Nie udała mi się, przyznam się bez bicia, ale nikt nie narzekał,  że ciasto nie jest dobre. z bezą to jednak czeka mnie długa praca wyszła taka jak powinna być krucha, delikatna i SUCHA ! :) Przepis zmodyfikowany przeze mnie, a inspiracją znów była  Kuchnia w zieleni Skladniki :     Ciasto : 4 jaja 1/2 szkl. kartoflanki 1/2 szkl(...)przesianą, stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie. Piec około 30 minut w 180*C. Pozostawić  do ostygnięcia. Białka ubić na sztywno dodając stopniowo cukier puder, na końcu dodając mąkę ziemniaczaną, wszystko dokładnie wymieszać.  Gęstą, lśniącą pianę wyłożyć na blachę o szerokości tej w której przełożymy ciasto, tak by beza zakryła cały wierzch.Posypujemy płatkami migdałowymi. Wkładamy

Garnkowe fanaberie
Ciasto z panna-cottą i owocami 62

tyle się działo... Dziś chcę Was zaprosić do zrobienie pysznego ciasta. Miałam okazję zjeść do ciasto z ręki p. Karoliny i mnie po prostu zauroczyło. Przepyszne ciemne ciasto i bardzo orzeźwiająca panna cotta i owoce w galaretce. SKŁADNIKI: ciasto: 130g mąki pszennej 40g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 125ml zaparzonej kawy 60ml oleju rzepakowego(...)temperaturze pokojowej, do miseczki wlać maślankę, kawę ,olej,jajko,wanilię i cukier, wymieszać rózgą, dodać mąkę,kakao,proszek do pieczenia,sodę i sól-wymieszać rózgą, blaszkę 24x38cm natłuścić wyłożyć papierem, wlać ciasto(będzie rzadkie), piec w temperaturze 160 stopni(bez termoobiegu) 20-25min -do suchego patyczka, Panna cotta 150ml mleka 425ml śmietany kremówki 36% 425ml gęstego jogurtu

Kuchnia Beaty
‪Japanese Cotton Cheesecake 150

ciasto sernikowe z 3 składników. W porównaniu do oryginału zwiększyłam ilość czekolady i serka do150 g, ilość jajek pozostała bez zmian. Ciasto jest bardzo lekkie i puszyste. Podałam ciasto z frużeliną wiśniową. Przepis na Japanese‬ ‪Cotton‬ ‪Cheesecake‬ , czyli pyszne ciasto z trzech składników. 3 jajka, 150 g kremowego twarożku, 150 g białej czekolady. Białka ubijamy na sztywno (ja ubiłam(...)wyposażeniu piekarnika wlewamy 1 litr wrzącej wody. Pieczemy ciasto w foremce (średnica 15 cm), którą wykładamy papierem do pieczenia (boki i dno) natłuszczonym masłem w temperaturze 170 stopni C przez 15 min, następnie zmniejszamy temp do 160 stopni C i dalej pieczemy 15 min. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto bez otwierania piekarnika kolejne 15 minut. Wyjmujemy. Możemy posypać

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
JOGURTOWIEC, ŚMIETANOWIEC CZYLI SERNIK BEZ SERA Z MORELAMI 159

wanilią (lub cukier waniliowy) - 200g zimnego masła pokrojonego na mniejsze kawałki - 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 szklanki* ksylitolu (lub cukru)   Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zagnieść kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Uformować kule, każdą osobno zawinąć w folię spożywczą i umieścić w zamrażarce lub lodówce(...)dodajemy partiami jogurt i/lub śmietanę. Delikatnie mieszamy, by piana nam nie opadła. Na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy startą jedną część ciasta. Równo rozprowadzamy. Na ciasto wykładamy masę jogurtową (śmietanową). Na wierzchu masy wykładamy kawałki moreli (bez pestek). Na górę ścieramy pozostałą część ciasta. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.50 minut

Smaczne Zdrowe