ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2285/2705)

Tarta z crème pâtissière i galaretką 124

Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a

Słodki Blog
Drożdżowe paszteciki z kapustą i świeżymi grzybami 145

Doskonała propozycja na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia, idealne z kubkiem barszczu czerwonego. Delikatne i puszyste paszteciki po brzegi wypełnione pysznym mocno grzybowym farszem. tym razem do

Krylowa Kuchnia
Tarta 3 sery ze szparagami i truskawkami 80

Maj przeleciał mi przez palce razem z rabarbarem. Nie zdążyłam wypełnić się majowym bogactwem smaków ale za to udało mi się doprowadzić do zdrowia moją tarczycę

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Listopadowe tartaletki z Camembertem i karmelizowaną żurawiną 128

Szalony ten Listopad. Są dni, które szeleszczą jesiennym złotem pod butami i takie, kiedy biorę kubek z herbatą, dobrą książkę i siedzę na balkonie w lekkim

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szybka pizza - gorgonzola, szałwia i kilka zdań o europejskich znakach jakości 173

Ostatnio czas biegnie szybciej. Może to przez szarość za oknem i wcześnie przychodzącą noc. Kiedy biorę się za obiad, który wymaga trochę więcej czasu, mam wrażenie

W kuchni wieczorem
CZEKOLADOWY FIT SERNIK Z WANILIĄ - HIT! 141

Kto ma ochotę na czekoladę?!☝😍 Zwykły, podstawowy przepis na sernik z dodatkiem tego magicznego składnika i od razu kradnie większość serc!😀 Moje skradł na tyle, że

Zdrowie i pysznie na talerzu
CZEKOLADOWY FIT SERNIK Z WANILIĄ - HIT! 156

Kto ma ochotę na czekoladę?!☝😍 Zwykły, podstawowy przepis na sernik z dodatkiem tego magicznego składnika i od razu kradnie większość serc!😀 Moje skradł na tyle, że

Zdrowie i pysznie na talerzu
4 pomysły na prezent dla miłośnika kuchni 81

każdego i z pewnością będą strzałem w dziesiątkę. W końcu kto nie lubi popijać porannej kawki w przepięknych filiżankach? Filiżanki dostępne są w różnych wzorach, stylach i kolorach, dlatego bez problemu można dopasować rodzaj naczynia do wnętrza mieszkania, czy preferencji osoby obdarowywanej. By podkreślić charakter prezentu, warto zdecydować się na wybór porcelanowych filiżanek. Porcelana jest materiałem trwałym i szlachetnym(...)serwowanie potraw czy kawy? Sprawdź poniższe propozycje, które wcale nie są takie oczywiste. ​ Patera do ciasta Patery są naczyniami, które sprawdzą się na wiele okazji. Ładne podanie owoców czy ciast wymaga patery, dlatego warto obdarować kogoś paterą na nóżce. Dla różnych rodzajów ciast idealnie sprawdzą się patery wielopoziomowe, a dla wielbicieli pikników, świetnym rozwiązaniem będą patery z kloszem. ​ Dzbanuszek

Kuchcik gotuje
Batoniki owsiane z masłem orzechowym i daktylami 91

Bez jajek, cukru i mąki - a jednak ciasteczka. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut i jest absolutnie banalne. W trzech słowach: wymieszać, uformować, upiec. Lubuję się w potrawach i wypiekach z dodatkiem płatków, nie tylko owsianych. Omlety, placki z płatków i białek z mikrofalówki,  ciasteczka klasyczne - chrupiące, z bakaliami. Kolejna na liście będzie owsianka zapiekana z owocami. Musi(...)przysiadanie to przedśniadaniowy rytuał. Smak świeżego pączka, drożdżówki z jagodami,  wyciąganej z torby pełnej śniadaniowego pieczywa. Widok plaży o świcie nieodmiennie  kojarzy mi się z zapachem świeżego ciasta drożdżowego. Chyba starałam się właśnie odpowiedzieć na pytanie  - dlaczego od wielu lat, właśnie tu.  A co do batoników. Po siedmiu godzinach jazdy do Poznania,  zjedzeniu tego

Kronika Piekarnika
Creme brulee z mascarpone i imbirem 93

Czas czytania: 2 min Creme brulee z mascarpone i imbirem, to wariacja na temat znanego deseru. Choć z określeniem pochodzenia tego deseru jest pewien problem, to

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi ruskie 130

coraz bliżej, a co to za święta bez pierogów?! Przygotowałem dla Was przepis na znakomite ciasto pierogowe idealnie współgrające z każdym rodzajem farszu. Oczywiście nie zostawię Was z samym ciastem – w tym przepisie podpowiadam, jak zrobić pierogi ruskie, a w bliźniaczym poznacie instrukcję, jak zrobić pierogi z kapustą i pieczarkami. Ciasto Przygotowanie składników (proporcje na ok. 70 pierogów(...)oleju. Przygotowujemy ciasto – mieszamy ze sobą składniki (mąkę, wodę i olej) i ugniatamy za pomocą robota lub ręcznie. Ciasto zostawiamy na parę minut, by odpoczęło, a my w tym czasie przygotowujemy farsz. Rozdrabniamy twaróg – ja lubię, gdy ma gładką konsystencję, dlatego użyłem do tego malaksera. Dokładnie mieszamy twaróg z potłuczonymi ziemniakami oraz podsmażoną cebulką – farsz jest gotowy! Ciasto kroimy

Proste-przepisy.pl
Sernik agarowy z malinami 197

kucharskie i nic, przepisu nie ma. Było wiele różnych, które starały się nawiązać, ale 99% z nich nawet nie zawierało agaru, tylko żelatynę, a bądź co bądź, to nie bez powodu jeden z ważniejszych składników sernika agarowego. Sam również długo zastanawiałem się, jak najlepiej do niego podejść i trochę eksperymentowałem z agarem, dobierając odpowiednie proporcje. Koniec końców zdecydowałem się(...)receptury na sernik agarowy, ale raczej moją interpretacją i nawiązaniem do tego, co zapamiętałem z dzieciństwa. Mimo wszystko jest pyszny i mam nadzieję, że przypomni Wam już trochę zapomniane ciasto! Dlatego, jeśli go wypróbujecie, śmiało napiszcie, jak można go udoskonalić. Może coś warto zmienić, aby mój sernik agarowy był jeszcze bliższy oryginałowi? Czekam na Wasze opinie! ;) * SKŁADNIKI na foremkę

Food Square
Kruche ciasto ze śliwkami i kaszą perłową 265

bez pestek, pokrojonych na ćwiartki 3/4 szklanki brązowego cukru (150g) sok z 1/2 cytryny masło i mąka do wysmarowania i oprószenia formy Wykonanie: ciasto Wymieszaj mąkę z cukrem i solą i dodaj startą skórkę z cytryny. Przełóż na lekko oprószony mąką blat i uformuj wzgórek. Pośrodku zrób dołek i włóż do niego masło. Szybko ugniataj palcami do otrzymania ciasta(...)Ugotuj śliwki z cukrem i sokiem z cytryny. Od czasu do czasu mieszaj; powinny być miękkie, ale nie rozpadać się. Wyłóż ciastem formę o średnicy 25 cm, po czym nałóż równomierną warstwę kaszy. Na wierzch nałóż śliwki i piecz w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez około 45 minut

Gorący kąsek
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 96

Jeśli kochacie makarony tak jak ja, to musicie spróbować tego cannelloni ze szpinakiem i ricottą. To absolutny klasyk niedzielnych rodzinnych obiadów. Wygląda efektownie i bez

Na-talerzu.pl
Trzy Kolory, pizza 112

ciasto przez 15 minut. Ja robiłam to w nietypowy sposób. Trzymałam ciasto w dłoniach i ugniatałam do chwili aż przestało się lepić a ręce pozostały suche. Następnie rozciągałam ciasto trzymając je nad miską. Wystarczy trzymać ciasto w palcach i nim obracać a samo zaczyna się rozciągać tworząc długą nieregularną... ja nazwałam go szmatą:). Wszystkie chwyty dozwolone. Po czym podzieliłam ciasto(...)rękoma w placek, tworząc boki nieco grubsze, aby zawinąć w nie paski żółtego sera. Rozsmarowałam pesto na cieście niezbyt grubo. Położyłam liście szpinaku, na liście plastry pomidorów. Boki ciasta i pomidory delikatnie posmarowałam pędzelkiem maczanym w oliwie. Pomidory posypałam grubą solą. Piekłam w nagrzanym do około 240-250st piekarniku przez 10 minut. Jak tylko boki ciasta zaczęły się rumienić

Leśny Zakątek