Bezglutenowe babeczki piernikowe są modyfikacją naszych ulubionych muffinek z batata . Aby były bardziej piernikowo-świąteczne dodałyśmy do nich przyprawy korzenne i karob. Dzieci chciały koniecznie
głodny alergikŚwięta święta święta! :D Kolejna wyżerka się szykuje, a żeby było smacznie trzeba wypróbować jak najwięcej przepisów. No i ten okazał się przepyszny! Strzał w dziesiątkę
Jak gotować i nie zwariowaćNadeszła pora wielkiego otwarcia jeszcze większej książki kucharskiej, w którą od wielu lat wpisywałyśmy nasze receptury. Przeglądanie zapisanych kart miało być inspiracją do odnalezienia tego, co
Wypisz Wymaluj(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanki to bardzo często przygotowywane w naszym domu dania obiadowe. Zapiekanka ziemniaczana to idealny wybór na szybki obiad dla całej rodziny. Moim zdaniem
Przepiski.plPyszny, mięciutki, mocno rabarbarowy, słodko-kwaśny sernik idealny na ciepłe dni :) Jest dość skomplikowany, ale warty zachodu - pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Przepis znalazłam na stronie
My Culinary ArtPałki z kurczaka zapiekane z pieczarkami to świetny pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny. Zamarynowane i zapieczone w taki sposób mięsko jest bardzo aromatyczne, soczyste
Przepiski.plGołąbki bez zawijania to alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Wiem, że wśród Was jest wielu przeciwników jak i zwolenników tego dania. Przyznam się, że gołąbki bez
To co lubię - gotuję i polecamZdrowe batony to świetna alternatywa dla klasycznych słodyczy. W roli głównej mamy czekoladę. Ale w wersji z wysoką zawartością kakao. Najlepiej minimum 70%. Oczywiście, że batoniki
RelaxtimeWrzesień nie obejdzie się bez propozycji nowych ciasteczek do szkolnej lunchówki. Te pomarańczowe ciastka owsiane z żurawiną i białą czekoladą są boskie, to ostatnio moje zdecydowanie ulubione, jestem od nich uzależniona. W środku oprócz mąki i płatków owsianych są grubo pokruszone migdały i dużo masła, dzięki czemu ciasteczka są kruche i chrupiące. A połączenie smaku pomarańczy, żurawiny i białej(...)odsączoną żurawinę, wymieszać dokładnie łyżką aż powstanie zwarte ciasto. Na blacie wysypać mąkę, wyłożyć połowę ciasta, posypać wierzch mąką i rowzałkować na ok 0,5 cm. Ciasto się trudno wałkuje przez żurawinę, więc trzeba je jeszcze deliktnie uklepać, żeby było zwarte. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Za pomocą formy do ciastek ( najlepiej okrągła) wycinać
Cooking for EmilySernik zebra to delikatne ciasto o wyraźnym smaku kakao i wanilii. Proste wykonanie i apetyczny wygląd na pewno zachęcają do wykonania. Jestem pewna, że sernik zebra
Kuchcik gotujeRyż z jabłkami jest jednym z tych dań, które znają wszyscy, ale każdy gotuje inaczej. Zatem ja przedstawiam dziś swoją wersję. Danie to jest z natury
Kawa z mlekiemmniej mąki kokosowej, bo inaczej ciasto będzie za gęste. Gdy masz rozgrzany piec i gotową foremkę (ok. 10×20 cm), wlej do ciasta ocet jabłkowy, rozmieszaj, przelej do foremki i wstaw do pieca. Piecz w 180° przez 50-60 minut (do suchego patyczka). Gotowe! Czytaj więcej o składnikach: Mąka w kuchni paleo | Jajka omega-3 – samo zdrowie czy marketing(...)Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Chleb paleo bananowy (z migdałami) Chleb paleo (z ziemniaków i lnu) Chleb bananowy AIP (bez jajek) Chleb dyniowy AIP (bez jajek) Wpis <em><a href="https://paleosmak.pl/chleb-paleo-bananowy-z-maka-ziemniaczana/" target="_blank">Chleb paleo bananowy (z mąką ziemniaczaną
PaleoSMAKChrupiące tartaletki z cukinią baby (możecie zastąpić zwykłą, ale małą i wąską) i fasolką szparagową, to moja propozycja na letni lunch, obiad lub kolację. Indywidualne małe
Moja Delicjarodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Przeważnie przygotowuje się bez dodatków tylko z solą, ziołami polanego oliwą ciasta, albo z suszonymi pomidorami i oliwkami. Ja zrobiłam ją po swojemu, do ciasta pietruszki zielonej dodałam, a na wierz cebulkę słodko kwaśną duszoną w piwie poukładałam. Ciasta palcami nie uciskałam tylko w kratkę ponacinałam. Po upieczeniu olejem rzepakowym(...)Przygotowanie: Ciasto: Drożdże mieszamy z cukrem, wodą i mąką razową. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 min. do wyrośnięcia. W dużej misce mieszamy mąkę pszenną z solą, dodajemy wyrośnięte drożdże, pietruszkę i wyrabiamy ciasto do uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach blachy. Blachę podsypujemy mąką i przekładamy na nią ciasto, brzegi
Moniki Smakołykiostatnio mam totalnego lenia, odkładam wszystko na jutro , a najlepiej na za tydzień , zasypiam bez ostrzeżenia w najdziwniejszych pozycjach i naprawdę bardzo, ale to bardzo chcę już nosić szorty. O. Dzisiaj jednak, nie bacząc na moje wczorajsze poczynania, chcę Wam napisać o cieście z początku tygodnia, które przygotowałam, żebyśmy mieli coś słodkiego do podjadania w urodziny(...)można mu się oprzeć. Koniecznie musicie spróbować! Sycylijskie ciasto cytrynowe z tymiankiem Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) 175 g miękkiego masła 175 g cukru 3 jajka 250 g ricotty skórka otarta z 4 cytryn sok wyciśnięty z 3 cytryn 100 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 g mielonych migdałów listki z 4 gałązek tymianku
Pożeraczka, czyli raz adobrze