ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2165/2705)

Chleb ze szpinakiem i kiełbaskami 170

wyrabiam mikserem ciasto. Odstawiam w misce Szpinak myję, płuczę, osuszam, przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję olej, resztę wody i miksuję blenderem. Szpinakowy sok dodaję do drugiej części mąki i wyrabiam mikserem. Dwa kolory ciasta odstawiam w misce do wyrośnięcia na 90 minut w ciepłe miejsce.  Po wyrośnięciu przekładam ciasta na deskę i zagniatam je. Ciasto białe dzielę na trzy(...)jasnym prostokącie układam po dwie kiełbaski wzdłuż. Zwijam w rulon. Tak samo robię z pozostałymi dwoma jasnymi prostokątami. Z zielonego ciasta formuję wałki o długości 30 cm. Blaszkę o wymiarach 30x11 cm wykładam papierem do pieczenia. Układam wałek zielony, obok jasny, i zielony. Drugi rząd,jasny, zielony, jasny. Odstawiam chleb do wyrośnięcia na 30 minut. Piekarnik nagrzewam do temp

wesoła kuchnia
SERNIK SEZAMOWIEC 171

Sernik to najbardziej popularne, tradycyjne i najsmaczniejsze ciasto. Bez niego nie obejdzie się na świątecznym stole czy urodzinach. Każdy ma taki jeden, ulubiony sernik, który wspomina z dzieciństwa, kiedy to babcia czy rodzic robił właśnie taki pyszny sernik. Stara receptura polega na tym, by sernik był delikatny i puszysty jak chmurka, rozpływający się w ustach. W dzisiejszych czasach(...)PRZEPIS Spód tortownica/ średnica 26 cm. biszkopty okrągłe małe 1 op. Biszkopty wykładamy w tortownicy.  Masa serowa twaróg półtłusty bez laktozy  Mlekovita 1 kg. ( trzykrotnie zmielony ) jaja 3 szt. mąka kokosowa 3 łyżki śmietana 18 % bez laktozy Mlekovita 150 g.  erytrol 4 łyżki tahini pasta sezamowa 100 % 3 łyżki  wiórki kokosowe 3 łyżki Twaróg

Kuchnia Paulettes
Menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia 243

które wypadałoby już zjeść). Makaron idealnie nadaje się do zabrania do pracy. Całość łatwo podgrzać i zjeść ze smakiem na lancz. Dobrze smakuje i ładnie wygląda. Wtorek – Pieczona pierś kurczaka z ryżem a la pilaf Ryż nie jest ulubionym składnikiem w naszej kuchni. Nie używamy go zbyt często (bo ja kocham ziemniaki, a Agnieszka makaron, więc o ryż nikt(...)jego przygotowanie potrzeba jedynie 17 minut – wychodzi sypki, jędrny i pachnący ziołami. Zjedliśmy go ze smakiem razem z filetem z kurczaka (który, zgodnie z założeniem, że ma być bez smażenia, upiekliśmy w niedzielę). Środa – Burrito Burrito to potrawa meksykańska, ale zarazem klasyk kuchni amerykańskiej. Świetnie zastępuje kanapki – jest sycące i zdrowe – i doskonale nadaje się

Niedzielny kucharz
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 408

miksując dodajemy po jednym żółtku. Mąkę i malinowy proszek budyniowy należy wymieszać, koniecznie przesiać przez sito i bardzo powoli, stopniowo, dodawać partiami mieszając szpatułką lub na najwolniejszych obrotach miksera. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i wstawiamy na ok. 35 minut do piekarnika. Po upieczeniu od razu wyjmujemy biszkopt z piekarnika i razem z formą upuszczamy na podłogę(...)białego kremu także chowamy – będzie bazą do kremu z palonej czekolady. Palona (karmelizowana) biała czekolada: Piekarnik nagrzewamy do 150ºC (bez termoobiegu, grzanie góra-dół). Czekoladę łamiemy na kawałki (kostki) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy, aż do uzyskania karmelowej, jasno-brązowej barwy (trwa to ok. 15-20 minut – warto

Poezja smaku
Bałabuchy kochają...olej rzepakowy! 225

gdyż rodzaje ziemniaków są różne... -jajko, -olej rzepakowy 5 łyżek -sól -ser żółty do posypania To składniki na tradycyjne BAŁABUCHY, ale ja oczywiście musiałam sobie lekko zmodyfikować przepis, nie bez przyczyny. Dodałam do całości naprawdę sporą ilość siekanej rzeżuchy ogrodowej, nieco innej od tej, która rośnie na parapecie u niejednego z nas. Dlaczego rzeżuchy dodałam?  W połączeniu(...)Ciasto ziemniaczane przygotowujemy z ugotowanych 12-15 dużych ziemniaków, tłuczemy i studzimy. Następnie dodajemy mąkę, olej rzepakowy, sól, jajko i wyrabiamy na jednolite ciasto.  Na koniec dodajemy masę siekanej rzeżuchy ogrodowej, wyrabiamy na kulę. Formujemy wałeczek o średnicy 5 cm i dzielimy go na równe porcje. Smarujemy olejem rzepakowym po wierzchu i sypeimy serem żółtym. Ciasto pieczemy w piekarniku

Z Kuchni Do Kuchni
Krem czekoladowy z soczewicy! Bez cukru! Można się objadać;) 299

hehe. Nie tylko miodzik, ale i daktyle cukier zawierają, więc lekko sobie nadużyłam tego tytułu, ale wiadomo co miałam na myśli - czysty cukier;) A czy w ogóle istnieje deser bez cukru w jakiejkolwiek postaci? Chyba wtedy nie jest deserem;) Tak się zastanawiam, że jednak deser musi być słodki:) Pozdrawiam Was! Gość: mariszka, ip-91.189.72.1.e-plan.pl 2012/04/29(...)daktyle (IG 70) sliwkami suszonymi . To dla tych co sa na MM I faza -:) sowa_nie_sowa 2012/05/02 09:06:00 Basia , kiedyś, nie tak dawno, raz w tygodniu piekłam ciasto czekoladowe albo sernik albo coś tam innego do kawy. A teraz słodkie mnie mało kusi, a jeśli, to takie właśnie mniej typowe;) Dzięki za pilnowanie MM i uwagi

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ciasteczka owsiano-czekoladowe 151

konserwantów i bez spulchniaczy , od czego potem wątroba boli :) Składniki: 3 szkl. błyskawicznych płatków owsianych 1 i 1/2 szkl. mąki szklanka posiekanych orzechów włoskich ( ja dodałam orzechy laskowe i orzechy ziemne pół na pół ) 100 g gorzekiej czekolady 2 czubate łyżki masła 1/2 szkl. oleju 1 i 1/2 szkl. cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat(...)waniliowym. Ubijamy z białek sztywną pianę. Delikatnie łączymy pianę z utartym kremem czekoladowym.  Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Wsypujemy do miski z kremem. Dodajemy płatki owsiane i orzechy, porządnie mieszamy. Nabieramy łyżeczką czubate porcje ciasta i kładziemy w odstępach 5 - cm na przygotowaną blaszkę. Pieczemy 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym

Słodkości i nie tylko
Beziki kawowe 130

Przepis na beziki kawowe. Delikatne z wierzchu lekko ciągnące w środku, bezy kawowe idealny dodatek do kawy. Beza kawowa zachwyci Was swoim smakiem i aromatem, to

To co lubię - gotuję i polecam
Ciastka z amarantusem – proste i zdrowe 123

Ciastka z amarantusem – proste i zdrowe w sam raz na przekąskę, deser czy na spacer. Są bardzo proste do przygotowania, robi się je bez

Dorota Smakuje
Migdałowe, bezglutenowe półksiężyce 129

Zbliżają się Święta, a co za tym idzie pora na świąteczna ciasteczka Dziś zapraszam Was na migdałowe, bezglutenowe półksiężyce To jedne z moich ulubionych – idealnie

365 dni dookoła kuchni
Multicooker Redmond RMC-M90 - do zakochania jeden krok - czyli nowa miłość Małżonki Mej Alekandry 170

Jak powszechnie wiadomo Ola uwielbia wszelkiego typu elektroniczne gadżety, ale nie spodziewałem się, że kiedyś zapała aż tak wielką miłością do sprzętów kuchennych. Tym razem Jej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
SZPINAKOWY RAJ POD BZEM. 265

Gdy o poranku do stołu zasiadają matka z córką, RAZEM, to wiedz, że będzie się działo. Gdy kobiety te mają ze sobą dużo wspólnego - to bądź

Wypisz Wymaluj
Tarta ze szparagami, porem i pomidorami 216

Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto kroić nożem na plastry i wylepiać nimi formę.  Ponakłuwać widelcem - zapobiega wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia .   Podpiec 20 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja góra-dół, bez termoobiegu .  Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy.   W międzyczasie przygotować kurczaka - pokroić

Grunt to przepis!
Wiosenne tartaletki z cytrynowym kremem jogurtowym i truskawkami 207

Tartaletki w pięknym zielonym kolorze, ale to nie dzięki dodatkowi szpinaku, to dodatek  mąki dyniowej zabarwił na wiosenny kolor dzisiejsze ciacho. Jak tylko wypatrzyłam mąkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak zapiekany z serem pleśniowym i gruszką 95

Gruszka to bardzo smaczny owoc, który można wykorzystać do przygotowania dań obiadowych. Ostatnimi czasy bardzo posmakowało mi połączenie gruszki, sera pleśniowego, szynki parmeńskiej oraz świeżej rukoli

Przepiski.pl