ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2171/2705)

Sernik z musem jagodowym – lekki i puszysty jak pianka! 169

Lato nie może się obyć bez serników jagodowych. Jeden pokazywałam już tydzień temu – sernik jagodowy z waniliową panna cottą – zrobił furorę! Dziś mam

Ostra na Słodko
Babeczki leśny mech 108

Dziś mam dla was przepis na cudowne babeczki "leśny mech". Popularne ciasto z dodatkiem szpinaku jest przepyszne, ale tym razem postanowiłam zrobić babeczki. W mojej wersji

Healthy food explorer
Cynamonki, szybkie bułeczki z cynamonem 117

Całość wyrabiam rękami lub za pomocą miksera i końcówek do ciasta. Uzyskuję elastyczne i jednolite ciasto. Gładkie ciasto wkładam do miski i przykrywam ściereczką. Odtsawiam do wyrośnięcia na 1,5 godziny. W tym czasie ciasto drożdżowe potraja swoją wielkość. Krok 3. Posypka cynamonowa. Pod koniec 1,5 godzinnego wyrastania ciasta, szykuję posypkę cynamonową. Do kubka wsypuję pół szklanki cukru, dodaję(...)odstępem na blaszce do pieczenia. Krok 6. Pieczenie bułeczek cynamonowych Po tym czasie wkładam je na środek nagrzanego do 180 stopni piekarnika (góra dól) i piekę do 20 minut, aż staną się rumiane. Cynamonki przed pieczeniem możesz oczywiście posmarować żółtkiem jaja lub mlekiem. Cynamonowe bułeczki piekę najpierw 1 blachę, a po ich upieczeniu drugą blachę. Dzięki temu

Ania gotuje
Smaczna codzienność z patelnią tytanową Woll Diamond 117

pieczenia (ok. 90% oszczędności)” – czytamy optymistycznie na stronie producenta. O zaletach produktów tytanowych przekonacie się sami wchodząc na stronę https://www.patelnie-tytanowe.pl/ i przeglądając bogatą ofertę bardzo dobrej jakości produktów. Tytanowa patelnia – mocne strony, które od razu widać. Przede wszystkim jakość wykonania. Nic nie przywiera, nie przykleja się do dna, można swobodnie przygotować dania bez tłuszczu(...)minut. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Frittatę wstawiam na środkową półkę piekarnika i piekę ok. 10 minut. Podaję gorącą posypaną posiekanym szczypiorem lub koperkiem. Smacznego Patelnia tytanowa Woll sprawdziła się świetnie przy przygotowywaniu moich dań, także bez użycia tłuszczu. Może skusi Cię odpinana rączka, dzięki czemu na patelni możesz wstępnie

Zasmakuj Kuchni
Purée z dyni 130

Pyszny i zdrowy dodatek do ciast, zup, past do pieczywa, klusek, placuszków i kremów. Dynia jest cennym źródłem błonnika i wielu witamin i minerałów, dlatego jesienią

Kuchcik gotuje
Placuszki z mąki kokosowej 176

Mąka koksowa należy to jedynych z fajniejszych i smaczniejszych z jaką miałam do czynienia, ale przy tym wymaga sporo cierpliwości i trochę praktyki.  Początkowo 

Healthy food explorer
SERNIK BRZOSKWINIOWY Z 3 SKŁADNIKÓW 150

Pyszny, orzeźwiający i łatwy w przygotowaniu sernik bez pieczenia składający się jedynie z 3 składników. Sernik jest lekki, nie za słodki i do tego niedrogi w przygotowaniu. Podawany z kawałkami czekolady na wierzchu jest jeszcze lepszy. SKŁADNIKI: ·      1 kg twarogu mielonego dobrej jakości (Piątnica, albo President) ·      3 galaretki(...)naczynia dodaj pozostałe połówki brzoskwini oraz pozostałą galaretkę. Zmiksuj całość na gładko blenderem. Mus się napowietrzy, wtedy od razu wylej go na sernik i rozprowadź po jego powierzchni. Odstaw ciasto do lodówki do całkowitego stężenia masy serowej, przynajmniej na 24 h. Zanim zaczniesz kroić sernik, oddziel go nożem powoli od pierścienia łączącego dno tortownicy, tak aby równo odszedł. Podawaj

Calzonella.com
Ciasto Jogurtowe Mango Lassi. Jak wybrać dojrzałe mango? 156

wyśmienitym smakiem, zamiast żałować wydanych pieniędzy? Wybór mango zacznijcie od oceny wyglądu. Dobrze dojrzałe owoce powinny być wyraźnie zarumienione w żółto-czerwonym kolorze z gładką, błyszczącą i sprężystą skórką, bez uszkodzeń i plam. Kiedy już wybierzecie odpowiednio wyglądające, weźcie owoc do ręki i delikatnie uciskając oceńcie jego stopień twardości. Miąższ i skórka dojrzałych owoców powinna się uginać pod naciskiem(...)każdemu uda się kupić najlepsze egzemplarze, bo kiedy mamy pyszne owoce to już połowa sukcesu. Samo ciasto przygotowuje się szybko, łatwo i przyjemnie. Dosłownie rach ciach i gotowe. Koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): Ważne: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto: 2 szklanki (280 g) mąki + 1 łyżka do obtoczenia mango (opcjonalnie) 1 kubeczek (200 g) gęstego

Fitsweet.me
FASOLOWE BROWNIE Z KOKOSEM 222

Kolejny zdrowy, tym razem bezglutenowy przepis...Fasolowe brownie to ciasto bez mąki oraz dodatku cukru i tłuszczów. I jak nazwa mówi, głównym składnikiem jest fasola. Ciasto wcale nie jest wytrawne, a słodkie. Dziwne, prawda? Też tak na początku pomyślałam... Robi się go błyskawicznie-wszystkie składniki miksujemy i gotowe 😉 Na pewno wyjdzie każdemu - nie może się nie udać! Przepis został(...)taka moja wersja 😉 Jak to brownie ciasto jest wilgotne, ale bardziej puszyste i delikatne w smaku od tradycyjnego przepisu. Według mnie dużo lepsze od oryginału. Mój mąż jak usłyszał, że robię ciasto z fasoli, to był bardzo sceptycznie nastawiony dopóki go nie spróbował. Już jest jednym z jego ulubionych ciast! Ciasto jest przepyszne, a fasoli w ogóle nie czuć, więc

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowa "fit" szarlotka :) 402

Nie jest to zwykła szarlotka, którą jadamy od Mamy czy Babć. To uzdrowiona szarlotka na wypasie! Razowe ciasto, bezcukrowa masa jabłkowa, pianka z białek, a do

Zdrowie na języku :P
RUBASZNY MAKOWIEC 231

pysznych ciast? Niemożliwe.  Makowiec, czyli sławna strucla makowa od dawna zajmuje w kuchni polskiej wyjątkowe miejsce, bez niej do dzisiaj nie mogą się obyć święta Bożego Narodzenia. Moi Drodzy przedstawiam Wam sprawdzony przepis na świąteczny makowiec. Polecam! SKŁADNIKI: na ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 40g świeżych drożdży 250ml mleka 100g cukru 100g masła 2 jajka 1 żółtko(...)farsz 10 minut, mieszając, zdejmujemy z ognia. Białka ubijamy na sztywną pianę - mieszamy z farszem. Krok 3. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy je na prostokątny placek o grubości 5mm i smarujemy białkiem. Przenosimy ciasto na papier do pieczenia, rozsmarowujemy nadzienie z maku, pozostawiamy nieposmarowane brzegi o szer. 1,5cm, zwijamy ciasto w rulon, owijamy papierem, zakręcamy końce

Moja Książka Kucharska
Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa 230

blachy do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy paprykę skórką do góry. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczmy około 30-40 minut. Skórka papryki powinna być lekko spalona. Paprykę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Następnie usuwamy z niej skórkę i kroimy w paski. Tarhonya Do mąki dodajemy jajko i sól. Wyrabiamy ciasto o dość zwartej(...)konsystencji (musi być dużo twardsze niż na makaron). Dłonie obtaczamy w mące. Z ciasta odrywamy niewielkie kawałki i formujemy malutkie kluseczki. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie od 1,5 do 2 minut w zależności od wielkości klusek. Cebule i ziemniaki obieramy. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki, a ziemniaki w kostkę. W garnku rozgrzewamy smalec. Zdejmujemy garnek z ognia

Wędrówki po kuchni
TORT RAFAELLO 561

niektórym z Was trudności, upiekłam tradycyjny biszkopt rzucany. W kremie zmniejszyłam ilość śmietanki kokosowej, zwiększyłam ilość wiórków kokosowych  oraz, co najważniejsze, dodałam cukier puder, gdyż krem był praktycznie bez słodyczy. Ja sama nie gustuję w mocno słodzonych tortach i zawsze staram się, aby słodki smak był odpowiednio wyważony, ale tu najnormalniej w świecie brakowało mi słodyczy. Także polecam(...)składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąki, pszenną i ziemniaczaną, przesiej razem do osobnej miski. Tortownicę o średnicy  23 cm  wyłóż papierem do pieczenia (samo dno). Nie smaruj niczym jej dna ani boków.  Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.  Pod koniec ubijania zacznij dodawać partiami cukier, łyżka

Słodko-Słony Świat Ilony
Kukurydziane bułeczki z sezamem 184

Uwielbiam pieczywo pod każda postacią ,bez względu z jakiej jest mąki :) tym razem pomyślałam że użyję mąki kukurydzianej i ....wyszły pyszne :) puszyste ,miękkie i pachnące

Wypieki Rene
Mona de Pascua 226

spożywane przez całą rodzinę w Wielkanocny Poniedziałek, nazywanym przez to el día de mona (dzień małpy). Ciasto to ma tyle wariantów ile jest regionów. To co jest dla nich spójne, to użyte składniki: mąka, cukier, sól, drożdże i jajka oraz sposób przygotowywania - ciasto smaruje się przed upieczeniem żółtkiem, a oprócz tego same jajka tworzą dekorację w postaci pisanek (obecnie zastępowaną(...)niekoniecznie wielkanocnych kształtach. Sam smak tradycyjnej Mony nie jest niczym wyjątkowym, to po prostu drożdżowa bułka, pachnąca pomarańczą. Ciasto jest jednak bardzo puszyste i lekkie oraz stanowi piękną ozdobę wielkanocnego stołu, a oprócz tego obłędnie pachnie podczas pieczenia! :) Składniki na tradycyjną Monę z Walencji: 400 g mąki 7 g suchych drożdży (lub 25 g świeżych) 50 ml ciepłego mleka

Food Square