ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1715/2705)

Ciasto kruche ze śliwkami i kruszonką 113

Ciasto kruche ze śliwkami i kruszonką. Jak zrobić kruche ciasto z owocami , łatwe, pyszne i szybkie. Moje kruche ciasto z owocami sezonowymi to prosty przepis na pyszny deser do kawy lub herbaty. W ramach owocowego nadzienia możemy wykorzystać dowolne sezonowe owoce, albo mrożoną mieszankę owoców. W tym cieście są tylko słodkie śliwki. Kruchy placek ze śliwkami można podać(...)lodów waniliowych lub kleksem bitej śmietany.Polecam też przepis na inne kruche ciasto z owocami. Można też przygotować ciasto kruche w klasycznych proporcjach 3:2:1, czyli tylko mąka : masło : cukier, oraz szczypta soli bez jajka. Jak przygotować idealne ciasto kruche bez jajka Jak zrobić Ciasto kruche ze śliwkami i kruszonką na tortownicę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na gofry – szybko i pysznie 139

lubicie dobre soki i szukacie miejsca, gdzie możecie zamówić naturalne soki bez zbędnych dodatków, to zajrzyjcie do Polskie Pomidory , które możecie tam kupić są tłoczone na zimno NFC. To soki tłoczone bezpośrednio z owoców i warzyw. Tu nie ma koncentratu czy  niechcianego cukru. 100% soku bez dodatku wody i cukru. Pyszne i zdrowe. Do wybory macie różne(...)olejem przed pierwszą partią gofrów. W jednej misce ubijamy białka. W drugiej miksujemy żółtka z mlekiem, olejem, cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie do naszych zmiksowanych składników dodajemy ubite białka i mieszamy je delikatnie z ciastem. Wlewamy porcje masy do dobrze rozgrzanej gofrownicy. Pieczemy aż gofry będą ładnie rumiane. Studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Rada: Jeśli

Słodkie okruszki
Tartaletki z cukinią i łososiem 95

Składniki na 8 sztuk: ? 8 plastrów cukinii bez skóry ? 200 g łososia bez skóry lub innej ryby ? 1 płat ciasta francuskiego ? sól, pieprz, ? marynata do ryb cytrynowo-koperkowa ? zielenina do dekoracji ? olej do smażenia Sos: ? 4 łyżki gęstej śmietany ? 2 łyżki soku z cytryny ? 4 łyżki startego sera żółtego ? 2 łyżki koperku posiekanego ? sól, pieprz, szczypta cukru Wykonanie(...)stron na oleju, posypać pieprzem. ? Wymieszać wszystkie składniki sosu. ? Łososia pokroić na osiem kawałków, posypać marynatą do ryb, wstawić do lodówki. ? Z ciasta francuskiego wyciąć krążki większe o ok. 2 cm od krążków cukinii. ? Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć krążki ciasta i posmarować sosem śmietanowym. ? Ułożyć krążki cukinii, w środek każdego włożyć po kawałku łososia. ? Piec 20 minut

To co kocham
Torcik szarlotkowy na fasolowym spodzie 96

nareszcie zrobiłam ciasto, które mogłam jeść bez ograniczeń, bo kalorie już dawno przestałam liczyć. Trochę miałam obaw co do spodu fasolowego, bo bez glutenu i bez jajek, ale ku mojemu zaskoczeniu okazał się badzo smaczny i aromatyczny. Jabłka mają ładny cytrynowy kolor i kwaskowy posmak. Galaretka na wierzchu to przysłowiowa kropka nad „i”. Podsumowując, wreszcie(...)Jabłka ? 5 jabłek ? 1 galaretka cytrynowa ? 1/3 szklanki wody Na wierzch ? 1 galaretka cytrynowa ? 1 szklanka wrzątku Wykonanie : Ciasto ? Fasolę odcedzić i zmiksować ręcznym blenderem razem z pozostałymi składnikami. ? Ciasto wylać do średniej tortownicy (24 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia. ? Piec w temp. 180 st.C przez 30 minut. Jabłka ? Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach

To co kocham
CHLEB PSZENNY NA ZAKWASIE, Z ŻELIWNEGO GARA 131

ciasta bochenek, zwijając kilkakrotnie ciasto do środka i odgazowując je. Przekładam do koszyka rozrostowego, obsypanego mąką ryżową. Wierzch chleba obsypuję mąką pszenną i odstawiam na ok. 1-2h, w temperaturze otoczenia.  Następnie zawijam koszyk w reklamówkę i odstawiam na min.12h do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmuję z lodówki (u mnie ostatnio stało w niej 21h, wcześniej piekłam(...)Pokrywę zamykam, garnek wstawiam do piekarnika i piekę ok. 30 minut z pokrywą. Pierwsze 10 minut piekłam w 240*C, potem zmniejszyłam temp. do 220*C i piekłam jeszcze 20 minut. Następnie pokrywę zdejmuję i dopiekam jeszcze chleb przez ok. 15-20 minut w temp. 200*C, na programie góra-dół, bez termoobiegu, aż się odpowiednio zrumieni. Lubimy bardzo

Smaczne Zdrowe
ciasto z czarnej fasoli 145

Ciasto z czarnej fasoli, to najbardziej czekoladowe ciasto jakie jadłam. Bardzo wilgotne o niezwykle wyrazistym smaku. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto bez grama mąki. Fasola jest bardzo zdrowym warzywem strączkowym a czarna, najzdrowszym z tej odmiany. Zawiera dużą ilość błonnika i białka Szczególnie ważne w nasionach czarnej fasoli są antocyjany, którym ziarna zawdzięczają nie tylko kolor(...)świecie i stosowana w wielu różnych rodzajach kuchni. Zachęcam do spożywania czarnej fasoli. Szczególnie pysznie smakuje w tym cieście:)) Składniki 2 puszki czarnej fasoli 2 dojrzałe banany 5 jajek 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie rozdrobniona gorzka czekolada Polewa 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka masła kilka łyżek wrzątku Piekarnik rozgrzać

gotuj ze mną
Śmietanowa kula w kawowych biszkoptach, z płynącą czekoladą 123

kilku prostych słowach zachęty: - bez pieczenia, z końcowym efektem wow.  - kula puszysta jak bita śmietana, umiarkowanie słodka, delikatnie waniliowa. - biszkopty nasączone mocną kawą, kremowe wnętrze z rozpuszczonej czekolady. - bardzo ciekawa forma, wbrew pozorom prosta do wykonania i wyrzeźbienia. Wywołajcie efekt zdumienia, stawiając to cudo na stole! Składniki: na masę śmietanową: 600 gram śmietany kremówki 30 % 250 gram(...)podłużnych biszkoptów - 200 gram 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,  zaparzone w szklance wrzątku, z łyżeczką cukru  200 gram czekolady mlecznej lub deserowej 1 łyżka gorzkiego kakao do oprószenia ciasta Wykonanie: Potrzebna Wam będzie sporej wielkości miska o okrągłym - wypukłym dnie,  ( można również wykorzystać duży durszlak ),  oraz malutka miseczka - wielkości filiżanki.  Konieczna będzie też folia spożywcza. Całą

Kronika Piekarnika
Grecki Sernik czyli Melopita-Μελόπιτα 160

Grecki Sernik z wyspy Sifnos z Archipelagu Cyklad czyli Melopita-Μελόπιτα, miodowe ciasto. Grecki Sernik z wyspy Sifnos, oczywiście z Archipelagu Cyklad, czyli Melopita-Μελόπιτα.  Przede wszystkim musisz wiedzieć, że Grecja ma jakieś 2500 wysp, z czego 165 jest zamieszkanych. Jedną z takich wysp jest Sifnos, która według badań archeologicznych była już zamieszkana ponad 4000 lat temu.  Ponadto(...)formy 20 cm, ja niestety mam tylko 25 cm i dlatego mój sernik z Sifnos jest tak jakby na diecie.  Rozgrzej piekarnik do 170-180 stopni i piecz ciasto jakieś 45-55 minut, aż boki będę lekko spieczone, a środek troszkę się ruszał.  Wyłącz piekarnik, otwórz drzwiczki i pozostaw sernik na jakieś 5-10 minut, następnie wyciągnij

RafalCook
MIŁOSNA SZARLOTKA 141

zrobione z miłością. Składniki: Biszkopt jabłkowy: 1 kg jabłek 2,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżki proszku do pieczenia 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny Masa miodowa: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 0,5 szklanki lub cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4 łyżeczki kremu o smaku miodu(...)proszkiem do pieczenia przesiać. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać.  Następnie dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać ma gładką masę. Na koniec dodać starte jabłka i delikatnie za pomocą łyżki wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach

Ciastka - domowe słodkości
Tarta z porami, boczkiem i groszkiem 222

ciasta. Jeśli poświęcisz nieco czasu w trakcie zakupów na wyszukanie spodu o dobrym składzie, w niczym nie będzie on odbiegać od tego wykonanego w zaciszu twojej kuchni, a ty zaoszczędzisz sporo czasu. Tarta z porami świetnie smakuje na spodzie z ciasta francuskiego, ale bardzo dobrym wyborem będzie również kruche ciasto. Aby urozmaicić nieco jego smak, robiąc domowe kruche ciasto, możesz(...)Wymieszaj pory z boczkiem i mrożonym groszkiem, a następnie rozłóż je równomiernie na cieście francuskim. Przygotuj masę jajeczną. Przy pomocy blendera zmiksuj jajka, śmietanę i musztardę. Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem, a następnie zalej nimi tartę. Włóż foremkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 20-25 minut do momentu aż masa jajeczna się zetnie

okolicepalnika.pl
Bezowe serce z truskawkami 179

Bardzo słodkie, bezowe ciasto z orzeźwiającymi truskawkami, przełożone kremem śmietanowym smakuje obłędnie i z pewnością zaspokoi kubki smakowe wszystkich łasuchów. Składniki: Beza: 4 białka 200g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu szczypta soli Dodatkowo: 300g śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 100g świeżych  truskawek 50g białej czekolady Wykonanie: 1. Beza: Białka ubić na sztywno ze szczyptą(...)momentu aż cukier całkowicie się rozpuści, a piana będzie gładka, lśniąca i bardzo sztywna. Następnie dodać mąkę, ocet i całość dokładnie zmiksować. 2. Gotową bezę przełożyć do rękawa cukierniczego i na papierze do pieczenia (wcześniej narysować ołówkiem kształt serca) wyciskając rozetki bezowe jedna obok drugiej aby utworzyć bezowe serce. 3. Bezę wstawić do piekarnika nagrzanego do 110 stopni

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta z rabarbarem na kruchym cieście 144

obciążeniem i piec ciasto jeszcze 10 minut. Budyń : ugotować budyń według przepisu na opakowaniu, używając 350 ml mleka zamiast 500 ml. Gorący budyń rozprowadzić na cieście. Ułożyć na nim rabarbar. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia. Galaretka: żelatynę wsypać do miseczki, wlać 50 ml letniej wody, wymieszać. Miseczkę wstawić do garnka(...)sztuczne galaretki. Odstawić galaretkę, aż zacznie lekko tężeć. Wylać galaretkę na tartę i odstawić do zastygnięcia. Do przyrządzenia galaretki użyłam soku tłoczonego z jabłek i rabarbaru. Soku bez dodatków, polepszaczy, wody, cukru i sztucznych witamin, dlatego też kolor galaretki nie będzie idealny, ale smak wynagrodzi tę niewielką niedogodność ;) A i dzieciom można „wcisną” trochę naturalnych witamin. Czyli przyjemne

królestwo garów
Sernik Łabędzi Puch 613

dodatkiem dżemu i prażonym kokosem 🥥 Kto zna ciasto Łabędzi Puch ten wie, że jest pyszne, a ja postanowiłam zrobić je w wersji sernikowej. Delikatny, puszysty ser... słodki dżem... i pyszne, podprażone wiórki kokosowe. Składniki : 1 kg twarogu sernikowego 250 g mascarpone 4 jajka 1/2 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1 szkl. mleka 1 mały słoik dżemu jagodowego(...)ksylitolem/erytrolem/cukrem. Dodajemy stopniowo twaróg i mascarpone. Miksujemy. W misce mieszamy budyń z mlekiem. Wlewamy do masy i krótko miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wykładamy spod papierem do pieczenia. Przelewamy masę. Pieczemy ok. 60 min. Wyjmujemy i dobrze studzimy. Wystudzony sernik smarujemy dżemem. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy wiórki i słodzidło. Podprażamy na złoty kolor. Odstawiamy

Czarnawisienka
GNIAZDKA - PĄCZKI PARZONE 281

ciasta wbijamy po jednym jajku i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.  Gotowym ciastem napełniamy rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdki. Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy ciasto, formując kółka o średnicy około 3-4 cm prosto na wycięte kawałki papieru. W garnku rozgrzewamy olej do temp. około 170-180 stopni i wkładamy(...)posypane cukrem pudrem lub polane lukrem. Lukier: Do miski wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny lub gorącą wodę, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy usmażone gniazdka

Kuchnia MagdaLeny