ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1681/2705)

Torcik różany 281

bardzo, bardzo długo! A żeby torcik różany był naprawdę różany upiekłam go z dodatkiem jadalnej wody różanej, która nadała pięknego aromatu. Dodatkowo nasączyłam ciasto nalewką z kwiatu czarnego bzu, co sprawiło, że mój mały torcik stał się prawdziwą kwiatową ucztą! Koniecznie podajcie go najbliższym i zasmakujcie się w mojej słodkiej biało-różowej kompozycji :) Biszkopt różany: - 5 jaj - 5 łyżek cukru(...)koniec dodajemy łyżkę wody różanej, po czym wsypujemy stopniowo przesianą mąkę, ale już powoli łyżką najlepiej drewnianą, żeby ciasto nie opadło i było dalej ładnie napowietrzone. Tak przygotowaną masę wylewamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu studzimy chwilę w piekarniku, żeby biszkopt nie opadł. Biszkopta kroimy na dwa placki

Sajkofanka smaku
Racuchy z tartymi jabłkami 173

domowe, typowo polskie danie, które możecie potraktować jako obiad, deser, nawet jako śniadanie. A, i pamiętajcie, że one niewiele urosną. Nie ma w nich drożdży, sody. Jest proszek do pieczenia, ale on nie jest cudotwórcą. I zupełnie nie mam z tym problemu, żeby nie było. Może w letnim sezonie owocowym pokombinuję z innymi owocami. Chociaż znając życie moje dziecko(...)duże jajko 1-2 łyżki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 jabłka olej rzepakowy cukier puder do posypania (przepis na około 14 sztuk) Mleko wlewamy do miski, dodajemy do niego przesianą mąkę, jajko, cukier i proszek do pieczenia. Miksujemy aż do uzyskania gładkiego lejącego ciasta (które powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Odstawiamy na 15 minut. Jabłka obieramy

Kardamonovy
Babka migdałowa z kawą 114

Szybka babka migdałowa do popołudniowej kawy, mimo że sama jest lekko kawowa. Bez glutenu i bez jajek, o piaskowej, puszystej konsystencji. Pisałam już o mojej nietolerancji na gluten, czasami więc pojawią się takie przepisy, chociaż rodzina protestuje. Tylko jeśli im nie powiem, że jest bez mąki pszennej, to wtedy zjedzą z apetytem. Odstrasza ich samo słowo(...)cukru ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia ? 1 łyżeczka sody ? 2 łyżki octu ? 100 ml oleju ? 1 mały jogurt naturalny ? 150 ml mocnej kawy Wykonanie: ? Wymieszać razem suche składniki oprócz sody. ? Wymieszać mokre składniki oprócz octu. ? Sodę wymieszać z octem i wlać do mokrych składników. ? Suche składniki dodać do mokrych i wymieszać razem. ? Wylać ciasto do foremki na średnią babkę

To co kocham
Drożdżowe leniwe z orzechami włoskimi i konfiturą bzowo-jabłkową 145

bzem 100g posiekanych na grubo orzechów włoskich Robimy! Do dużej miski kruszymy drożdże. Na drożdże wysypujemy cukier. Na cukier wlewamy mleko i następnie olej. W oddzielnej misce jedno jajo i 2 białka roztrzepujemy widelcem i wlewamy to na olej. Całość zasypujemy mąką. Przykrywamy szczelnie i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce. Po3 h wracamy do miski z ciastem: wszystko(...)misce dokładnie mieszamy ze sobą dorzucając orzechy. (jak odkryjemy to powinna być widoczna „praca” drożdży). Wylewamy na dowolną blachę-tym razem standardowa tortownica Na wylane do blaszki ciasto wykładamy punktowo konfiturę Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (system góra/dół). Ładnie nam się wszystko zarumieni. Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post

Latosiowydom
Drożdżówka z rabarbarem i kruszonką 286

bez wyrabiania. Ten sprawdzony przepis na wiosenne ciasto drożdżowe z rabarbarem, to propozycja na prosty w przygotowaniu deser. Ciasto jest aromatyczne, a poprzez dodatek rabarbaru, lekko orzeźwiające. Dzięki temu zachowuje równowagę pomiędzy kwaśnym, a słodkim smakiem. Rabarbar, to roślina sezonowa i warto wykorzystać ten czas, aby wydobyć z niego jak najwięcej korzyści. Ciasto drożdżowe z rabarbarem to bez(...)który polecamy nie tylko amatorom tej wiosennej rośliny. Również wielbicielom ciasta drożdżowego, którzy może jeszcze nie mieli okazji smakować takiego połączenia składników. Jeżeli zatem zastanawiasz się na tym: Co zrobić z rabarbaru? lub Jak zrobić drożdżówkę z rabarbarem? Zapraszamy na nasz przepis Szklanka ma 250 ml Forma do pieczenia: 34 x 12 cm Drożdżówka z rabarbarem i kruszonką Składniki

Kuchnia Na Wypasie
Sernik z mandarynkami -mogą też być inne owoce 194

A wystarczy mieć tylko podstawowe składniki takie jak 1 wiaderko sera 1 jogurt grecki 200g 1 budyń waniliowy 10 łyzek cukru kryształu może być mniej 3

Moje Wyroby
Bardzo czekoladowe kokosanki 124

Dziś bardzo szybki przepis na czekoladowe kokosanki. Często jest tak, że zostają nam białka i nie wiemy co z nimi zrobić? Ja zazwyczaj przygotowuję bezę, bo lubię albo ciasto z białek. Jednak dawno w domu nie było kokosanek... do tego czekoladowych :) Porcja ok 20 kokosanek  Składniki:   200 g wiórków kokosowych 340 g cukru cukier wanilinowy 5 białek szczypta(...)delikatnie łopatką.  Z gotowej masy, na blachę wyłożoną papierem pergaminowym formujemy łyżką ciastka lub masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy - średnica ciastka ok 2 cm.  Pieczemy w 180 C przez 10-15 minut.  Smacznego

Niezły Młynek
Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem, szynką i pesto bazyliowym (przepis krok po kroku) 174

słoiczka od Monini od dawna towarzyszą mi w gotowaniu. Produkowane są we Włoszech i mają świetny skład. Wykonane są w całości na bazie oliwy z oliwek Monini, bez dodatków innych olejów. Ciasto francuskie i pesto w słoiku są to produkty, które warto mieć teraz w zapasie, ponieważ możemy przechowywać je dłużej i potem wyczarować przy ich pomocy ciekawy(...)poniższego wpisu. ➤ Zobacz:  Sos pesto - do czego go wykorzystać? 5 prostych przepisów z sosem pesto Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem, szynką i pesto bazyliowym (przepis krok po kroku) ➤czas przygotowania: 30 minut + 30-40 minut pieczenie w 1 porcji: 458 kcal, B 15,9 g, W 22,8 g, T 31,7 g Składniki / na 6 porcji

Chilli Czosnek i Oliwa
FIT KNOPPERS – najlepszy przepis! 179

Knoppers. WPIS NIE JEST WPISEM SPONSOROWANYM PRZEZ MARKĘ. Połączyłam w nim to co kocham najbardziej – czyli serniki ( bo wiecie, że ja serniki kocham miłością bezgraniczną! ) czekoladę i orzeszki. Ciasto zostało przygotowane w zdrowszej, lżejszej, bardziej dietetycznej wersji – koniecznie ją wypróbujcie i dajcie znać jak smakowało! Polecam! SKŁADNIKI: ( foremka 22×26 ) SPÓD: * płatki owsiane – 220 g * gorzkie(...)smaku ( ok. 80 g ) * sól – 1 spora szczypta * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA SEROWA: * chudy twaróg – 350 g * białko – 3 szt ( to, które zostało ) * całe małe jajko – 1 szt * słodzidło – do smaku ( ok. 80 g ) * budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 1 op / 40 g POLEWA CZEKOLADOWA Z ORZECHAMI: * orzeszki

Ostra na Słodko
Makowiec z wiśniami 320

wlać rozpuszczone masło. Zagnieść jednolite ciasto, bez konieczności długiego wyrabiania. Przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Jak ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę i podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować na prostokąt i włożyć do formy o wymiarach 23 x 35. Drugi kawałek ciasta rozwałkować na taką samą długość(...)Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie połączyć z masą makową. Wylać na ciasto w formie i wyłożyć odsączone wiśnie. Ostrożnie nałożyć ciasto pocięte radełkiem. Posmarować wierzch mlekiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 40 min. Smacznego Do pieczenia makowca przyda się forma do pieczenia – najlepsza od #Ambition. Więcej akcesoriów można

https:KKuchniaMniam
Keto pizza z kalafiora (Paleo, LowCarb) 185

odcisnąć z wody (najbardziej jak się da). Wymieszać masę kalafiorową z jajkiem i zmielonym siemieniem. Dodać przyprawy. Ciasto rozprowadzić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formując okrągły placek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza z włączoną funkcją termoobiegu. Piec ok. 20- 25 minut aż do lekkiego przyrumienienia. Sos pomidorowy Oliwę rozgrzać na patelni. Czosnek przecisnąć przez praskę(...)jest za gęsty, można dodać odrobinę wody lub więcej oliwy. Gdy spód jest już gotowy, należy posmarować go sosem, wyłożyć ulubione dodatki i piec przez następne 15 minut. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (bez dodatków): Wartość energetyczna: 238 kcal Tłuszcz: 17,6 g Węglowodany: 9,2 g w tym błonnik 6,5 g Białko

Modern Cave Girl
Piątek: Zdrowe gnocchi z batatów ze szparagami 153

Śliczne, pomarańczowe kluseczki, które można jeść bez wyrzutów sumienia, gdyż nie zawierają zbędnych węglowodanów. Zamiast zwykłych ziemniaków gnocchi zostały zrobione z ziemniaków słodkich. Dodatek szparagów dodaje im urody i smaku. Czas: 30 minut pieczenia batata plus 20 minut na przygotowanie Poziom trudności: Dość łatwe Liczba porcji : 4 Gniocchi pięknie komponują się kolorystycznie że szparagami i pomidorkami koktajlowymi Kiedy(...)musimy go wypróbować. Kluseczki były takie piękne, pomarańczowe, że aż prosiło się, żeby je zjeść. No i zrobiliśmy je: batatowe gniocchi że szparagami. W przepisie piękne jest to, że ciasto robi się w dość łatwy sposób. Klasyczne, ziemniaczane gnocchi to danie wymagające, gdyż trzeba tak dobrać proporcje mąki i ziemniaków, żeby kluski nie były za twarde lub, przy zbyt małej

Niedzielny kucharz