Drożdżowe leniwe z orzechami włoskimi i konfiturą bzowo-jabłkową

Drożdżowe leniwe z orzechami włoskimi i konfiturą bzowo-jabłkową

Drożdżowe leniwe z orzechami włoskimi i konfiturą bzowo-jabłkową

Pyszna drożdżówka znów w natarciu. Tym razem z innymi dodatkami. Polecam!   Podstawowym przepisem jest przepis na drożdżówkę na białkach , ale dodałam jedno jajko. Przypominam: Co nam trzeba? 50g drożdży – świeżych cukier- pół szklanki 1 całe jajko, 3 białka 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 0,5-1,5 % 2,5 szklanki mąki pszennej 200 g konfitury- u mnie jabłka z czarnym bzem 100g posiekanych na grubo orzechów włoskich Robimy! Do dużej miski kruszymy drożdże. Na drożdże wysypujemy cukier. Na cukier wlewamy ml... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję