ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1682/2705)

Brownie daktylowe 164

Brownie daktylowe – pyszne, wilgotne, rozpływające się w ustach i mocno kakaowe. Bez cukru białego, słodzone daktylami. Baz białej mąki, przygotowane na mące pełnoziarnistej. Nie wiem czy znacie taki produkt jak cukier daktylowy – to nic innego jak wysuszone a następnie sproszkowane daktyle. Bardzo fajnie nadaje się do przygotowywania wypieków i deserów, nieźle smakuje z napojami mlecznymi typu kakao(...)daktylowy i ubijamy dalej. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy jeszcze chwilkę. Potem do powstałego kogla mogla dodajemy mąkę graham, proszek do pieczenia, sodę, kakao, aromat. Następnie dodajemy olej i mleko. W kolejnym kroku mieszamy delikatnie wszystkie składniki. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki (30x30cm). Pieczemy ok 60 min w 180st (do suchego patyczka). Lukrem dekorujemy wystudzone ciasto. Artykuł Brownie

Dorota Smakuje
Sernik z kremem i owocami 168

Sernik z kremem i owocami, to połączenie klasycznego pieczonego sernika z dodatkiem w postaci kremu na bazie śmietany z galaretką, udekorowanego świeżymi lub mrożonymi owocami. U

Passions hobbies life
Omlet kakaowy z masłem orzechowym i dżemem 150

Dziś przepis na doskonały omlet mocno kakaowy, podany z pysznym rozpływającym się masłem orzechowym i orzeźwiającym lekko kwaskowatym dżemem wiśniowym.  Dzięki dodatkowi słodkiego banana omlet

Healthy food explorer
BUŁKI CIABATTKI ORKISZOWE- BŁYSKAWICZNE I PYSZNE 202

   Małe bułeczki orkiszowe, w sam raz na dziecięcą imprezę. Idealne zarówno dla małych jak i dużych. Pyszne, puszyste i co istotne błyskawiczne. Polecam bardzo

Smaczne Zdrowe
Czekoladowy sernik z okary z malinami - przepysznie wegański :) 166

zniknął w niecałe 10 minut! Dobrze, że chwilę przed zdążyłam zrobić zdjęcia :) Ciasto nazwałam sernikiem, bo bardzo dobrze go odzwierciedla, choć tak na prawdę nie zawiera sera! Jego głównym składnikiem jest okara , czyli pozostałości po robieniu mleka sojowego. Pozostałe dodatki nie są tak wyszukane, także myślę, że bez problemów uda Wam się go przygotować. Jest niebiańsko pyszny(...)średnią wyłóż papierem do pieczenia. Masę przełóż do foremek lub foremki, wyrównaj i na wierzch ułóż maliny.  Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez 35 minut, następnie piecz przez jeszcze 5 minut przy uchylonych drzwiczkach. Po upieczeniu wyciągnij po chwili z foremek i postaw na podstawce z dziurkami, aby ciasto mogło odparować.  Sernik jest

Zdrowie na języku :P
ciastka z piwem vel piwoszki 171

składniki: 285 g mąki orkiszowej 125 ml piwa 200 -250 g masła, schłodzonego dodatkowo: marmolada cukier puder wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło i siekamy

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowe ciasto gryczane z orzechami 186

Proste i pyszne ciasto z bezglutenowej mąki gryczanej. Składniki: 20 dag masła 20 dag cukru 10 dag mąki gryczanej 10 dag orzechów włoskich 4 jajka Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Wegańskie ciasto jaglane z truskawkami 219

delektujemy się wegańskim ciastem z kaszy jaglanej nadziewanym truskawkami. Jest to takie zwykłe, a jednocześnie niezwykłe ciasto Proste w składzie i wykonaniu, ma tylko kilka składników, ale nie ma w nim w ogóle oleju. Próbowałam je z olejem kokosowym, zrobiłam też i bez i, jak dla mnie, w ogóle go nie potrzeba. A zawsze to mniej kalorii do spalenia(...)mnie 24 cm średnicy), na wierzchu układamy truskawki pokrojone w ćwiartki delikatnie wciskając do środka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 50-60 minut – sprawdzamy, żeby wierzch się nie przypalił. Po upływie tego czasu, wyłączamy piekarnik, uchylamy lekko drzwiczki i zostawiamy ciasto na około 10 minut. I dopiero wtedy wyciągamy je z piekarnika. Serwujemy schłodzone. Przed podaniem

Lamarida.pl
O bułkach, które stały się chlebem 179

będzie dość rzadkie. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Keksówkę wysmarować masłem i wysypać mąką. Przelać wyrośnięte ciasto, odstawić na 30 minut. Wierzch chleba skropić wodą. Piec w 220 st. C. przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 200 st. C. i piec jeszcze przez 30-35 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! A już w niedzielę impreza urodzinowa C. Sprzątanie(...)kuchennie stoimy przed ciekawym wyzwaniem - obiad dla dwunastu osób, z czego jedna jest uczulona na laktozę, gluten, cebulę i czosnek. W formie bardzo, bardzo wrażliwej. Lody bez laktozy...? Czego się nie robi dla siostry ukochanego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jagodzianki od serca 175

jagody... i pływać w rzece. Jesienią robić razem powidła i uszczelniać okna przed wiatrem. Zimą - pomagać przetrwać katar i długie wieczory, a jak już będzie zimno, rozpalać razem w piecu ” — J.L. Wiśniewski  Ile ludzi, tyle definicji miłości- każdy ma własną. Czasem spada ona jak grom z jasnego nieba, czasem zaczyna się od drobnostki. Nie zawsze od razu wszystko jest(...)kardamon. Dodajemy wyrośnięte drożdże, jajka, żółtka i masło. Wyrabiamy mikserem gładkie ciasto. Po wyrośnięciu lepimy bułeczki wkładając po trzy łyżeczki owoców do środka. Ciasto jest bardzo klejące, żeby ułatwić sobie lepienie można posypać dłonie mąką. Jagodzianki odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia, po czym smarujemy śmietanką i pieczemy ok. 15-20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarnika. Po upieczeniu

Wrzosowa Polana
Torcik różany 253

bardzo, bardzo długo! A żeby torcik różany był naprawdę różany upiekłam go z dodatkiem jadalnej wody różanej, która nadała pięknego aromatu. Dodatkowo nasączyłam ciasto nalewką z kwiatu czarnego bzu, co sprawiło, że mój mały torcik stał się prawdziwą kwiatową ucztą! Koniecznie podajcie go najbliższym i zasmakujcie się w mojej słodkiej biało-różowej kompozycji :) Biszkopt różany: - 5 jaj - 5 łyżek cukru(...)koniec dodajemy łyżkę wody różanej, po czym wsypujemy stopniowo przesianą mąkę, ale już powoli łyżką najlepiej drewnianą, żeby ciasto nie opadło i było dalej ładnie napowietrzone. Tak przygotowaną masę wylewamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu studzimy chwilę w piekarniku, żeby biszkopt nie opadł. Biszkopta kroimy na dwa placki

Sajkofanka smaku
Racuchy z tartymi jabłkami 134

domowe, typowo polskie danie, które możecie potraktować jako obiad, deser, nawet jako śniadanie. A, i pamiętajcie, że one niewiele urosną. Nie ma w nich drożdży, sody. Jest proszek do pieczenia, ale on nie jest cudotwórcą. I zupełnie nie mam z tym problemu, żeby nie było. Może w letnim sezonie owocowym pokombinuję z innymi owocami. Chociaż znając życie moje dziecko(...)duże jajko 1-2 łyżki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 jabłka olej rzepakowy cukier puder do posypania (przepis na około 14 sztuk) Mleko wlewamy do miski, dodajemy do niego przesianą mąkę, jajko, cukier i proszek do pieczenia. Miksujemy aż do uzyskania gładkiego lejącego ciasta (które powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Odstawiamy na 15 minut. Jabłka obieramy

Kardamonovy
Babka migdałowa z kawą 74

Szybka babka migdałowa do popołudniowej kawy, mimo że sama jest lekko kawowa. Bez glutenu i bez jajek, o piaskowej, puszystej konsystencji. Pisałam już o mojej nietolerancji na gluten, czasami więc pojawią się takie przepisy, chociaż rodzina protestuje. Tylko jeśli im nie powiem, że jest bez mąki pszennej, to wtedy zjedzą z apetytem. Odstrasza ich samo słowo(...)cukru ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia ? 1 łyżeczka sody ? 2 łyżki octu ? 100 ml oleju ? 1 mały jogurt naturalny ? 150 ml mocnej kawy Wykonanie: ? Wymieszać razem suche składniki oprócz sody. ? Wymieszać mokre składniki oprócz octu. ? Sodę wymieszać z octem i wlać do mokrych składników. ? Suche składniki dodać do mokrych i wymieszać razem. ? Wylać ciasto do foremki na średnią babkę

To co kocham

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję