ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1533/2705)

MAGDALENKI 155

postanowiłam jak najszybciej ją wypróbować. Składniki: 1 szklanka mąki 0.5 szklanki cukru, 0.5 szklanka oleju, 2 całe jajka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, skórka otarta z 1 cytryny, kilka kropel cytryny Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować. Ciasto nakładać łyżką do foremek od magdalenek na wysokość 3/4 foremki, gdyż magdalenki urosną. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Foremki smarujemy tłuszczem (ja używałam(...)okazało się, że ciasteczka przykleiły mi się  do formy, więc piekąc kolejne partie smarowałam każdorazowo foremki masłem). Pieczemy na złoty kolor ok 15 minut. Gotowe można posypać cukrem pudrem lub polukrować, ale ja najbardziej lubię je bez żadnych dodatków. i wersja z "białym puchem" dla większych łasuchów

Walijskie Pichcenie
PIERNICZKI Z POWIDŁAMI 172

podzieliłam sobie ciasto na 4 części i każdą wałkowałam oddzielnie) i wycinamy kółka. Na środek każdego kółka nakładamy niewielką ilość powideł i przykrywamy drugim kółkiem. Foremką o dowolnym kształcie (z braku foremek do pierników wykrawałam foremką do babeczek)  z naszych sklejonych 2 kółek wycinamy pierniczki.  Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180st(...)minut. Po wystudzeniu lukrujemy lukrem lub polewą... chociaż dla mnie pyszne są i bez tych dodatków :-) Na lukier: 1 białko  jajka 1 szkl cukru pudru 2 krople olejku migdałowego Na polewę czekoladową: 250 g gorzkiej czekolady 2 - 3 łyżki  masła

Walijskie Pichcenie
Orkiszowe brownie z cukinią, bez cukru 209

klasycznego brownie. Wilgotne, rozpływające się w ustach kakaowe ciacho bez cukru. Oczywiście nikt nie zgadnie, że swój smak i strukturę zawdzięcza w dużej mierze właśnie cukinii :)  Składniki na małą kwadratową blaszkę: Ciasto: 3/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej  3 łyżki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia  0,5 łyżeczki sody  300 g startej cukinii

Ze smakiem i z pasją
Mini torcik z mikrofalówki 228

błonnika kakaowego 4 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Nadzienie: ok. 9 łyżek dżemu truskawkowego Do dekoracji: Bita śmietana  Sos czekoladowy Kolorowa posypka Przepis: Składniki suche mieszamy ze sobą, następnie dodajemy składniki mokre i mieszamy aż powstanie masa (najlepiej bez grudek). Następnie ciasto umieszczamy w pojemniku plastikowym o średnicy ok. 10cm i wkładamy

Emcia Pichci
Ciasto drożdżowe z truskawkami 490

ciasto - całość posypać obficie kroszonką - ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec przez 35-40 minut do zrumienienia i tzw. suchego patyczka - po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i studzić, przechowywać pod przykryciem Ciasto drożdżowe gości w każdym niemal domu jako jedno z tych ciast, które przygotowuje się bez specjalnej okazji, na weekendowe popołudnie lub wtedy, kiedy

Smakołyki Bereniki
PLACUSZKI Z MĄKI GRYCZANEJ. 203

białego cukru) Mąkę gryczaną, pszenną, ksylitol oraz proszek do pieczenia mieszam razem. Dodaję wodę,olej i jajka i dokładnie miksuję. Ciasto wyjdzie  nieco błotniste, ale tak właśnie ma być - musi mieć również konsystencję nieco gęstszego ciasta naleśnikowego. Rozgrzewam suchą patelnię, nakładam łyżką porcje ciasta i smażę bez tłuszczu z obydwóch stron.  Podaję na słodko. UWAGA

W kuchni Karmel-itki
Torcik borówkowy bez pieczenia 248

Wreszcie nadszedł upragniony piątek i przed nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto

Słodkości i nie tylko
Bułki pszenne z ziemniakami puree 220

osiedlu jest aż 5 piekarni, to gdy tylko mogę i czas pozwala, przygotowuję swój chleb i bułki. Kupuję wielkie wory mąki w Młynie Oliwskim i piekę. Chleb, bułki, chałki. Często piekę bułkę pszenną bez jajek , bo mój syn lubi z niej kanapki do szkoły, lub zwykłe bułki , z bardzo podobnego przepisu do tego dzisiejszego. Mięciutkie, pyszne bułeczki z ziemniakami(...)wodę. Wymieszałam łyżką składniki w misce. Posoliłam ciasto. 2. Wyłożyć na blat i zagniotłam gładkie ciasto. Ciasto jest gotowe, gdy łatwo odchodzi od ręki i jest sprężyste, czyli po naciśnięciu palcem, „dołek” wyprostowuje się. 3. Ciasto uformowałam w kulę i włożyłam do wysypanej mąką miski na 1,5 godziny. W połowie wyrastania ciasto odgazowałam (czyli wyjęłam z miski na blat

Posadzone i zjedzone
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 224

mojprzepisna.pl | Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) Moja pierwsza w życiu w pełni udana rolada Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto biszkoptowe. Miały być biszkopciki, ale podczas wykładania na blaszkę, wszystko zlało się w jeden placek. Postanowiłam więc upiec roladę, a że mój synek nadal na diecie bezmlecznej, to rolada musiała być ze śmietaną(...)pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Mąkę przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo łyżka po łyżce dodawać cukier, cały czas miksując na najwyższych obrotach. Zmniejszyć obroty do minimum dodawać po jednym żółtku. Wyłączyć mikser, stopniowo dodawać po jednej łyżce mąki, wymieszać delikatnie łyżką za każdym razem. Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Piec

moj przepis na
KETO PASZTECIKI A’LA FRANCUSKIE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, bez mąki i glutenu) 779

Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Połowę gotowego ciasta rozwałkuj przez drugi arkusz papieru. Jeśli paszteciki mają być większe w formie strucli to należy rozwałkować całe ciasto. Na cieście rozłożyć farsz a następnie używając papieru zwinąć w struclę lub rulonik jeśli mają powstać małe paszteciki. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 ° C i piec przez 10-12 minut obserwując(...)przypaliły się za bardzo ale były złociste. Po upieczeniu wyjąć ciasto i lekko przestudzić a następnie pokroić na kawałki tworząc paszteciki. Podawać na ciepło np z barszczem czerwonym lub na zimno jako przystawka z sosami. Smacznego! — BTW całości: 765 g, 1420 kcal, B 87 g, T 101 g, W 21 g. W 100g: 186 kcal

Ola la LCHF
Ciasto pijana śliwka | Zdrowsza wersja! | 858

pomysł był mój jak i zdjęcia. Niestety przyjechałam za późno, a ciasto składa się z paru etapów przygotowania. Na sobotniej imprezie smakowało każdemu! Składniki na blaszkę standardową, prostokątną: Biszkopt:  5 jajek 1/2 szkl. erytrolu/ksylitolu/cukru 1 szkl. mąki orkiszowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Odrobina octu Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Białka(...)ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Stopniowo dodajemy erytrol i żółtka oraz odrobinę octu. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy z mokrą masą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i boki smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Pieczemy przez 30 - 40 min. Uchylamy piekarnik i studzimy.  Śliwki:  400 g suszonych śliwek 1/4 szkl. erytrolu.ksylitolu/cukru Alkohol

Czarnawisienka
Szybkie ciasto Snikers na krakersach 325

Pyszne ciasto, które nie wymaga zbyt wiele pracy, a wygląda bardzo efektownie i jest pyszne, zwłaszcza na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Połączenie słodkiej masy kajmakowej i słonych krakersów bardzo dobrze się sprawdza. Składniki: Masa: 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 jajko 1/2 szklanki(...)papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę krakersów. Budyń dzielimy na 3 części, jedną z nich rozsmarowujemy na krakersach. Na budyniu układamy kolejną warstwę krakersów, a na nich 2/3 masy kajmakowej i znowu krakersy. Czynność powtarzamy jeszcze dwa razy z masą budyniową. Na wierzchu rozsmarowujemy na krakersach resztę masy kajmakowej i wysypujemy na nią orzeszki. Ciasto wstawiamy na kilka

e-PrzepisyKulinarne
Szybkie ciasto Snikers na krakersach 711

Pyszne ciasto, które nie wymaga zbyt wiele pracy, a wygląda bardzo efektownie i jest pyszne, zwłaszcza na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Połączenie słodkiej masy kajmakowej i słonych krakersów bardzo dobrze się sprawdza. Składniki: Masa: 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 jajko 1/2 szklanki(...)papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę krakersów. Budyń dzielimy na 3 części, jedną z nich rozsmarowujemy na krakersach. Na budyniu układamy kolejną warstwę krakersów, a na nich 2/3 masy kajmakowej i znowu krakersy. Czynność powtarzamy jeszcze dwa razy z masą budyniową. Na wierzchu rozsmarowujemy na krakersach resztę masy kajmakowej i wysypujemy na nią orzeszki. Ciasto wstawiamy na kilka

e-PrzepisyKulinarne