Ciasto maślankowe z kruszonką nadziane morelami i porzeczką

Ciasto maślankowe z kruszonką nadziane morelami i porzeczką

Ciasto maślankowe z kruszonką nadziane morelami i porzeczką

Ciasto do którego przygotowania nie będziecie potrzebować miksera - maślankowe z dużą ilością owoców (moreli oraz porzeczki). Idealne w smaku - słodko-kwaśne, miękkie i puszyste. Łatwe i tanie w przygotowaniu. Uwaga: do kruszonki należy dodać masło, ponieważ dzięki niemu ciasto będzie miało wyjątkowy maślany smak.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: ciasto maślankowe (uwaga: w szystkie składniki na ciasto maślankowe muszą mieć temperaturę pokojową) 1 szklanka maślanki 3 szklanki m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...