ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1105/2671)

Ciasto puszysta Hrabina 325

cukru pudru 25 dkg masła bez soli 3 łyżki kawy cappuccino o smaku waniliowym 13 dkg okrągłych biszkoptów 200 ml mocnej czarnej kawy parzonej 2 opakowania galaretki agrestowej (75 gr każda) 700 ml wody Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta. Jak przygotować ciasto z galaretką i masą budyniową . Ciasto ciemne : do miski wbić całe jajka oraz białka. Dodać szczyptę(...)ubić na puszystą masę. Powinno to zająć około 7 minut. Kiedy jajka są już ubite dodać cukier puder, w małych ilościach, cały czas ubijająć. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, sodą i przesiać przez sitko. Do ubitych jajek dodawać małymi porcjami przesianą mąkę. Mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Na koniec dodać olej, również nie cały na raz tylko porcjami. Ciasto

mecooks
Piaskowe, waniliowe ciasto z rabarbarem i truskawkami. 406

piaskowe, waniliowe ciasto z rabarbarem i truskawkami:  na formę 28 x 40 cm 450 g rabarbaru 250 g truskawek 5 jajek 280 g cukru ziarenka z 1/2 wanilii (opcjonalnie) 250 g śmietany kwaśnej 12 lub 18 % 125 ml oleju 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku bez cukru (35 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 85 g mąki(...)przesiewamy przez sitko. Jajka ubijamy z cukrem i ziarenkami wanilii na puszystą, jasną masę, dodajemy śmietanę, olej i miksujemy. Teraz porcjami dodajemy mąkę, za każdym razem dokładnie miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem, na wierzchu rozkładamy rabarbar i wkładamy do piekarnika. Po około 15 minutach otwieramy piekarnik i na cieście ostrożnie rozkładamy truskawki, zamykamy piekarnik i pieczemy kolejne

Rozpustne gotowanie
Truskawkowe pole 208

pieczenia. Ciasto wylać na dużą blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170C, przez ok 35-40 minut.  Masa truskawkowa: 1 kg świeżych lub mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe Truskawki przekroić i włożyć do garnka, dodać 1/3 szklanki wody i chwilę poddusić pod przykryciem. Dodać suche galaretki, wymieszać i jeszcze chwilę razem gotować bez przykrycia. Odstawić(...)kremówki 3 łyżeczki żelatyny, można ją kupić w sklepie www.Skworcu.com.pl cukier puder do smaku Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i letnią żelatynę. Wierzch ciasta: 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe przygotować wg. przepisu Przełożenie ciasta: Biszkopt, masa truskawkowa, biszkopt, masa z bitej śmietany, truskawki, zalać tężejącą galaretką. Źródło ,,ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
BUŁKI DYNIOWE 62

letnie puree z dyni, sól, cukier (lub ksylitol), rozpuszczone drożdże, gałkę muszkatołową, za pomocą haka wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Ja przekładam ciasto do miski przesmarowanej olejem i odstawiamy do wyrastania, na ok. 30-60 minut, aż ciasto podwoi objętość. Wyrośnięte ciasto zbijamy, dzielimy na 6 równych części i formujemy bułki.  Smarujemy delikatnie wodą, obsypujemy pestkami dyni (ja skrapiam dodatkowo(...)wodą) i odstawiamy na ok. 15 minut do napuszenia.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok. 15 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Ja swoje po wystudzeniu pakuję do papierowych torebek. Potem do worka. Ostatnio uchowała mi się taka jedna tydzień i była nadal miękka i pyszna😋 Smacznego

Smaczne Zdrowe
Bułeczki bez wyrastania 66

Bułeczki bez wyrastania Lubicie świeże, domowe pieczywo ? Szukacie prostego i szybkiego przepisu na bułki? Dziś mam dla Was przepis na domowe bułeczki bez wyrastania . Pyszne i proste w przygotowaniu. Takie szybkie bułeczki to świetny pomysł na śniadanie. Można je też śmiało zabrać do pracy lub na wycieczkę. Spróbujcie. Jak przygotować bułeczki bez wyrastania? Składniki: 500 g mąki(...)mąkę, dodajemy sól, wodę i rozrobione drożdże. Wszystko wstępnie mieszamy łyżką, a następnie wyrabiamy ręką. Z ciasta formujemy gruby wałek i dzielimy go nożem na 7-8 części. Z każdej części formujemy w dłoniach bułeczkę. Bułeczki układamy w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Lekko je spłaszczamy i nacinamy ostrym nożem (u mnie 3 nacięcia). Każdą bułeczkę smarujemy

Słodkie okruszki
Ciasto Shrek z delicjami i sokiem owocowym 463

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Shrek z delicjami i sokiem owocowym Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 130g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 900ml zielonego soku owocowego (typu Kubuś) 2 budynie waniliowe lub śmietanowe bez cukru 1 galaretka agrestowa około 370g delicji Wierzch(...)Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 5. Do jajecznej masy przesiać wcześniej przygotowaną mąkę z proszkiem i wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt odstawić do całkowitego

Mała Cukierenka
Tort "Kokosowy bukiet". 96

soli ubijamy pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Gdy masa będzie biała i lśniąca umieszczamy ją w rękawie cukierniczym.  Na papierze do pieczenia wyciskamy niewielkie, okrągłe bezy.  Temp. zmniejszamy do 150°C i wkładamy blachę do piekarnika. Pieczemy 30 minut. Następnie zostawiamy je w wyłączonym piekarniku na kolejne 30 minut. Łyżkę cukru dodajemy do gorącej wody i mieszamy(...)ściągamy skórkę i przekrawamy na dwie części. Obie nasączamy ponczem. Sięgamy po masę z wiórkami i rozsmarowujemy ją na jednym blacie ciasta. Na niej rozsmarowujemy delikatnie konfiturę różaną. Przykrywamy drugim blatem. Wierzch tortu i boki smarujemy masą bez wiórków.  Boki ciasta dekorujemy wiórkami, a wierzch całymi i pokruszonymi bezami. Dodajemy kwiatki i serduszka. Ja mój tort umieściłam

DominikaDolci
Ciasto z makiem i kokosem POPAPRANIEC 2016

Ciasto z makiem i kokosem POPAPRANIEC – Pyszne, nowe ciasto w Małej Cukierence. Biszkopt upieczony jest z makiem, kokosem, kakao i przełożony jest kremem budyniowym. Na wierzchu jest galaretka z jagodami. Całość bardzo smaczna, ciasto jest dobrze nasączone i ładnie, apetycznie wygląda. Galaretka z owocami dodaje ciastu świeżości. Polecam! (modyfikowany przepis ze strony przyślijprzepis ) Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka(...)kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z makiem i kokosem POPAPRANIEC Składniki: Biszkopt: 7 dużych jajek – osobno żółtka i białka 200g cukru 100ml oleju 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku od pieczenia 60g suchego maku, niemielonego 50g wiórków kokosowych 2 łyżki kakao bez cukru Do nasączenia: 190-200ml mleka

Mała Cukierenka
Biszkopt z kremem i truskawkami 80

wanilinowego bez cukru 2 łyżki cukru lub cukier wanilinowy 250 g miękkiego masła 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na mus truskawkowy: 600 g truskawek (świeże lub mrożone) 2 opakowania galaretki truskawkowej Instrukcje Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, pod koniec stopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy

To co lubię - gotuję i polecam
Maślane ciasto z wiśniami 403

Maślane ciasto z wiśniami Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 6 jajek 1 szklanka cukru 300g masła w temperaturze pokojowej 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego 1/2 szklanki mleka w temperaturze pokojowej 3 łyżki zmielonych migdałów 3 łyżki kakao bez cukru(...)pieczenia, sodą, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem, ucierać przez około 4-5 minut mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą w jednolitą masę. 3. Do masy maślanej dodać połowę mąki, wymieszać. Dodać pozostałą mąkę, aromat i mleko, wymieszać. 4. Ciasto podzielić na dwie

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe z cukinią 159

jagodami Dzisiaj ciasto na oleju z czekoladą, jasnym cukrem muscovado i pożądną dawką wanilii. Pychotka. Ciasto czekoladowe z cukinią Składniki: podłużna foremka o długości 30 cm 300 g zielonej cukinii 300 g pszennej mąki, u mnie chlebowa 3 czubate łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soda oczyszczonej ½ łyżeczki soli 3 jajka 180 g jasnego cukru muscovado(...)wymieszaj suche składniki z masą jajeczną. Na koniec dodaj utartą na grubych oczkach i odciśniętą z nadmiaru wody cukinię oraz grubo pokrojoną czekoladę. Podłużną foremkę pokryj papierem do pieczenia. Wyłóż ciasto do formy, wygładź powierzchnię i piecz przez około 45 minut. Dla pewności sprawdź ciasto patyczkiem, czy jest już upieczone. Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź

codojedzenia
KARPATKA 558

szklista i musi zacząć odchodzić od brzegów garnka. Pozostaw masę do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie wbij kolejno po jednym jajku i zmiksuj ciasto dokładnie po każdym jego dodaniu. Ciasto ma być klejące, gładkie i bez grudek. Następnie podziel je na dwie części . Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni C. Blachę(...)wymiarach 25 x 36 cm  wysmaruj masłem i wysyp mąką. Wyłóż 1 połowę ciasta na blachę i za pomocą szpatułki (możesz ją maczać w gorącej wodzie) rozsmaruj równomiernie ciasto. Piecz je przez około 20 -22 minuty na złoty kolor . W trakcie pieczenia nie otwieraj piekarnika , ponieważ ciasto opadnie. Po upieczeniu czynność powtórz z drugą częścią ciasta (pierwszy upieczony

Słodko-Słony Świat Ilony
Pleśniak z jabłkami i rodzynkami. 207

strzępce i kruszonki należą do moich ulubionych ciast. Ten, który dziś proponuję jest mniej słodki dzięki dużej ilości kakao. Składniki ciasta 1/2 kg mąki pszennej 250 g margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka gęstej śmietany 1 duże opakowani cukru waniliowego 2 łyżki kakao Dodatkowo: 5 białek 1/2 szklanki cukru(...)szklanki cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek wody Z podanych składników (bez kakao) zagnieść kruche ciasto, podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao. W razie potrzeby, do dwóch pozostałych można dodać trochę mąki. Jedną jasną część rozwałkować i wyłożyć na blaszkę(na papierze do pieczenia). Na ciasto rozłożyć jabłka, które wcześniej należy obrać, zetrzeć na grubej tarce

Praktyczna pl