ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:4/467)

Ciasto 3 bit 704

bez pieczenia, które składa się z herbatników, masy budyniowej, kajmakowej oraz bitej śmietany. Zawsze gdy jadłam 3bita w gościach było straaasznie słodkie, więc postanowiłam lekko zmodyfikować przepis według własnego uznania. Zrezygnowałam z dodawania cukru do każdej z mas, a do środka dodaję dżem z czarnej porzeczki dzięki czemu ciasto

Marta Gotuje
Kajmakowa pysznotka 696

Pysznotka to dwa kruche ciasta pieczone z bezą i siekanymi orzechami, przełożone masą budyniową. Moja jest bardzo podobna do tej tradycyjnej, z tym, że masa jest z dodatkiem kajmaku. Ciasto jest dość słodkie, ale w tym połączeniu ta Pysznotka to prawdziwa pychotka :) CIASTO KRUCHE: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/3 szklanki cukru(...)grzaniem góra – dół i piec przez około 30 min. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta – smarujemy dżemem, wykładamy pianę z białek, posypujemy orzechami i pieczemy. Pół szklanki mleka rozmącić z żółtkami i mąką. Resztę mleka przelać do garnka i podgrzewając połączyć z masą kajmakową. Dla ułatwienia można zmiksować blenderem, a gdyby nadal były grudki przelać przez sitko

https:KKuchniaMniam
Sernik z brzoskwiniami 418

żółtka (białka zostawiamy do bezy) ½ szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe z cukrem 1 szklanka mleka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki(...)pół godziny do lodówki. Po tym czasie dno i boki blaszki 24×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wylepiamy spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160ºC (bez termoobiegu). Pieczemy 12-14 minut. Składniki na masę muszą mieć temperaturę pokojową. Jeśli używamy zwykłego sera mielimy go 2-3 krotnie przez maszynkę, jeśli wiaderkowego – upewnijmy

Poezja smaku
Ananasek bez pieczenia 301

kawałkami ananasa w masie budyniowej z bitą śmietaną i czekoladowymi bezami. Ciasto nie wymaga pieczenia, a dzięki dodatkowi soku z limonki i mięty, jest orzeźwiające ;) SPÓD: 150 g biszkoptów 1 łyżeczka kakao 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka miodu 100 g daktyli MASA ANANASOWA: 1 puszka ananasa (340g) 1 1/2 szklanki napoju (jabłko, limonka, mięta) 1 op. budyniu śmietankowego(...)sztywno i wyłożyć na wystudzoną masę ananasową. Na wierzch wyłożyć skruszone bezy czekoladowe. Ciasto przechowywać w lodówce. RADA : Przed ugotowaniem budyniu warto spróbować napój lub sok, czy nie jest za słodki. Jeżeli tak, to należy go rozcieńczyć z wodą, ale wszystkiego ma być 1 1/2 szklanki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce

https:KKuchniaMniam
Napoleonka na krakersach 214

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd , pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego

Kulinarny Pamiętnik
Torcik migdałowo pistacjowy 370

masę studzimy i porcjami dodajemy do utartego masła. Dalej postępujemy, jak w przepisie. Torcik migdałowo pistacjowy z powodzeniem nada się na różne okazje, czy uroczystości rodzinne. Wybór smaku i dodatków zależy od upodobań. Można zamiast migdałów dać zmielone orzechy (włoskie lub laskowe), czy też kokos (również zmielony), a smak zaostrzyć odrobiną alkoholu. Nie bez powodu ciasta bez pieczenia

mojewypiekiinietylko
Sernik kajmakowy bez pieczenia 210

Pyszny sernik z masą kajmakową bez pieczenia. Dzięki masie sernik jest wystarczająco słodki. Jeśli ktoś woli jeszcze bardziej słodszy może sobie oczywiście dosłodzić. Prosty i pyszny, idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. składniki: masa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 1 puszka masy kajmakowej Helio 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników pełnoziarnistych(...)wystudzenia. Do miski przełożyć ok 1/3 zmielonego sera. Dodać masę kajmakową i dokładnie zmiksować. Następnie dodać resztę sera i jeszcze raz dokładnie zmiksować. Na koniec dodać wystudzoną rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie zmiksować. Masę przelać do tortownicy z przygotowanym spodem. Wierzch ładnie wyrównać. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Gotowy serniczek można dowolnie udekorować, ja polałam polewą czekoladową

Monia miesza i gotuje
Dietetyczny sernik ciasteczkowy o smaku tiramisu 379

Będziecie zachwyceni! Kremowa masa o smaku tiramisu, kawałki czekoladowych ciasteczek i posypka z prawdziwego kakao.... a wszystko dietetyczne i bogate w białko! Deser idealny dla osób

Chocolate Muffin Blog
Ciasto "3 Bit" na Biszkopcie 511

domu. Przepyszne spody biszkoptowe z aż trzema warstwami mas: krówkową, budyniową i śmietanową tworzą bardzo smaczne ciasto, którym nie powstydzi się żadna pani (lub pan) domu. Wszystkie te kremy idealnie się ze sobą komponują, mają delikatną, puszystą konsystencje i tworzą niezwykłe połączenie, któremu ciężko się oprzeć.Ciasto "3 Bit" - Bez Pieczenia - Składniki:Biszkopt:4 jajka (osobno żółtka(...)cukru pudruok. 70 g herbatników (miękkich, jeden - 5 g)ok. 80 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną)Ciasto "3 Bit" - Bez Pieczenia - Sposób przygotowania:Biszkopt:Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Formę do pieczenia (ok. 21 x 28 cm) wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich

Słodka Strona
Świąteczne brownie 171

musi być gładka. W osobnej misce ubij na sztywno białka. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia, rozgrzej piekarnik do temperatury 175 stopni (bez termoobiegu). Połącz delikatnie masę z ubitymi białkami. Wlej ciasto na blaszkę.  Piecz około 1 godzinę. Wystudź.  Ciasto wyjmij z formy, przekrój na pół aby uzyskać dwa osobne blaty. Z jednej części wytnij trójkąty

Garniec Magalie
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI 219

białka wykorzystałam do bezy) - 1 łyżeczka ksylitolu z wanilią lub cukier waniliowy Z mąki, masła pokrojonego na mniejsze kawałki, ksylitolu i żółtek zagniotłam kruche ciasto. Większą częścią ciasta wyłożyłam spód tortownicy (wcześniej przesmarowałam boki i wyłożyłam spód papierem do pieczenia) i odstawiłam do lodówki. Drugą, mniejszą część ciasta również umieściłam w lodówce. Masa serowa: - 500g dobrego, gęstego sera - 125g(...)ubijałam. Masa musi być sztywna i szklista. W misie miksera rozkręciłam masło z ksylitolem na puch, następnie dodałam partiami ser, jajko oraz proszek budyniowy. Całość dokładnie wymieszałam. Wyłożyłam na schłodzony spód. Na masie serowej rozłożyłam mrożone owoce. Całość przykryłam ubitymi na sztywno białkami z dodatkiem cukru trzcinowego. Posypałam schłodzoną kruszonką. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180*C i piekłam

Smaczne Zdrowe
Ciasto z jabłkami, bezą migdałową i bitą śmietaną 249

wyłożonej papierem do pieczenia (ja wyłożyłam tylko dno) i wyrównać. Beza:4. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając, dodawać cukier, mieszać, aż masa będzie gęsta i lśniąca. Dodać aromat, płatki migdałowe i wymieszać. Następnie pianę rozsmarować na cieście w tortownicy. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200oC na funkcji góra-dół przez około 35 minut. Piekłam(...)się zagotuje, dodać rozmieszany budyń i ciągle mieszając, masę doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać jabłka i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia na około 20-30 minut (budyń powinien być ciepły, ale nie gorący).8. Ciepłą masę jabłkową rozprowadzić równomiernie na bezie w tortownicy i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 9. Ciasto wyjąć z tortownicy. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno

Mała Cukierenka
Ciasto 3 bit 458

Dziś zapraszamy Was na ciasto 3 bit. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że to ciasto skomplikowane bo ma wiele warstw ale tak naprawdę to szybko

Kuchenne Wariacje
Rafaello 192

Mój pierwszy wpis na blogu i zaczynam od ciasta, które pewnie większość z Was już zna. Rafaello to ciasto bez pieczenia. Krakersy lub herbatniki przekładane pyszną masą budyniową z dodatkiem kokosu. Na wierzchu prażony kokos. Najlepsze po 2-3 dniach, kiedy krakersy zmiękną. Przepis na dużą formę z 4 warstwami krakersów zapożyczyłam z bloga www.domowe-wypieki.pl i trochę zmodyfikowałam(...)krakersów. Na krakersach rozsmarować trochę masy. Postępować tak dalej, aż do wyczerpania składników. Na górze ma być masa budyniowa. Masło roztopić na patelni. Dodać 2 łyżki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego i 100g wiórków kokosowych. Smażyć na małym ogniu, ciągle mieszając, aż do zarumienienia się kokosu. Pozostawić do ostygnięcia. Ostudzonymi wiórkami kokosowymi posypać górę ciasta. Ciasto wstawić

Cukiernia Pychotki
Ciasto ,,Karmelowa Pomarańcza". 212

Ciasto: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 200 g śmietany 1/2 szklanki oleju szklanka płatków owsianych 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z dwóch pomarańcz szczypta soli Przygotowanie:  Na patelnię nie przywierającą wsypujemy cukier i dodajemy 2 łyżeczki wody. Gotujemy, aż karmel ściemnieje i dodajemy ciepła śmietankę, sól i energicznie mieszamy, aby powstała płynna masa(...)śmietanę, skórkę pomarańczy ubijamy na jasną masę mikserem. Dodajemy płatki, mąkę, sól, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy łyżką, aby powstała gęsta masa bez grudek. Powstałe ciasto wlewamy na zamarłszy karmel i pieczemy w rozgrzany do 180 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min. Po upieczeniu wykładamy ciasto na tortownicę, tak, aby karmel z pomarańczami był

Kuchnia Łukasza