ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:884/1234)

Przepis #143 Czekoladowy torcik - bez mąki, jajek i mleka 108

Wami przepisem na pyszne czekoladowe ciasteczka bez mąki, jajek i mleka - dokładny przepis znajdziecie tutaj . A przy okazji wpadłam na pomysł zrobienia zdrowej wersji tortu, który również będzie bez mąki, jajek i laktozy. Muszę się przyznać, że to był kolejny z moich eksperymentów i sama do końca nie wiedziałam co mi z tego wyjdzie. Jednak teraz mogę śmiało(...)formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25-30 minut. Po tym czasie wyciągamy i pozostawiamy na do wystudzenia.  Krem W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz masło orzechowe. Dodajemy mleczko kokosowe oraz syrop klonowy. Całość mieszamy do rozpuszczenia i połączenia się składników. Lekko przestudzony krem wylewamy na spód . Kiedy całkowicie przestygnie wkładamy ciasto do lodówki. Wierzch

Health-Fit-Life
Ciasto czekoladowe z serem 214

przygotowania odbywał się ręcznie bez miksera, ale otrzymałam podobny smak i strukturę ciasta, które rozpływa się w ustach. W moim domu wszyscy bardzo lubią ciasta czekoladowe, a za sernikami wręcz przepadają i takiego właśnie ciasta czekoladowego z serem bardzo często się domagają. Mam nadzieję, że Wam również przypadnie ono do gustu i będzie ulubionym ciastem na deser. Składniki: (forma(...)Następnie delikatnie wmieszać w masę przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Masę mieszać delikatnie, ale dokładnie, aby nie było grudek. Ciasto wlać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C przez 29 minut. Piec dokładnie tyle czasu, gdyż dłuższe pieczenie zbyt mocno wysuszy ciasto, a krótsze

Kuchcik gotuje
Z cyklu: Dla dzieci - Czekoladowe pancakes (Pancake al cioccolato) 153

kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja **** INGREDIENTI (per   ca. 15 pezzi) 100 g di farina 120 ml di latte 1 cucchiaio di zucchero a velo 3 cucchiaini di cacao 2 cucchiaini di lievito per dolci 2 uova PRZYGOTOWANIE Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier(...)puder, kakao, mleko oraz 2 żółtka. Masę na placuszki miksujemy. Na koniec do ciasta delikatnie wmieszamy 2 białka ubite na sztywną pianę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu nakładamy placuszki i smażymy ok. 2 minut z każdej strony. **** PREPARAZIONE In una ciotola setaciate la farina con il lievito vanigliato

La grande e la piccola cuoca
Pizza na kalafiorowym spodzie 219

Mąż jedno, Dzieci drugie, ja trzecie...) jest czasem tak męczące, że aż się nie chce. No i zabiera sporo czasu, a ten przy najmłodszym jest na wagę złota. Nie bez powodu siedzę po nocach i piszę przepisy, w dzień po prostu się nie da :) Wracając do jedzenia... przygotowałam sobie ostatnio pizzę na kalafiorowym spodzie! A co ważniejsze... dało się(...)grubość ok ½cm.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na 15 minut. Po podpieczeniu smarujemy koncentratem pomidorowym wymieszanym z ziołami prowansalskimi, oregano i bazylią, układamy pokrojone w plastry pieczarki, piórka czerwonej cebuli, kapary, oliwki i plastry mozzarelli. Piekarnik ustawiamy na 200st C i ponownie pieczemy pizzę przez ok 12 minut

Kuchnia w czekoladzie
Cały obiad w jednym, czyli schab w szpinakowej pierzynce, zapiekany w cieście francuskim 130

przypadku, pyszny obiad. Do przygotowania 4 porcji potrzebujecie: ok. 400 g schabu bez kości sporej ilości przypraw do marynaty: łyżeczki papryki słodkiej, łyżeczki papryki ostrej, łyżeczki majeranku, łyżeczki soli, lub innych ulubionych przypraw i ziół ok. szklanki oleju ciasta francuskiego (ok. 250 g) ok. 300 g świeżego szpinaku 3 ząbków czosnku dużej cebuli 120 g niebieskiego sera pleśniowego(...)słony, ja soli dodałam dosłownie szczyptę. Dobrze, żeby masa szpinakowa także lekko przestygła. Ciasto dzielimy na 4 części. Na każdą wykładamy szpinak oraz po kawałku mięsa. Całość szczelnie zawijamy w ciasto, a następnie układamy łączeniem ciasta do spodu, podwijając także brzegi,  by stworzyć szczelny pakunek. Pieczemy w 180 stopniach do momentu zrumienienia ciasta, czyli około 25 minut

Pichceniomania
Domowy chleb z makiem pieczony w garnku. 137

zaczęły pracować. Po około 15 - 20 minutach mieszamy wszystko razem ( łyżką), tylko tyle aby połączyć składniki. Nakrywamy garnek folią spożywczą  aby nam nie wysechł,  dociskamy  pokrywką i wstawiamy na noc do lodówki. Jeśli dysponujemy innym chłodnym miejscem jak ganek, piwniczka można tam wystawić. Rano posypujemy  blat mąką, wykładamy ciasto i wyrabiamy. Jak każde drożdżowe, aż zacznie(...)mają być oprószone, natomiast dno całe zakryte mąką. Do tak przygotowanego garnka wkładamy wyrobione ciasto,  układamy tak samo jak leżało na blacie. W połowie szklanki zimnej wody rozprowadzamy łyżkę mąki, taką miksturą smarujemy dokładnie wierzch chlebka. Przykrywamy pokrywką i zostawiamy na  30 - 40 minut aby sobie wyrósł. Gdy podwoi swoją objętość  ponownie dokładnie smarujemy miksturą

Dieta moja pasja
Ciastka owsiane fit 232

przepyszne :) Bez cukru, z odrobiną bakalii. Dzisiaj udało mi się trochę odtworzyć ten smak :) Pyszne, świeżutkie, chrupiące ciasteczka. Takie idealne na przekąskę, do kawy czy herbaty, by sobie pochrupać i się nie zasłodzić. Mają dużo błonnika, wapń, żelazo, magnez, niektóre witaminy z grupy B i całkiem sporo białka. Można je zrobić na maśle, ja jednak do pieczenia(...)Zagnieść ciasto (jeśli dodajesz płatków niemikoswanych odczekaj chwilę, by napęczniały)  Rozwałkować na grubość kilki mm, ułożyć na blasze Ponacinać lub wyciąć kółka bądź inne kształty Piec w 180 st (termoobieg) 20 minut, przełożyć na kratkę i piec jeszcze kilka minut - dzięki temu będą bardziej chrupiące  Smacznego

pyszne zdrowości
Beza Pavlova z truskawkami 219

Dla takiego deseru warto zgrzeszyć, a nawet grzeszyć cały wieczór;D Idealna biała królowa deserów - beza. Przyrządzam ją od święta i jadam od święta, bo (mimo

Zasmakuj Kuchni
Paszteciki na piwie. 170

Mąkę mieszamy z solą, dodajemy pokrojone masło i siekamy aż do otrzymania kruszonki, następnie dolewamy tyle piwa, aż otrzymamy zwarte, gładkie ciasto. Teraz ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. NADZIENIE: 1 duża cebula lub 2 małe 300 g pieczarek sól pieprz szczypta rozmarynu olej do smażenia      Na niewielkiej ilości(...)Schłodzone ciasto dzielimy na 2-3 części, każdą z nich wałkujemy na prostokąt o grubości około 3 milimetrów, Wzdłuż dłuższego boku rozkładamy część nadzienia i zwijamy jak roladę. Teraz rulon dzielimy na 8-10 cm kawałki lub na 2 cm plasterki. Gotowe paszteciki układamy na blasze, smarujemy rozmąconym żółtkiem, posypujemy sezamem, makiem, kminkiem lub czarnuszką i pieczemy do zarumienienia

Rozpustne gotowanie
Jagody zapiekane w cieście czyli jagodowe clafoutis 202

Pojawiły się jagody! Część zjadłam bez żadnych dodatków, a pozostałe postanowiłam zapiec w cieście. No dobrze, plany były bardziej ambitne, ale nic z nich nie wyszło. Do masy dodałam serek mascarpone, można go pominąć. Masę słodziłam dosyć oszczędnie, warto więc sprawdzić czy jest wystarczająco słodka. Deser polałam musem z malin - można też posypać cukrem pudrem lub podać z bitą(...)posypać łyżką ksylitolu lub cukru. Przygotować ciasto. Wymieszać jajka z pozostałym cukrem,solą i serkiem. Dodać mąkę, mleko, ponownie mieszać do połączenia składników. Używałam blendera z końcówka do ubijania piany. Ciasto będzie podobne do ciasta naleśnikowego tylko nieco rzadsze. Wylać masę na jagody. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 - 45 minut, aż ciasto urośnie i lekko się

Stare Gary
Brzoskwiniowy Puch 176

Delikatne, lekkie i puszyste ciasto wręcz rozpływa się w ustach :)  nie jest za słodkie, a dzięki soku z brzoskwiń można wyczuć delikatną kwaśną nutę słodyczy

Kulinarna (nie)codzienność
Styropian - czyli sernik bez sera. 158

Styropian jak go nazywamy to taki sernik bez sera na jogurtach, jest lekki i mniej kaloryczny niż tradycyjny sernik z dodatkiem jagód lub dowolnych owoców smakuje wyśmienicie. Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki na ciasto kruche : 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru Składniki(...)być mrożone)     Blaszka o wymiarach 24/30 cm  Wykonanie ciasta kruchego : Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, cukier waniliowy,żółtka i startą na tarce margarynę. Wymieszać wszystko mikserem na grudkowatą masę, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie nie równe części, jedna ma być większa. Przełożyć

Sama słodycz i szczypta chili
Razowe drożdżówki z rabarbarem 158

A więc wiosna, a więc maj, w ogródkach zielono i pojawił się rabarbar - pierwszy "owoc" z którym można robić pyszności. Za mną chodziło ciasto drożdżowe, ale

Cynamonowe szczęście
CRUMBLE TRUSKAWKOWO-RABARBAROWE Z PEŁNOZIARNISTĄ KRUSZONKĄ 121

zielonych części rabarbaru, które często pozostają niewykorzystane po wypieku ciast lub po prostu są zbyt kwaśne. W tym przypadku, aby zrównoważyć smak z truskawkami, podgrzałam wcześniej rabarbar w syropie z wody i brązowego cukru, który ładnie się karmelizuje na patelni i otula słodyczą rabarbar.  Crumble podałam mojej Rodzinie bez żadnych dodatków, bo było tak pyszne, ale na pewno(...)lekko zbrązowieje od powstałego karmelu, około 5 minut . Przerzuć go do miski i dodaj pokrojone w kawałki truskawki. Napełnij nadzieniem 4 kokilki lub jedno większe naczynie do zapiekania. KRUSZONKA: Wszystkie składniki umieść w miseczce i rozetrzyj dokładnie palcami, aż powstanie odpowiedniej grubości kruszonka. Posyp nią nadzienie, wsadź kokilki do piekarnika i piecz crumble około 35 minut do lekkiego zbrązowienia kruszonki

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto miodowe Nigelli 161

przepisy bardzo mi się podobają :-) Choćby to ciasto - może z powodzeniem zastąpić piernik na świątecznym stole, bez obawy czy zdąży zmięknąć. Puszyste, wilgotne, aromatyczne... jednym słowem idealne :-) Dałam trochę mniej cukru niż w oryginalnym przepisie i - jeśli wolicie mniej słodkie ciasta - proponuję Wam zrobić to samo. Poczęstowałam nim ostatnio moje koleżanki i bardzo im smakowało, dlatego na Święta postanowiłam(...)zdecydowanie leczy ona człowieka z kompleksów ;-) :-)  SKŁADNIKI 500 g mąki pszennej 200 g jasnego brązowego cukru (ja dałam 150 g) 3 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika (ja dałam 2) 250 g masła 2 jajka 300 ml / 500 g miodu 300 ml mleka Masło i miód rozpuszczamy w rondelku, na małym

Czary - gary w kuchni