ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:732/1234)

Bezglutenowy biszkopt bez cukru | Biszkopt na miodzie 136

Pięknie rosnący, puszysty biszkopt bez cukru i glutenu. Można przygotować z niego pyszny tort, ponieważ w smaku nie różni się od tradycyjnego biszkoptu. Można także

Mienta blog
Pavlova z truskawkami, rabarbarem i miętą 214

Po tygodniu podrobów przyszedł czas na coś mniej obciążającego psychicznie. Pavlova to królowa deserów o niekończącym się potencjale smaków i aromatów. Pavlova zmienia się wraz z

Życie zamknięte w smaku
Zawijane bułeczki ze szpinakiem 185

Zawijane bułeczki szpinakowe upiekłam uczestnicząc w Kwietniowej Piekarni Amber . Bułeczki nie są trudne w przygotowaniu, a efekt pieczenia bardzo ciekawy, jak widać na zdjęciach;) Składniki

Codziennik Kuchenny
ZAPIEKANY WARKOCZ Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I WARZYWAMI 320

Uwielbiam faszerować ciasto francuskie – zarówno na słodko, jak i na ostro. Kilka dni temu pokazałam Wam pyszną „zapiekankę”, którą zrobiłam z ciasta francuskiego

Ostra na Słodko
Chleb owocowy Olofa Viktorsa 284

Dodaj rozdrobnione pâte fermentée, rozpuszczone drożdże i sól. Wyrabiaj ciasto ręcznie lub mikserem na wolnych obrotach przez 5 minut.Dodaj do ciasta oliwę i zagniataj ciasto dalsze 5 minut - aż do całkowitego wchłonięcia się tłuszczu.W mniejszej misce wymieszaj morele, odsączone rodzynki, orzechy włoskie, pistacje i mąką. Wysyp je na rozciągnięte ciasto, które następnie delikatnie, aby nie naruszyć morelek i rodzynek(...)orzechów w cieście.Uformuj z ciasta kulę, i odstaw w natłuszczonej misce do wyrastania 1 godzinę w ciepłym miejscu. W połowie czasu, po 30 minutach, przebij ciasto.Wyłóż ciasto na blat roboczy i podziel na dwie części. Z każdej z nich uformuj kulę. Obie kule przykryj folią spożywczą i daj ciastu odpocząć 10 minut.Spłaszcz kule ciasta i uformuj

Grahamka, weka i kajzerka
CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI BEZ WYRABIANIA 247

Łatwe w przygotowaniu ciasto drożdżowe, wystarczy poszczególne składniki umieści w misce i poczekać aż urośnie, wymieszać łyżką i już jest gotowe do pieczenia

RAROSSA
Happy birthday to You! 187

wyłożonym papierem do pieczenia. Wyrównać wierzch.Piec w 160 st. C. przez 30-35 minut, aż do suchego patyczka.Wystudzić w zamkniętym piekarniku.Ostudzony biszkopt przekroić w poziomie na 3 części.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Ricottę zmiksować z kajmakiem na gładką masę. 3 listki żelatyny rozpuścić, wymieszać z masą kajmakową. Wstawić do lodówki na 10-15 minut do lekkiego stężenia(...)Gotować pod przykryciem 15-20 minut, aż większość jabłek się rozpadnie, ale niektóre pozostaną w kawałkach. Dodać pozostałe 3 listki żelatyny, dobrze wymieszać, ostudzić.Sok z cytryny wymieszać z wódką.Na paterze ułożyć pierwszy blat biszkoptu, otoczyć obręczą tortownicy, nasączyć 1/3 ponczu. Wyłożyć krem karmelowy, przykryć drugim blatem, nasączyć 1/2 pozostałego ponczu. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową, przykryć ostatni blatem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chleb z garnka 180

Nie jestem fanką chleba pieczonego na drożdżach, ale czego nie robi się dla towarzystwa;) Chleb z garnka piekłam wraz innymi blogerami w Czerwcowej Piekarni Amber. 

Codziennik Kuchenny
Sernik z brzoskwiniowym musem 182

Kolejny mój sernik tym razem z udziałem soczystych brzoskwiń, pieczony w kąpieli wodnej bez spodu, jest aksamitny delikatny wręcz rozpływa się w ustach,sekret tkwi

Wanilia i Kardamon
Klops z indyka, serem feta i warzywami 144

Doskonała propozycja obiadowa, szczególnie na duży obiad rodzinny. Takiego klopsa śmiało możecie zjeść z warzywami na parze czy ziemniakami. Następnego dnia, klopsa możecie zjeść na zimno

Niezły Młynek
Żytnie ciasteczka orzechowe bez cukru 311

Pyszne pełnowartościowe ciasteczka do schrupania przy kawie czy herbacie. Wystarczająco słodkie z wyczuwalną orzechową nuta, chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Naprawdę warto spróbować, sama

Ze smakiem i z pasją
Lodowy torcik czekoladowy 228

Torcik czekoladowy na bezowym spodzie z dodatkiem wafelków o smaku cappuccino- w domu deser dostał trzy razy "tak". Wafelki i słodki spód idealnie współgrają z niezbyt

Wrzosowa Polana
Sernik z mlekiem i brzoskwiniami 246

Dziś kolejny sernik, wczoraj upiekłam dwa :) a w sumie to trzy, bo dwa takie same. Musiałam spożytkować biały wiejski ser, ponieważ za późno było na jego

Kolorowy Przepisownik
Jaglane ciasteczka bananowo-marchewkowe 112

razem przepis na pyszne jaglane ciasteczka bananowo-marchewkowe. Bardzo łatwe w przygotowaniu, słodkie ale bez dodatku cukru Sprawdzą się idealnie jako przekąska. Polecam te ciasteczka szczególnie najmłodszym, na pewno im zasmakują! Składniki na jaglane ciasteczka bananowo-marchewkowe: 2 średniej wielkości dojrzałe banany, jedna marchewka, około 150g, 70g mąki owsianej (można użyć innej), 70g płatków jaglanych, 2 łyżki posiekanej suszonej(...)masy ubite jajka i jeszcze raz wymieszaj ciasto. Powinno być dość gęste. Rozgrzej piekarnik na 180 stopni, a blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj go delikatnie olejem. Na przygotowaną blaszkę wykładaj porcje ciasta za pomocą łyżki, zachowując małe odstępy. Z podanego przepisu wychodzi 9 większych ciasteczek Piecz przez około 20 minut. SMACZNEGO! Spróbuj także innych zdrowych słodkości: ciastka

Natka Pietruszki
Ciastka z bratkami 142

bratków ułożyć na papierze do pieczenia łądniejszą stroną do dołu. Odciąć ostrożnie zielone części, tak aby płatki się nie rozdzieliły. Przykryć drugim arkuszem papieru, obciążyć grubymi książkami i zostawić na czas przygotowania ciasta.* Mąkę posiekać z masłem i cukrem pudrem do uzyskania drobnej kruszonki. Dodać żółtko, skórkę i sok z cytryny. Szybko zagnieść ciasto. Zawinąć(...)folię i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Kruche ciasto podzielić na 4 porcje. Pierwszą porcję rozwałkować na ok 4 mm (pozostałe w tym czasie przechowywać w lodówce). Wyciąć kółka, układać w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170°C przez 8-10 minut (w zależności od wielkości ciastek). Odstawić na 2-3 minuty do przstudzenia

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania