ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:735/1234)

Kora orzechowa 198

masłaRozpoczynamy od przygotowania ciasta. Białka ubić mikserem na sztywno (fot.1). Dodać cukier, dalej ubijając. Następnie żółtka. Odstawić mikser. Wrzucić resztę pozostałych składników. Wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Foremkę o wymiarach 28 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na pół. Jedną połowę wylać do formy (fot.2), a drugą wstawić do lodówki. Foremkę z ciastem wstawić do piekarnika(...)nagrzanego do 170ºC. Piec 20 minut (ciasta nie można przesuszyć). Po upieczeniu jednego placka, postępować dokładnie tak samo i upiec drugi placek, z masy oczekującej w lodówce.Ciasto odstawić do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie przygotować krem.Teraz czas na krem. Zimne mleko UHT mieszać z sokiem z brzoskwiń (użycie mleka UHT, jest takie ważne, ponieważ po dodaniu soku z brzoskwiń

Świat Ciasta
Pierniczki owsiane, czyli świąteczne słodkości po wegańsku 234

wadą, bo znikają ekspresowo) jest fakt, że pierniczki idealnie nadają się do spożycia zaraz po upieczeniu, dlatego można je upiec "na ostatnią chwilę" bez obaw o to, że staną się twarde jak kamień.Samo przygotowanie ciasta, w przeciwieństwie do składu, jest tradycyjne- banalnie proste i szybkie. Zdecydowanie więcej czasu niż w przypadku zwykłych pierniczków, pochłania jednak nadawanie ciasteczkom kształtu(...)żurawinę, miód/syrop z agawy oraz przyprawę korzennąWlać szklankę wody i wymieszać całość rękąDodawać wody do uzyskania gęstej, kleistej masyMasę wykładać na blachę z papierem do pieczenia używając foremekPierniczki piec około 45 minut w pierniku nagrzanym do 180°CTak przygotowane pierniczki stanowią nie tylko pyszną i zdrową przekąskę, ale dostarczają energii niezwykle potrzebnej w czasie przedświątecznych porządków i przygotowań

peanutbuttermonster
Pleśniak z porzeczkami i pianką 136

Bardzo dobre i szybkie ciasto. Smakowało wszystkim. Możecie użyć innych owoców, ale muszą być kwaskowate. Ciasto jest słodkie. Wykonanie ciasta – do miski wsypać mąkę, proszek

Kuchnia Pokoleń
Placki ziemniaczane – chrupiące i najsmaczniejsze! 1470

części tarki przeznaczonej do tarcia ziemniaków. Odstaw na kilka minut, aby z ziemniaków zeszła woda. Cebulę pokrój na bardzo drobną kostkę, bądź zetrzyj na tarce na małych oczkach. Do startej masy na placki ziemniaczane dodaj cebulę i zamieszaj. Wodę znajdującą się w misce z ziemniakami delikatnie zlać, by ciasto nie miało zbyt wodnistej konsystencji. Do przygotowanych ziemniaków dodać jajko, mąkę(...)sól oraz pieprz. Całość zamieszać i odstawić jeszcze na kilka minut. Jeśli znów zbierze się zbyt duża ilość wody ponownie ją zlać. Masa powinna być dosyć gęsta. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Za pomocą łyżki na patelni układać niewielkie i cienkie placki. Smażyć z każdej strony około minuty by placek ziemniaczany był mocno zarumieniony z każdej strony. Po usmażeniu

To Musisz Wiedzieć
Fit sernik z serków wiejskich bez cukru na jaglanym spodzie z polewą karobową 248

Chciałam na weekend upiec jakiś sernik, ale nie pomyślałam wcześniej i nie kupiłam twarogu. Ale zawsze mam za to zapas serków wiejskich :D Przypomniałam sobie o

FitKot
Razowe ciasto z dynią - bez cukru i tłuszczu :) 185

Bardzo proste ciasto z dodatkiem dyni , które nie wymaga wielu składników. Nie ma w nim cukru, a także popularnych jego zastępników, a za to są daktyle

Zdrowie na języku :P
Tang Zhong i brązowy ryż 187

najmniejszej prędkości przez 4 - 5 minut).Dodaj roztopione masło i wyrabiaj (albo mieszaj mikserem), aż masło zostanie całkowicie wchłonięte. Zajmie to około 5 - 6 minut.Jesli wyrabiasz ciasto ręcznie, rozciągnij je do postaci sporego kwadratu. Rozsyp na całej jego powierzchni ryż, a następnie złóż ciasto i krótko, ale delikatnie, wrób ryż w ciasto. Jeśli do pracy został zaprzęgnięty robot, po prostu(...)ryż nie rozmieści się równomiernie w cieście. Po dodaniu ryżu ciasto może stać się odrobinę bardziej lepkie, a to za sprawą zaabsorbowanej przez ryż wody.Uformuj z ciasta kulę, włóż ją do natłuszczonej miski. Odstaw pod przykryciem na ok. 1 godzinę, aż ciasto podwoi swoją objętość.Wyłóż ciasto na oprószony mąką blat roboczy. Podziej ciasto na cztery równe części (po około

Grahamka, weka i kajzerka
Szybkie ciasto z rabarbarem 198

Jak weekend to i ciasto musi być..tym razem tematem akcji Ciasto na niedzielę   były rabarbarowe wypieki..Dagmara miała super pomysł z tym rabarbarem

Moje domowe kucharzenie
King - ciasto bez pieczenia 160

King...na wzór Maxi King... Składniki: 500 g herbatników, 500 g mleka w proszku - nie granulowanego! 400 g masła, pół szklanki cukru, 3/4 szklanki mleka, 510

Lena Gotuje
Deser na zimno z truskawkami 125

Truskawki pomału już znikają z krzaczków..i trza korzystać jeszcze póki można.Taki deser można zrobić z dowolnymi owocami lub i z owocami i dodatkowo z

Moje domowe kucharzenie
Puszysty sernik 172

  Przepis na ten sernik mam od mamy. I powiem Wam, że wychodzi idealny. Bardzo puszysty, delikatny. Po prostu rozpływa się w ustach. A sekretem tego

Passion of Cooking
Chleb pszenno-żytni na zakwasie i drożdżach 102

Chleb pszenno-żytni na zakwasie i drożdżach Przygotowanie: Do przygotowania ciasta chlebowego używam robota kuchennego dzięki czemu wyrobienie ciasta zajmuje dosłownie kilka minut, natomiast tradycyjnie przy odrobinie wysiłku i czasu można również wyrobić ciasto ręcznie. Do misy robota wkładam drożdże, które zasypuję odmierzoną ilością cukru, pozostawiam na 2-3 minuty aż drożdże pod wpływem cukru zaczną się rozpływać , n astępnie(...)przywarł do ścianek podczas pieczenia, z ciasta formuję wałek około 30cm długości, który wkładam do foremki, z wierzchu ciasto zwilżam mokrym pędzlem i posypuję makiem, czarnuszką bądź sezamem, ciasto z wierzchu nacinam ostrym nożem, po czym odkładam na 1 ½ godz. do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wkładam do piekarnika nagrzanego do 210 -220 0 C i piekę w tej temperaturze przez

Księga-Smaku
Zdrowe śniadania – 3 przepisy na dobry dzień 78

propozycje śniadaniowe. Każdą z nich uzupełnia szklanka soku pomarańczowego, o której warto pamiętać przy każdym śniadaniu. Dlaczego? Sok pomarańczowy świetnie komponuje się z porannym posiłkiem, bez względu na to czy wybierzemy propozycję na słodko, czy wytrawnie. Uzupełniając nim nasze śniadanie dostarczamy naszemu organizmowi 1 z 5 zalecanych dziennie porcji owoców lub warzyw, bo szklanka soku 100% to właśnie porcja(...)cukrem i miodem. Dokładnie mieszamy. Przygotowaną mieszankę rozprowadzamy na całej powierzchni blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 20-25 minut (do zezłocenia). Po około 10 minutach mieszamy (bez wyjmowania z piekarnika) drewnianą łopatką. Pilnujemy, aby granola zbyt mocno się nie przyrumieniła. Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy

Smaki Na Talerzu
Imprezowy chlebek ziołowy 164

proszku *można użyć ulubionych świeżych ziół, np. bazylii, oregano, kolendry, pietruszki (łącznie ok 30g, same listki bez łodyg) Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w dużej misce, ugniatamy do połączenia składników, następnie przekładamy na stolnicę i wyrabiamy ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto przekładamy znów do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na czas przygotowania masła. Cebulę, czosnek, zioła i suszone pomidory umieszczamy(...)układamy je obok siebie w natłuszczonej tortownicy o średnicy 26 cm (surowe ciasto nie musi zajmować całej objętości blachy, zwiększy swoją objętość podczas pieczenia). Wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy ok 25-30 minut, aż chlebek przyrumieni się z wierzchu

Zawsze głodna!
Pierogi ruskie 144

Ciasto wyrabiać, aż będzie odstawać od ręki. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Nadzienie: cebule upiec, zemleć razem z mięsem. Przesmażyć razem,  wlać bulion i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajko rozbełtać dodać do ostudzonej masy mięsnej. Jajka posiekać. Ciasto rozwałkować, wycinać z niego dowolnej wielkości koła – ja wycięłam 17 kół o średnicy 12 cm. Na cieście układać(...)porcję mięsa i trochę jajek siekanych. Zlepiać pierogi. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 – 25 minut

królestwo garów