ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:68/1234)

Makowa tarta na ciemnym spodzie 235

wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, kakao i masło. Masło siekamy nożem. Na koniec wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę, schładzamy ją kilka minut w lodówce, następnie wylepiamy nim formę na tartę. Ciasto nakłuwamy widelcem. Formę z ciastem wkładamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ubijamy 2 białka(...)mieszamy je z masa makową. Formę z ciastem wyciągamy z lodówki. Na nasz czekoladowy spód wykładamy masę masę makową. Tartę wkładamy na nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Całość pieczemy około 40-45 minut. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Tarte można dowolnie ozdobić. Ja lekko ją lukruję, a całość oprószam cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Tartaletki z pieczarkami 106

pół, następnie w poprzek tworząc 12 równych części. Ciastem wykładam foremki, nakładam łyżką farsz, a następnie posypuję serem. Piekę w temp. 200 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 18- 20 minut. Do zrumienienia ciasta, uważając by nie przypalić ciasta. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Ciasto ucierane ze śliwkami 97

papierem do pieczenia. Układam w równych odstępach śliwki przekrojone na pół i ułożone skórką do dołu. Tak przygotowane ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika do temp. 150 C i piekę 15 minut, a następnie przełączam na 180 C i piekę około 50 minut do uzyskania złotego koloru i suchego patyczka. Piekę grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej

Zasmakuj Kuchni
Ciasto czekoladowe z bezą 273

upieczeniu. Ciasto przelać do blaszki wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec w temperaturze 160 stopni (z termoobiegiem) przez 35-40 minut. Kiedy boki biszkopta odejdą od blaszki i patyczek wbity w ciasto jest suchy tzn że biszkopt jest upieczony. Ciasto przełożyć na kratkę i wystudzić. Beza czekoladowa : białka ubić na sztywno, dodawać partiami cukier i ubijaż, aż piana będzie(...)minut. Upieczoną bezę wystudzić. Krem : śmietankę i mascarpone wyłożyć do miski i ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Poncz : wodę, wódkęi sok z cytryny wymieszać ze sobą. Biszkopt umieścić w blaszce do pieczenia i nasączyć go ponczem a następnie posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem wyłożyć krem ze śmietanki i mascarpone a na wierzch ciasta

Pieguskowa Kuchnia
PYSZNY SERNIK NA KRUCHYM BEZGLUTENOWYM SPODZIE- MÓJ ULUBIONY 213

misie miksera i przy pomocy haka zagnieść kruche ciasto. Gdy masa się rozkruszy dłońmi zagnieść kruche ciasto i wyłożyć do przygotowanej wcześniej (dno wyłożone papierem do pieczenia) tortownicy. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Dokładnie wykleić spód i wstawić formę do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Składniki masy serowej: - 1kg dobrego, gęstego sera z wiaderka, lub trzykrotnie mielonego(...)budyniowy. Mieszamy całość do uzyskania gładkiej masy. Masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy formę do nagrzanego do 160*C piekarnika, pieczemy ok.90 minut tortownica i ok.80 minut blaszka, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Upieczone ciasto wystawiamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. W trakcie stygnięcia ciasto lekko opada, ja "podwijam" delikatnie boki pod spód, chowam

Smaczne Zdrowe
Murzynek bez miksera 143

cały czas łyżką. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy. Można użyć formy silikonowej, wtedy nie smarujemy jej niczym. Dwie keksówki też się nadadzą. Tak przygotowane ciasto pieczemy ok. 55 minut do suchego patyczka. Studzimy, dekorujemy i podajemy. Gotowe! SMACZNEGO! Murzynek bez miksera, wspaniały i delikatny! POLECAM na każdą okazję

Zasmakuj Kuchni
Miodowy sernik z masłem orzechowym, czyli wyjątkowe ciasto na wyjątkową okazję 195

owszem, ale sernik to trochę "wyższa ranga". Niemniej jednak- jak pomyślałam, tak zrobiłam, a wszystkie moje obawy okazały się zbędne Już sam zapach ciasta nie pozostawia żadnych wątpliwości, co do użytych składników. Mimo dość długiego czasu pieczenia (ale w niskiej temperaturze), sernik jest wilgotny i bardzo delikatny. Wyraźnie orzechowy spód i lekko słodka masa serowa przełamana miodowo-orzechowym kremem(...)kropel aromatu waniliowego. Całość ostrożnie wylać na przygotowany wcześniej spód i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 110 stopni i piec jeszcze godzinę*. Piec bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia *W trakcie pieczenia warto skontrolować ciasto, bo może być gotowe nieco

peanutbuttermonster
Sernik z rosą na konfiturze 182

łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru masa serowa : 1 kg twarogu 1,5 budyniu waniliowego 3 jajka 3 żółtka 3/4 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 szklanka drobnego cukru kilka kropli aromatu cytrynowego beza : 4 białka 3/4 szklanki cukru pudru dodatkowo : mały słoiczek konfitur z czarnej porzeczki Przygotowanie : Składniki na ciasto przekładamy do misy, za pomocą haka(...)spód ciasta wyciągamy z piekarnika, smarujemy konfiturą. Na wierzch wykładamy masę serową. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut.   Beza: Do miski przekładamy białka, ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i miksujemy przez około 7-8 minut - białka mają być lśniące. Beze przekładamy na gorący sernik. Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 15-20 minut.- zmniejszając

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasteczka z opiekacza do kanapek 55

jajka 180 g mąki 90 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka Przygotowanie Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, aby powstało gęste, gładkie ciasto. Można dodać krople czekoladowe. Piec w nagrzanym opiekaczu około 3-4 minuty bez dodatkowego natłuszczania. Artykuł Ciasteczka z opiekacza do kanapek pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Muffinki - Mikołaj w kominie 74

jajka, mleko, olej i miód. Suche składniki dodać do mokrych i dokładnie wymieszać. Przygotować foremkę do muffinek. Wyłożyć ją papilotkami i wypełnić ciastem, prawie do pełna wgłębień.  Piec przez około 20 minut w temperaturze 200ºC (bez termoobiegu). Po tym czasie upewnić się patyczkiem, czy muffinki są już upieczone. Wystudzić. W trakcie pieczenia, przygotować dekorację z masy cukrowej

Świat Ciasta
Najłatwiejsze ciasto truskawkowe 249

wierzch układamy pokrojone w ćwiartki truskawki (patrz zdjęcie wyżej). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy do tzw. suchego patyczka wbitego w ciasto (około 40-45 minut, ale czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i użytej formy). Po wystudzeniu ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Szybkie ciasto z jabłkami mieszane łyżką 137

wymiarach  20×30 cm. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom piekarnika, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy do tzw. suchego patyczka wbitego w ciasto (około 40-45 minut, ale czas pieczenia może być różny). Po wystudzeniu ciasto wyjmujemy z foremki i oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Lato na talerzu, ptasie mleczko z owocami 142

wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Boki zostawić bez smarowania. Nagrzać piekarnik do 180 C, włożyć ciasto i piec 30-35 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Odstawić aż ostygnie. Przygotowanie ciasta biszkoptowego w thermomix nałożyć motylek, do naczynia miksującego dodać białka i szczyptę soli, ubić 3-4 minut, obroty 3,5 ubijając 3,5 przez otwór miarki(...)powoli wsypywać cukier ubijając obroty 2 przez otwór miarki dodawać po jednym żółtku obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko delikatne mieszanie 0,5 powili po łyżce dodawać suche składniki Przygotowanie masy z serkiem mascarpone – Galaretkę zalać wrzącą wodą i wymieszać. Odstawić do stężenia, ale nie całkowicie. Cukier puder wymieszać z żółtkiem, dodać serek mascarpone

Kuchnia Pokoleń
Rolada szpinakowa z łososiem 94

Blachę z wyposażenia piekarnika pokryj papierem do pieczenia, najlepiej woskowanym, lub przed pieczeniem lekko posmaruj je olejem. Nagrzej piekarnik do 160 stopni C z termoobiegiem (lub 180 stopni C bez termoobiegu). Wyłóż masę na papier i wyrównaj. Ciasto szpinakowe pieczemy około 20 minut , powinno się lekko zarumienić. Nie wolno dopuścić do zbytniego przypieczenia ciasta, gdyż może zacząć

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z kajmakiem 265

śmietanę  oraz wymieszane z mlekiem budynie i mąkę. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.  Masę serową wylewamy na podpieczone ciasto. Pieczemy przez ok. 40-50 minut  w temperaturze 180 stopni.  Przed końcem pieczenia robimy bezę orzechową. Beza orzechowa: 6 białek 5 łyżek cukru 80 g zmielonych orzechów 120 g posiekanych orzechów 1 łyżka kaszy manny

Pyszności Słodkości