ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:65/1234)

Łaciate ciasto z truskawkami 107

pieczenia. Na blaszkę wykładamy naprzemiennie raz łyżkę ciemnego ciasta, raz łyżkę jasnego ciasta. Następnie w miejsce jasnego ciasta wykładamy ciemne a w miejsce ciemnego jasne ciasto *** *** Na wierzchu ciasta układamy truskawki, delikatnie wciskając je w ciasto *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45 minut – do suchego patyczka *** *** Ciasto wyjmujemy z foremki(...)odkładamy do wystygnięcia *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Łaciate ciasto z truskawkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Puszyste, maślane ciasto z jabłkami 204

pieczenia spód tortownicy (moja ma średnice 22 cm) przekładamy połowę ciasta *** *** Na ciasto wykładamy jabłka *** *** Na wierzchu rozsmarowujemy resztę ciasta *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45 minut – do suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ(...)CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK JAJ KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Puszyste, maślane ciasto z jabłkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Tarta z bananami i bezą 203

łyżkami dobrego, lekko kwaskowatego dżemu. Ja użyłam domowego dżemu z pigwy. Na dżemie ułożyć banany, a na bananach ubite na sztywno białka. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piec przez około 30 minut. Beza powinna zarumienić się, może w niektórych miejscach lekko pękać. Upieczone pozostawić w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do lekkiego przestudzenia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Migdałowe ciasto z czekoladą – bez mąki, bez tłuszczu, bez glutenu 123

Migdałowe ciasto z czekoladą – bez mąki, bez tłuszczu, bez glutenu. A mimo to wyjątkowo mięciutkie, puszyste (pomimo opadnięcia) a na dodatek PYSZNE. Każdy kto spróbował, mlaskał z zadowolenia i nie wierzył, że ciasto jest bez mąki i bez tłuszczu. Mąkę zastępują tutaj mielone migdały, które nadają ciastu migdałowy smak. Polecam wszystkim. Nie tylko tym, którzy(...)masę przełożyć do foremki. Uderzyć spodem foremki kilka razy o blat (aby ciasto się równomiernie rozłożyło i zlikwidowały się przestrzenie z powietrzem. W przeciwnym wypadku ciasto podczas pieczenia może gwałtownie opaść) . Wstawić do nagrzanego pieca. Piec 30-40 minut do momentu, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto wyciągnąć z foremki dopiero po ostudzeniu. Można polać polewą czekoladową (rozpuścić w kąpieli

Moja Delicja
Makowa tarta na ciemnym spodzie 274

wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, kakao i masło. Masło siekamy nożem. Na koniec wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę, schładzamy ją kilka minut w lodówce, następnie wylepiamy nim formę na tartę. Ciasto nakłuwamy widelcem. Formę z ciastem wkładamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ubijamy 2 białka(...)mieszamy je z masa makową. Formę z ciastem wyciągamy z lodówki. Na nasz czekoladowy spód wykładamy masę masę makową. Tartę wkładamy na nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Całość pieczemy około 40-45 minut. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Tarte można dowolnie ozdobić. Ja lekko ją lukruję, a całość oprószam cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Tartaletki z pieczarkami 127

pół, następnie w poprzek tworząc 12 równych części. Ciastem wykładam foremki, nakładam łyżką farsz, a następnie posypuję serem. Piekę w temp. 200 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 18- 20 minut. Do zrumienienia ciasta, uważając by nie przypalić ciasta. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Ciasto ucierane ze śliwkami 134

papierem do pieczenia. Układam w równych odstępach śliwki przekrojone na pół i ułożone skórką do dołu. Tak przygotowane ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika do temp. 150 C i piekę 15 minut, a następnie przełączam na 180 C i piekę około 50 minut do uzyskania złotego koloru i suchego patyczka. Piekę grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej

Zasmakuj Kuchni
Ciasto czekoladowe z bezą 310

upieczeniu. Ciasto przelać do blaszki wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec w temperaturze 160 stopni (z termoobiegiem) przez 35-40 minut. Kiedy boki biszkopta odejdą od blaszki i patyczek wbity w ciasto jest suchy tzn że biszkopt jest upieczony. Ciasto przełożyć na kratkę i wystudzić. Beza czekoladowa : białka ubić na sztywno, dodawać partiami cukier i ubijaż, aż piana będzie(...)minut. Upieczoną bezę wystudzić. Krem : śmietankę i mascarpone wyłożyć do miski i ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Poncz : wodę, wódkęi sok z cytryny wymieszać ze sobą. Biszkopt umieścić w blaszce do pieczenia i nasączyć go ponczem a następnie posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem wyłożyć krem ze śmietanki i mascarpone a na wierzch ciasta

Pieguskowa Kuchnia
PYSZNY SERNIK NA KRUCHYM BEZGLUTENOWYM SPODZIE- MÓJ ULUBIONY 232

misie miksera i przy pomocy haka zagnieść kruche ciasto. Gdy masa się rozkruszy dłońmi zagnieść kruche ciasto i wyłożyć do przygotowanej wcześniej (dno wyłożone papierem do pieczenia) tortownicy. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Dokładnie wykleić spód i wstawić formę do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Składniki masy serowej: - 1kg dobrego, gęstego sera z wiaderka, lub trzykrotnie mielonego(...)budyniowy. Mieszamy całość do uzyskania gładkiej masy. Masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy formę do nagrzanego do 160*C piekarnika, pieczemy ok.90 minut tortownica i ok.80 minut blaszka, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Upieczone ciasto wystawiamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. W trakcie stygnięcia ciasto lekko opada, ja "podwijam" delikatnie boki pod spód, chowam

Smaczne Zdrowe
Murzynek bez miksera 170

cały czas łyżką. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy. Można użyć formy silikonowej, wtedy nie smarujemy jej niczym. Dwie keksówki też się nadadzą. Tak przygotowane ciasto pieczemy ok. 55 minut do suchego patyczka. Studzimy, dekorujemy i podajemy. Gotowe! SMACZNEGO! Murzynek bez miksera, wspaniały i delikatny! POLECAM na każdą okazję

Zasmakuj Kuchni
Miodowy sernik z masłem orzechowym, czyli wyjątkowe ciasto na wyjątkową okazję 223

owszem, ale sernik to trochę "wyższa ranga". Niemniej jednak- jak pomyślałam, tak zrobiłam, a wszystkie moje obawy okazały się zbędne Już sam zapach ciasta nie pozostawia żadnych wątpliwości, co do użytych składników. Mimo dość długiego czasu pieczenia (ale w niskiej temperaturze), sernik jest wilgotny i bardzo delikatny. Wyraźnie orzechowy spód i lekko słodka masa serowa przełamana miodowo-orzechowym kremem(...)kropel aromatu waniliowego. Całość ostrożnie wylać na przygotowany wcześniej spód i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 110 stopni i piec jeszcze godzinę*. Piec bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia *W trakcie pieczenia warto skontrolować ciasto, bo może być gotowe nieco

peanutbuttermonster
Sernik z rosą na konfiturze 212

łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru masa serowa : 1 kg twarogu 1,5 budyniu waniliowego 3 jajka 3 żółtka 3/4 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 szklanka drobnego cukru kilka kropli aromatu cytrynowego beza : 4 białka 3/4 szklanki cukru pudru dodatkowo : mały słoiczek konfitur z czarnej porzeczki Przygotowanie : Składniki na ciasto przekładamy do misy, za pomocą haka(...)spód ciasta wyciągamy z piekarnika, smarujemy konfiturą. Na wierzch wykładamy masę serową. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut.   Beza: Do miski przekładamy białka, ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i miksujemy przez około 7-8 minut - białka mają być lśniące. Beze przekładamy na gorący sernik. Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 15-20 minut.- zmniejszając

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasteczka z opiekacza do kanapek 90

jajka 180 g mąki 90 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka Przygotowanie Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, aby powstało gęste, gładkie ciasto. Można dodać krople czekoladowe. Piec w nagrzanym opiekaczu około 3-4 minuty bez dodatkowego natłuszczania. Artykuł Ciasteczka z opiekacza do kanapek pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Muffinki - Mikołaj w kominie 104

jajka, mleko, olej i miód. Suche składniki dodać do mokrych i dokładnie wymieszać. Przygotować foremkę do muffinek. Wyłożyć ją papilotkami i wypełnić ciastem, prawie do pełna wgłębień.  Piec przez około 20 minut w temperaturze 200ºC (bez termoobiegu). Po tym czasie upewnić się patyczkiem, czy muffinki są już upieczone. Wystudzić. W trakcie pieczenia, przygotować dekorację z masy cukrowej

Świat Ciasta
Najłatwiejsze ciasto truskawkowe 284

wierzch układamy pokrojone w ćwiartki truskawki (patrz zdjęcie wyżej). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy do tzw. suchego patyczka wbitego w ciasto (około 40-45 minut, ale czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i użytej formy). Po wystudzeniu ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki