ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:64/1234)

Ulubione ciasto marchewkowe 133

szklanki maki krupczatki łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki soli 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki przyprawy do piernika łyżka octu 4 łyżki kefiru/maślanki 2 szklanki startej na małych oczkach marchewki (około 2 dużych) ½ szklanki łuskanego słonecznika   Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia. Marchew myjemy, obieramy i ścieramy(...)jednolite i bardzo puszyste (w zależności od miksera koło 8-10 minut). Bez przerywania miksowania dodajemy olej, a następnie porcjami suche składniki, ocet i kefir. Na końcu dodajemy słonecznik oraz startą marchewkę. Dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach C do tzw „suchego patyczka). Czas przygotowania: 70’ Trudność

Pyry na Gaz
Jagodzianki z borówkami 71

wyrobić gładkie elastyczne ciasto, wyrabiałam około 7 minut w mikserze . Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce około 1 h. Jagody umyć zostawić na chwilę na sitku aby ociekły z wody, następnie dodać cukier i mąkę, wymieszać. Następnie wyjąć ciasto z miski na posmarowany olejem blat i krótko wyrobić. Ciasto podzielić(...)około 30 – 40 minut do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 st C. Przed wstawieniem do piekarnika bułki pomalować rozkłóconym jakiem z 1 łyżka mleka, posypać cukrem perłowym lub grubym zwykłym cukrem można również zrobić kruszonkę. Piec przez 15 minut bez termoobiegu, do uzyskania rumianego koloru. Wystudzić na kratce, ewentualnie posypać cukrem pudrem. 🎂 Ciasto Ciasto jest bardzo elastyczne

SprawdzonaKuchnia.pl
Szybkie ciasteczka a’la szarlotki 413

pieczenia *** *** Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę *** *** Kawałki jabłek dodajemy do ciasta i całość dokładnie mieszamy *** *** Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy w odstępach po dwie łyżki ciasta na każde ciastko *** *** Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200’C i pieczemy przez około 15 minut – do zrumienienia(...)przestudzeniu ciasteczka posypujemy cukrem pudrem *** *** Szarlotki zachowują świeżość i puszystość także następnego dnia po upieczeniu *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Szybkie ciasteczka a’la szarlotki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
CIASTO JAGÓDKA 151

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do  formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić na dwa blaty. Krem Śmietanę oraz cukier

RAROSSA
Tarta Jeżyk 153

można je zastąpić, np. fasolą lub grochem. Dzięki obciążeniu ciasto się nie "wybrzuszy" w trakcie pieczenia. Piec w 200 st.C przez 10 minut, następnie ostrożnie zdjąć papier z kulkami lub fasolą i zapiekać już bez obciążenia przez ok. 15 minut, by ciasto nabrało ładnego kolorku. Po tym czasie wyjąć  tartę z piekarnika i pozostawić do całkowitego wystudzenia

Nastoletnie Wypiekanie
Drożdżówka z makiem 159

upodobań, no ale powiedzmy nie mniejsze niż 5/5 cm i nie większe niż 10/10 cm. Ułożone kawałki ciasta w formie odstaw do ponownego wyrośnięcia na 10-30 minut. Piecz w zależności od wielkości formy 40-60 minut w temp. 180 C bez termoobiegu. Misiek stał nade mną jak kat więc jeszcze gorące ciasto smarowałam lukrem (sok z połowy pomarańczy

greenscarf
Tort szwarcwaldzki na każdą okazję 145

koniec ubijania dodaj po jednym jajku cały czas miksując. Dodaj suche składniki i wymieszaj delikatnie szpatułką. Ciasto przelej do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką tortownicy. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 165ºC na termoobiegu (180ºC bez termoobiegu ) około 30 – 40 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wystudź przekrój ciasto na 3 blaty. Ubij śmietanę na sztywno

codojedzenia
Pychotka (Pani Walewska) 130

Powstałe ciasto podzielić na 2 części. Formę(25x33 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią 1 część ciasta, wyrównać, posmarować go dżemem, połową masy bezowej i posypać migdałami. Z drugim kawałkiem ciasta należy zrobić to samo. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 40 minut. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po trochu cukier- cały czas

The Sweet Damsel
pyszne ciasto drożdżowe z cynamonem, aronią, śliwkami, jabłkami... 125

godzinę w ciepłym miejscu forma 40x25 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować na dnie blaszki, posypać wierzch cynamonem na cieście poukładać ćwiartki jabłek ze skórką, śliwki bez pestek, rozsypać dojrzałą aronię piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze w blaszce wystudzić - smaczna, lekka, puszysta drożdżówka

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Daniela 143

piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nia powstałą mase . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy  w temp. 170 C około 16-20 minut-do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy.Odstawiamy . Wszystkie ciasta pieczemy w tych samych rozmiarowo blaszkach. Masa jabłkowy Składniki 1 kg jabłek 1 budyń śmietankowy ½ szklanki soku cytrynowego 1 łyżka płatków róży 3 łyzki likieru brzoskwiniowego(...)wstawić do lodówki na 30-40 minut. Wyłożyć papierem do pieczenia blaszkę(30 x 26 cm.) Ciasto podzielić na pół.Pierwszą partie ciasta rozwałkować cienko i wyłożyć nim dno formy.Podpiec 8-10 minut. Na ciepłe ciasto wyłożyc mase jabłkową ,Ubić na sztywno połowe porcji na bezę ,dodając stopniowo cukier ,ubijać do całkowitego rozpuszczenia cukru, Do momentu ,gdy masa będzie

w mojej kuchni
Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem 198

łyżkami cukru i odstaw na 10-15 minut, aż się obudzą. Mąkę przesiej do dużej miski, dodaj cukier, sól i wymieszaj. Do suchych składników dodaj aktywny zaczyn drożdżowy oraz olej. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Odstaw do wyrastania na 1-2 godzin (ciasto musu podwoić swoją objętość). Wyrośnięte ciasto przełóż na podsypany mąką blat. chwilkę zagnieć, aby je odgazować(...)cynamonu, Zwiń ciast w rulon i pokrój na 4-5 cm ruloniki. Układaj je pionowo w formie wyłożonej papierem do pieczenia zastawiając około 1 cm luz pomiędzy nimi. Odstaw jeszcze na pół godzinki na ostatnie wyrastanie przed pieczeniem. Piecz w temp. 170-180 C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 30-40 minut. Po lekkim przestudzeniu

greenscarf
Pychotka 483

żółtek 200 g masła Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 200 g masła Dodatkowo: Słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 120 g migdałów Wykonanie Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść. Powstałe ciasto(...)podzielić na 2 części. Formę (25 x 33 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią 1 część ciasta, wyrównać, posmarować go dżemem, połową masy bezowej i posypać migdałami. Z drugim kawałkiem ciasta należy zrobić to samo. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 40 minut. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po trochu cukier- cały czas

The Sweet Damsel
Pleśniak z czarną porzeczką 212

1 łyżka płaska kakao beza: 4 białka z dużych jaj 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej pozostałe: 40 dkg czarnej porzeczki 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ciasto: Zimne masło kroję na kawałki, przekładam do miski dodaję mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, żółtka i bardzo krótko zagniatam. Do 1/3 ciasta dodaje kakao. Ciasto przekładam do zamrażalnika(...)godzinę. Dno blaszki o wymiarach 27x18 cm wykładam papierem do pieczenia. Na tarce ścieram połowę ciasta jasnego, na nim ścieram ciasto kakaowe. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i zapiekam 15 minut. Porzeczki obrane otaczam w mące ziemniaczanej. Układam na podpieczone ciasto. Beza: Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru i dalej ubijam kolejna porcja

wesoła kuchnia
Muffinki z czekoladą 142

groszek) czekoladowe i delikatnie mieszam. Papilotki napełniam ciastem do 3/4 wysokości i piekę około 25 minut. Po upieczeniu muffinki z czekoladą wyjmuję z formy i pozostawiam do wystudzenia na kratce. Jak przygotować muffinki z czekoladą w Kohersen Mycook Nagrzewam piekarnik do temperatury 180 stopni (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu), formę do muffinek wykładam papilotkami. Czekoladę łamię na mniejsze(...)kawałki, wkładam do naczynia miksującego, ustawiam czas 10 sekund, obroty 5 Dodaję pozostałe składniki i miksuję 15 sekund,  obroty 5 Papilotki napełniam ciastem do 3/4 wysokości i piekę około 25 minut. Po upieczeniu muffinki z czekoladą wyjmuję z formy i pozostawiam do wystudzenia na kratce. Muffinki z czekoladą

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dwa bliźniaki, chleb z czarnuszką 172

ciasta, ·         czarnuszka do posypania powierzchni ciasta, można również dodać do środka ciasta chlebowego na etapie robienia zaczynu.     Do wody dodajemy sól, ocet, miód i mieszamy do rozpuszczenia składników. Mąki łączymy i przesiewamy. Dodajemy stopniowo do zaczynu, mieszając łyżką drewnianą. Dobrze wymieszane ciasto pozostawiamy na 40-50 minut, aby odpoczęło. Dzielimy ciasto(...)dobrze oprószony mąką. Zagniatamy ciasto 3-4 minuty, formujemy ciasto w bochenek i wkładamy do koszyczka do ostatecznego wyrośnięcia. Ciasto powinno wyrosnąć w czasie 2-3 godzin. Pieczemy w nagrzanym i naparowanym / kostki lodu / piekarniku na blasze, kamieniu lub w garnku żeliwnym w początkowej temperaturze 230-240st przez 15 minut. Dopiekamy jeszcze około 35 minut zmniejszając temperaturę

Leśny Zakątek