ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:46/1234)

Szybkie bajgle z 2 składników – bez drożdży, bez gotowania! 184

bajgle to jakieś 5-6 minut pracy i 25 minut pieczenia – jeśli przyzwyczailiście się do drożdżowego ciasta które wymaga zagniatania, czekania na podwojenie objętości, kolejnego formowania i kolejnego czekania – to szybkie domowe pieczywo bez drożdży na pewno będzie miłą odmianą. Podobne w smaku do prawdziwych, drożdżowych i gotowanych w sodowej wodzie klasycznych bajgli, pszenne bajgle z dwóch składników(...)rozgrzewamy do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia.   Mąkę samorosnącą wsypujemy do miski i dodajemy do mąki gęsty, grecki jogurt. Zagniatamy ciasto hakiem do ciast drożdżowych do momentu połączenia składników – wyjmujemy na lekko podsypaną mąką stolnicę i zagniatamy. Po zarobieniu ciasto powinno być elastyczne, zwarte i dobrze się

Karo in the Kitchen
Ciasto Morze Czarne 362

lśniąca *** *** Gotową bezę przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę na taki wymiar jaki mamy rozmiar blaszki do ciasta *** *** Aby beza wyszła sucha i chrupiąca należy ściśle przestrzegać procedury jej przygotowania. Nagrzewamy piekarnik do 180’C (grzałka góra-dół) i pieczemy bezę przez 5 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy bezę przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik(...)bezę na następne 60 minut. W tym czasie nie wolno otwierać piekarnika! *** *** Bezę wyjmujemy z piekarnika, usuwamy papier ze spodu i układamy bezę na kremie śmietankowym lekko dociskając *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc aby masy stężały *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY

Blog z Apetytem
Tort krówka z łaciatym biszkoptem oraz kremem waniliowym i truskawkowym (bez glutenu, cukru białego) 173

gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno obu tortownic  (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasta na przemiennie łyżkami aby stworzyć łaty i piec przez około 30 minut w temperaturze 170’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika(...)KARMEL KOKOSOWY Śmietankę kokosową zagotować w garnuszku, dodać cukier kokosowy (może być też np. trzcinowy ale musi być brązowy i trochę syropu daktylowego) i gotować na małym ogniu kilkanaście minut do częściowego zredukowania. Pozostawić do wystudzenia karmelu.   Kliknij aby powiększyć 1. Duży biszkopty podzielić na trzy równe blaty. Mały na dwa i wyciąć z niego głowę posługując się szablonem

Candy Pandas
Absolutna dynioza 145

mąkę udaje się wmieszać. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy 55 minut do suchego dźgulca. Sama dynia, bez dodatków Piękny jesienny kolor masy Masa jest dość gęsta Gotowe! Można je jeść na ciepło- wtedy bardziej czuć smak dyni, można ukryć i zjeść następnego dnia. Ma przepiękny kolor i cudny cynamonowy aromat. W trakcie pieczenia tego ciasta w domu

les mirabelles
Ryba w cieście z domowymi frytkami, czyli FISH&CHIPS 134

natomiast najlepsze zwieńczenie tej kulinarnej, odprężającej uczty.   Ryba w cieście z domowymi frytkami   Składniki:   Ryba: 400g filetów z dorsza bez skóry 200g mąki pszennej + odrobina do obtoczenia ryby 250g zimnej wody gazowanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta kurkumy sól, pieprz olej do smażenia   Frytki: 800g(...)rozłóż na papierze do pieczenia, posmaruj oliwą i dopraw solą. Zapiekaj przez 20-25 minut.   Rybę podziel na mniejsze kawałki,   dopraw solą i pieprzem.   W misce wymieszaj mąkę, wodę gazowaną, proszek do pieczenia, kurkumę aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Dopraw solą i pieprzem

kuron.com.pl
Tarta jogurtowa na cieście francuskim 120

ciastem, nadmiar obciąć. obciążyć (  Surowe ciasto przykryć wyciętym z papieru do pieczenia kołem, sporo większym niż tarta, obciążyć fasolą lub grochem lub mniejszą formą do tarty)  piec ok 15 - 18 minut.  Jeżeli ciasto  nie podpiekło się wystarczająco,  podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut - powinno być upieczone bo masa jogurtowa jest(...)dodać jogurt, mąkę wanilię, dobrze wymieszać ( robiłam w robocie) Do tak przygotowanej masy dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Wylać na upieczony spód, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 minut - do "suchego patyczka". Po upieczeniu przestudzić. Można jeść lekko przestudzone, ale najbardziej smakowało mi wyjęte po paru godzinach z lodówki. Smacznego

Stare Gary
PLEŚNIAK Z JABŁKAMI I ŚLIWKAMI 158

kakao. Dzielimy na kulki, dajemy do woreczka i wkładamy do zamrażarki. Większą chowamy do lodówki. Następnie wałkujemy i wykładamy na blachę z papierem do pieczenia o wymiarach 25/40 cm i podpiekamy ok. 20-30 minut w 180 stopniach C ustawienia góra - dół. Do lekkiego zrumienienia. PRZYGOTOWUJEMY JABŁKA : Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach, zasypujemy cukrem. Jak puszczą(...)gładka dodajemy mąkę, następnie bardzo delikatnie mieszamy. SKŁADAMY CIASTO : Na podpieczony spód wykładamy równo jabłka, następnie układamy śliwki skórką do góry. Wykładamy bezę i rozsmarowujemy. Ścieramy na tarce ciasto z zamrażarki i pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach C. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Pani na deser
Ciasto z truskawkami, rabarbarem i migdałami 163

Okrągłą formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej przygotowane ciasto. Na wierzchu układamy pokrojony rabarbar, ćwiartki truskawek, następnie posypujemy płatkami migdałów i brązowym cukrem. Wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C z termoobiegiem (lub 190 stopni bez termoobiegu) i pieczemy 50 minut lub do czasu, aż patyczek wbity w środek ciasta

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta z z serkiem mascarpone i borówkami amerykańskimi - PYCHA :) 134

kruchy! Składniki: Kruche ciasto - 200g mąki pszennej, tortowej - 1 jajko - 100g zimnego masła - 2,5 łyżki cukru pudru - 0,5 łyżeczki cukru wanilinowego - papier do pieczenia Wszystkie powyższe składniki mieszamy w misce, ja z początku szatkowałam masło nożem, a gdy już były mniejsze kawałki to do połączenia składników użyłam miksera na około 4 minuty mieszania. Wyciągamy masę z miski(...)czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem lub 200 bez termoobiegu. Po wyciągnięciu formy z ciastem z lodówki wykładamy wszystko papierem do pieczenia i na górę stawiamy żaroodporne naczynia lub sypiemy fasolę dla obciążenia (aby nam nie wyrosło ciacho). Pieczemy 15 minut, następnie zdejmujemy obciążenie wraz z papierem i pieczemy kolejne 10 min do zarumienienia się ciacha

upichcona
Ciasto cukiniowe z wiśniami 59

cukinie, więc obowiązkowo na moim stole musiało zagościć ciasto z cukinii. Robiłam już różne ciasta z dodatkiem tego warzywa i za każdym razem były pyszne. Tym razem postanowiłam przygotować ciasto cukiniowe o smaku waniliowym, z dodatkiem wiśni. Ciasto jak zwykle wyszło puszyste i wilgotne zarazem. Słodycz ciasta równoważą kwaskowate wiśnie. Takie ciasto jest idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy czy herbaty(...)konsystencji bez grudek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na koniec do ciasta dodałam startą i odciśniętą cukinię. Wszystko ponownie wymieszałam. Ciasto przełożyłam do kwadratowej tortownicy o wymiarach 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wiśnie obtoczyłam w mące i poutykałam w ciasto. Ciasto piekłam godzinę w temperaturze 180 stopni, bez wcześniejszego rozgrzewania piekarnika. Po upieczeniu przestudziłam je kilka minut przy uchylonych

Waniliowe Improwizacje
Kostka alpejska 1278

pieczenia. W misie miksera umieścić białka. Rozpocząć ubijanie. Ubić do sztywności. Dodawać cukier, łyżka po łyżce, stopniowo, cały czas ubijając. Po zakończeniu ubijania dodać żółtka i ponownie ubić. Wyłączyć mikser. Dodać przesianą mąkę z kakao i delikatnie wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto biszkoptowe wyłożyć do formy, wyrównać. Piec w temperaturze 175ºC (bez termoobiegu) przez około 20 - 25 minut

Świat Ciasta
Tarta z botwinką i cukinią 188

wyłożyć ciastem,  obciążyć (  Surowe ciasto przykryć wyciętym z papieru do pieczenia kołem, sporo większym niż tarta, obciążyć fasolą lub grochem lub mniejszą formą do tarty)  piec ok 15 - 18 minut. Jeżeli ciasto  nie podpiekło  się wystarczająco,    podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut.  Botwinkę zalać wrzątkiem, gotować 3-4 minuty(...)minut, odcedzić, osuszyć. Wymieszać składniki masy, doprawić solą. Na podpieczony spód wyłożyć cukinię, cebulę, botwinkę, zalać masą, na wierzchu można ułożyć kratkę z resztek ciasta. Wstawić do piekarnika. Piec 30 - 40 minut, aż masa się zetnie.. Podawać ciepłe lub przestudzone. Smacznego

Stare Gary
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 152

łyżki mąki ziemniaczanej beza 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotować kruche ciasto. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać zimne pokrojone masło oraz żółtka. Wszystkie składniki zagnieść w jednolite ciasto. Gotowym ciastem wylepić dno blaszki (30x25). Ciasto ponakłuwać widelcem. Blaszkę z ciastem wstawić do lodówki do schłodzenia(...)dżem i całość ponownie wymieszać. Po schłodzeniu blaszkę z ciastem wstawić do piekanika nagrzanego na 180 C i piec ok 15-20 minutciasto lekko się zarumieni, funkcja góra-dół. W trakcie pieczenia ciasta przygotować bezę. Białka ubić na sztywno ze szczyptą  soli. Następnie cały czas ubjać i porcjami dodawać cukier, ubjać do momentu aż cukier się

Monia miesza i gotuje
Babka cytrynowa z ricottą 184

się składników. Dodajemy mąkę, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i całość mieszamy łyżką. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek

Smak mojego domu
Ciasto piernikowe z ricottą i orzechami włoskimi 121

mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy. Smacznego

Smak mojego domu
Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami 105

całość mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia się składników.  Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy, a ciasto ładnie zrumienione. Smacznego

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania