ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:49/1234)

PUSZYSTE CIASTO Z KANDYZOWANĄ PORZECZKĄ HELIO 99

połączenia. Dno tortownicy smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Wlewam ciemne ciasto, delikatnie wyrównuję, następnie wlewam jasne, układam równomiernie kandyzowaną czarną porzeczkę na cieście. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C – grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto piekę na środkowej półce piekarnika przez 40-45 minut, do suchego patyczka. Gotowe polewam lukrem, polewą lub posypuję cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z czarnymi porzeczkami 212

pieczenia i rozprowadź równomiernie schłodzone ciasto. Na wierzchu ciasta rozprowadź porzeczki, uprzednio wymieszane z ziemniaczaną mąką i cukrem. W dużej misce ubij białka na sztywno z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodawaj po łyżce cukru i ubijaj aż cukier się rozpuści, beza powinna być gładka i lśniąca. Rozprowadź bezę po cieście i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez(...)minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i dobrze ostudź. Pokrój na kwadraty. Z tej porcji wychodzi 20 kawałków. Smacznego! The post Ciasto z czarnymi porzeczkami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Tarta z kremem kajmakowym 163

łyżeczki proszku do pieczenia krem: 250 g mascarpone 200 g masy kajmakowej od Helio dekoracja czekoladowa od Helio, posypka oraz: forma na tartę o śred. 20 cm Przygotowanie: Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto kruche i wykładamy nim formę do tarty. Wstawiamy formę z ciastem do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki, nakłuwamy spód(...)widelcem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni (ja piekłam bez obciążenia). Upieczony spód tarty wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Zimne ciasto wyjmujemy z formy i przekładamy na talerz. Krem: do miski wkładamy mascarpone i kajmak i miksujemy do połączenia. Przekładamy masę do szprycy i nakładamy na spód tarty. Dekorujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Szybkie ciasto czekoladowe z żurawiną i jabłkami – bez miksera 182

czekoladowe ciasto z żurawiną i jabłkami – bez miksera, POLECAM i życzę smacznego do kawy i rozmów wśród bliskich! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 3 spore łyżki ciemnego i gorzkiego kakao niecała szklanka drobnego cukru szklanka mleka lub maślanki opakowanie cukru z wanilią spora garść suszonej żurawiny(...)składników, na końcu dodaję suszoną żurawinę – jabłka na samym końcu gdy ciasto będzie już w formie. Obrane jabłka kroję w cienkie półksiężyce. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C – grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto piekę na środkowej półce piekarnika przez 35-40 minut, do suchego patyczka. Gotowe studzę i posypuję lekko cukrem pudrem. Gotowe, smacznego

Zasmakuj Kuchni
Błyskawiczna szarlotka dla leniwych 135

końcu dodajemy pokrojoną margarynę. Całość siekamy nożem tak długo aż powstanie kruszonka. Następnie całość wysypujemy na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę (tylko spód). Ciasto dogniatamy ręką tak aby nie było żadnych luk. Foremkę wstawiamy do lodówki na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy jabłka. Obieramy je i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wsypujemy cukier, cynamon, mąkę pszenną(...)Jabłka przekładamy na przygotowany spód. W osobnej misce robimy kruszonkę. Palcami rozcieramy ze sobą mąkę, cukier, cynamon i margarynę. Wysypujemy na jabłka. Ciasto pieczemy w  nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pieczemy bez termoobiegu. Po upieczeniu studzimy i obsypujemy cukrem pudrem

VioletoweKucharzenie
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 143

dobrze wmieszało w ciasto (TO WAŻNE!). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do szprycy i szprycujemy rozetki. Wielkość wykładanych ciastek to ok 4 cm średnicy. Między jednym a drugim ptysiem należy zostawić odstęp ponieważ ciasto urośnie. Pieczemy ok 30 minut w temp. 200 st C bez termoobiegu. Przygotowujemy krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy

Kuchnia w oparach
Bananowy sernik z jagodową polewą (na twarogu) 182

polewamy gęstym sosem jagodowym (opcjonalnie dodajemy świeże jagody lub borówki). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Pieczemy do ładnego zarumienienia ciasta z wierzchu około 30 minut. Smacznego

Słodkie okruszki
Rurki z kremem z soku owocowego. 132

lodówki do schłodzenia. 2. Metalowe foremki do pieczenia rurek za pomocą pędzelka smarujemy olejem ( ale tylko za pierwszym razem ). Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt, następnie kroimy paseczki o 2-3 cm szerokości. Paseczkami ciasta owijamy foremki. Układamy na blasze ( bez papieru ) i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone

Izabelawkuchni
serowe rożki z mirabelkami 167

ciasto rozwałkowałam, pokroiłam na równe kwadraty, na każdym (po przekątnej) ułożyłam 2-3 mirabelki i zwinęłam rożki. Piekłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Ponieważ ciasto jest bez cukru, a mirabelki są kwaskowe udekorowałam moje rożki grubą warstwą lukru królewskiego -  jedno białko ucierałam łyżką z cukrem pudrem dodawanym stopniowo

babka w formie
Drożdżowe kruche rogaliki świąteczne 184

równych części. Po środku najszerszej części wykładamy łyżeczkę marmolady lub nutelli i zwijamy rogalik. Ciastka wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika (bez termoobiegu) na około 13 minut (do zarumienienia ciasta). W czasie pieczenia rogalików wsypujemy 1/2 szklanki cukru pudru i wyciskamy 1/2 soku z pomarańczy. Mieszamy, aż powstanie lukier. Kiedy rogale delikatnie przestygną smarujemy je lukrem. Smacznego

ChilliJemy
rogaliki półfrancuskie 612

przypominający koło. Każde koło podzieliłam przez środek (jak tort) na 8 części, rozłożyłam nadzienie i zwinęłam rogaliki. Piekłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Ponieważ ciasto jest bez cukru udekorowałam moje trzyskładnikowe rogaliki grubą warstwą lukru królewskiego -  jedno białko ucierałam łyżką z cukrem pudrem dodawanym stopniowo aż do uzyskania pożądanej

babka w formie
Drożdżówka jak u babci 191

minut w ciepłe miejsce .Wstawiamy do piekarnika-uwaga piekarnik warto podgrzać przed wstawieniem ciasta do 100 C , a następnie po wstawieniu ciasta zwiększamy temperaturę do 180 C i pieczemy 30 -35 minut bez termoobiegu . Gotowe Post Drożdżówka jak u babci pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Scali bread - chlebowe chałeczki 108

warkocz. Dokładnie połączyć końcówki i ukryć je pod spodem. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć folią, wcześniej posmarowaną odrobiną  oliwy, aby nie przykleiła się do ciasta. Odstawić na 90 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 210C (bez termoobiegu) przez ok.30 minut. Studzić na kratce. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Kuchnia Pełna Smaku

CookYourself
Indyjskie kruche ciasteczka 103

szklanki cukru  Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.  Zacząć najlepiej tak: Cukier ucieramy z jajkami, dodajemy miód, mąkę, przyprawy i sodę.  Ciasto rozwałkowujemy i foremką wycinamy ciasteczka. Pieczemy 180 stopni 15 minutBez masła Jak na złość miałam tylko końcówkę masła. Jednak udało mi się wyszperać przepis na super orientalne kruche ciasteczka bez użycia masła

ClauditteMissCooking
Chleb pszenno żytni z otrębami 291

Przed włożeniem do piekarnika spryskać letnią wodą i posypać mąką żytnią. Piekarnik nastawić na 200 stopni. Do zimnego piekarnika włożyć formę z ciastem i piec około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia dopiekać chleb bez foremki. Studzić na metalowej kratce.Przepis z bloga Pieczarka mySia

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania