ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:44/1234)

Chlebek bananowy z cynamonem! 146

małe, wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto. Na wierzch ułóż pokrojone na cienkie plasterki banana. Pieczemy do suchego patyczka! - u mnie w piekarniku 1 godzina 15 minut temp. 170 stopni C. Pierwsze 40 minut grzanie dół, reszta czasu: grzanie dół + termoobieg. - po upływie czasu pieczenia, wyciągam ciasto z piekarnika, odstawiam na 3 minuty, i wyjmuję z keksówki, układam(...)kratce  (najlepiej zrobić to wyjmując- ciągnąc za papier do pieczenia, wtedy bez problemu ciasto wyjmiesz z keksówki).  Smacznego

SMYKWKUCHNI
Czekoladowe ciasto z wiśniami i malinami 122

ciasto z wiśniami i malinami Proporcje na tortownicę o średnicy 25 cm Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 120 g oleju 100 g gorzkiej czekolady 3 jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia maliny wiśnie cukier puder do posypania Wykonanie: Wiśnie drylujemy, umieszczamy na sitku, aby odciekł nadmiar(...)mieszając wszystko łyżką. Następnie dodajemy mąkę przesianą wraz z proszkiem. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto. na wierzchu układamy wiśnie i maliny, delikatnie wciskając je w ciasto. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni bez termoobiegu przez 40 minut, do suchego patyczka. Od razu wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z rosą-kremowy, nie opada, zawsze się udaje (stary rodzinny przepis) +FILM 184

szkl mleka -1 budyń śmietankowy bez cukru -cukier waniliowy -3/4 szkl cukru -2 jajka -2 żółtka (białka do piany) PIANA -0,5 szkl cukru -5 białek Do miski dajemy składniki na ciasto, białka odkładamy do piany. Zagniatamy ciasto, wykładamy nim dno blaszki, blaszkę można wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Następnie(...)olej, mleko, 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g i wszystko dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej masy serowej. Taką masę wykładamy na ciasto. Wyrównujemy i pieczemy około 40-45 minut w temp 180 stopni grzanie góra-dół bez termoobiegu. Około 5 minut przed upłynięciem 45 minut ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy stopniowo pół szklanki cukru. Miksujemy do jego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto jogurtowe z truskawkami 16897

puszystą masę (przez kilka minut). Obroty miksera zmniejszyć na najmniejsze, dodać jogurt, sok z cytryny, delikatnym strumieniem wlać olej, a następnie dodawać stopniowo po łyżce przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i miksować tylko do czasu połączenia się składników (Im krócej miksowane tym lepiej, bo będzie bardziej puszyste. Dłuższe miksowanie może sprawić, że ciasto ‘siądzie(...)chłonęła soki z truskawek podczas pieczenia i zabezpieczała przed powstaniem zakalca). Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek, a następnie przekroić na pół i ułożyć w rządkach na wierzchu ciasta, rozcięciem do góry, lekko dociskając. Piekarnik nagrzać do 180 st.C (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu) i piec całość przez ok. 35-50 minut (do czasu tzw. suchego patyczka

Kulinarne Przeboje
rogaliki z nadzieniem migdałowym 206

kaszę mannę i gotowałam kilka minut co chwilę mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Zestawiłam z ognia i dodałam zmielone migdały, energicznie wymieszałam łyżką i odstawiłam do wystygnięcia.  Przesianą mąkę posiekałam z zimnym masłem, dodałam śmietanę i wyrobiłam  szybko ciasto, które następnie schłodziłam w lodówce przez godzinę. Po tym czasie podzieliłam ciasto na 4 części, każdą rozwałkowałam dość(...)cienko na kształt przypominający koło. Każde koło podzieliłam przez środek (jak tort) na 8 części, rozłożyłam nadzienie i zwinęłam rogaliki. Piekłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Ponieważ ciasto jest bez cukru udekorowałam moje trzyskładnikowe rogaliki grubą warstwą lukru królewskiego -  jedno białko ucierałam łyżką z cukrem pudrem dodawanym stopniowo

babka w formie
Korzenne ciasto pomarańczowe 214

natłuszczonej i obsypanej kaszą manną). Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie dół, bez termoobiegu). Pieczmy do tzw. suchego patyczka, około 40 minut (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Gdy ciasto ostygnie delikatnie je lukrujemy. Mandarynkowy lukier: zmielony ksylitol (ma mieć postać a la pudru) lub trzcinowy cukier puder mieszamy

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z jagodami i bezą 285

szybko zagniatamy jednolite ciasto (można też wszystkie składniki wrzucić do malaksera i pulsacyjnie wymieszać). Przygotowujemy formę 20×30 cm, 25×25 cm lub okrągłą formę na tartę ok. 24 cm (ewentualnie tortownicę). Ciastem wylepiamy formę (można zrobić mały rant ok. 1 – 1,5 cm) i nakłuwamy je gęsto widelcem. Chowamy na 10 minut do lodówki(...)cieście. Wierzch możemy posypać płatkami migdałowymi. Wstawiamy z powrotem do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 90°C i pieczemy jeszcze kolejne 20 minut. Post Kruche ciasto z jagodami i bezą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sernik z brzoskwinią i bezą pod maślaną kruszonką 127

masa serowa i słodka brzoskwinia z bezą pod maślaną kruszonką.  Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Co tu dużo mówić, zdjęcia same za siebie wskazują, że nie odpuszczam produkcji serników. :) Tym razem mam dla Was przepis na dużą blachę sernika ze słodką brzoskwinią i bezą. Ciasto kruche jest mocno maślane a w połączeniu z puszystą masą serową i resztą dodatków(...)Formę (37x26) wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy z cukrem pudrem. 4. Najpierw jedną połówkę dobrze schłodzonego ciasto ścieramy na tarte o grubych oczkach jako spód, lekko uklepujemy. Następnie wykładamy masę serową, potem brzoskwinie i na koniec bezę. Ścieramy na wierzch drugą połówkę ciasta i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kruche ciasto z budyniem, bezą i porzeczkami 598

żółtka. Za pomocą dłoni wyrobić kruche ciasto. Od razu przełożyć je do woreczka i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Schłodzone, kruche ciasto przełożyć na blat, rozwałkować i przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25 minut  w 180ºC(...)się za przygotowanie bezy . Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać szczyptę soli i powoli dodawać cukier. Cały czas ubijać. Musi powstać gęsta i puszysta masa. Gdy białka będą sztywne, dodać przesianą skrobię ziemniaczaną. Całość lekko wymieszać. Przygotowaną pianę przełożyć na wierzch ciasta. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec około 70-80 minut

Ugotować
Miodownik z orzechami i masą grysikową 719

lodówki na 30 minut *** *** Następnie każde ciasto rozwałkowujemy na placek o wymiarach 30 x 20 cm. Możemy do tego użyć trzech równych blaszek, jeśli jednak takowych nie mamy to możemy piec ciasto, trzy razy w tej samej foremce, przekładając je za każdym razem z papierem do pieczenia lub… mój pomysł był taki, że ciasto z masą orzechową upiekłam(...)dżem wykładamy połowę kremu *** *** Całość przykrywamy kolejnym ciastem i powtarzamy czynność: smarujemy drugą połową dżemu i wykładamy resztę kremu *** *** Całość przykrywamy plackiem z orzechami *** *** Ciasto wkładamy na całą noc do lodówki aby wszystkie smaki się połączyły *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
CIASTO MARCHEWKOWE 100

dzieci. Jeśli lubicie ciasta z dodatkiem warzyw polecam Wam m.in.: przepisy na ciasto ze szpinakiem , ciasto marchewkowe z bakaliami , tort dyniowy lub brownie z fasoli . Idealnym pomysłem na torcik dla dzieci będzie także zielony tort szpinakowy (szpinak nie jest wyczuwalny) – leśny mech . Na blogu znajdziesz także inne propozycje na ciasta marchewkowe, ze szpinakiem czy fasolą. Ciasto marchewkowe polecam udekorować(...)koniec wrzucam tartą marchew, tym razem mieszam już łyżką. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, zamykam obręcz. Boki smaruję masłem. Wlewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra + dół, bez termoobiegu. Ciasto wkładam na środkową półkę piekarnika i piekę 45-50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe ciasto wyjmuję, studzę. Krem: w misce miksuję serek

Zasmakuj Kuchni
Babka piaskowa na oleju 146

kakao. Formę keksówkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Do formy wyłożyłam jasne ciasto, a na nie ciasto ciemne. Widelcem przemieszałam ciasto w formie, żeby powstały esy floresy i wstawiłam babkę do piekarnika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piekłam ją do suchego patyczka, ok. 50 minut, w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika i wystudziłam w formie

Waniliowe Improwizacje
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 160

Zastanawiacie się nad ciastem na weekend majowy ? Proponuję zrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki margaryny

Różne smaki w kuchni
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #9 Tarta cytrynowa z serem i kawałkami czekolady 7380

pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Większą część ciasta wałkujemy tak aby pokryło ono dno oraz boki foremki (lub tak jak ja rozgniatamy po prostu ciasto rękami na blacie). Na ciasto wylewamy masę serową. Z pozostałego ciasta wałkujemy paseczki lub cokolwiek innego i układamy je na masie serowej (bez obaw nie „utopią” się w masie). Pieczemy(...)stopniach 45 – 50 minut. Gdyby w trakcie pieczenia ciasto kruche zbytnio się rumieniło, można przykryć ciasto folią aluminiową. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku, a przed podaniem oprószamy lekko cukrem pudrem. Z foremki wykroiłam 8 porcji. Jedna to 450 kcal. Oczywiście możecie kroić mniejsze kawałki, ale mi się to nie udało Tarta i sernik w jednym Moja nieudana

Relaxtime
Kruche ciasteczka z bezą 237

bezą Czas przygotowania:  1,5 godziny Składniki Ciasto: 500 g mąki pszennej 3 żółtka 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżeczki cukru wanil 100 g masła 100 g margaryny 100 g smalcu Beza: 3 białka 1 szklanka cukru Dodatkowo: orzechy laskowe lub włoskie Wykonanie: Zimny tłuszcz siekamy, następnie dodajemy pozostałe składniki ciasta i szybko zagniatamy(...)masy. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dosyć cienko wałkujemy i wykrawamy z niego różnego kształtu ciasteczka. Na wierzchu kładziemy niewielką ilość bezy - trzeba pamiętać, że ona sporo urośnie w trakcie pieczenia. Na wierzchu układamy po jednym orzechu. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut, lub do momentu kiedy beza się ładnie przyrumieni

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania