ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:38/1234)

Czekoladowe ciasto z truskawkami. 148

można mu się oprzeć. Takie idealne na podwieczorek. Lubicie ciasta z truskawkami? Ja uwielbiam...mniam :) Zapraszam :) Ciasto podałam na talerzykach, które otrzymałam od  GALERII CUDA ŚWIATA . Składniki: 4 jajka 2 żółtka 1 szklanka cukru pół szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao około(...)kakao, miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. 2. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Truskawki myjemy, bardzo dokładnie osuszamy i usuwamy szypułki. Kroimy na pół i układamy na cieście. 4. Tak przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem

Izabelawkuchni
Pani Walewska 195

łyżek cukru 200 g masła Ciasto: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, dodać masło i posiekać szybko nożem. Dodać żółtka, cukier, sól, śmietanę i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę. Podzielić ją na dwie równe części, owinąć je folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30-60 minut. Beza: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodawać(...)przygotujcie dwie bezy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć jedną połowę ciasta (starając się aby było jak najbardziej równe) i posmarować je połową dżemu porzeczkowego. Następnie wyłożyć ubitą bezę, równomiernie ją rozprowadzić i posypać płatkami migdałowymi. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec przez około 40 minut. Z drugą połową ciasta postąpić identycznie. Krem: Budynie wraz

My simple kitchen
SERNIK SZEFOWEJ 225

haka zagnieść kruche ciasto. Można także zagnieść ciasto ręcznie. Kruchym ciastem wykleić dno tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia), ponakłuwać widelcem i schłodzić w lodówce. Masa serowa: - 0,5kg sera z wiaderka - 125g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru (ksylitolu) - 1 całe jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru Dodatkowo: - 4 połówki brzoskwiń (ze słoika lub z puszki(...)Masę bezową rozsmarowujemy na wyjętym z piekarnika podpieczonym serniku, wyrównujemy. Ciasto wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze ok.15 minut w temp.160*C na termoobiegu.  Następnie temperaturę zmniejszamy do 100*C i suszymy naszą bezę jeszcze ok. 30 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Ja swoje okroiłam dookoła, by równo opadało. Wystudzone ciasto wyjmujemy

Smaczne Zdrowe
Odwrócone ciasto z truskawkami 280

UWAGA! podczas pieczenia sok z truskawek lub masło mogą wyciekać z niezbyt szczelnej formy, dlatego przed wstawieniem ciasta do piekarnika należy zabezpieczyć się przed tym, np. wstawiając poniżej ciasta większą formę, do której zbiorą się ewentualne płyny - tortownicę z ciastem wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec 40-45 minut do tzw. suchego patyczka - ciasto powinno w miarę(...)równo wyrosnąć, bez górki - po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wstępnego przestudzenia, dopiero wtedy zdjąć obręcz tortownicy - należy przy tym uważać, gdyż sok, który nie wyciekł podczas pieczenia, może zebrać się pod ciastem i w momencie zdjęcia obręczy wypłynąć na zewnątrz - do ciasta przyłożyć paterę lub talerz, całość obrócić do góry nogami, aby ciasto

Smakołyki Bereniki
Ciasto drożdżowe z gruszkami i kokosową kruszonką 146

ciasto mikserem, dosypując w miarę potrzeby 1 szklankę mąki (nie trzeba zużyć całej). Kiedy ciasto jest połączone, przełóż je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut. Piekarnik nagrzej do 180 C – grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Przygotuj kruszonkę: wszystkie składniki posiekaj i rozetrzyj dłonią aż powstaną grube okruchy. Możesz(...)również zrobić w malakserze. Na cieście ułóż pokrojone w kostkę owoce, posyp kokosową kruszonką. Piecz ok. 50 minut na środkowej półce piekarnika. Drożdżówka z gruszkami i kokosową kruszonką gotowa

Zasmakuj Kuchni
Ekspresowe ciasto z nadzieniem bez miksera 88

Moje ekspresowe ciasto z nadzieniem przygotujecie bez miksera i to w zaledwie 35 minut - wliczając czas pieczenia.   Do doskonała propozycja na wypiek dla niespodziewanych gości lub po prostu szybkie zaspokojenie własnej ochoty na "coś słodkiego". Ciasto jest miękkie i puszyste oraz idealnie pasuje do kubka kawy, herbaty i mleka! Kolejną jego zaletą jest

Di gotuje
Sernik z rosą i brzoskwiniami 317

15minut. Sernik zaraz po pieczeniu wyciągamy z piekarnika i studzimy *** *** Po około 30 minutach zacznie pojawiać się pierwsza rosa na piance, po upływie kolejnych 30 minut wierzch ciasta powinien być już cały w kropelkach rosy *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
marchewkowe ciasto ze śliwkami... 110

proszkiem i mikserem połączyć składniki tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto, ciasto powinno być dość gęste, nie za rzadkie na cieście ułożyć gęsto śliwki bez pestek, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w formie zimną śmietanę ubić na sztywno razem

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto z rodzynkami 185

jest za gęste dodaję mleka, jak za rzadkie nieco mąki. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, można wysmarować tłuszczem i podsypać bułką tartą. Układam ciasto, wyrównuję, piekę w temp. 180 C przez 50-60 minut, przed wyjęciem sprawdzam czy patyczek jest suchy. Piekę bez termoobiegu grzaniem góra plus dół. Proste i smaczne ciasto gotowe

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z powidłami 148

gęste dodaję trochę mleka, jak za rzadkie nieco mąki. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, można wysmarować tłuszczem i podsypać bułką tartą. Układam ciasto, wyrównuję, piekę w temp. 180 C przez 50-60 minut, przed wyjęciem sprawdzam czy patyczek jest suchy. Piekę bez termoobiegu grzaniem góra plus dół. Proste i smaczne ciasto gotowe

Zasmakuj Kuchni
Proste ciasto z dżemem 149

jest za gęste dodaję mleka, jak za rzadkie nieco mąki. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, można wysmarować tłuszczem i podsypać bułką tartą. Układam ciasto, wyrównuję, piekę w temp. 180 C przez 50-60 minut, przed wyjęciem sprawdzam czy patyczek jest suchy. Piekę bez termoobiegu grzaniem góra plus dół. Proste i smaczne ciasto gotowe

Zasmakuj Kuchni
Najlepsze ciasto z rabarbarem 168

dodaniu. Przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia partiami dodawać do ciasta, nie przerywając mieszania. Na końcu wmiksować ekstrakt.Rabarbar obrać, odciąć końcówki i pokroić na nieduże kawałki. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, brzegi posmarować masłem. Wylać ciasto, na wierzchu ułożyć rabarbar, delikatnie wciskając w ciasto.Podpiekać 20 minut w 180 st. C.W tym czasie ubić białka(...)sztywno. Pod koniec ubijania partiami dodawać cukier. Na końcu dodać mielone migdały, delikatnie wymieszać łyżką.Tak przygotowaną bezę wykładamy na podpieczone ciasto łyżką lub za pomocą szprycy. Posypujemy wierzch płatkami migdałowymi.Piec 10 minut w 180 st. C., po czym zmniejszyć temperaturę do 160 st. C. i piec jeszcze 15 minut.Wystudzić w uchylonym piekarniku.Smacznego!Zdjęcie jest, jakie jest - robione

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mocno czekoladowy tort z bezą 170

stopni C (termoobieg) piekarnika, aby po jego zamknięciu zmniejszyć moc do 100 stopni C . W tej temperaturze piec bezy przez ok. 90 minut. Po zakończeniu pieczenia piekarnik lekko uchylić i zostawić aż bezy ostygną. Przygotowanie ciasta. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i razem z pokrojonym masłem roztopić w rondelku. Pozostawić do ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem na puszystą(...)dodawać schłodzoną czekoladę. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na niskich obrotach miksera stopniowo dodawać mąkę mieszając krótko, do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm (wysmarowanej masłem i oprószonej wiórkami kokosowymi). Piec w nagrzanym na 180 stop. C piekarniku ok. 25 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przekroić

gutfut
Tort śmietankowy z jagodami, borówkami i truskawkami – mini torcik 349

żółtka). Żółtka rozbełtać widelcem. Odstawić. Oddzielone białka ubijać mikserem na średnich obrotach do momentu, aż się spienią ( 1-2 minuty ). W odstępach 3 sekundowych dodawać po łyżce cukier , zwiększając stopniowo obroty miksera. Miksować na najwyższych obrotach jeszcze przez 3-4 minuty . Białka powinny zwiększyć objętość, być błyszczące i sztywne. Nie przerywając miksowania dodawać po łyżce rozbełtane żółtka (w ostępach(...)bardziej puszty wyjdzie biszkopt). Gotową masę na biszkopt rzucany przełożyć do formy. Wygładzić delikatnie wierzch łyżką. Wstawić do nagrzanego pieca i piec około 25 minut , do tzw. suchego patyczka (patyczek włożony w środek biszkoptu powinien wyjść czysty, bez surowego ciasta). Upieczony biszkopt wyciągnąć z pieca i od razu rzucić go na drewnianą deskę (zabezpieczoną ściereczką kuchenną) – tak gdzieś

Moja Delicja
Cytrynowe ciasto drożdżowe bez wyrabiania na noc 223

wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto.  Wstawić do nagrzanego do 170C piekarnika i piec około 35-40 minut - czas pieczenia mocno zależy od specyfiki posiadanego piekarnika, najlepiej stan upieczenia sprawdzać testem patyczka; Ja piekłam na opcji grzałki góra-dół, na środkowym poziomie piekarnika, bez termoobiegu . Ponieważ nie posiadam termoobiegu, to po pierwszych(...)minutach pieczenia, odwracam blaszkę z ciastem, aby oba jego końce dokładnie się upiekły.   Gdy ciasto trochę przestygnie, wyjąć je z formy  na metalowa kratkę. W międzyczasie przygotować glazurę, ucierając mikserem cukier puder z sokiem z cytryny. Po zupełnym ostygnięciu ciasta, oblać je glazurą i dowolnie udekorować - u mnie akurat świeżo starta skórka z cytryny . WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE

Grunt to przepis!