ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:225/867)

Bułeczki śniadaniowe z czekoladą 191

kolei: rozczyn drożdżowy oraz jajko i ciepłą (ale nie gorącą) wodę. Wyrabiamy łyżką, wlewamy masło i ponownie wyrabiamy aż do całkowitego wchłonięcia się tłuszczu. Najlepiej dłonią. Gotowe ciasto przekładamy do natłuszczonej olejem miski, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na całą noc.   2. Kolejnego dnia roztapiamy 1/3 tabliczki mlecznej czekolady, studzimy. Połowę ciasta zostawiamy, a do drugiej(...)dodajemy roztopioną czekoladę. Wyrabiamy na stolnicy (możemy troszkę podsypać mąką. Robimy długi na ok 40cm wałek. Drugą część (bez czekolady) również raz jeszcze wyrabiamy i robimy taki sam wałek. Ciasto zlepiamy ze sobą i dzielimy na 5-6 kawałków.   3. Każdy wałek rolujemy na cienki i dł. na ok 30cm pasek. Zwijamy na środku na supełek

Kuchnia w czekoladzie
Szybkie ciasto na pierogi 204

bajecznie proste. Wystarczy zawinąć ciasto na nadzienie jak na pierwszym zdjęciu, przygnieść tak jak pokazałam na drugim i gotowe.   Z tej okazji prezentuje moje ulubione ciasto na pierogi bez wyrabiania i innego cudowania. W tygodniu obiecuję także wrzucić moje ulubione pierogi na słodko a w następnym na "wytrawno".   Życzę smacznego!   Składniki: 2 pełne(...)Wykonanie:   Mąkę przesiać z solą i dodać do niej wodę (wody może wyjść minimalnie mniej lub więcej jak to w takich przepisach bywa), jajko po czym ugnieść wszystko.   Odstawić ciasto na pół godziny przykryte wilgotną ściereczką. Rozwałkować i wypełnic ulubionym nadzeniem. Gotować w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.   Do wody można dodać mała

Lubczyk i Wanilia
Miodownik z kremem budyniowym i biszkoptem. 174

przepis. Pyszne jest to ciasto i to bardzo. Najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień ( pod warunkiem, że doczeka ) gdy placki miodowe choć troszkę zmiękną. Zapraszam :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Placki miodowe: 3 i pół szklanki mąki tortowej 2 jajka 10 dag masła(...)sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem

Izabelawkuchni
Rajska Fantazja 438

łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 25 dkg masła bez soli Bita śmietana: 1 galaretka cytrynowa (75 gr) 200 ml wody 500 ml smietany kremówki (36%) 20 dkg podłużnych biszkoptów Dodatkowo: czekolada do posypania ciasta. Jak przygotować Rajską Fantazję . Biszkopt : do miski włożyć białka jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywno. Do ubitych białek małymi porcjami dodawać

mecooks
Bezglutenowa babka kakaowa z bananami i orzechami laskowymi 185

Okres świąteczny już za nami, ale chcielibyśmy Wam polecić pyszną bezglutenową babkę kakaową z bananami i orzechami laskowymi :) Przy okazji nadmienimy – a nawet się pochwalimy

Kuchenne Wariacje
ANANASOWA TARTA – szybki i prosty deser! 216

Zawsze staram się stworzyć słodkości, które są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Myślę, że ten deser można do takich zaliczyć. Skład tarty to przede wszystkim

Via Gusto
Tarta z bobem i pieczarkami 242

mało mąki i dosypywałam w trakcie) miałam gotowe ciasto, zwarte, bez zbędnego brudzenia rąk :) Składniki na formę o śr. 25cm Ciasto:   250g mąki 125g masła 1 żółtko ⅓ łyżeczki soli ½ łyżeczki suszonego tymianku Farsz: 400g ugotowanego i obranego bobu Kilka większych lub kilkanaście mniejszych pieczarek 4 jajka 1 trójkącik sera z niebieską pleśnią Pęczek natki botwinki 2 ząbki czosnku

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto jogurtowe z gruszkami 234

kwaśną nutą. Ciasto jogurtowe możecie robić na wiele sposobów. Doskonałe "solo" - bez dodatków. Ale żeby nie było nudno ,warto dodać do niego ulubione owoce. Słodkie gruszki świetnie sprawdzają się w cieście jogurtowym, nadając mu słodyczy.   Składniki: 1 i 2/3 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 3 jajka 100 g masła 250 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki proszku

kolorowotorcikowo
Biszkopt na pierniku 168

zasmakował u mnie całej rodzinie. Polecam wypróbować, prawie mamy sobotę więc bez przeszkód ciasto na popołudnie lub jutrzejszą niedzielę, można przygotować. BISZKOPT NA PIERNIKU Piernik: 1,5 szklanki mąki pół kostki margaryny 1/3 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 jajka pół szklanki cukru   Biszkopt: 2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki

Gotuję Testuję
Pancakes 2 wg Aleex 195

dolać mleko, wymieszać. 3. Masło rozpuścić i lekko przestudzić. 4. Mieszaninę jajek i mleka połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem. 5. Na końcu dodać masło. Wymieszać. 6. Odstawić na 15 minut. 7. Smażyć na suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu, na średnim ogniu, tak aby ciasto mogło wyrosnąć. 8. Placuszki delikatnie przewracać na drugą stronę, przy użyciu

W mojej kuchni
Pasta Jajeczna w wersji fit (bez majonezu) 240

twardo. Obieramy i ścieramy na tarce. Szczypiorek siekamy. Dodajemy do jajek szczypiorek, masło i oliwę. Mieszamy. Dodajemy do smaku przyprawy i jeśli chcemy podkręcić smak, musztardę. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-jajeczna-wersji-fit-bez-majonezu/ BosowKuchni Artykuł Pasta Jajeczna w wersji fit (bez majonezu) pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Słodkie jajeczne oczka 187

wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli, cukry, mleko, jajko,olej i biały ser (nie trzeba go mielić). Całość posiekać i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 8 części. Każdą część spłaszczać, formować owalne ciastka, dnem szklanki zrobić lekkie wgłębienia. Dodatkowo:  400ml mleka,  budyń waniliowy bez cukru (40g),  60g cukru,  6 połówek brzoskwiń z puszki

Z miłości do słodkości
Razowe drożdżówki z serem i bakaliami 166

całkiem niezły więc się dzielę z Wami przepisem na razowe drożdżówki bez cukru, ale za to z serem i bakaliami Ciasto: 400g mąki pełnoziarnistej (u mnie żytnia) 100 g mąki pszennej 15 g suchych drożdży lub 30 g drożdży świeżych 1 łyżka (20 g) miodu 2 jajka 1 szklanka mleka 1 łyżeczka cukru 75 g masła, roztopionego Drożdże

Cynamonowe szczęście
Babeczki dyniowe z czekoladą 240

wymieszać miotełką albo bardzo energicznie łyżką. W następnej kolejności dodać kolejną jajka i za każdym razem dokładnie i energicznie wymieszać. Dodać przesianą mąkę pszenną połączoną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu masa powinna być jednolita i bez grudek. Na sam koniec wsypujemy wiórki, czekoladę i rodzynki. Ciasto nakładamy do papilotek, wypełniając je mniej więcej do 2/3 wysokości. Pieczemy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kruche z powidłami i bezową pianką. 705

mamuś tylko bez urozmaiceń :)  Ciasto jest proste w przygotowaniu i wyśmienicie smakuje :)                           Zapraszam :)   Składniki na ciasto kruche ; 3 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  1 kostka masła 2 żółtka  1 jajko 1 łyżka kwaśnej

Sama słodycz i szczypta chili
Kluski leniwe – słodki obiad nie tylko dla leniuchów 10454

Białka w osobnej miseczce ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, jak do bezy. Ubitą pianę z białek mieszamy dokładnie z serem i żółtkami. W dalszym ciągu używając widelca, do masy serowej z jajkami wsypujemy mąkę, porcjami, po 2-3 łyżki i mieszamy razem. Ilość mąki potrzebnej do ciasta zależy od wilgotności sera. Im bardziej mokry jest Wasz ser, tym więcej

Karo in the Kitchen
Francja: Crêpes Suzette 190

szczypta soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Mleka zmiksować z jajkami, olejem, solą i cukrem waniliowym. Gdy masa będzie gładka, a na wierzchu pojawi się pianka, dodać po łyżce mąkę i proszek. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, na wolnym ogniu, bez tłuszczu. Wylewać po jednej wazówce ciasta i rozprowadzić po całym dnie patelnii. Crêpes Suzette 8 naleśników

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto z płatków owsianych z truskawkowym puddingiem bez pieczenia, mąki i cukru 200

Pyszne ciasto owsiane z dodatkiem daktyli i kokosa, z lekkim truskawkowym puddingiem, idealne na zbliżające się upały, kiedy nikt nie ma ochoty nawet otwierać piekarnika, idealnie chłodzi i smakuje pysznie, a do tego jest  bez dodatku masła, jajek, mąki pszennej i innych niepotrzebnych składników:) Składniki :  Na spód : - 2 szklanki płatków owsianych - 200 g daktyli

zdrowa vege kuchnia
Meksykańska tortilla 193

oliwy folia aluminiowa do zawinięcia Sposób przygotowania Naleśnikowe ciastoJajka ubić na pianę z solą połączyć z mlekiem,mąką dokładnie zmiksować do gęstego ciasta wlać wodę gazowaną ,dokładnie zmiksować i odstawić ciasto na 20 minut.  Patelnię ceramiczną rozgrzać wlewać ciasto i smażyć naleśniki-ja smażyłam bez użycia tłuszczu-na patelni ceramicznej nie ma takiej potrzeby. Warzywny farsz

Wanilia i Kardamon
Babcine ciasto ze śliwkami. 176

migdałowymi. Ja z kolei wolę je bez dodatków. Takie najzwyklejsze, bez jakichkolwiek udziwnień. Bowiem najprostsze rzeczy bywają często najlepsze:)   Babcine ciasto ze śliwkami Waniliowo - kakaowe 125 g masła 125 g cukru 325 g mąki 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 1/2 szklanki mleka + 2 łyżki 2 łyżeczki kakao 1 budyń waniliowy

My simple kitchen
Drożdżówki z truskawkami 230

Doskonałe na Dzień Dziecka jak i bez okazji :)  Warto je upiec i sprawić radość najbliższym :) Drożdżówki pięknie się prezentują na półmisku MARTHA od Porcelana Bogucice Ciasto:  600 g mąki pszennej  25 g świeżych drożdży  około 100 g cukru  szczypta soli  2 jajka  125 ml oleju

Takie tam pichcenie
Faworki (ale nie chrust!) 134

też robić mniejsze ilości (rzadko:)). Można oprószyć cukrem pudrem (my wolimy bez). Składniki: 4 szkl. mąki 1 i 1/4 szkl. kwaśnej śmietany (18%) 1/4 szkl. cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko olej do smażenia Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Nawet jeśli początkowo nie będzie się kleić należy wyrabiać dalej zamiast dodawać

Kolorowy Przepisownik
Piróg biłgorajski 182

sypko, wystudzić. Ziemniaki rozgnieść, dodać ugotowaną kaszę, pokruszony ser biały, jajka,śmietanę, przyprawy. Wyrobić ręką, zawinąć w ciasto drożdżowe (przepis na ciasto drożdżowe -patrz:   http://aniolywkuchni.blogspot.com/2013/11/paszteciki-krucho-drozdzowe-z-farszem-z.html . Włożyć do wysmarowanej formy keksowej i piec w 180°C około godziny na złoty kolor. Można go upiec również bez skórki, zwie się go wówczas "łysym lub gołym". Podawać w kawałkach

Anioły w kuchni