ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:109/867)

SERNIK Z JAGODAMI 240

cukier waniliowy) - 1 jajko (dałam 2 mniejsze, ze względu na gęsty ser) dodatkowo: - 400g jagód Masło pokroić na mniejsze kawałki, dodać mąkę (i), ksylitol i zagnieść kruche ciasto. Gotowym ciastem wykleić dokładnie dno tortownicy wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Kilka razy nakłuć widelcem i wstawić do lodówki na ok.15 minut. Schłodzoną formę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego(...)podpiec ok.20 minut , do lekkiego przyrumienienia. Piekłam na programie góra-dół, bez termoobiegu. W misie miksera umieścić twaróg, dodać mascarpone, ksylitol, ksylitol z wanilią, jajko(a) oraz proszek budyniowy (lub mąkę) i dokładnie wymieszać (tylko do połączenia składników). Masę serową wylać na podpieczony (gorący) spód, na wierzchu równomiernie rozsypać część -ok.200-250g (odsączonych, umytych) jagód i wstawić z powrotem

Smaczne Zdrowe
Karpatka z malinami 168

Pyszne ciasto parzone, przełożone kremem   budyniowym. Przygotowanie jest proste i szybkie do zrobienia. Ja dodatkowo   dodałam maliny, chodź można je pominąć, albo zamienić na inny owoc. Polecam  😊            Składniki: 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 150 g masła 4 duże jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 2 budynie bez cukru(...)Wsypać mąkę i energicznie mieszając drewnianą łyżką, utrzeć na gładką masę. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty cały czas mieszając. Przełożyć do innego garnka, wystudzić. Do zimnego ciasta dodać jajka, proszek do pieczenia, zmiksować. Ciasto podzielić na 2 części. Blachę 24x35 wysmarować masłem, posypać mąką. Pierwszą część ciasta za pomocą łyżki wyłożyć i rozprowadzić po blaszce. Wstawić do nagrzanego

magiczna kuchnia Kasi
Kokosowy sernik gotowany z truskawkami 404

roztrzepać z mleczkiem kokosowym oraz budyniem. Do garnka włożyć masło i cukry. Podgrzewać na małym ogniu, aż się rozpuści. Dołożyć zmielony twaróg oraz wiórki kokosowe, często mieszając zagotować. Wlać jajka z budyniem i poczekać, aż masa ponownie zabulgocze. Gorący ser wylać i wyrównać. Natychmiast ułożyć warstwę herbatników, lekko wciskając w masę. Galaretki truskawkowe rozpuścić we wrzącej wodzie. Można ją delikatnie(...)oczyszczone truskawki zmiksować na gładki mus i połączyć z galaretką. Tężące truskawki wylać do formy i odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto pokroić na kwadraty i przed podaniem nałożyć na wierzch bezy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Serniki gotowane Tagged: budyń , galaretka , herbatniki , mleczko kokosowe , truskawki , twaróg , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Sernik ze śliwkami 158

twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie 500 g serka ricotta 2 duże jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40 g) 2/3 szklanki drobnego cukru 500 g śliwek węgierek, odpestkowanych Przygotowanie: Wszystkie składniki na kruchy spód wyrobić między palcami do momentu kiedy ciasto zacznie się formować kruszonkę. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę kruszonki wysypać do tortownicy, wylepić spód

Fabryka pomysłów
Ciasto jogurtowe z borówkami 165

ciasto z borówkami. Szperając znalazłam bloga " Smakołyki Bereniki" ( polecam wszystkim serdecznie). Tym bardziej mnie zainteresowało ponieważ ciasto jest bez tłuszczu i jest mega proste do zrobienia. Więc zapożyczyłam przepis i wypróbowałam. Efekt widać na zdjęciu. Składniki na małą keksówkę. Zakupy: - 2 jajka - 150 g jogurtu greckiego - 100 g cukru - 225 g mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)krótko miksuję. Przesiewam mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia do miski i miksuję. Borówki myje, osuszam i oprószam mąką. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i teraz układam 1/3 ciasta i 1/3 borówek i znowu 1-3 ciasta i 1/3 borówek teraz reszta ciasta i na wierzch borówki. Wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piekę 50 minut

Tanio smacznie i prosto
Ciasto z Rabarbarem pod Bezą 242

rozwałkować blat podsypuję mąką. Rozwałkowane ciasto przenoszę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wyklejam równo dno. Następnie ciasto nakłuwam widelcem i podpiekam. Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę 25 minut. Podpieczone ciasto wyjmuję z piekarnika i przygotowuję bezę. Przygotowanie bezy i pieczenia ciasta z rabarbarem: Białko ubijam prawie na sztywną(...)cały czas miksując. Na koniec dodaję mąkę ziemniaczaną i jeszcze przez chwilę miksuję – beza jest gotowa. Na podpieczone ciasto kładę odsączony ze soku rabarbar, a na górę bezę. Teraz wyjmuję mniejszy kawałek ciasta z zamrażalnika i ścieram na tarce o grubych oczkach i posypuję górę ciasta. Ciasta wstawiam ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę jeszcze około

Uwaga Babcia Gotuje
Rustykalna tarta z truskawkami i rabarbarem 154

smaczna, ale ważne jest użycie naprawdę zimnego masła i krótkie, szybkie zagniatanie. Najlepiej zrobić to w misie robota, bez kontaktu z ciepłymi dłońmi. Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa 630) 150 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu Składniki na nałożenie: 500 g truskawek 1 łodyga rabarbaru 3 łyżki cukru/ksylitolu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Biszkopt rzucany 214

jest równy. Gdy piekłam bez rzucania faktycznie podczas stygnięcia opadał i miał górkę na środku. Przepis na wzór znalazłam u Pieczarki Mysi ale go zmodyfikowałam (bez proszku, inne wykonanie) Składniki : 6 jajek niecała 1 szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru   Białka oddzielić od żółtek  Ubić na puszystą pianę Dodać cukier i miksować(...)tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia   (papier układam na wyjmowanym spodzie tortownicy, zaciskam obręcz i odcinam boki papieru)   Boków niczym nie smarować ani niczym nie wykładać Przelać gotowe ciasto   Piec w 170 o C przez około 35 – 45 minut (do suchego patyczka i złotego wierzchu ciasta).  Wyjąć z piekarnika i z wysokości naszych kolan spuścić formę

W kuchni bez szafek
KRAKERSIK Z KREMEM BUDYNIOWYM 140

przyjemnością sięga po dokładkę. Smaki fantastycznie się komponują i tworzą ciacho, które zdecydowanie trafia na listę moich ulubionych ciast bez pieczenia. Ja jestem zachwycona! Wy też będziecie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24X26 ) * krakersy – ok. 40 szt * masło – 20 g * jajko – 1 szt * żółtko – 4 st * mąka pszenna – 3/4 szkl * mąka ziemniaczana – 1/3 szkl * wanilia

Ostra na Słodko
MEDALIONY INDYCZE W CIEŚCIE CUKINIOWYM 123

usuwamy nasiona. Następnie ścieramy na tarce o małych oczkach i odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, mąkę oraz przyprawy: tymianek, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą cukinię i mieszamy łyżką. Medaliony z indyka myjemy, suszymy i lekko rozbijamy (najlepiej przez folię

Kuchnia MagdaLeny
Najprostszy sernik bez nabiału, glutenu, jajek 124

połowę, a pozostałą część miksujemy z jagodami. Tak uzyskaliśmy dwukolorową masę, którą w różnej kolejności wylewamy na spód ciasta. Dzięki temu powstanie dwubarwna górna warstwa sernika. Wstawiamy do zamrażarki do schłodzenia. Smacznego!   Artykuł Najprostszy sernik bez nabiału, glutenu, jajek pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Ryba (dorsz) w cieście kokosowym 160

środku. Jeżeli szukacie innych pomysłów na rybne dania to zajrzyjcie TUTAJ .  Składniki na 4 porcje: 2 filety dorsza bez skóry (wagowo około 0,5 kg) sól, pieprz przyprawa do ryb olej do smażenia ciasto do panierki 2 jajka 2/3 szklanki mąki pszennej (100 g) 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej (100 g) 1/2 szklanki wody  3 łyżki wiórek kokosowych

Ugotować
Ryba w cieście czosnkowo- koperkowym 89

odmrażany, należy go odsączyć z wody poprzez papierowe ręczniki. Przygotowuje ciasto: Dwie szklanki mleka wlewam do miseczki, dodaję jedno jajko, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, posiekany świeży koperek, sól,pieprz i 4 łyżki mąki. Wszystko dokładnie mieszam ( ciasto bez grudek) . Rybę moczę w cieście i smażę na rozgrzanym oleju na rumiany kolor na wolnym ogniu

Domowa Kuchnia u Mamy
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 141

odstawić na 10-15 min., aż drożdże 'ruszą'. Resztę mąki, cukru, sól wsypać do miski, dodać rozczyn, pozostałe mleko, jajko i masło i wyrobić miękkie ciasto, aż przestanie lepić się do rąk. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągu na ok. 45 min. do wyrośnięcia ciasta (musi podwoić swoją objętość). W tym czasie umyć i wypestkować śliwki

Słodkie inspiracje