ciasto bananowe - 2971 przepisów (strona:108/199)

Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami. Bogate w błonnik pokarmowy, polifenole, z niskim IG i raptem 100 kcal w porcji :) Co dobrego 54

spożywania posiłków), albo dodać do niego porcję sycącego białka , np. w postaci jogurtu naturalnego czy skyru. Ciasto jest słodkie tylko za sprawą świeżych śliwek i suszonych daktyli dodanych do ciasta. Ale gwarantuję Wam, że to w zupełności wystarczy! Serdecznie zapraszam do wypieków! Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami Na ciepło smakuje obłędnie! Serwowane z jogurtem naturalnym wpłynie korzystnie na Waszą glikemię Zanim(...)minut. Po tym czasie wyłóż ciasto z piekarnika i rozłóż na podpieczony spód śliwki (skórką do dołu). Całość oprósz cynamonem. Na koniec na wierzch rozkrusz pozostałą część ciasta. Ciasto przed włożeniem do piekarnika Tak przygotowane ciasto ponownie włóż do piekarnika, tym razem na około 40 minut. Krój po wystygnięciu. Jedna porcja ciasta to: około 99 kcal (tylko!), Białko

Natka Pietruszki
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 73

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)suchego patyczka. (Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować ciasto i w razie potrzeby dostosować czas oraz temperaturę pieczenia do specyfiki własnego piekarnika.) Upieczone ciasto pozostawić w formie przez kilka minut, następnie całkowicie wystudzić na kratce. Smacznego! The post Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 75

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)suchego patyczka. (Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować ciasto i w razie potrzeby dostosować czas oraz temperaturę pieczenia do specyfiki własnego piekarnika.) Upieczone ciasto pozostawić w formie przez kilka minut, następnie całkowicie wystudzić na kratce. Smacznego! The post Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 109

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)suchego patyczka. (Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować ciasto i w razie potrzeby dostosować czas oraz temperaturę pieczenia do specyfiki własnego piekarnika.) Upieczone ciasto pozostawić w formie przez kilka minut, następnie całkowicie wystudzić na kratce. Smacznego! The post Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food
Muffinki bez cukru (nadziane owocami) 118

borówek) Banana rozgnieść i wymieszać z jajkiem. Suche składniki wymieszać ze sobą. Dodać do nich roztopione, ostudzone masło, masę bananową z jajkiem i wlać mleko. Za pomocą trzepaczki wszystko ze sobą wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Przełożyć ciasto, a na wierzch wcisnąć po jednej truskawce i borówce. Piec przez około 25 minut w  180°C  stopniach

Ugotować
MINI PĄCZUSIE BANANOWE ( z mascarpone) 117

Ekspresowe mini pączki bananowe z serkiem mascarpone to alternatywa dla tradycyjnych pączków. Robi się je błyskawicznie - nie posiadają w składzie drożdży, więc ciasto nie musi rosnąć i nie trzeba go wyrabiać. Wszystkie składniki miksujemy i gotowe! Idealna propozycja na Tłusty Czwartek dla osób zapracowanych, którzy nie mają czasu na tradycyjne pączki. A zawsze to domowe i wiemy co jemy 😉 Składniki

Kuchnia MagdaLeny
Sernik o smaku bananowym z brzoskwiniami 191

Dawno już nie robiłam ciast szczególnie serników. Siostra poprosiła mnie o jakieś ciasto na małe party. Na taką okazję będzie idealny (i każdy chyba lubi) puszysty sernik! Tym razem o smaku bananowym, na spodzie kakaowym z dodatkiem brzoskwiń z lekką bezą. Prawda, że brzmi wspaniale ? Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pure dyniowo- bananowe 190

Bardzo pożywne pure, które możemy jadać na pierwsze czy drugie śniadanie. To wspaniały dodatek do ciast, słodkich potraw jak również wartościowy posiłek dla najmłodszych. Składniki 1 duży banan 200 g … Czytaj dalej Pure dyniowo- bananowe

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pancakes czekoladowe z budyniem bananowym 166

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu   Dodatkowo :  1 porcja budyniu bananowego   Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy

Chocolate Muffin Blog
Shot bananowo czekoladowy 838

deserów w młynku Przygotowanie: Wszystkie składniki dobrze schłodzić. Do kieliszka wlać na dno syrop czekoladowy. W shakerze wymieszać nektar bananowy z wódką. Wlewać po woli na syrop czekoladowy i wtedy utworzy się druga warstwa. Na górze szprycą do ciast z końcówką gwiazdki delikatnie i wolnymi ruchami nałożyć bitą śmietanę. Bitą śmietanę oprószyć delikatnie przyprawą do deserów. Inspiracje znalazłam

Ala piecze i gotuje
Fit placuszki bananowe 122

naczyniu, za pomocą blendera, na gładką masę. Na suchej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki do lodów, dzięki temu każdy placuszek będzie jednakowej wielkości i grubości. Smażymy placki około 3 minut z każdej strony, na średniej mocy palnika. Artykuł Fit placuszki bananowe pochodzi z serwisu Niepieprz

NiePieprz.pl
Wiewiórkowy chlebek bananowy. FIT 527

się za coś smacznego, zdrowego i co zjemy jeszcze dziś na kolację – chlebek bananowy. Chlebek bananowy w tej wersji jest najeżony bakaliami – stąd „wiewiórkowy”. Chlebek bananowy Składniki 300 g mąki pszennej typ 550 (lub najlepiej 200 g mąki pszennej typ 550 i 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej) 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 3 banany im bardziej(...)przyprawą korzenną i ziarnami oraz orzechami. Mieszamy do połączenia składników. Formę (keksówkę) smarujemy masłem, przekładamy do środka ciasto i pieczemy w 170 stopniach przez 45 minut. Upieczony chlebek wyciągamy z formy i studzimy na kratce. Smacznego życzy Aga.   Wiewiórkowy chlebek bananowy

Kocham Czekoladę
placuszki bananowe 179

  składniki: 5 dojrzałych bananów 280 g mąki 250 ml wody gazowanej 2 jajka 4 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo: olej

Domowy Smak Jedzenia
Prosty chlebek bananowy wg Aleex 86

wszyscy dbamy o zdrowe odżywianie i uważamy na to, co jemy. Z tego powodu rzadziej piekę ciasta, trochę odchudziłam swoje dania i częściej korzystam z naturalnych, sprawdzonych produktów. Ale od czasu do czasu mamy ochotę na coś słodkiego. Tym razem wybrałam chlebek bananowy z przepisu Dorotus. Mocną stroną tego przepisu jest prostota. Nie ma w nim dodatków – orzechów, skórek owocowych(...)pyszny chlebek nie potrzebujemy nawet miksera. Wystarczy kuchenna rózga, a bardziej wprawionym nawet sama łyżka. No i jeszcze musimy zarezerwować dla siebie około godziny, aby cieszyć się pysznym, prostym ciastem. Polecam. Nam bardzo smakował. Składniki:  • 3 duże lub 4 średnie dojrzałe banany, najlepiej takie, które mają ciemną skórkę,  • 75 g masła,  • 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania