ciasto bananowe - 2971 przepisów (strona:104/199)

Tarta bananowa z kremem śmietankowym 179

Piątku jesteś! Jako że dziś mam wolne od pracy i od ludzi sfrustrowanych nie wiedzących czego chcą, zrobiłam na deser tartę z bananami, ukrytymi pod grubą

pink envelope
Do czego wykorzystać musy owocowe – przepis na pyszny sernik 225

owocowe? Do czego wykorzystać musy owocowe? Oj tu mogłabym pisać i pisać, bo moja kulinarna wyobraźnia nie ma końca. Musy owocowe, to dla mnie idealny dodatek do śniadań, deserów, ciast, lodów, a nawet mrożonej kawy. Ja je po prostu uwielbiam. Ale warunek jest jeden – to musi być produktów najwyższej jakości. Dla mnie istnieją wyłącznie musy owocowe, które przygotowuję własnoręcznie(...)mnie musy owocowe i inne owocowe przetwory są nieodzownym elementem śniadań – polecam wam np. mój przepis na placuszki bananowe lub placuszki z kaszy manny. Podane z musem owocowym… Po prostu pysznie A na deser? Oczywiście domowe ciasto. Ja dziś polecam Wam przepis na pyszny sernik na spodzie z ciasteczek zbożowych. Sernik na spodzie z ciasteczek zbożowych – prosty

Słodkie okruszki
Ciasto bananowo-kajmakowe na herbatnikach 61

mnie z wiaderka 3 duże mocno dojrzałe banany 2 łyżki kakao 1-2 łyżki cukru 1/3 szklanki mleka 2 płaskie łyżki żelatyny wierzch 3 duże banany 2 galaretki bananowe 750 ml gorącej wody Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.  Blaszkę o wymiarach 30x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno ułożyć jedną warstwę herbatników. Następnie herbatniki posmarować masą(...)zmiksować aby składniki dobrze się połączyły. Masę ciemną wyłożyć na masę jasną. Wierzch wyrównać i ponownie wstawić do lodówki. Galaretki bananowe rozpuścić w 750 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Banany pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu ciasta. Zalać teżejącą galaretką. Ponownie odstawić do lodówki aby wszystko dobrze stężało

Monia miesza i gotuje
Chlebek bananowy 75

Lubię czasami zjeść takie ciastowate ciasta ;) bez owoców widocznych na pierwszy rzut oka, bez kremu po prostu samo ciasto. Czasem w mojej lodówce można znaleźć banany w skórce już prawie brązowej i to oznacza, że pora zrobić chlebek bananowy. Do zrobienia jednej keksówki potrzebujemy:  4 mocno dojrzałe banany 150 g masła 165 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka cukru(...)miksujemy. Następnie dodajemy jajko dalej miksując na wolnych obrotach i dodajemy kolejne składniki suche: cukier wanilinowy, sodę, sól oraz mąki. Ja wybieram zdecydowanie tę kokosową, bo nadaje specyficznego smaku ciasta. Masa jest dość gęsta. Przekładamy ją do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 55 minut i pieczemy w 180 ° C w opcji góra dół. Wybornie smakuje

Emskie Smaki
Sernik z bananami i kokosem 216

kokosową pianką w kruchym cieście, czyli jeszcze jedna fantazja na temat sernika, który jak wiadomo może mieć wiele smaków. Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g margaryny 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowo-bananowa: 1 kg twarogu sernikowego (z wiaderka) 300 g cukru pudru 7 jajek 4 dojrzałe banany 100 g masła(...)szklanki cukru 4 łyżki wiórków kokosowych rodzynki 100 g czekolady mlecznej lub deserowej(wg upodobań), lub polewa czekoladowa             Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 2 części. Połowę ciasta rozwałkować, wykleić blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część ciasta umieścić w lodówce. Masło z cukrem zmiksować na puch dodając po jednym żółtku

Praktyczna pl
Dieta ketogeniczna – przykładowy keto jadłospis 214

boczkiem i szpinakiem (Paleo, LowCarb) Keto crêpes czekoladowe z sosem truskawkowym (Paleo, LowCarb) Keto ciasto z truskawkami (Paleo, LowCarb) Keto gofry śniadaniowe (Paleo, LowCarb) Keto roladka z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb, AIP) Keto placki z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb) Keto racuchy bananowe (Paleo, LowCarb) Keto szparagi z jajkiem (Paleo, LowCarb) Keto pasztet świąteczny (Paleo, LowCarb) Keto tarta szpinakowa

Modern Cave Girl
BAJADERKI 235

łyżki kakao 1/2 szklanki bakalii (u mnie: orzechy włoskie, migdały, suszona żurawina, chipsy bananowe, wiórki kokosowe)  30-50 ml wódki lub rumu (opcjonalnie) Dodatkowo: wiórki kokosowe (do obtoczenia) Wykonanie: W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim masło oraz gorzką czekoladę. Resztki ciast drobno kruszymy do miski. Dodajemy powidła, kakao oraz posiekane bakalie. Mieszamy. Następnie wlewamy mleko z czekoladę

Kuchnia MagdaLeny
BAJADERKI 235

łyżki kakao 1/2 szklanki bakalii (u mnie: orzechy włoskie, migdały, suszona żurawina, chipsy bananowe, wiórki kokosowe)  30-50 ml wódki lub rumu (opcjonalnie) Dodatkowo: wiórki kokosowe (do obtoczenia) Wykonanie: W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim masło oraz gorzką czekoladę. Resztki ciast drobno kruszymy do miski. Dodajemy powidła, kakao oraz posiekane bakalie. Mieszamy. Następnie wlewamy mleko z czekoladę

Kuchnia MagdaLeny
Babeczki bananowe z kawałkami czekolady 50

Jeśli szukasz przepisu na zdecydowanie najlepsze babeczki bananowe z kawałkami czekolady, wypróbuj koniecznie ten przepis. Coś pysznego! Jeśli szukasz przepisu na zdecydowanie najlepsze babeczki bananowe z

Pogotujmy.pl
Masło bananowe – do zrobienia w 5 minut 623

Pyszne i lekkie masło bananowe, które można zrobić w 5 minut. Masłem smarujemy naleśniki, gofry czy pieczywo. Jest idealne jako urozmaicenie śniadania na słodko. Składniki: 4

e-PrzepisyKulinarne
Deser bananowo-porzeczkowy 178

Pyszne galaretki na bazie soku bananowego i soku z czarnych porzeczek. Połączenie bananów i czarnych porzeczek uwielbiam… Najczęściej łączę te dwa składniki przygotowując dwuwarstwowy koktajl

Oryginalny smak
Mini pączki bananowe 59

Przepis dla wszystkich spragnionych karnawałowych słodkości. Małe bananowe pączusie będą idealne na jeden gryz! Czas przygotowania: 15 min Czas smażenia: 15 min SKŁADNIKI (na mały talerz pączków) 1 jajko 1 jogurt naturalny (200 g) 2 łyżki cukru waniliowego 1 szklanka mąki (160 g) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 banan olej do smażenia (ok. 1/2 l) PRZYGOTOWANIE Banana pokrój na półplasterki(...)trzepaczki Dodaj mąkę i sodę, wymieszaj tylko do połączenia Na koniec wmieszaj kawałki banana Tłuszcz rozgrzej do temp 175°C * Jeśli nie masz termometru, temperaturę oleju sprawdzisz wrzucając kawałek ciasta, jeśli od razu zacznie się smażyć i wypłynie na powierzchnię, to olej jest dobrze rozgrzany. Nabieraj porcje ciasta wielkości małej łyżeczki i wrzucaj do oleju pomagając sobie drugą łyżeczką Smaż

Słodki Blog