jajko, daktyle, masło orzechowe. Wszystko razem zmiksować blenderem. 2/3 szklanki płatków owsianych zmielić w młynku do kawy (nie za drobno), wsypać do masy bananowej. Dodać proszek, całe płatki owsiane, wymieszać. Czekoladę i orzechy posiekać, wsypać do ciasta, wymieszać. Można dodać również żurawinę albo rodzynki, sezam lub mak. Ciasto powinno być lekko klejące, ale gęste. Blachę wyłożyć papierem. Z ciasta formować
Obiad gotowyinne moje dania: 1. Jajka po turecku 2. Pasta jajeczna z łososiem na kanapki 3. Sałatka z awokado i jajkami 4. Jabłka w cieście 5. Pasta rybna z tuńczykiem i sardynkami 6. Czekoladowe gofry 7. Chlebek bananowy z cynamonem 8. Cieniuteńkie naleśniki z karmelizowanymi truskawkami 9. Guacamole na kanapki 10. Drożdżowe racuchy z jabłkami
SMYKWKUCHNICzekoladę połam na kosteczki i rozpuść w mikrofali/kąpieli wodnej. Do miski wsyp składniki suche - płatki jaglane, kakao, cukier, a następnie składniki mokre - bananowe puree, roztopioną czekoladę oraz olej kokosowy. Wszystkie składniki dokładnie zagnieć na jednolite ciasto i podsyp mąką. Foremki do babeczek wykładaj niewielkimi porcjami ciasta i ponakłuwaj spody. Piecz w temp. 180 stopni C przez
Kuchnia Ellieciastka. Smakują rewelacyjnie! Są miękkie, ale zarazem kruche i delikatne. Idealne do podjadania, kiedy macie ochotę na coś słodkiego! Ja postanowiłam jednak przygotować ciasto z ich dodatkiem – posłużyły mi jako kruchy spód do pysznej czekoladowo-bananowej tarty, która zachwyciła całą moją rodzinę ( rodzinę, która kocha gluten! ). Spróbujcie! Tarta jest fantastyczna! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) SPÓD: * Ciasteczka Chocolate
Ostra na Słodkodoprowadź do jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany. Jeśli jest za gęste dodać odrobinę mleka, jeśli za rzadkie - mąki. Następnie połącz z masą bananową. Smażenie: Na rozgrzaną patelnię i wysmarowaną niewielką ilością oleju kłaść po łyżce ciasta i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Podanie: Posyp cukrem pudrem, jeśli lubisz bardziej słodkie. Smacznego
Z notatnikawspomnienie z ubiegłego weekendu. Recyklingowo potraktowałam sczerniałe banany i wg przepisu z książki Donny Hay (odrobinkę zmodyfikowany) powstał ten placek. Bardzo wilgotny i bananowy w smaku co niestety przeszkadzało Córci. Mi smakował bardzo więc polecam! Proste ciasto bananowo-karmelowe ciasto: 175 g masła, miękkiego 150 g cukru trzcinowego lub brązowego 100 g zwykłego cukru 1 łyżeczka cynamonu 3 rozgniecione banany
Dzieje kuchennej Wiewiórydrugiej misce mikserem zmiksować banany. Do zmiksowanych bananów dodać olej i jajko i chwilkę składniki pomiksować ze sobą. Następnie wsypać do mieszqaniny bananowej suche składniki, dodać pokrojoną grubo czekoladę i delikatnie wymieszać (nie za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 o C. Przestudzone muffinki można
In my kitchenOstatnio zauważyłam że wszyscy pieką serniki, więc posiadając dwa kawałki białego serka postanowiłam że upiekę i ja.... Bezglutenowe mini bananowe serniczki..Moje serniczki nie są bardzo słodkie więc jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta zwiększcie ilość cukru... Składniki: 2 kostki białego sera każda po 200g 3 jajka 2 łyżki cukru 1 banan 1 budyń waniliowy 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 serek
NaKońcuJęzykaciasto. O ile dobrze pamiętam było to jedno z pierwszych ciast które sama zrobiłam, dziecinie proste do przyrządzenia, jeżeli użyjemy biszkoptów wtedy ciasto robi się błyskawicznie. Składniki: Biszkop tz 4 jajek (lub gotowe biszkopty) Masa Bananowa 4 banany 250 g masła roślinnego 2 galaretki cytrynowe 2 żółtka Opcjonalnie 4 łyżki cukru pudru Dekoracja 1 banan 2 galaretki truskawkowe 2 białka
RAROSSAwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik jest po prostu pyszny - delikatny z bananowym posmakiem i cudownie chrupiącą bezą. Całość została idealnie dopasowana i zapewniam, że każdy wielbiciel (a nawet i nie tylko) serników zauroczy się tym ciastem. Sami spróbujcie, bo naprawdę jest wspaniałe! Moje sernik dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool i ich głównym gospodarzom, czyli
Di gotujedziurę w środku Ciasto owinięte w folię aluminiową długo zachowuje świeżość, racjonowałam Miśkom przez 5 dni, pewnie dłużej by wytrzymało, ale jedli jak opętani, twierdząc, jak za każdym kolejnym ciastem, że to jest najlepsze jaki zrobiłam Składniki (keksówka 25 cm): 300 g razowej mąki typ 1000 1 banan 150 g cukru 100 oleju roślinnego 200 ml mleka sojowego(...)ojej z cukrem i bananem. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia, dodaj zblendowaną mase bananową oraz roztopioną czekoladę. Wymieszaj, dodaj gorącą wodę. Śliwki pokój w drobną kostkę, dodaj do ciasta. Formę do pieczenia wysmaruj olejem, przelej ciasto. Piecz w temp. 180 C około 40 minut (do suchego patyczka). Aby zbajerować ciasto możesz
greenscarfBreath Krem z marchwi i soczewicy. autorka: aannggeellaa89 | blog: mydishesandsweets MAKOWY MARCHEWKOWIEC - bez glutenu, jajek, mleka autorka: garnkofilia | blog: Garnkofilia Ciasto marchewkowo-orzechowe autorka: Ana_Pis | blog: Różowa Patera Ciasto marchwiowo - orzechowe inspirowane Wiosną Pięciu Przemian. autorka: Elżbieta Dz | blog: Dieta moja pasja Krem z batatów, marchwi i cukinii autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat 658. Jogurtowe lody bananowo- marchewkowe z tahini(...)blog: malinowyporanek 661. Marchewkowe batony owsiane, jogurt grecki z syropem klonowym i śliwka autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek Serowa owsianka pieczona marchewkowo-bananowa autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach MARCHEWKOWE BABECZKI Z KREMEM STRACIATELLA autorka: foodmania | blog: FOODMANIA Ciasto marchewkowe klasyczne | dietetyczne, bez laktozy autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Kotlety marchewkowe ze słonecznikiem autorka: wegefaza | blog: wegefaza Surówka z marchewki
Weekendy w domu i ogrodzieBardzo szybciutka i przepyszna orkiszowa tarta z nadzieniem śliwkowo-bananowym! Polecam przygotować! Składniki: Tarta 1 jajo 150 g mąki orkiszowej 50 ml oleju kokosowego 1/4 łyżeczki szczypty proszku do pieczenia Nadzienie 150 g śliwek bez pestek 100 g banana bez skórki 20 g erytrytolu odrobina wody Sposób przygotowania: Tarta Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać olej kokosowy(...)oraz jajo. Całość dokładnie zagnieść odstawić do lodówki na 15-20 minut. Po upływie czasu ciasto wyłożyć do formy. Nadzienie Do garnka wrzucić umyte i pokrojone na mniejsze porcje śliwki, dodać rozgniecionego banana oraz erytrytol. Wlać odrobinę wody. Prażyć przez ok. 5-10 minut. Gotowe nadzienie nałożyć na ciasto. Całość piec przez 45 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiestazwiększa produkcję przeciwciał i czerwonych krwinek), a także wpływa świetnie na procesy trawienia. Wegańskie ciasto na surowo: - pół szklanki orzechów włoskich - pół szklanki rodzynek (bez dodatku siarki) - dwie łyżki siemienia lnianego - mrożone/świeże owoce (ja użyłam mrożonych malin) Mus czekoladowo-bananowy: - pół szklanki daktyli - 2-3 banany (najlepiej czarne - są słodsze i zawierają mniej skrobi) - 2 łyżki odtłuszczonego kakao (Wawel
Pland based filleLista najlepszych przepisów na swiąteczne ciasta i desery. Spory wybór, myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie :) To jak, co w tym roku pieczemy? ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Makowce i serniki: Makowiec Dawida(...)Piernik z powidłami Muffinki piernikowe Szybkie pierniczki Ule Orzeszki Orzechowe kuleczki Popękane ciasteczka piernikowe Popękane ciasteczka czekoladowe Torty: Miodownik z orzechami Tort bananowy Tort z topinamburem i czekoladą Tort czekoladowy z solonym karmelem Tort makowy Pijana śliwka Ciasta i inne słodkości: Moczka Ciasto Lion Pijany kokosowiec Ciasto orzechowe z kremem chałwowym Ciasto z kremem chałwowym Kostka kawowa Ciasto miodowe
Domowa cukiernia Ewy