chałki z truskawkami Marmolada chleb i kawa . Podsumowując, wczoraj moje kubki smakowe były w stanie euforii i dzisiaj również chcą to przeżyć! Dzisiaj proponuję bardzo proste ciasto, a zarazem genialne w smaku. Połączenie awokado wraz ze słodkim mango tworzy wyborną całość, a mąka ryżowa swą delikatnością jeszcze bardziej podkreśla ten smak. U mnie w domku zniknęło w parę
Be Fit Be Strongzamieszać łyżką i wyrobić chwilę mikserem. Powstanie taka oto gęsta papka: Połową tej papki wykleić standardową blachę nasmarowaną wcześniej masłem, na to położyć odsączone banany i przykryć pozostałą częścią ciasta. Pieczemy około 30 minut w temp. 190 C. Po (dokładnym) przestudzeniu kroimy w prostokąty. Smacznego
greenscarfdorwałam w sklepie ciastka Digestive od razu zapasła decyzja, że zrobię banoffee. Pyszny deser bananowy z karmelem i bitą śmietaną. Ogromną zaletą tego ciasta jest to, że nie wymaga ono pieczenia. Wykonanie jest niezwykle proste, ale uwaga znika z talerza z prędkością światła
DiteczUżyłam galaretki fioletowej, zielonej i żółtej. Niestety kolory dwóch ostatnich się zlały, mogłam wybrać jeszcze jeden bardziej intensywny kolor. Mimo wszystko deser i tak wygląda bardzo ładnie Ponadto, jeśli ciasto podzielimy na 9 części, to jedna będzie miała tylko ok 188 kcal (jeśli zrezygnujemy z białej czekolady to jeszcze mniej) Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego (light
e-PrzepisyKulinarnepianę. Stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąki przesiewamy razem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny
kulinarnyswiatdomiprzepisy. Wczoraj przedstawiłam propozycję dla miłośników mięsa , dzisiaj przedstawiam propozycję dla miłośników słodkości. Bardzo rozpustne brownie mocno czekoladowe, ze słodkim kremem chałwowym, słonymi orzeszkami i uzależniającym, gęstym karmelem. Ciasto jest pyszne i sądzę, że nikt mu się nie oprze. Jeśli chcesz zrobić prezent swojej ukochanej osobie, po prostu je upiecz dzisiaj. Przygotowanie nie powinno zająć Ci więcej niż godzinę. Inne
Pora coś zjeśćMąkę mieszamy z kaszą maną, proszkiem do pieczenia i dodajemy do masła. Na koniec dodajemy rozgniecione banany, połowę żurawiny i mieszamy. Foremkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Przygotowane ciasto przekładamy do foremki i z wierzchu posypujemy resztą żurawiny. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 45 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiobrane ze skórki migdały i wyciągamy pojedynczo otoczone karmelem na papier do pieczenia. Dekorację z karmelu najlepiej zrobić krótko przed podaniem. Z karmelu robimy widelcem nitki i układamy na cieście. Dekorujemy przygotowanymi orzechami i migdałami kiedy ostygną. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiukładamy truskawki, w środek wkładamy jedną truskawkę głębiej, wstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wody i studzimy. Z ciasta wyciągamy truskawkę którą włożyliśmy w środek, zalewamy galaretką, posypujemy całość wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimamy jedną wersję sypanej szarlotki, ta niewiele się różni ale z racji fantastycznego efektu postanowiłyśmy podzielić się z Wami taką wersją przepisu. Kiedyś nie wierzyłam, że może się to ciasto udać - bez jajek? bez zagniatania? Hmm ??? ... A jednak ! Sami się przekonajcie, że to możliwe. U mnie w domu z pewnością zagości jeszcze nie jeden raz ... Sypana szarlotka z brzoskwiniami
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDodaj do margaryny z cukrem. W innej miseczce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i kakao. Dodaj składniki z jednej miseczki do drugiej, wymieszaj drewnianą łyżką. Ciasto powinno się lepić i być zbite.Wsyp M&M's.Dwie blachy wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj masłem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Z masy formuj spore kulki
Gotowanie to kochanienajlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski.Jeśli używacie rodzynek, najlepiej namoczyć je wcześniej w ciepłej wodzie. Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje.Formujemy z masy okrągłe kuleczki, następie schładzamy w lodówce przez około 20 minut.W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Orzechy wysypujemy
Mania Gotowaniaszklanki smietany 18%2 płakie łyżeczki sody1 szklanka cukru4 żółtka1 op.cukru waniliowegomasa:1/4 szkl.wody1 kostka margaryny1 szklanka cukru2 łyżki kakao1/2 paczki mleka w proszkuWykonanie:Z podanych składników zagnieśc ciasto. Formować małe kuleczki wkładać do maszynki do produkcji orzeszków( foremek) zapiekać na rumiano.StudzićW garnuszku rozpuścić margarynę, dać wodę, cukier kakao, wymieszać ostudzic. Do ostudzonej dodac mleko w proszku,dobrze
Z Majeczką w kuchniostudzić i mieszając, kolejno dodawać wszystkie składniki. Jabłka obrane i wyczyszczone z gniazd gotować z łyżeczką cukru do zupełnego rozgotowania, odcedzić na sicie i odcisnąć nadmiar płynu, dodawać przestudzone. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy. Piec w tem. 180C przez godzinę. Udekorować polewą, skórką pomarańczową lub plastrami kandyzowanej pomarańczy. Smacznego
Apetyczna babeczkaoleju2 szkl mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 szkl startej marchwi- 3-4 sztgarść rodzynek Wykonanie:Cukier, jajka I oliwę- ubijamy mikserem. Dodajemy proszek do pieczenia. Miksujemy.Następnie make. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Na koniec dodajemy marchew I rodzynki , mieszamy łyżkką do całkowitego połączenia Porcjami za pomocą łyżki wykładamy do formy mufinowej. Pieczemy w nagrzanym piekarniku
Smaki Edyty