ciasto 4 w 1 - 2500 przepisów (strona:103/167)

Domowy cukier waniliowy 416

rzeczywiście cukier waniliowy... a nie wanilinowy... Jedna literka "n", a taka różnica! Cukier wanilinowy tak naprawdę jest chemiczną podróbką waniliowego. Pachnie nieco podobnie, smakuje zbliżenie, używając go do ciasta w żadnym wypadku się nie otrujemy, diabeł jednak tkwi w szczegółach. To trochę tak jakby porównywać Mercedesa z Fiatem 126P - obydwa auta jeżdżą, ale to pierwsze wygrywa niekwestionowanie jeśli

Grunt to przepis!
Sernik na zimno 1089

Każdy z nas zapewne zna jakiś przepis na to ciasto. W końcu jest to polska klasyka, bez której nie wyobrażamy sobie różnych okazji, od urodzin po Święta. Przepis pochodzi z mojego zeszytu z młodości (tzn. z okresu kiedy byłam nastolatką), w którym można znaleźć rozmaite słodkie cudeńka. Robię go już od kilku lat. Co ciekawsze, nieważne ile go przygotuję

Fabryka pomysłów
Chlebek bananowy z orzechami 213

jajko oraz rozpuszczoną, przestudzoną margarynę. Wymieszać. Następnie dodać wymieszane składniki suche: cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Połączyć na jednolitą masę. Na koniec wsypać orzechy. Połączyć je z masą. Ciasto przelać do formy. Piec około godzinę w temperaturze 170-180 stopni. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Smażone ciastko francuskie z owocami 245

samo w sobie było bardzo smaczne, a do odkrycia ich tajnej receptury będę dążyć metodą prób i błędów. Składniki na 8 sztuk: Garść mrożonych malin Garść mrożonych jagód Opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Cukier do smaku Olej do smażenia Przygotowanie: Owoce wrzucić do rondelka, dodać kilka łyżek wody, dusić do rozpadnięcia. Posłodzić do smaku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać

Fabryka pomysłów
Shrek ;) 194

chwili połączenia się składników.Na zimnym, zastygniętym budyniu układamy delicje, a na nie przekładamy masę śmietanową. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki na około godzinę.W czasie kiedy ciasto tężeje, rozpuszczamy kolejną galaretkę w 350 ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie wylewamy ją na wierzch ciasta.Przepis zaczerpnięty z bloga Gotuję bo lubię

Czerwona Porzeczka
Sernik na Zimno 464

100g cukru pudru,250g jagód,30g żelatynyopakowanie cukru waniliowego.PrzygotowanieHerbatniki rozdrabniamy można to zrobić blenderem, ale można też zawinąć je w ręcznik kuchenny i pokruszyć przy użyciu wałka do ciasta. Masło rozpuszczamy w garnuszku i przestudzamy dodajemy je do ciastek i dokładnie mieszamy. Tak przygotowana masę wykładamy na spód tortownicy. Żelatynę rozpuszczamy w około 70 ml wody. Twarożek mieszamy z cukrem

cookpl
Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami wg Pascala 238

Szybka i pyszna tarta z łososiem wg Pascala . Składniki Ciasto francuskie 200g Jajko 4 duże jajka Śmietana 30% 100ml Pomidor 2 duże pomidory sparzone, zahartowane, bez skórek, bez gniazd, pokrojone w drobną kostkę Wędzony łosoś 150g Szczypiorek Ser mozzarella 125 g mozzarelli (1 opakowanie Mozzarelli Galbani) Masło do wysmarowania blaszki Mąka do posypania Liście […] The post Szybka tarta

Kulinarne Przeboje
Sernik chałwowy 201

masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto

Monia miesza i gotuje
KOKOSOWY SERNICZEK Z PATELNI 167

misce roztrzepałam jajka z ksylitolem i sodą oczyszczoną. 2. Jajka wymieszałam z twarogiem, mąką i wiórkami kokosowymi. 3. Rozgrzaną patelnię posmarowałam cienko olejem, rozprowadziłam ciasto po całej powierzchni. Smażyłam na najmniejszym ogniu pod przykryciem, kilka minut do uzyskania złotego koloru. 4. Podzieliłam na 8 części (4 części stanowią jedną porcję) i udekorowałam swoją połowę posiekaną grubo kostką gorzkiej czekolady

Vroblewska-fitlife
Bożonarodzeniowy sernik pomarańczowo czekoladowy 196

macie jeszcze pomysły na świąteczne ciasto???- w sumie ja też jeszcze nad tym pracuję, ale zaprezentuję wam przepis na sernik pomarańczowo czekoladowy. Delikatny nie za słodki z dużą dozą czekolady. Masę serową pieczemy w kąpieli wodnej dzięki czemu sernik jest bardzo równy. Całość zwieńczona iście świąteczną dekoracją. Zatem zapraszam:) Składniki :  Na spód:  180 g ciastek typu Oreo

vaniliowoczekoladowa
Tatar śledziowy z marynowanymi pieczarkami na krakersowej kruszonce 173

mielony pieprz dodatkowo: krakersy (kupione w sklepie lub własnoręcznie upieczone ) Śledzia, szalotkę, pieczarki, koperek i olej wymieszać razem.  Pokruszyć krakersy i na nich ułożyć śledziowego tatara. Ja przygotowałam ciasto na krakersy (bez kminku) i część upiekłam w postaci kruszonki. Na talerzyku ustawiłam pierścień cukierniczy i do środka wsypałam kruszonkę krakersową. Na kruszonkę nałożyłam tatara i docisnęłam go delikatnie łyżeczką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Masa makowa 181

cukierni. Zmielony mak zalać wrzącym mlekiem i wymieszać. Wlać lekko zrumienione masła, dodać miód, cukry, posiekane orzechy, migdały, rodzynki wymieszać i pozostawić do ostudzenia. Przed wyłożeniem masy makowej na ciasto dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać

Ala piecze i gotuje
Babeczki z masą kajmakową 243

Pyszna, słodka przekąska Składniki 40 dkg mąki, 1 kostka margaryny, 15 g cukru pudru, 2 żółtka, 1 łyżka kwaśnej śmietany masa: 3/4 puszki masy krówkowej, 1

czarrna od kuchni
Przygotowania do Wigilii. Przechowywanie produktów. 211

już ich z nami… Ale zanim zasiądziemy do wigilijnego stołu czeka nas sporo przygotowań. Lepienie uszek, pierogów z kapustą i grzybami, przygotowanie czerwonego barszczu, pieczenie ciast… I przygotowanie wielu innych potraw, które tradycyjnie pojawiają się na naszym stole. Jeśli na Waszej wigilijnej kolacji ma pojawić się cała rodzina zajęć macie na prawdę nie mało i warto rozłożyć

Słodkie okruszki
Fit wigilia- odchudzamy potrawy wigilijne 258

szczególnie ta świąteczna jest obfita, pyszna, ale niestety również tłusta. Czy istnieją sposoby, aby odchudzić nieco dania wigilijne? Oto kilka ciekawych propozycji:) 1. Pierogi i uszka Najbardziej kaloryczne jest ciasto (z mąki pszennej), dlatego warto ją zastąpić np. mąką orkiszową lub razową. Sam farsz z grzybów i kapusty może być lżejszy, jeżeli smażenie zastąpimy duszeniem. 2. Barszcz To najbardziej

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania