ciasto 3 bit bez pieczenia - 1443 przepisów (strona:46/97)

Jabłkowa krówka bez pieczenia 591

odłożyć (będzie na wierzchu ciasta), a do reszty dodać mascarpone i połowę puszki masy krówkowej. Zmiksować tylko do połączenia składników. Przełożenie  (od dołu): 1. Herbatniki 2. Połowa masy krówkowej 3. Herbatniki 4. Połowa jabłek 5. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 6. Herbatniki 7. Połowa jabłek 8. Połowa masy śmietankowo-krówkowej 9. Herbatniki 10. Odłożona bita śmietana Można ozdobić startą czekoladą

Swojskie jedzonko
Domowe ptysie z malinami 181

Dzisiejsze ptysie to moje drugie podejście do tych słodyczy, oryginalny przepis nieco zmodyfikowałam, żeby ptysie dało się łatwiej wycisnąć szprycą na papier do pieczenia. W dodatku

Ciastkozercy
Zima, zima, zima, pada, pada śnieg... A ja... Jem naleśniki! 159

Nadzieja na nadejście wiosny powoli zamieniała się w pewność przez ostatnie dni - pełne słońca, choć nadal chłodne. Przyjemnie było otworzyć okna, bo zamiast szalejących przeciągów wpadał

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto pyzie siostry Anastazji 333

super ciacho na święta. Na obecną chwilę w lodówce mam ciasto bez bitej śmietany. Spróbowałam i w takim stanie jest już rewelacyjne. Jeszcze zdecyduję czy zaszaleje z bitą śmietaną.       Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * pół szklanki cukru * szklanka mąki pszennej  * łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa : * kg jabłek * galaretka cytrynowa * łyżka masła  Masa jogurtowa : * litr(...)jogurtu owocowego - u mnie truskawkowy z owocami * galaretka truskawkowa  * łyżka żelatyny Bita śmietana : * pół litra kremówki * 2 łyżeczki żelatyny  * 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo 24 delicje z dowolnym nadzieniem Przygotowanie : Upiec biszkopt. Miksować jajka z cukrem na gęstą masę przez około 5 minut. Miksując dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 30 minut na złoty

Magiczne Życie Marty
Kruche ciasto z winogronami 186

Duże, podzielne i dość słodkie ciacho. Z tym ostatnim nie zgadzali się pozostali domownicy, ale …. ja i tak wiem swoje;) Jeśli nie lubicie zbyt słodkich

Smaki Na Talerzu
Borówkowo poziomkowa pokusa 119

tego.Pyszne owoce,bita śmietana i bezy to  coś nowego w mojej kuchni. Rodzinka zachwycona a i miło na serduchu , że mogę im nadal dogadzać :) Składniki na biszkopt: jaja 6 szt cukier 2 łyżki mąka pszenna 6 łyżek Dodatkowo: śmietana 30% 600 g serek mascarpone 400 g cukier 2 łyżki borówki 300 g poziomki 300 g bezy najlepiej swoje upieczone(...)górę Biszkopt: Jaja ubijamy z cukrem na puch i dodajemy przesianą mąkę, delikatnie mieszamy w jedna stronę do połączenia składników.Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto biszkoptowe.Wstawiamy do pieca i pieczemy 25 minut w170 stopniach. Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy w poprzek i zabieramy się za przygotowanie masy. Masa: Mascarpone miksujemy z cukrem i dodajemy ubitą

Różowa kuchnia
Szarlotka bez mąki (francuska) 141

szarlotka już się znudziła Składniki: 1kg jabłek (obranych, z usuniętymi gniazdami nasiennymi) 100g masła (startego na tarce) 9 łyżek cukru 100g rodzynek cynamon 1 andrut (wafel) do wyłożenia tortownicy bita śmietana (do dekoracji) Wykonanie: Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na cienkie paski (najłatwiej zrobić to za pomocą szatkownicy). Tortownicę (24cm) smarujemy masłem i wykładamy andrutem. Jabłka dzielimy na 3 części(...)stopni.  Po 30 min. pieczenia szarlotkę ponownie uklepujemy. Podajemy na zimno lub gorąco z bitą śmietaną. Blacha: tortownica 24cm         Przepis pochodzi z książki "Ciasta i desery 1001 przepisów" Ewy Aszkiewicz

Mania Wypiekania
Ciasto Rafaello bez pieczenia 441

pieczenia. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Każdy bez problemu może je zrobić. Może przygotujecie je na ostatki... SKŁADNIKI: 48 sztuk herbatników, 2 szklanki mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 200g masła, 80g wiórków kokosowych, 1 tabliczka białej czekolady + 4 kostki do posypania wierzchu ciasta, bita

Tradycyjna kuchnia Kasi
tort bakaliowy z brandy 137

uznania) na dekorację: bita śmietana z kakao cukrowe kwiatki i listki perełki cukrowe rodzynki Z podanych składników upiec biszkopt, wystudzić i przekroić na trzy krążki. Każdy z nich naponczować. Budyń z cukrem ugotować na mleku, wystudzić. Rodzynki namoczyć w brandy. Orzechy i czekoladę pokroić. Miękkie masło utrzeć z budyniem. Dodać bakalie i czekoladę. Pierwszy krążek ciasta posmarować dżem i wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jabłecznik w biszkopcie 132

cieście tuż przed podaniem..ale w przepisie podaję jak zrobić śmietanę samodzielnie. biszkopt  2 kg jabłek  3-4 łyżki cukru  2 op. galaretki np.agrestowej  Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Udusić na patelni, pod koniec dodając cukier.Następnie dodać suchą galaretkę i wymieszać.Ostudzić i przełożyć placki biszkoptowe.Odstawić do zastygnięcia. Bita śmietana

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka z bitą śmietaną 706

 No i mamy już 2 stycznia …Szampanem Nowego Roku tutaj nie uczcimy , ale mam dla Was za to przepyszne ciacho!Delikatny spód … orzeźwiający środek

Ostra na Słodko
Tarta Truskawkowa Chmurka 198

ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, podsypując mąką, na grubość 4 mm, z ciasta wyciąć okręg(...)pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru. Ciasto wyjąć, wystudzić

moj przepis na
Ptysie z bitą śmietaną 255

Ptysie robiłam po raz pierwszy z niezawodnych przepisów pani Doroty /mojewypieki.pl/. Mogą być podawane z kremem karpatkowym lub po prostu z bitą śmietaną, myślę że w

Pudełko rozmaitości
Prosty , torcik śmietankowo kakaowy 181

pieczenia bita śmietana : 1 l słodkiej śmietany kremówki 30 % 2,5 łyżki żelatyny 4 łyżki cukru pudru Mąkę przesiewamy przez sitko ,żeby była pulchna .Następnie wybijamy do miski jajka , oddzielając żółtka od białek , białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę , dodajemy po trochu cukier i ciągle miksujemy – gdy piana będzie mocno gęsta i lśniąca bez wyczuwalnych(...)krótko mieszamy do połączenia składników . Do masy jajecznej dodajemy w małych , porcjach mąkę z kakao , proszek do pieczenia i mieszamy całość delikatnie łopatką lub łyżką .Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki zostawiamy bez niczego .Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 C bez termoobiegu . Pieczemy przez około 40 minut – najlepiej

Ogrodnik w podróży
Budyniowiec z konfiturą 164

pieczenia Bita śmietana - ½ l śmietanki 36% - 3 łyżki cukru pudru Krem budyniowy - opakowanie budyniu śmietankowego - 2 szklanki mleka - 3 łyżki cukru -  20 dag masła - laska wanilii - słoiczek konfitury jagodowej Wykonanie Przygotować biszkopt – białka ubijać na sztywno, wsypując porcjami cukier. Nie przerywając ubijania, dodawać kolejno żółtka. Stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto wlać do blaszki wyłożonej

Świat Smaku